Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

anetina, nudzi Ciee wybieranie :o mnie nie,denerwuje mnie raczej pośpiech, w jakim trzeba cos wybrać,a tu brakuje czasu i co najgorsze patrzenie na cenę :x

tak, nudzi mnie to wybieranie :)

ale ja tam taka inna kobieta :D

jestem zdecydowana, a tu ciągle każą mi wybierać jakieś kolory, kształty :D

mam pytanie

tak patrząc na fotki - czy wasz domek nie wydaje się na nich mały?

i oczywiście życzę miłego dnia, tygodnia - no i super pogody :)

No bo on jest mały ,przytulny Skrzacik, taki w sam raz dla 3 osobowej rodziny :lol:

Po zrobieniu z garażu pokoju,bedzie miał po podłodze ok. 120m2, i tak wystarczająco dużo sprzątania :wink:

Dzięki za doping i trzymanie kciuków :p

Hejka .....ja też trzymam kciuki :)

powodzenia......czekamy na fotki

No to super, dzięki naLeśnik :D

Skoro tyle ludzi trzyma kciukaski, to musi być bezdeszczowa pogoda :roll:

naLeśnik,wczoraj oglądałam regionalne wiadomości i tam pokazano zdjęcie zBorów Tucholskich,na którym widoczne było podobno dzikie stworzenie :o

Czy ta puma,lampart, mogłaby już dotrzeć do Borów?

....

Czy ta puma,lampart, mogłaby już dotrzeć do Borów?

Teoretycznie jak najbardziej, dla takiego zwierza kilkadziesiąt kilometrów dziennie to pestka.

wiadomo na drodze są szlaki komunikacyjne, zabudowa które mogą utrudniać przemieszczanie się bez zauważenia, ale skoro ma aktywność nocą to kto wie??

Asiu puk-puk. :p jak tam prace na daszku ? widac brak twojej nieobecnosci na forum to znak ze dachóweczke układasz !!!!!!!! :o

witaj Gosiu :lol: Byłam w Kwidzynie i pozdrowiłam go od Ciebie :lol: .Podczas tych pieszych wycieczek :-? .Poznałam tereny,które do tej pory nie znałam :wink:

Dachóweczka podobno dziś się kładzie,zobaczę okryty dach pod kompletną czapka w środę. No może nie pod kompletną,bo zapewne te docinki długo czasu im zajmą,ale już pomału wyłania się Skrzat :lol:

Pozdrawiam :p

:o :o :o OJOJOJ widzę że działo się ...działo !!!

Asiu niemartw się . takich spraw dużo wychodzi w praniu!!! :o ja tez miałam ich bardzo dużo.... :evil: :evil: :evil: to jest urok budowania na odległość!!!

ALE EFEKTY WIDAĆ !!!!!!!WARTO DLA NICH POCIERPIEĆ!!!!

dzieki za całuski dla kwidzyna. za miesiac sama go ujrze. :p

Twój domek teraz wygląda ślicznie , tak bardziej domowo się zrobiło :lol: widać że szefowa była na budowie i pilnowała wszystkiego :p :p :p

czekamy na foteczki dachoweczki :wink:

aaaaa..... klinkier śliczny!!! :wink:

:o :o :o OJOJOJ widzę że działo się ...działo !!!

Asiu niemartw się . takich spraw dużo wychodzi w praniu!!! :o ja tez miałam ich bardzo dużo.... :evil: :evil: :evil: to jest urok budowania na odległość!!!

ALE EFEKTY WIDAĆ !!!!!!!WARTO DLA NICH POCIERPIEĆ!!!!

dzieki za całuski dla kwidzyna. za miesiac sama go ujrze. :p

Twój domek teraz wygląda ślicznie , tak bardziej domowo się zrobiło :lol: widać że szefowa była na budowie i pilnowała wszystkiego :p :p :p

czekamy na foteczki dachoweczki :wink:

aaaaa..... klinkier śliczny!!! :wink:

Dziękuję za miłe słowa :lol:

Hej Asiu :)

Widzę, że postępy na budowie ho ho! :lol: :lol: :lol: Buduje się więc kolejny ŚLICZNY Skrzacik. Moim zdaniem bryła domu wygląda zaje...fajnie :) Zwłaszcza u Ciebie, na płaskim terenie. :D

Więźba prezentuje się pięknie, kształt dachu również. Będzie super. :lol: :lol: :lol:

Co do rynien - nie przejmuj się tak bardzo. Za 5 lat, kiedy nie będziesz miała co robić koło domku, bo wszystko będzie cycuś-glancuś :lol: :wink: bedziecie mieli jak znalazł rozrywkę pod tytułem malowanie rynien. Jak je pomalujecie porządnie farbą do ocynku, to wiele, wiele lat nic ich nie ruszy. I śnieg im nie straszny. Plastiki ładne od razu, ale jak taka oblodzona czapa śniegu się po nich przeleci to tylko okruchy zostaną.

Okna wymieniłaś i to jest najważniejsze :lol:

Mam tylko pytanie co do deski okapowej ( tej od rynny). Na jaki kolor chcesz malować podbitkę i resztę? Na ciemno? Bo dałaś zieloną deskę, więc jasne kolory raczej odpadają. Nie pokryją... Chyba, że zamierzasz dawać jakiś podkład nieprzezroczysty?

I jaka robicie podbitkę? Na oko mi wygląda, że krokwie sa przycięte do podbitki równoległej do dachu :roll:

Buziaki i trzymam kciuki za dalsze postępy :lol: :lol: :lol: