Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przepowiednia Nostradamusa

anna_p

Recommended Posts

Gorzej. Naukowcy ostatnio zastanawiają się, czy czas w ogóle istnieje...

JoShi dasz linka, chetnie poczytam, bo ja z tych co "mysla" ze czas moze jednak nie istnieje. :D To znaczy z tych co zadaja sobie pytanie - a co jesli?

p.s. od razu przepraszam "ewentualnych" za naduzycie slowa "mysle" (tak na wszelki wypadek) :wink:

• Odpowiedzi 71
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

JoShi dasz linka, chetnie poczytam, bo ja z tych co "mysla" ze czas moze jednak nie istnieje.

Oj linka to nie dam, bo ja te pomysły znam z literatury fachowej. Ale po sieci to trzeba by gdzieś w okolicach czasoprzestrzeni szukać ewentualnie przy okazji ogólnej teorii względności Einsteina, ale nie próbowałam.

Ale fajnie by było podskoczyć sobie do Nostradamusa, przekazać mu parę informacji a potem wrócić w swój czas i poczytać na forum, jakie przepowiednie Nostradamusa są trafne i rzetelne :-)

Kto wie, kto wie? Może już ktoś wpadł na ten pomysł a ludziska się cieszą, że się tak ładnie zgadza...

Kiedyś czytałam o wynalazku o. Ernetti (nie pamiętam czy tak się to pisze), który miał umożliwiać "podglądanie" przeszłych wydarzeń, ale z polecenia zwierzchników Kościoła podobno machinę zniszczonao :roll:

Ciekawe czy jakieś ziarenko prawdy w tym było :wink:

Ale fajnie by było podskoczyć sobie do Nostradamusa, przekazać mu parę informacji a potem wrócić w swój czas i poczytać na forum, jakie przepowiednie Nostradamusa są trafne i rzetelne :-)

Kto wie, kto wie? Może już ktoś wpadł na ten pomysł a ludziska się cieszą, że się tak ładnie zgadza...

Może, tylko coś mu kiepsko szło, jak dalej tego czarnego papieża nie mamy ;-) Chyba że nastąpiło rozdwojenie rzeczywistości :-)

Ja jestem zagorzały od lat fan SF i mnóstwo na te tematy czytałam, fascynujące, ile ludzie mają pomysłów i teorii :-)

Właściwie to wyjaśnienie jest proste:

Przed 2012 rokiem opanujemy umiejętność przenoszenia się w czasie. Oczywiście nie będzie to jeszcze dostępne dla wszystkich ludzi, ale kilku - kilkunastu naukowców wyruszy w przeszłość. Trafią do Majów, Egipcjan, do Nostradamusa (temu trafi się wyjątkowo zakręcony malkontent, niedouczony z historii w dodatku) i jeszcze kilku wizjonerów. Jedni dokładniej, inni mniej dokładnie opowiedzą im o całej czekającej ludzkość przyszlości. Oczywiście ich opowieści skończą się na czasach, z których wyruszyli, czyli na roku 2012. Niestety, jeden z tych podróżników w czasie przegnie. Czy to przez przypadek, czy też z powodu nadużycia napojów wyskokowych (to pewnie będzie rosyjski naukowiec), czy może z powodu nadgorliwego badania wpływu środków halucynogennych stosowanych przez Majów (Amerykanin?), a może z powodu awarii sprzetu (Chińczyk?) lub z powodu niezrozumienia obcej kultury - nieważne - któryś z nich zrobi coś strasznego, co wpłynie na dalsze dzieje ludzkości. Może zatrzyma na pogawędkę faceta, który miał przejechać małego Hitlerka? Może skomplementuje kapelusz żony arcyksięcia Ferdynanda, co podsunie jej pomysl przejażdżki w odkrytym samochodzie?

W każdym bądź razie to wydarzenie spowoduje podjęcie natychmiastowych kroków uniemożliwiających jakiekolwiek podróże w przeszłość. No i Egipcjanie, Majowie, Nostradamus i inni nie będą wiedzieli niczego o czasach po 21. 12. 2012.

Fajnie sie czyta ten watek. :D Was wszystkich sie nie da nie lubic. :D

p.s.

Nie trzeba mi zadnej przepowiedni, bo wiem, ze kiedys bede musiala umrzec - i to mnie przeraza, bo ta "przepowiednia" spelni sie na pewno... :roll:

Ja tam się śmierci nie boję. Moze dlatego, że ni trzeba się bać czegoś co jest nieuniknione. Chyba, że Nostrodamus powiedział inaczej.