robdk 13.03.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 He he dopiero się szkolę i będę ruszał z budową tej wiosny ... Ale forum śledzę już od dłuższego czasu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.03.2009 17:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2009 Widzisz coś mi mówi,że nie dasz sobie w kaszę dmuchać. No a wiosna niedługo, trzymam kciuki,aby Twoje plany wypaliły Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 19.03.2009 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Hej Asia Intryguje mnie kilka rzeczy: 1) z czego budujesz ściany? 2) jesteś usatysfakcjonowana ceną Robena -po ile masz tą dachówkę? I ile wyszło ci wszystkiego z tymi pierdołkami? Posłałabyś mi wycenę ze specyfikacją na priva? 3) jaki robisz strop? 4) poprawili Ci ta folię kubełkową? 5) jakie dajesz okna i drzwi wejsciowe ( z naświetlem górnym jak w projekcie, czy bez?) Pozdrawiam cieplutko M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 19.03.2009 09:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Witam Madzia 1) ściany budujemy z materiałów Leiera z zewnątrz monolit plus o grub. 42cm, bez ocieplenia. Ściany nośne i działowe z pustaka keramzytowego 2) dachówka Roben falista plus Kasztan z membraną,wyłazem , z dodatkami i orynnowaniem stalowym ocynkowanym (do pomalowania) razem wyszło 14.900 3) strop robimy z leiera ( belki, pustaki) nazywa się to chyba stropem monolitycznym. Wieniec będziemy mieli ocieplany pustakami podobnymi do monolitu, aby nie powstawały mostki termiczne 4) folia póki co na razie czeka na poprawkę 5)okna dachowe będą z pcv kolor z zew brązowe, a wew. białe. Co do okien na parterze jeszcze się nie zastanawiałam bo wstawiać będzie je zapewne ekipa od firmy z której będziemy kupowali okna na parter. Obecna ekipa murarzy będzie nam wstawiała tylko okna dachowe ,tek mamy w umowie. Drzwi wejściowe będą miały doświetlenie górne ,bo inaczej w wiatrołapie będzie ciemno. Tak mi się wydaje. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 19.03.2009 09:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Magda mam namiary na hurtownię w Olsztynie gdzie dachówkę Koramic czerwona angoba, orynnowanie stalowe ocynkowane, membranę dachową, wyłaz wraz z dowozem można kupić jeszcze po starych cenach w cenie ok 16.000 . Traz ceny Koramica poszły strasznie w górę,aRobena troche spadły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 19.03.2009 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Mówiąc o dachówce mam na myśli komplet. Dachówka, gąsiory kominek wentylacyjny ,ławy kominiarskie itd. Czasem jestem zakręcona, o czymś mam napisać i po wysłaniu uzmysławiam sobie,że nie napisałam , a co gorsza wysyłam nie czytając co napisałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 19.03.2009 11:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 ) strop robimy z leiera ( belki, pustaki) nazywa się to chyba stropem monolitycznym Poprawiam się nie monolityczny a gęstożebrowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 19.03.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 Asia, dzięki za informacje A ceny naprawdę niskie!!!! Też chcę robena z rynnami za 14 koła! :) U nas na południu tak nie ma cementową euronit mi wyliczyli na 13 tys. bez rynien W Czechach też ceny poszly w górę, a na Słowacji euro... Jak tak dalej pójdzie, to skończymy z papą na dachu, albo wogóle bez dachu Spróbuję podzwonić jeszcze za Robenem, skoro mówisz, że potaniał Po ile masz dachówke podstawową, gąsior podstawowy i trójnik kalenicowy? Żebym miała porównanie, jak bede pytać pozdrówki m. PS Co to jest to białe w pustakach na fotkach w dzienniku? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 19.03.2009 17:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 To białe w monolitach to jest styropian z bodajże wapnem ( o ile się nie mylę) Co do dachówki mogę dać Ci namiary na hurtownię w Olsztynie . Z tego co wiem dowożą materiał na cały kraj. Problem w tym, jak dla mnie,że trzeba zrobić zapłatę z góry. A my boimy się kupować kote w worku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 19.03.2009 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2009 poproszę o ten namiar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art12 20.03.2009 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 WitamFajnie Wam idzie! Naprawdę! Możesz mi powiedzieć gdzie budujecie swojego Skrzata? Była by możliwośc podjechania i zobaczenia w go w rzeczywistości? Z żoną także przymierzamy sie do tego projektu i fajnie byłoby zobaczyc ten domek w realu..Jeszcze jedno pytanko. Jak rozwiązaliście na dole trzymanie ubrań? Wygospodarowaliście miejsce na jakąś większą szafę? Odpowiedż jeśli możesz. PozdrawiamArtur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 20.03.2009 15:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Też chętne bym obejrzała ten domek, też zastanawiam się nad budową tego domku. jestem ciekawa jaki wyszedł wstępny kosztorys, jaka wartość. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.03.2009 15:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Dom budowany jest 4 km od Kwidzyna. Oczywiście istnieje możliwość zobaczenia . Każdy przed podjęciem decyzji chce zobaczyć dom w realu, aby się przekonać czy taki chce napewno. Co do ubrań, mamy zamiar umiejscowić szafę obok łazienki na dole, Bo z tymi wszelkimi płaszczami, kurtkami będzię kłopot. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 20.03.2009 15:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Też chętne bym obejrzała ten domek, też zastanawiam się nad budową tego domku. jestem ciekawa jaki wyszedł wstępny kosztorys, jaka wartość. Pozdrawiam Zapraszamy, co do kosztorysu,jak podliczę to podam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 20.03.2009 16:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2009 Fajnie, jak będzie czas to podjedziemy przecież to niedaleko! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 21.03.2009 19:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2009 Fajny ten wasz dom. Zazdroszczę, ze jesteście juz tak daleko z budową. Ja jeszcze nie podjełam decyzji czy budować się czy kupić używany! aa z innej beczki, czy ten koszt 127 tyś to jest z materiałami na dach czy bez nich? A jak bez to ile wyszedł dach? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.03.2009 12:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2009 Na razie jest zapłacona zaliczka za dachówkę,orynnowanie i membranę 4900.Pozostało do zapłaty jeszcze 10000 plus więźba 8000 i robacizna .Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Art12 23.03.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Dziękuję za zaproszenie! Napewno przyjedziemy z żoną zobaczyć Wasz domek ale za jakiś czas - miesiąc, półtora. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasia w 25.03.2009 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Asiu - super tempo!!!!!!! Za chwilę dach i dom gotowy. A pomyśleć, że kiedyś ludzie po 10 lat się budowali pozdrawiam, kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 26.03.2009 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2009 Asiu - super tempo!!!!!!! Za chwilę dach i dom gotowy. A pomyśleć, że kiedyś ludzie po 10 lat się budowali pozdrawiam, kasia Zgadzam się z super tempem w 200%! Aśka, idziecie z Kamlotem jak burza! Podziwiam i z lekka zazdroszczę Będzie piękny domek, będzie już wkrótce Kasia, Ty mi tutaj nie wyjeżdżaj z takimi: "kiedyś ludzie po 10 lat się budowali..." Wszystko jeszcze przede mną... TFU TFU PSIA D...PA! (Asiu, sorry, że Ci tu w wątku pluję i się wyrażam , ale wiesz, to tak na odczynienie tego dziesięcioletniego uroku... ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts