Perłóweczka 26.08.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Podpowiedzcie mi moi mili,bo się zastanawiam,a nie wiem czy dobrze trybię . Czy parapety wewnętrzne powinno zakładać się przed czy po tynkach. I to samo tyczy się parapetów zewnętrznych, zakładać przed czy po elewacji? my zakładalismy parapety na koniec po tynkach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 26.08.2009 20:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Dzięki Gosia czasami niby człowiek wie,ale szuka potwierdzenia ,czy dobrze myśli. Od jakiegoś czasu mam takie coś ,że 'wiem,że nic nie wiem,o czymś czego byłam pewna" Do przeczytania 01.09,jak ciężko wyłączyć kompa http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a015.gif pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 26.08.2009 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Do przeczytania 01.09,jak ciężko wyłączyć kompa http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a015.gif pa pa pa pa .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 26.08.2009 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 no dobra,idę,wyłączam kompa skoro wszyscy idą spać dobranoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 26.08.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 no dobra,idę,wyłączam kompa skoro wszyscy idą spać dobranoc widzisz ze to jest silniejsze od Nas wciąga jak nic!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.08.2009 03:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 dzień dobry z rana,przed samym odjazdem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.08.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 dzień dobry z rana,przed samym odjazdem Dzień Dobry ale ranny ptaszek z Ciebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 27.08.2009 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 No i spóźniłam się Ale mieliście przeboje na budowie.....a najbardziej to mnie wnerwiła ta przepraszam za wyrażenie - menda co się jej wasz słup nie podobał....podłość ludzka nie zna granic Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie u was z górki Papapa Aha nie zapomnij o zdjęciach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.08.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Hejka Widziałaś jak mam zrobione odpowietrzenie pionu kanalizacyjnego: grzybek na dachu do tego ostatnia najwyższa rura pójdzie. Grzybek wyżej od okien co by nie śmierdziało w chałupie. Czy się sprawdzi - nie wiem. Fachowcy mówią że tak. Zapytaj Kasię w. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/t/7/3/0/44504631_d.jpg zaraz po prawej od wylotu widać kalenicę. Czyli blisko szczytu. pozdróweczki M. PS Brakuje mi naszych nocnych rozmów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 31.08.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 witamdziś trafiłam na ten dziennik i po pierwsze to gratuluję budowy, a po drugie to chciałabym się zapytać czy możesz polecić swoją ekipę od SSO, bo nie zauważyłam, żebyś miała z nią jakieś kłopoty i proszę o ewentualny namiar - zamierzam zacząć budowę na wiosnę w Ostródzie i jestem na etapie poszukiwania ekipy i nie wiem czy wszyscy tak mieliście, ale pomimo kryzysu jakos fachowcy nie pchają się drzwiami i oknami z ofertami.Jeszcze raz pozdrawikaśka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 31.08.2009 18:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 witam dziś trafiłam na ten dziennik i po pierwsze to gratuluję budowy, a po drugie to chciałabym się zapytać czy możesz polecić swoją ekipę od SSO, bo nie zauważyłam, żebyś miała z nią jakieś kłopoty i proszę o ewentualny namiar - zamierzam zacząć budowę na wiosnę w Ostródzie i jestem na etapie poszukiwania ekipy i nie wiem czy wszyscy tak mieliście, ale pomimo kryzysu jakos fachowcy nie pchają się drzwiami i oknami z ofertami. Jeszcze raz pozdrawi kaśka Mogę Ci ją z czystym sumieniem polecić. Solidne,pracowite chłopaki,szef zawsze służy pomocą i radą,pod warunkiem,że się najpierw go zapyta. Firma BudRiM 607 780 806 607 780 903 Terminy trzeba zamawiać z wyprzedzeniem,podobno mają tyle roboty,że odmawiają ludziom i polecają inne firmy budowlane. My podpisaliśmy z nimi umowę prawie 9 m-cy wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kaniosy2 31.08.2009 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dziękuje bardzo za szybką odpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 31.08.2009 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Hejka Widziałaś jak mam zrobione odpowietrzenie pionu kanalizacyjnego: grzybek na dachu do tego ostatnia najwyższa rura pójdzie. Grzybek wyżej od okien co by nie śmierdziało w chałupie. Czy się sprawdzi - nie wiem. Fachowcy mówią że tak. Zapytaj Kasię w. http://www.superfoto.pl/zdjecia/foto/t/7/3/0/44504631_d.jpg zaraz po prawej od wylotu widać kalenicę. Czyli blisko szczytu. pozdróweczki M. PS Brakuje mi naszych nocnych rozmów Już jestem ,mnie również M. mnie również,daj znać kiedy będziesz,to napewno nie odmówię sobie tej przyjemności Co do odpowietrzenia pionu kanalizacji wytłumaczono mi,że bedzie ono wchodziło do komina wentylacyjnego również zobaczę w późniejszej przyszłości czy się sprawdzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 31.08.2009 19:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dziękuje bardzo za szybką odpowiedź nie ma za co Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 31.08.2009 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 No i spóźniłam się Ale mieliście przeboje na budowie.....a najbardziej to mnie wnerwiła ta przepraszam za wyrażenie - menda co się jej wasz słup nie podobał....podłość ludzka nie zna granic Mam nadzieję, że teraz to już pójdzie u was z górki Papapa Aha nie zapomnij o zdjęciach póki co pomału turlamy się do przodu,a słup dalej stoi tam gdzie stał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 31.08.2009 19:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 dzień dobry z rana,przed samym odjazdem Dzień Dobry ale ranny ptaszek z Ciebie nie mogłam sobie odmówić tej małej przyjemności i nie sprawdzić kto co napisał przed odjazdem ,przy okazji sprawdzając połączenie pkp z Grudz do Kwidzyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 01.09.2009 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 HALOOOOOO a gdzie foteczki tyle pracowałaś na budowie i nie pokazałaś nam efektów a kiedy wstawiają okienka ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 01.09.2009 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 no właśnie perłóweczka ma rację- gdzie fotki, hę??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 01.09.2009 09:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Kochana zdjęć na razie nie ma,bo wracałam autobusem i nie zabrałam Kamlotowi aparatu,sam musi porobić do końca zdjęcia instalacji elektrycznej i hydrauliki dla upamiętnienia Ale napiszę co się działo otóż 27.08- po przyjeździe na budowę musiełam zabrać się za sprzątanie,nie było mnie 2 dni,a naczyń do zmywania jakby pułk wojska stacjonował. Ale najważniejsze było to,że przyjechały okna terminowo i zacząl się montaż okien 6 komorowych z uszczelką zapobiegającą parowaniu okien,z zabezpieczeniem antywł, kolor zew. złoty dąb. W domu od razu zrobilo się cieplo i cicho .Niestety drzwi z innej hurtowni nie dotarły na czas i do tej pory ich nie ma . Nie mniej jednak,my zamiast w przyczepie zaczeliśmy nocować w domku . 28.08 zaczeliśmy hydraulikę górnej łazienki 29.09 wzieliśmy się za słupy . w sumie jest 5 słupów,które najpierw przeleciał strug,potem szlifierka,a na końcu zostały pomalowane 4-krotnie sadolinem base. Zaczeliśmy o 8 rano,a skończylismy o 20tej wieczorem. Rąk nie czuliśmy,najgorsze było to przestawianie rusztowań i poziomowanie ich,gdy wokół domu krajobraz księżycowy doły i góry z pospólki. Teraz gdy w czwartek wejdą tynkarze i Kamlot będzie miał więcej wolnego czasu,to weźmie się za pomalowanie słupów Sadolinem Extra kolor pinia. Miałam niemały dylemat,jaki kolor wybrać pinię czy mahoń,najbardziej bałam się,że mahoń będzie zbyt ciemny do okien i dachówek. 30.08 był dniem od południa wolnym i leniwie spędzonym na niczym w poniedziałek,czyli wczoraj była kończona elektryka, dziś hydraulika w pomieszczeniu gospodarczym,jutro musi być posprzątany i przygotowany dom do wejścia ekipy od tynków Muszę sprawdzić jak nazywa się ten etap gdy w domu są już instalacje,wszelkie okna i tynki oraz drzwi. Stan dewelopereski? Ale powiem Wam, ze coraz bardziej podoba mi się nasz Skrzat,choć ciągle mam wrażenie,że pracujemy dla kogoś innego,nie dla siebie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 01.09.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2009 Ale powiem Wam, ze coraz bardziej podoba mi się nasz Skrzat to cieszy:D choć ciągle mam wrażenie,że pracujemy dla kogoś innego,nie dla siebie . a czemu niby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts