margay 24.09.2009 10:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja nie kumata w tym temacie nawet nie wiem co to bednarka taki ze mnie budowlaniec.....ale nie martwię się bo jak Miśka wpadnie to pewnie ten temat rozjaśni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 10:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Miska od zadań specjalnych spec od tłumaczenia jak Abel ... co do czego,z czym się je moze znajdzie chwilę i wytłumaczy nam zanim wyjdę i opuszczę fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja nie kumata w tym temacie nawet nie wiem co to bednarka taki ze mnie budowlaniec.....ale nie martwię się bo jak Miśka wpadnie to pewnie ten temat rozjaśni Czytam czytam... usmiecham się..az doszłam do tego postu.... Rycze ze smiechuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... O ku..wa zleję się.... ahahaaaaaaaaaaaaaa ale nie martwię się bo jak Miśka wpadnie to pewnie ten temat rozjaśni ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nu i ryczę... ahahaaaaaaaaaaaaa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Miska od zadań specjalnych spec od tłumaczenia jak Abel ... co do czego,z czym się je moze znajdzie chwilę i wytłumaczy nam zanim wyjdę i opuszczę fm O Jezooooooooooooooooooooooooooo już spadłam z krzesła.... i ryczę ze smiechuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Akurat to na elektryce się nie znam, a zwłaszcza na instalacjach uziemiających, odgromowych i wyrównawczych ahahaaaaaaaaaaaaa... a cóż za problem masz Asiu? Chodzi o bednarkę uziemniającą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 11:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 no Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 11:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 o tą bednarkę http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/Obraz_266.jpg czy tą bednarkę łączy się specjalnym drytem i instalacją odgromową,która ładnie jest spuszczana po gąsiorach i po murze,aż dochodzi do bednarki z którą jest łączona? czy trzeba wykuć dziurę w murze,aby tą bednarkę z czymś w środku połączyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 a dokładnie w czym masz problem kochana? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 11:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 na razie zmykam,idę po Młodego do szkoły,do przeczytania wieczorem pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Wszystko zalezy jak zrobią Ci elektrycy... Jeżeli do środka -to będzie kuta dziura... Na necie czytałam, że gość zakopał, wszystko zalezy co z nią będą robić... Inni piszą, że bednarkę łączy sie z szyną wyrównawczą... Nie będe pisała bzdur, bo wiesz ja się na tym nie znam Napisze to co znalazłam: Są dwie szkoły wykonywania uziomu fundamentowego: - pierwsza, teoretyczna: wzdłuż całej ławy fundamentowej, minimum 5cm od jej spodu układamy bednarkę conajmniej 35x4, zachowując jej ciągłość elektryczną i od niej robimy takąż bednarką wyprowadzenia do zwodów i do szyny wyrównawczej. - druga, praktyczna: w czasie kręcenia zbrojenia ławy fund., do tegoż zbrojenia są spawane/przykręcane zaciskiem bednarki stanowiące wyjścia do zwodów i do szyny. Pierwsza metoda wiadomo: lepsza, pewniejsza, ale za to bardziej upierdliwa w wykonaniu no i bednarki sporo potrzeba. Druga metoda to pójście na łatwiznę, uziomem w niej tak naprawdę jest tylko ten fragment ławy, który jest wykonany z litego pręta, od łączenia (zbrojarskiego) do łączenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Jest jeszcze trzecia - "hamerykanska" i te polecam. Otoz do tego celu sa tu produkowane specjalne, polcalowej grubosci, 2.5 metrowe prety uziemiajace, ktore normalnie wbija sie w grunt obok fundamentu pionowo. Jest to dobra gladka stal ocynkowana lub nieco drozsza, powierzchownie miedziowana. Takich pretow w zaleznosci od gruntu wbija sie dwa lub trzy, laczy na grube, podobne do akumulatorowych zaciski, grubym przewodem miedzianym (linka) i ten przewod ciagnie do skrzynki. Zapewne w Polsce jeszcze tego nie ma wiec mozesz probowac wbic rurke miedziana powiedzmy polcalowa, w ktorej srodek wstawisz pret zbrojeniowy fi 10 mm i taki zestaw w grunt piaszczysty powinien isc jak w maslo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 11:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 A ja - tak po swojemu -po chłopsku to napisze tak... Pamiętacie te piorunochrony? Puszczane od ziemi az po gąsiorach -na górę dachu itd.? To jest teraz początek -bednarka... Asiu ja bym zrobiła tak aby od niej szło na górę i cyk -nic nie kuć! czy tą bednarkę łączy się specjalnym drytem i instalacją odgromową,która ładnie jest spuszczana po gąsiorach i po murze,aż dochodzi do bednarki z którą jest łączona? Tak..właśnie tak bym zrobiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 No i przyszła Miska i napisała ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 24.09.2009 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja nie kumata w tym temacie nawet nie wiem co to bednarka taki ze mnie budowlaniec.....ale nie martwię się bo jak Miśka wpadnie to pewnie ten temat rozjaśni Czytam czytam... usmiecham się..az doszłam do tego postu.... Rycze ze smiechuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... O ku..wa zleję się.... ahahaaaaaaaaaaaaaa ale nie martwię się bo jak Miśka wpadnie to pewnie ten temat rozjaśni ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nu i ryczę... ahahaaaaaaaaaaaaa no masz.....Miśka by się przeze mnie zlała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 24.09.2009 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Hihihihi może kiedyś wydamy kolejną książkę (oprócz opowieści Pań z przeszłością) :lol:.....będzie "Miśki porady i refleksje związane z budową domu" :lol:.....ale czadzior :lol:...No ale podziwiam Cię za zainteresowanie wszystkim....ale naprawdę mam na mysli WSZYSTKO!! .....jak nie znasz odpowiedzi,to szukasz wszędzie,żeby tylko pomóc i to właśnie mi się podoba........wszystko znajdziesz,choćby nie wiem gdzie to było "zakopane" :D:lol:.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
waldi8321 24.09.2009 17:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 ja nie kumata w tym temacie nawet nie wiem co to bednarka taki ze mnie budowlaniec.....ale nie martwię się bo jak Miśka wpadnie to pewnie ten temat rozjaśni Czytam czytam... usmiecham się..az doszłam do tego postu.... Rycze ze smiechuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu... O ku..wa zleję się.... ahahaaaaaaaaaaaaaa ale nie martwię się bo jak Miśka wpadnie to pewnie ten temat rozjaśni ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... nu i ryczę... ahahaaaaaaaaaaaaa no masz.....Miśka by się przeze mnie zlała :lol:.....Miśka,niedługo to będziesz musiała zasiadać przed laptopa z pampersikiem :lol:...jak tak dalej pójdzie,to wszystkie będziemy musiały :lol: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 17:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Ja się z Wami nie bawię... Misiek sie patrzy, a ja ryczę i dobrze, ze obok mam ręcznik ( kapielowy -pewnie Miska) - wycieram łzy... o rany ahahaaaaaaaaaaaaaaaaa Iza Czadzior to ja mam z WAMI ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa Kaszle, rycze, Misiek patrzy - narazie obserwuje ahahaaaaaaaaaaaaa... Nie moge wrócić do wypowiedzi wyżej -bo ledwo sie uspokoiłam... Dziewczyny, co znajdę to wkleję Mówię do Miska..ty a my uziemnienia nie mamy - a on po co? Toż niedalwko jest wysokie napięcie -to jak piorun strzeli to tam... a jak strzeli to słup u sasiada się na czerwono zapali - ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ja na serio jeszcze się zleję ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa ( a ja juz to widzę -wyobraxnia działa) ahahaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 24.09.2009 17:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Oto co powala mnie, ze znowu ryczę... no masz.....Miśka by się przeze mnie zlała Albo: Hihihihi może kiedyś wydamy kolejną książkę (oprócz opowieści Pań z przeszłością) .....będzie "Miśki porady i refleksje związane z budową domu" .....ale czadzior O rany ryczenie ze śmiechu - bezcenne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 18:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Miśka wiedziałam,że jesteś WIELKA http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/13651/262s.jpg Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 24.09.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 gdzie ta nasza encyklopedia tóż taka kobita to skarb ! Miśka pewnie gatki zmienia my chyba bedziemy musiały laptopy brac do łazienki albo w pampersach siedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts