kamlotek 05.03.2009 21:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Marca 2009 anetina na Warmi 5l plastyfikatora kosztuje ok 30zł ja kupowałam murplast 5l za 20,25zł Oby to oszczedzanie bokiem mi nie wyszło Podobno kto tanio kupuje ten drogo chodzi, sama tego nie raz doswiadczyłam. Łudze się,że nie dotyczy to materiałów budowlanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 06.03.2009 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 murplast ... żeby nie skłamać ... 29 zł u nas a ta data w ZE zobowiązuje ZE więc szansa, że prąd już lada dzień będzie czego oczywiście życzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 06.03.2009 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Magda jesteś nieoceniona Aż mi wstyd,że tak mało wiem A może Ty budowlaniec jesteś z wykształcenia czapki z głów dla takiej wiedzy Dziękuję Ci bardzo,za komentarze. Dla mnie podsypka i ziemia to jeden czort, chodż wiem,że będziemy sypać podsypkę. Styropianu nie będziemy dawać,chodz cały czas nad tym się zastanawiam. Zawsze lepsza ochrona przed zimnem Ogromne dzięki za info o Izohanach,dysperbitach i disporitach,muszę to przetrawić. Jutro jadę na inspekcję , to zapytam się majstra czy te 60l Izohanu wystarczą na posmarowanie fundamentów i zlepienie foli na 3 poziomach. Jeszczę raz dziękuję,za Twoje komentarze Zaglądaj jak najczęściej Pozdrawiam A. Asia, naprawdę nie ma za co dziękować. A te czapki itd, to trochę wpędzają mnie w zakłopotanie , bo wiesz, ja WIEM, ŻE NIC NIE WIEM. Słuchaj, jak będziesz miała zalany srtop, to będziesz pewnie wiedziała tyle co ja Jak ja zaczynałam, to z każdą duperelą do Kasi "leciałam", bo ona już była ta "zaawanasowana" , a ja dziecię we mgle. Wiesz, dzięki Niej wiele się nauczyłam , ale też muszę przyznać, że jest tu i zasługa mojej ex-w mordę-niemytą-kopanej ekipie z niejakim Maestro na czele Bo gdyby byli porządną ekipą, to nie musiałabym po prostu tego wszystkiego wiedzieć. A tak, to zmuszona byłam na każdym kroku ich pilnować, studiować poradnik majstra budowlanego i latać z wywieszonym ozorem po forum i dobrych ludzi pytać. Dobrze że tacy się znaleźli Dlatego z całego serca życzę Ci abyś NIE MUSIAŁA WIEDZIEĆ NIC A jeśli jednak uznasz, że wiedza ta jest Ci potrzebana mimo wszystko, to chętnie służę radą, o ile oczywiście będę coś wiedziała. Poza tym pytaj o to samo tez innych, bo nikt nie jest nieomylny, a poza tym sama widzisz - co teren, majster, warunki - to inne troche rozwiązania. Zapewne wszystkie dobre, ale może nie każde nadające się właśnie u Ciebie. Pozdrawiam i trzymam kciuki PS. Napisz mi na priva jakim cudem już przekroczyłaś magiczną setkę?! Nie majac stanu zero? Chyb, że masz już wszystko kupione po dach na zapas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 07.03.2009 00:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2009 No no widzę że już skrzacik powoli zaczyna rosnąć PIĘKNIE !! aż nie mogę się doczekać co będzie dalej pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 08.03.2009 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Hejka No! Mury pną się do góry! Co prawda fundamentowe na razie, ale zawsze! Dziękuję za widoczek Domek stanie, zazieleni się i każdego dnia taki widok za oknem będzie koił duszę Pięknie! Uwielbiam przestrzeń! Widzę, że Ty też! Czekam na dalszą relację! Pozdrawiam cieplutko M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 11.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Witam Przeglądałem właśnie Twoje zdjęcia fundamentu. Mam taką uwagę - folie kubełkową kładzie się kubełkami do ściany fundamentowej, by po przysypaniu ziemią wykroplona woda mogła swobodnie spływać poniżej poziomu przemarzania poprzez właśnie utworzone przez te kubełki szczeliny. Jeszcze teraz jest możliwość tego poprawienia . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 11.03.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Hej Asiu:) Niefajnie z tą rurą, ale nie przejmuj się tak Zdarza się A kosztem naprawy rury obciąż koparkowego, lub ekipę, która wykop robiła Przecież chyba nie Ty będziesz płacić!!!!!! Będzie dobrze pozdróweczki, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 11.03.2009 16:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Asiu faktycznie folia kubełkowa powinna być położona odwrotnie , tak jak napisał robdk także powiedz ekipie zeby poprawiła to jak najszybciej co do problemow gazowych zycze ci zeby sie szybko rozwiązały bedzie dobrze zobaczysz pozdrawiam i czekam na fotki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.03.2009 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2009 Hej Asiu Jezu, faktycznie pech z tą rurą , wyobrażam sobie jak się czujesz. Rozumiem to i bardzo chciałbym Cię pocieszyć jakoś Kasia ma rajta, koparkowy zepsuł, niech koparkowy płaci. Albo ekipa, jeśli go wynajęła i nadzorowała. Widzieli chyba plany terenu, skrzynkę itp i mogli się domyślić, że tam rura idzie. fachowcy przecież są, nie? Pewnie ciężko będzie to wynegocjować, ale nie daj się! Poza tym dobrze, że była policja i wogóle, jakby co są protokoły i świadkowie. Słuchaj, jak to mówią - pierwsze koty za płoty i teraz będzie już tylko dobrze! :) Wierzę, że dalej wszystko pójdzie gładko i będę trzymała za to kciuki Pozdrawiam cieplutko i czekam na obiecane fotki. M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.03.2009 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Witam Przeglądałem właśnie Twoje zdjęcia fundamentu. Mam taką uwagę - folie kubełkową kładzie się kubełkami do ściany fundamentowej, by po przysypaniu ziemią wykroplona woda mogła swobodnie spływać poniżej poziomu przemarzania poprzez właśnie utworzone przez te kubełki szczeliny. Jeszcze teraz jest możliwość tego poprawienia . Asiu faktycznie folia kubełkowa powinna być położona odwrotnie , tak jak napisał robdk także powiedz ekipie zeby poprawiła to jak najszybciej co do problemow gazowych zycze ci zeby sie szybko rozwiązały bedzie dobrze zobaczysz pozdrawiam i czekam na fotki Dzięki robdk i aneta I jak tu nie być wściekłym , dzięki dziennikowi i komentarzom osób można ustrzec się wielu błędów Co do tej folii, dziś ma przyjechać kierbud, sprawdzić i potwierdzić, no bo jak inaczej,błąd w położeniu folii. Niestety jest już zasypana , ale koszt poprawki przejdzie na wykonawcę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 12.03.2009 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Co do tej folii, dziś ma przyjechać kierbud, sprawdzić i potwierdzić, no bo jak inaczej,błąd w położeniu folii. Niestety jest już zasypana , ale koszt poprawki przejdzie na wykonawcę Tak trzymaj!!!! Partaczy należy konsekwentnie tępić! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.03.2009 20:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Marca 2009 Rozsądzenie przełożone na jutro, co się odwlecze,to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.03.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a jako blondynka mam pytanie o co chodzi z folią? bo ja niestety ale nie załapuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art12 13.03.2009 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 WitamPięknie budujecie! Bardzo mi się podoba! Też może będziemy budować Skrzata. Chciałbym tylko zapyatać o 1 rzecz. Piszesz w dzienniku że przekroczyliscie juz 100tys. PLN a nie mieliście jeszcze stropu. To chyba koszty razem z działką - może czegos nie zrozumiałem do końca. pozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.03.2009 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 może rzeczywiście jest to koszt z działką albo materiały na zapas ja wydałam dopiero 50 tys. - bez działki a jeszcze jest trochę zmagazynowanych materiałów [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 13.03.2009 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a jako blondynka mam pytanie o co chodzi z folią? bo ja niestety ale nie załapuję Wspomniana folia posiada wytłoczenia w postaci takich kapselków które zwiemy kubełkami. Jej zadaniem jest zapwenienie przestrzeni powietrznej pomiędzy fundamentem a ziemią którą obsypujemy fundament. Dlatego się kładzie tymi kubełkami (wypukłościami) w stronę fundamentu. Oczywiście przed położeniem tej folii musimy zabezpieczyć fundament przeciw wilgociowo. Ta przerwa powietrzna służy do tego, by wykroplona woda mogła swobodnie spłynąć poniżej pozoimu przemarzania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 13.03.2009 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a jako blondynka mam pytanie o co chodzi z folią? bo ja niestety ale nie załapuję Wspomniana folia posiada wytłoczenia w postaci takich kapselków które zwiemy kubełkami. Jej zadaniem jest zapwenienie przestrzeni powietrznej pomiędzy fundamentem a ziemią którą obsypujemy fundament. Dlatego się kładzie tymi kubełkami (wypukłościami) w stronę fundamentu. Oczywiście przed położeniem tej folii musimy zabezpieczyć fundament przeciw wilgociowo. Ta przerwa powietrzna służy do tego, by wykroplona woda mogła swobodnie spłynąć poniżej pozoimu przemarzania... dziękuję bardzo za odpowiedź my jeszcze tej folii nie mamy, ale już wiem, co mam pilnować rozumiem, że obowiązkowo tutaj ją trzeba wykręcic na drugą stronę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robdk 13.03.2009 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a jako blondynka mam pytanie o co chodzi z folią? bo ja niestety ale nie załapuję Wspomniana folia posiada wytłoczenia w postaci takich kapselków które zwiemy kubełkami. Jej zadaniem jest zapwenienie przestrzeni powietrznej pomiędzy fundamentem a ziemią którą obsypujemy fundament. Dlatego się kładzie tymi kubełkami (wypukłościami) w stronę fundamentu. Oczywiście przed położeniem tej folii musimy zabezpieczyć fundament przeciw wilgociowo. Ta przerwa powietrzna służy do tego, by wykroplona woda mogła swobodnie spłynąć poniżej pozoimu przemarzania... dziękuję bardzo za odpowiedź my jeszcze tej folii nie mamy, ale już wiem, co mam pilnować rozumiem, że obowiązkowo tutaj ją trzeba wykręcic na drugą stronę? Dokładnie tak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.03.2009 11:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Witam Pięknie budujecie! Bardzo mi się podoba! Też może będziemy budować Skrzata. Chciałbym tylko zapyatać o 1 rzecz. Piszesz w dzienniku że przekroczyliscie juz 100tys. PLN a nie mieliście jeszcze stropu. To chyba koszty razem z działką - może czegos nie zrozumiałem do końca. pozdrawiam Artur Witam Artur w naszych skromnych progach Rzeczywiście liczę wszystko od początku. Zakup działki, adaptacja,geodeci( wchodzili na działkę chyba z 4 razy), zakup materiałów, itd. W chwili obecnej nie wiem ile wydaliśmy w tym tygodnu Jak policzę to napiszę, ale jakoś nie spieszy mi się. No bo po co, ściągać sobie na głowę kolejny problem,gdy za oknem póki co ładna pogoda Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.03.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 a jako blondynka mam pytanie o co chodzi z folią? bo ja niestety ale nie załapuję Wspomniana folia posiada wytłoczenia w postaci takich kapselków które zwiemy kubełkami. Jej zadaniem jest zapwenienie przestrzeni powietrznej pomiędzy fundamentem a ziemią którą obsypujemy fundament. Dlatego się kładzie tymi kubełkami (wypukłościami) w stronę fundamentu. Oczywiście przed położeniem tej folii musimy zabezpieczyć fundament przeciw wilgociowo. Ta przerwa powietrzna służy do tego, by wykroplona woda mogła swobodnie spłynąć poniżej pozoimu przemarzania... dziękuję bardzo za odpowiedź my jeszcze tej folii nie mamy, ale już wiem, co mam pilnować rozumiem, że obowiązkowo tutaj ją trzeba wykręcic na drugą stronę? Dokładnie tak... Witam wszystkich robdk jeszcze raz dziękuję w sprawie folii i zapytam się ,czy Ty się budujesz? Czy po prostu znasz się na tym? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts