Perłóweczka 09.07.2009 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Poprawię się . Tylko muszę tam dotrzeć no tak kochana ...bierz się za odśnieżanie dziennika mozesz nam pokazac jak pięknie posprzątałas wokół domku bo jak znowu zarosnie przy tej ilości deszczu to praca od nowa no i koniecznie foto-relacja z chudziaczka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.07.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 po spryskaniu przez małża, chyba szybko zielsko "urocze" nie odrośnie Gosia powiedz mi moja droga gdzie i za ile kupowałaś te Swoje piękne Carringtonowskie parapety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 09.07.2009 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Gosia powiedz mi moja droga gdzie i za ile kupowałaś te Swoje piękne Carringtonowskie parapety a proszę bardzo moja kochaniutka na ulicy ogrodowej jest produkcja okien i tam tez mają parapety i drzwi . ja wybrałam 2 cm i za m2 300 zł. niewiem ile wychodzi na m2. u nas dopiero ma przyjsc Pan pomierzyc bo ja narazie byłam przed odlotem wybrać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.07.2009 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 dzięki muszę ich odszukać i sie przekonać jaką cenę mi zaśpiewają co prawda niewiele mam tych parapetów.coś ok 5,5 mb. Do pomieszczenia gospodarczego i spiżarni marmuroeych bym nie dawała. Skoro m2 kosztuje 300zł to warte zastanowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 09.07.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Chodzi mi po głowie pomysł,aby zamiast tynków dać płyty k-g plusy: -mozliwość zaoszczędzeniu na robociźnie,można samemu położyć (trzeba tylko przejść kurs prostego montażu ) -cieplej w domu -możliwość montażu za pomocą wkrętarki akumulatorowej( tylko ile ta wkrętarka pochodzi ) minusy - montaż wszelkich półek,szafek gdy ściany ma się także z materiałów niezbyt przychylnych wieszaniu -miękkość płyt -no i czy płyty nie wypaczą się przez 2 lata w nieogrzewanym domu Decyzję muszę podjąć do soboty, a Wy co sądzicie o płytach zamiast tynków? A szukałaś takiego wątku na wymianie doświadczeń? Co jakiś czas ten temat się pojawia Ja bym się bała zwłaszcza tego, że mogą się wypaczyć przez te 2 lata. Poza tym zajmą ci parę centymetrów podłogi przy każdej ścianie - w mniejszych pomieszczeniach może to byc problematyczne... Do wieszania są specjalne wkręty do płyt k-g, tu ograniczeniem będzie raczej ciężar jaki mozna na nich zawiesić. A czy będzie cieplej? Nie sądzę, aby miało to znaczenie, chyba że pomiędzy ścianę murowaną a płytę k-g dasz wełnę, ale czy wtedy bedzie taniej? Daj koniecznie znać co wymyślisz. I pochwal się porządkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.07.2009 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 dzięki Aniu za komentarz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 09.07.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Hej Asiu Piękny ten wasz Skrzacik Jeśli mogę coś doradzić NIE RÓB PŁYT K-G!!!!!! Są bardzo podatne na wgniecenia, wystarczy lekko stuknąć i wgniecenie gotowe... Z mojego doświadczenia wynika, że łatwiej znaleźć dobrego fachowca malarza, który pięknie wygipsuje Ci tynkowane ściany i nałoży farbę, niż dobrą ekipę od płyt. Bo to niby jest prosta robota, ale zrobić to dobrze i równo to już tak łatwo nie jest. Tynki wcale nie wychodzą drożej, a poprawki po pseudofachowcach to niemały wydatek. Gdybym jeszcze raz miała podjąć decyzję to na milion % zrobiłabym wszędzie tynki, a tylko tam gdzie się nie da płyty (mam na myśli skosy i sufity na poddaszu). Twój dach - jest piękny!!! http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Obraz_074.jpg Wiesz, że mam już zboczenie na temat kun i jak sobie patrzę na tę dachówkę to widzę, że potencjalnie kuna ma tu tyle wejść pod dach jak u nas. W naszym przypadku prawdopodobnie wchodzi przez ten otwór.... Może wejść w każdej części dachu....Z tego co widzę, nie macie drzew dookoła domu więc może żadna bestia się nie skusi, bo na naszej działce ma chyba 8 drzew z których swobodnie może dostać się na rynnę, a z rynny pod dachówkę, potem to już dla nich pestka.... Czekamy na dekarza, który nam powie co teraz możemy zrobić, żeby zabezpieczyć dach przed tymi potworami.... Mam nadzieję, że kuny Was nie polubią i nie będziecie mieli niechcianych gości Poza tym wszystkim domek piękny i uroczy:) Pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 09.07.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Witam A co to za tańce na deszcze? Toż ja nigdy nie zakończę budowy Ewentualnie opady na Warmii... ale w Małopolsce null, zero. To juz wiem skąd te chmury i dzisiejszy wiatr, co mi czapke z głowy zdjął... Tańce i swawole... Ooooooooooooooooooooo i tu się zgadzam z moimi przedmówcami - Asiu... dziennik ten teges, bo kurz go pokrył Asiu mój Misiek, tez chce trawę z zeilskiem spryskać... sporo tego wychodzi? Ile kosztuje? Ja tam wiem, że lepiej jak nie pada po opryskach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 09.07.2009 18:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Jeśli mogę coś doradzić NIE RÓB PŁYT K-G!!!!!! Są bardzo podatne na wgniecenia, wystarczy lekko stuknąć i wgniecenie gotowe... Z mojego doświadczenia wynika, że łatwiej znaleźć dobrego fachowca malarza, który pięknie wygipsuje Ci tynkowane ściany i nałoży farbę, niż dobrą ekipę od płyt. Asiu, bo ciut się pogubiłam... to Ty myslałaś, aby na ściany wewnatrz zamiast tynków zrobić płyty g-k? Ja napiszę tak... w pokoju obecnym jest takie rozwiązanie... Nie widzę żadnych wgnieceń. Fakt nie wiszą żadne półki... My mamy mieć -tak jak w projekcie, ściany działowe z płyt g-k, sufity też... Nie martwi mnie to... nic a nic... ponieważ my na g-k mamy zamiar kłaść tapety z włokna szklanego... W sklepach można kupić kilka rodzajów tapet z włókna szklanego. Różnią się między sobą grubością, kolorem i fakturą. Jedne imitują wzory i sploty tkanin naturalnych, inne są gładkie. Zazwyczaj są jednobarwne - białe, jasnokremowe, jasnoszare - ale można je malować dodatkowo farbami w dowolnych kolorach. Widziałam je kiedyś w sklepie i malowac je mozna, pęknięcia ukrywają i są specjalne do łazienek, a poza tym oddycha normalnie ściana. Koszt takiej tapety to od 5 do 13 zł za m kw. Napisz jakie rozwiązanie wybrałaś... ja w Twoim przypadku robiłabym tynki... Wiesz, że mam już zboczenie na temat kun i jak sobie patrzę na tę dachówkę to widzę, że potencjalnie kuna ma tu tyle wejść pod dach jak u nas. Kurcze ja niewiedziałam, że kuny pod dach... Czekamy na dekarza, który nam powie co teraz możemy zrobić, żeby zabezpieczyć dach przed tymi potworami.... Zakłada sie takie grzebienie - zakłada je się pod dachówką, przy końcu dachu GRZEBIEŃ OKAPOWY PŁASKI 55, 80 100 Materiał: polipropylen barwiony w masie długość grzebienia 1000 mm wysokość zębów 55,80,100 mm Zastosowanie: stosowany jako zabezpieczenie przed przedostawaniem się gryzoni, ptaków oraz dużych owadów pod połać dachu kolor Ceglasty brązowy czarny Ptaki - jeścio ok, ale kuny -kurnaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 09.07.2009 19:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Hej Asia Super, że tak idziecie do przodu z robotami jeśli mogę się wypowiedzieć co do ścian działowych na poddaszu: przychylam się do zdania Kasi - co murowane to murowane - aczkolwiek: jeśli naprawdę zamierzasz tam wieszać obciążone półki - to lepszy bloczek betonowy niż cegła dziurawka. Wkręty lepiej siedzą Natomiast wydaje mi się, że skoro to są ściany jedyne wysokie na naszym (skrzatowców ) poddaszu to i tak tam będzie wysoka szafa... Więc regipsy nie robią różnicy. Ja się jeszcze waham, ale porotermu nie dam na pewno. Co do wytrzymałości ścian z płyt - są stelaże i takie tam - i wytrzymają wszystko - pod warunkiem, jeśli są dobrze zrobione. I mówię tu o płytach gipsowych na stelażu - jako konstrukcyjnych. Z tego co pisała taka_ja & taki_on:) wnioskuję że ona ma na myśli obkładanie murowanych ścin płytami