madmegs 27.04.2009 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Z tego co wiem, ale całkiem możliwe że niedokładnie, to na systemowym, ciut poniżej dachu wylewa się zbrojoną płytę ( z dziurami na otwory kominowe ) i na tym buduje się sam komin z klinkieru. Pełnego. Coby szczelny, ciepły był i nie kruszył się z czasem... A jeśli dajesz sysytem do samej góry to tylko obkłada się go płytkami klinkierowymi ( takimi grubszymi kafelkami ) albo połówkami klinkieru, ale wtedy też trzeba wylewać tą stopę, bo to już ciężkie jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 21:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Też jestem za tym rozwiązaniem,zbrojona płyta z otworami a na niej pełna cegła klinkierowa. Bo na razie w większości przypadków o których czytałam,to dziurawka przecieka,nawet jakda się grubą fugę i zaimpregnuje w ok90% przypadków. Chyba ,że ja czytam i nie kumam ,że to chodzi o zwykłą cegłę wypalaną dziurawkę,a nie o cegłę dziurawkę z klinkieru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 co pełna to pełna. Weź pod uwagę, że komin NAD dachem jest w środku tak samo narażony na kwasy i spaliny jak w domu, a od zewnątrz leje na niego, mróz mu dokucza i słońce go przypala... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 wiem i woda dostaje się w szczeliny ,powodując zacieki brrrrr właśnie o tym czytam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 A tak wogóle, ale szczerze, co sadzisz o moim dachu i kominach? Kole chałpy może być? Ze śmieciomi tyż? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 21:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Dach masz śliczny,a kominy po nałożeniu tynku będą jeszcze lepiej się prezentowały Kole chałupy jest ok Ciekawią mnie te Twoje kratki czy też wywietrzniki w kominach,zastanawiam się teraz czy moje takie mają? O ja nieświadoma niczego inwestorka, muszę koniecznie z rana to sprawdzić A wiesz Madziu,że będziemy miały domy identycznie usadowione? Wejście od zachodu,od południa przełożone duze okno balkonowe, a od wschodu ja mam drzwi do pomieszczenia gospodarczego i 2 drzwi balkonowe na taras Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 I tak moja droga jest suuuper! A to Ty będziesz miała na dwóch ścianach okna balkonowe w salonie? Też bym chciała, ale Sopelkiewicz się nie zgodził, bo uparł się dać do salono-kuchni chociaż jeden prawdziwy kaloryfer Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Te drugie balkonowe będzie zwykłe rozmiary miało 90x200 (chyba),a do niego dołączone małe okno szerokości 80cm. Nam się marzy podlogówka góra i dół,zobaczymy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.04.2009 21:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Nam też się marzy Ale Sopelkiewicz twierdzi, że nic nie zastąpi zwykłego kaloryfera. Zwłaszcza jeśli będziemy mieli pie węglowy Zanim podłogówka się nagrzeje minie dużo czasu. A kaloryfer szybko się nagrzewa i od razu oddaje ciepło... Chce niech ma. Będę miała mniej szyb do mycia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.04.2009 04:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 czyli podsumowując - klinkiet pełny warto a odnośnie podłogówki wstępnie chciałam wszędzie, ale teraz już wiem, że nie wszędzie na dole będzie wszędzie , oprócz garażu, no i chyba kotłowni a na górze będzie tylko w korytarzu, w łazience, w magazynku i w maciupkim pokoiku w sypialni nie dalibyśmy rady przy podłogówce, ale nie lubimy po prostu ciepła, ani my ani dziecko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.04.2009 04:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 no i oczywiście życzę miłego dnia u nas piękne słoneczko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 28.04.2009 05:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Hej, tak sobie rozmaiwacie o podłogówce. Moim skromnym zdaniem, nie powinniście mieć podłogówek w sypialniach, bo to strasznie wysusza powietrze, no i łóżka muszę być wtedy na nóżkach inne odpadają. A ogólnie podłogówka sprawdza się przy piecach węglowych super. Tylko nie wiem jak z oszczednością jedna koleżanka mówi, że więcej węgla zużywa, a druga twierdzi zupełnie odwrotnie Ale ogólnie fajnie nie mieć kaloryferów! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 28.04.2009 06:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 podłogówki nie w sypialniach - i ja takiego jestem zdania ale my lubimy temperaturę w domu około 18-19 stopni a tym bardziej na noc praktycznie cały rok mamy okna uchylone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 28.04.2009 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 podłogówki nie w sypialniach - i ja takiego jestem zdania ale my lubimy temperaturę w domu około 18-19 stopni a tym bardziej na noc praktycznie cały rok mamy okna uchylone anetina gorąca kobieta z ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2009 07:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Witam serdecznie, dzień dobry w tak miły dzień i jakże słoneczny Zapraszam na kawęhttp://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/phpThumb%5B1%5D.jpg Aneta podziwiam,za spanie przy otwartym oknie , mój Kamlot by się z Wami dogadał. U nas jest odwieczny problem,on zakręca, a ja czekam aż zaśnie i odkręcam kaloryfery.Bo mi wiecznie zimno,choć do drobniutkich osób nie należe. Po prostu uwielbiam ciepło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 28.04.2009 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 witam . zazdroszcze wam cieplutkiego poranka bo u nas jest pochmurno i co chwile kropi deszczyk tęskni mi sie za polską pogodą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 28.04.2009 07:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja też zdecydopwanie jestem za uchylonym oknem! u mnie mój meżulek, zamyka wszyskie okna jak leci i rozkręca kaloryfery jak leci! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2009 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Co do podłogówek to zdania są podzielone. Nasza rodzina wybudowała dom,na dole podłogówka, u góry kaloryfery,tylko w górnej łazience podłogówka. I powiem,że tam gdzie jest podłogówka,jest o wiele cieplej,fakt być może dłużej się nagrzewa,ale też i o wiele dłużej trzyma ciepła. Zanim na dobre ostygnie beton ,to znowu palisz. NO i przy podłogówce trzeba mieć piec z podajnikiem,chodzi bodajże o nieprzekraczanie temperatury do 40 stopni. A pomyślcie chodzenie po całym domu bez kapci po ciepłej podłodze. Mówią też ,że przy podłogówce kurz się tak nie unosi,dobre dla alergików. A co do kosztów utrzymania i ogrzewania ,słyszałam,że podłogówka tańsza. Jedyny jej mankament moim zdaniem ,koszt położenia o wiele droższy od kaloryferów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2009 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 Ja też zdecydopwanie jestem za uchylonym oknem! u mnie mój meżulek, zamyka wszyskie okna jak leci i rozkręca kaloryfery jak leci! Swój chłop,lubiący ciepełko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.04.2009 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Kwietnia 2009 witam . zazdroszcze wam cieplutkiego poranka bo u nas jest pochmurno i co chwile kropi deszczyk tęskni mi sie za polską pogodą Zawsze była piękna złota polska jesien,teraz można dodać piękną słoneczną i zieloną polską wiosnę. Szkoda,że Cię nie ma,jest naprawdę pięknie i słonecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts