Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hej Asia :)

Intryguje mnie kilka rzeczy: 8)

1) z czego budujesz ściany?

2) jesteś usatysfakcjonowana ceną Robena -po ile masz tą dachówkę? :roll: I ile wyszło ci wszystkiego z tymi pierdołkami? Posłałabyś mi wycenę ze specyfikacją na priva? :lol:

3) jaki robisz strop?

4) poprawili Ci ta folię kubełkową?

5) jakie dajesz okna i drzwi wejsciowe ( z naświetlem górnym jak w projekcie, czy bez?)

Pozdrawiam cieplutko M.

Witam Madzia :)

1) ściany budujemy z materiałów Leiera z zewnątrz monolit plus o grub. 42cm, bez ocieplenia. Ściany nośne i działowe z pustaka keramzytowego

2) dachówka Roben falista plus Kasztan z membraną,wyłazem , z dodatkami i orynnowaniem stalowym ocynkowanym (do pomalowania) razem wyszło

14.900

3) strop robimy z leiera ( belki, pustaki) nazywa się to chyba stropem monolitycznym. Wieniec będziemy mieli ocieplany pustakami podobnymi do monolitu, aby nie powstawały mostki termiczne

4) folia póki co na razie czeka na poprawkę

5)okna dachowe będą z pcv kolor z zew brązowe, a wew. białe. Co do okien na parterze jeszcze się nie zastanawiałam bo wstawiać będzie je zapewne ekipa od firmy z której będziemy kupowali okna na parter. Obecna ekipa murarzy będzie nam wstawiała tylko okna dachowe ,tek mamy w umowie. Drzwi wejściowe będą miały doświetlenie górne ,bo inaczej w wiatrołapie będzie ciemno. Tak mi się wydaje.

Pozdrawiam

Asia, dzięki za informacje :) A ceny naprawdę niskie!!!! Też chcę robena z rynnami za 14 koła! :):):) U nas na południu tak nie ma :( cementową euronit mi wyliczyli na 13 tys. bez rynien :( W Czechach też ceny poszly w górę, a na Słowacji euro... Jak tak dalej pójdzie, to skończymy z papą na dachu, albo wogóle bez dachu :cry: Spróbuję podzwonić jeszcze za Robenem, skoro mówisz, że potaniał :roll: Po ile masz dachówke podstawową, gąsior podstawowy i trójnik kalenicowy? Żebym miała porównanie, jak bede pytać :roll:

pozdrówki m.

PS Co to jest to białe w pustakach na fotkach w dzienniku?

To białe w monolitach to jest styropian z bodajże wapnem ( o ile się nie mylę)

Co do dachówki mogę dać Ci namiary na hurtownię w Olsztynie . Z tego co wiem dowożą materiał na cały kraj. Problem w tym, jak dla mnie,że trzeba zrobić zapłatę z góry. A my boimy się kupować kote w worku :cry:

Witam

Fajnie Wam idzie! Naprawdę! Możesz mi powiedzieć gdzie budujecie swojego Skrzata? Była by możliwośc podjechania i zobaczenia w go w rzeczywistości? Z żoną także przymierzamy sie do tego projektu i fajnie byłoby zobaczyc ten domek w realu..Jeszcze jedno pytanko. Jak rozwiązaliście na dole trzymanie ubrań? Wygospodarowaliście miejsce na jakąś większą szafę? Odpowiedż jeśli możesz. Pozdrawiam

Artur

Dom budowany jest 4 km od Kwidzyna. Oczywiście istnieje możliwość zobaczenia . Każdy przed podjęciem decyzji chce zobaczyć dom w realu, aby się przekonać czy taki chce napewno. Co do ubrań, mamy zamiar umiejscowić szafę obok łazienki na dole, Bo z tymi wszelkimi płaszczami, kurtkami będzię kłopot. Pozdrawiam

Asiu - super tempo!!!!!!!

Za chwilę dach i dom gotowy. A pomyśleć, że kiedyś ludzie po 10 lat się budowali :o

pozdrawiam, kasia

Zgadzam się z super tempem w 200%! :lol: :lol: :lol:

Aśka, idziecie z Kamlotem jak burza! :o :lol: Podziwiam :lol: :D :D i z lekka zazdroszczę 8) Będzie piękny domek, będzie już wkrótce :lol: :D

Kasia, Ty mi tutaj nie wyjeżdżaj :wink: :wink: :wink: z takimi: "kiedyś ludzie po 10 lat się budowali..." Wszystko jeszcze przede mną... :wink: :cry: :wink:

TFU TFU PSIA D...PA! 8) 8) 8) 8) 8) 8)

(Asiu, sorry, że Ci tu w wątku pluję i się wyrażam :oops: , ale wiesz, to tak na odczynienie tego dziesięcioletniego uroku... :wink: 8) )