zamiast tynkiem. Czyli dotyczy to Ciebie - bo masz JUŻ wymurowane Więc chyba tynk Cię taniej wyjdzie niż obkładanie tego płytami, siatka, szpachlowanie i takie tam... buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 09.07.2009 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2009 Chodzi mi po głowie pomysł,aby zamiast tynków dać płyty k-g plusy: -mozliwość zaoszczędzeniu na robociźnie,można samemu położyć (trzeba tylko przejść kurs prostego montażu ) -cieplej w domu -możliwość montażu za pomocą wkrętarki akumulatorowej( tylko ile ta wkrętarka pochodzi ) minusy - montaż wszelkich półek,szafek gdy ściany ma się także z materiałów niezbyt przychylnych wieszaniu -miękkość płyt -no i czy płyty nie wypaczą się przez 2 lata w nieogrzewanym domu Decyzję muszę podjąć do soboty, a Wy co sądzicie o płytach zamiast tynków? Brałem także takie rozwiązanie pod uwagę, żonka nawet bardzo... Generalnie przy płytach jest duuużo roboty i nie ma gwarancji że prędzej czy później nie spęka na łączeniach. U mnie na poddaszu już przy oknach są pęknięcia do szpachlowania... Jeszcze jedno, na pustakach płyty się przykleja na placki - czyli wersja zrób to sam wymaga trochę douczenia się, dużo czasu lub nieprzespanych nocy i trochę narzędzi (np wkrętarka wyłącznie sieciowa). Druga sprawa, przez dwa lata płyty na 90% spęcznieją. Trzecia - pod szafki etc robi się mocniejszy stelaż i do do niego kręci się wieszaki, półki etc. Od grudnia na naszej budowie robiłem już chyba wszystko co możliwe i powiem Ci jedno, jak masz kasę na tynki to zrób je i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.07.2009 05:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Hej Asiu Piękny ten wasz Skrzacik Jeśli mogę coś doradzić NIE RÓB PŁYT K-G!!!!!! Są bardzo podatne na wgniecenia, wystarczy lekko stuknąć i wgniecenie gotowe... Z mojego doświadczenia wynika, że łatwiej znaleźć dobrego fachowca malarza, który pięknie wygipsuje Ci tynkowane ściany i nałoży farbę, niż dobrą ekipę od płyt. Bo to niby jest prosta robota, ale zrobić to dobrze i równo to już tak łatwo nie jest. Tynki wcale nie wychodzą drożej, a poprawki po pseudofachowcach to niemały wydatek. Gdybym jeszcze raz miała podjąć decyzję to na milion % zrobiłabym wszędzie tynki, a tylko tam gdzie się nie da płyty (mam na myśli skosy i sufity na poddaszu). Twój dach - jest piękny!!! http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Obraz_074.jpg Wiesz, że mam już zboczenie na temat kun i jak sobie patrzę na tę dachówkę to widzę, że potencjalnie kuna ma tu tyle wejść pod dach jak u nas. W naszym przypadku prawdopodobnie wchodzi przez ten otwór.... Może wejść w każdej części dachu....Z tego co widzę, nie macie drzew dookoła domu więc może żadna bestia się nie skusi, bo na naszej działce ma chyba 8 drzew z których swobodnie może dostać się na rynnę, a z rynny pod dachówkę, potem to już dla nich pestka.... Czekamy na dekarza, który nam powie co teraz możemy zrobić, żeby zabezpieczyć dach przed tymi potworami.... Mam nadzieję, że kuny Was nie polubią i nie będziecie mieli niechcianych gości Poza tym wszystkim domek piękny i uroczy:) Pozdrawiam, kasia Witam Kasiu w moich progach Nawet nie wiesz,jak się ucieszyłam,gdy zobaczyłam Twój wpis. Żadko ostatnio Cię widać Dziękuję za pochwały Cieszy mnie bardzo,że nie tylko nam podoba się Skrzat. Będą tynki,a nie płyty. A to z powodu naszych pustaków z monolitu. Jest on ciepłym materiałem,ale niewdzięcznym (kruchym), będą kłopoty z zawieszaniem różnych szafek,aby powiesić ją trzeba zastosować długie kołki i to najlepiej z żywicą.Żałuję,że na piętrze ścianki działowe mamy z keramzytu,a nie z suporexu. Na parterze będą z suporexu,więc kłopotu dużego nie będzie. Drzew blisko domu nie ma, najbliższe jest to widoczne na zdjęciu w odległości 18-29m kuna chyba nie osiąga takiego rekordu U nas co prawda nie ma jeszcze wróblówki,zostanie założona jak wróci ekipa. Tobie zaś życzę powodzenia w walce z kunami Pozdrowienia dla Zosi i Piotrka Piękny masz ogród.o kostce już nie wspomnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.07.2009 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Jeśli mogę coś doradzić NIE RÓB PŁYT K-G!!!!!! Są bardzo podatne na wgniecenia, wystarczy lekko stuknąć i wgniecenie gotowe... Z mojego doświadczenia wynika, że łatwiej znaleźć dobrego fachowca malarza, który pięknie wygipsuje Ci tynkowane ściany i nałoży farbę, niż dobrą ekipę od płyt. Asiu, bo ciut się pogubiłam... to Ty myslałaś, aby na ściany wewnatrz zamiast tynków zrobić płyty g-k? Ja napiszę tak... w pokoju obecnym jest takie rozwiązanie... Nie widzę żadnych wgnieceń. Fakt nie wiszą żadne półki... My mamy mieć -tak jak w projekcie, ściany działowe z płyt g-k, sufity też... Nie martwi mnie to... nic a nic... ponieważ my na g-k mamy zamiar kłaść tapety z włokna szklanego... W sklepach można kupić kilka rodzajów tapet z włókna szklanego. Różnią się między sobą grubością, kolorem i fakturą. Jedne imitują wzory i sploty tkanin naturalnych, inne są gładkie. Zazwyczaj są jednobarwne - białe, jasnokremowe, jasnoszare - ale można je malować dodatkowo farbami w dowolnych kolorach. Widziałam je kiedyś w sklepie i malowac je mozna, pęknięcia ukrywają i są specjalne do łazienek, a poza tym oddycha normalnie ściana. Koszt takiej tapety to od 5 do 13 zł za m kw. Napisz jakie rozwiązanie wybrałaś... ja w Twoim przypadku robiłabym tynki... Wiesz, że mam już zboczenie na temat kun i jak sobie patrzę na tę dachówkę to widzę, że potencjalnie kuna ma tu tyle wejść pod dach jak u nas. Kurcze ja niewiedziałam, że kuny pod dach... Czekamy na dekarza, który nam powie co teraz możemy zrobić, żeby zabezpieczyć dach przed tymi potworami.... Zakłada sie takie grzebienie - zakłada je się pod dachówką, przy końcu dachu GRZEBIEŃ OKAPOWY PŁASKI 55, 80 100 Materiał: polipropylen barwiony w masie długość grzebienia 1000 mm wysokość zębów 55,80,100 mm Zastosowanie: stosowany jako zabezpieczenie przed przedostawaniem się gryzoni, ptaków oraz dużych owadów pod połać dachu kolor Ceglasty brązowy czarny Ptaki - jeścio ok, ale kuny -kurnaaaaaaaaaaaaa Tak Asiu myślałam,o tym ,aby na ścianach wewnątrz zamiast tynku dać płyty,bo wydawało mi się,że -poradzimy sobie z tym sami (w zasadzie ciągle coś planujemy sami zrobić,a zawsze brak czasu i ten dojazd na budowę trwający 2 godziny w 1 stronę ) Jednak zrobimy tynki,bo - minie conajmniej 2 lata zanim sie wprowadzimy i płyty napęcznieją w nieogrzewanym domu - posiadając płyty na ścianach musielibyśmy dawać jeszcze dłuższe kołki potrzebne do montażu szafek, - nie posiadamy jeszcze prądu,a ekipa która stawiała nam dom i będzie robiła tynki tradycyjne,posiada agregat Dzięki za odpowiedź i poradę Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.07.2009 05:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Hej Asia Super, że tak idziecie do przodu z robotami jeśli mogę się wypowiedzieć co do ścian działowych na poddaszu: przychylam się do zdania Kasi - co murowane to murowane - aczkolwiek: jeśli naprawdę zamierzasz tam wieszać obciążone półki - to lepszy bloczek betonowy niż cegła dziurawka. Wkręty lepiej siedzą Natomiast wydaje mi się, że skoro to są ściany jedyne wysokie na naszym (skrzatowców ) poddaszu to i tak tam będzie wysoka szafa... Więc regipsy nie robią różnicy. Ja się jeszcze waham, ale porotermu nie dam na pewno. Co do wytrzymałości ścian z płyt - są stelaże i takie tam - i wytrzymają wszystko - pod warunkiem, jeśli są dobrze zrobione. I mówię tu o płytach gipsowych na stelażu - jako konstrukcyjnych. Z tego co pisała taka_ja & taki_on:) wnioskuję że ona ma na myśli obkładanie murowanych ścin płytami zamiast tynkiem. Czyli dotyczy to Ciebie - bo masz JUŻ wymurowane Więc chyba tynk Cię taniej wyjdzie niż obkładanie tego płytami, siatka, szpachlowanie i takie tam... buziaki M. O jejku gdybym wiedziała wcześniej,że takimi pytaniami mogę Cię ściągnąć na fm,to już dawno bym je zadawała Cieszę się widząc Cię u mnie Kto by przypuszczał Ty i Kasia w jednym dniu Popełniłam błąd nie dając ścianek działowych na poddaszu z suporexa, na parterze już będą. Fakt,że na piętrze przy ściankach działowych będą stały wysokie meble,a półki ,szafki powieszę na monolitach( na długich kołkach ) Póki co pierwsze ,o czym zawsze jest mowa jest chęć zrobienia różnych prac przez nas samych,ale póki co jedyne co robimy to sprzątanie i zamawianie materiałów,na nic innego nie wystarcza czasu i umiejetności . Nie znikaj tak szybko,pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 10.07.2009 06:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Chodzi mi po głowie pomysł,aby zamiast tynków dać płyty k-g plusy: -mozliwość zaoszczędzeniu na robociźnie,można samemu położyć (trzeba tylko przejść kurs prostego montażu ) -cieplej w domu -możliwość montażu za pomocą wkrętarki akumulatorowej( tylko ile ta wkrętarka pochodzi ) minusy - montaż wszelkich półek,szafek gdy ściany ma się także z materiałów niezbyt przychylnych wieszaniu -miękkość płyt -no i czy płyty nie wypaczą się przez 2 lata w nieogrzewanym domu Decyzję muszę podjąć do soboty, a Wy co sądzicie o płytach zamiast tynków? Brałem także takie rozwiązanie pod uwagę, żonka nawet bardzo... Generalnie przy płytach jest duuużo roboty i nie ma gwarancji że prędzej czy później nie spęka na łączeniach. U mnie na poddaszu już przy oknach są pęknięcia do szpachlowania... Jeszcze jedno, na pustakach płyty się przykleja na placki - czyli wersja zrób to sam wymaga trochę douczenia się, dużo czasu lub nieprzespanych nocy i trochę narzędzi (np wkrętarka wyłącznie sieciowa). Druga sprawa, przez dwa lata płyty na 90% spęcznieją. Trzecia - pod szafki etc robi się mocniejszy stelaż i do do niego kręci się wieszaki, półki etc. Od grudnia na naszej budowie robiłem już chyba wszystko co możliwe i powiem Ci jedno, jak masz kasę na tynki to zrób je i tyle Dzięki Tomek za odpowiedź i podpowiedź Pozdrowienia dla żonkiw gipsie i trzymam kciuki za szybką i zorganizowaną przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.07.2009 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2009 Gratuluję dołączenia do ELITY. W końcu to nie byle co buziaki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 12.07.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lipca 2009 Asiu zdradz nam co tam ustaliłas z ekipą od tynków. na jakie się zdecydowałaś ? no i jakie ceny chcą w Naszym pięknym mieście Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 13.07.2009 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lipca 2009 Asiuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu hop hop... Nic tylko zapracowana kobitka Pewnie coś się tam u niej dzieje... Też tak jak Gosia jestem ciekawa co tam u Was...co zdecydowaliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.07.2009 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Gratuluję dołączenia do ELITY. W końcu to nie byle co buziaki M. rozpędziłam się co nie siedziałam i klikałam,nawet nie wiem kiedy dobiłam do takiej cyfry . Cieszę się M. widząc Cię u mnie,pozdrawiam i czekam na wpisy u Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.07.2009 06:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lipca 2009 Asiu zdradz nam co tam ustaliłas z ekipą od tynków. na jakie się zdecydowałaś ? no i jakie ceny chcą w Naszym pięknym mieście Witaj Gosiu Tynki tradycyjne będzie nam robiła ekipa ta sama co stawiała dom. Cena m2 ścian-12zł/m2 cena m2 sufitów-16zl/m2 Nie mamy prądu,sąsiad nie za bardzo,więc nie pozostaje nam nic innego tylko ekipa z własnym agregatem i kładzenie tynków tradycyjnych,poza tym nasza stara ekipa miała dość konkurencyjne ceny,niby po starej znajomości . Więc wybór padł na nich ,tym bardziej,że ich znamy i odpowiadają nam Wejdą prawdopodobnie we wrześniu,być może pod koniec sierpnia,ale wątpliwa sprawa,skoro budują teraz 2 domy i sklep Nie pozostaje mi nic innego tylko modlić się o deszcze w połowie sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts