kamlotek 24.09.2009 20:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 U nas na razie do wiosny spokój poza -przeniesieniem blaszaków w nowe miejsce(beton już wylany) -wywiezieniem gruzu w sobotę -dokończeniem inst.alarmowej -zaoraniem działki broną aktywną(wibrującą),coby rozbiła te twarde klepisko -dowiezieniem ziemi lub czarnoziemu,żebym na wiosnę mogła się zabrać za sadzenie W domu zrobiliśmy wszystko co sobie wyznaczyliśmy i teraz będziemy czekać na wiosnę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Wszystko zalezy jak zrobią Ci elektrycy... Jeżeli do środka -to będzie kuta dziura... Na necie czytałam, że gość zakopał, wszystko zalezy co z nią będą robić... Inni piszą, że bednarkę łączy sie z szyną wyrównawczą... Nie będe pisała bzdur, bo wiesz ja się na tym nie znam Napisze to co znalazłam: Są dwie szkoły wykonywania uziomu fundamentowego: - pierwsza, teoretyczna: wzdłuż całej ławy fundamentowej, minimum 5cm od jej spodu układamy bednarkę conajmniej 35x4, zachowując jej ciągłość elektryczną i od niej robimy takąż bednarką wyprowadzenia do zwodów i do szyny wyrównawczej. - druga, praktyczna: w czasie kręcenia zbrojenia ławy fund., do tegoż zbrojenia są spawane/przykręcane zaciskiem bednarki stanowiące wyjścia do zwodów i do szyny. Pierwsza metoda wiadomo: lepsza, pewniejsza, ale za to bardziej upierdliwa w wykonaniu no i bednarki sporo potrzeba. Druga metoda to pójście na łatwiznę, uziomem w niej tak naprawdę jest tylko ten fragment ławy, który jest wykonany z litego pręta, od łączenia (zbrojarskiego) do łączenia. Jest jeszcze trzecia - "hamerykanska" i te polecam. Otoz do tego celu sa tu produkowane specjalne, polcalowej grubosci, 2.5 metrowe prety uziemiajace, ktore normalnie wbija sie w grunt obok fundamentu pionowo. Jest to dobra gladka stal ocynkowana lub nieco drozsza, powierzchownie miedziowana. Takich pretow w zaleznosci od gruntu wbija sie dwa lub trzy, laczy na grube, podobne do akumulatorowych zaciski, grubym przewodem miedzianym (linka) i ten przewod ciagnie do skrzynki. Zapewne w Polsce jeszcze tego nie ma wiec mozesz probowac wbic rurke miedziana powiedzmy polcalowa, w ktorej srodek wstawisz pret zbrojeniowy fi 10 mm i taki zestaw w grunt piaszczysty powinien isc jak w maslo. Mam nadzieję,;że Miśka się nie pogniewa,że bez jej zgody ją cytuję _________________ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 24.09.2009 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 U nas na razie do wiosny spokój poza -przeniesieniem blaszaków w nowe miejsce(beton już wylany) -wywiezieniem gruzu w sobotę -dokończeniem inst.alarmowej -zaoraniem działki broną aktywną(wibrującą),coby rozbiła te twarde klepisko -dowiezieniem ziemi lub czarnoziemu,żebym na wiosnę mogła się zabrać za sadzenie W domu zrobiliśmy wszystko co sobie wyznaczyliśmy i teraz będziemy czekać na wiosnę no to faktycznie "spokój" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 tylko taka "kosmetyka" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.09.2009 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Muszę kończyć bo jutro rano niestety trzeba wstać Magda nie znikaj na tak długo,mam kilka pytań ale one jutro to pa trzymaj się mam nadzieję,że do jutra,nie do poniedziałku,bo po południu wyjeżdżam,to do poniedziałku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 24.09.2009 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2009 Muszę kończyć bo jutro rano niestety trzeba wstać Magda nie znikaj na tak długo,mam kilka pytań ale one jutro to pa trzymaj się mam nadzieję,że do jutra,nie do poniedziałku,bo po południu wyjeżdżam,to do poniedziałku oki ja tez spadam do zobaczyska w poniedziałek BUZIAKI Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
naLeśnik 25.09.2009 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 kamlotek gratki za tynki ) jakie teraz plany?? ........ i nie wiem czy mu się to spodoba. Zdaje się że faceci wolą blondynki hahhahhaha ..... ja tam nie jestem wybredny....blondynki, brunetki, rude..... ważne, że kobietki a zresztą pokarzesz fotkę to ocenimy .....pasemka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 25.09.2009 12:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 kamlotek gratki za tynki ) jakie teraz plany?? Dzięki naLeśnik,a plany na ten rok to ogólne sprzątanie i przygotowanie działki pod sadzenie roślin na wiosnę a zresztą pokarzesz fotkę to ocenimy .....pasemka też bym zobaczyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kawika 25.09.2009 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Września 2009 dzień dobry. wpadła, poczytała i fajny domeczek sie zapowiada. a i bardzo podobają mi się drzwi wejściowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 27.09.2009 06:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Nu i co tu taka cisza? A ja co tu zajrzę, chcę cos namazać, to musiałam albo do kuchni lecieć i wchodziłam -aby zaraz wyjść Asiu to jak czytałam wyżej, to sporo oj sporo pracy jednak włozone i zrobione do wiosny... A ktos mi tu pisał, że za 3 lata się wprowadzi A tutaj no proszę... Ale wiem jak to jest...kasa i kasa... Zacznie sie wiosna, to patrzeć jak jesień -zima wprowadzicie się... Czego życzę z całego serducha Asiu... Chociaż to tak się wydaje, że o ... już tyle zrobione, a ta wykończeniówka jest najdroższa... Asia a wiesz jaki piec będziesz miała? Na co? Na eko-groszek, czy miał? Ja czytałam i rozglądałam się nawet w sklepach tutaj... i powiem, że mam mętlik... kominek to wiem mniej więcej jaki... U mnie do tego daleko, ale jakoś mnie ciągnie jak nie zlewy, to wanny, jak nie wanny to inne pierduły 10 -11 zł. powiedział nam Pan za wylewki - plus nasz materiał... ale to ten Pan od blachy -także ja jemu już dziękuję Raczej sami będziemy je robić. Ale to wiosna......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 27.09.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 dzien dobry w niedzielny poranek , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
margay 27.09.2009 13:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 Witam serdecznie Ale mnie tu w czwartek ominęło chichranie..... no tak ja wtedy poszłam spać z kurami ..... Życzę miłego popołudnia i wieczorku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.09.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 a zresztą pokarzesz fotkę to ocenimy .....pasemka kamlote napisał: też bym zobaczyła dżizas ale presja! Chyba będę w końcu musiała sfotografować sobie tą łepetynę Nota bene małżonkowi nawet się spodobało, czemu dał wyraz w odpowiednim momencie pozdróweczki 4 all M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.09.2009 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 a zresztą pokarzesz fotkę to ocenimy .....pasemka kamlote napisał: też bym zobaczyła dżizas ale presja! Chyba będę w końcu musiała sfotografować sobie tą łepetynę Nota bene małżonkowi nawet się spodobało, czemu dał wyraz w odpowiednim momencie pozdróweczki 4 all M. jak presja to pełną parą ja tez dołączam do ciekawskich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 27.09.2009 20:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 hyhy, dobra, zrobię tą fotę, tylko nie dziś. Cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 27.09.2009 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2009 hyhy, dobra, zrobię tą fotę, tylko nie dziś. Cierpliwości czekamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 dzień dobry. wpadła, poczytała i fajny domeczek sie zapowiada. a i bardzo podobają mi się drzwi wejściowe dziękuję kawika miło,ale to bardzo miło słucha się (czyta) takie pochwały Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 Nu i co tu taka cisza? A ja co tu zajrzę, chcę cos namazać, to musiałam albo do kuchni lecieć i wchodziłam -aby zaraz wyjść Asiu to jak czytałam wyżej, to sporo oj sporo pracy jednak włozone i zrobione do wiosny... A ktos mi tu pisał, że za 3 lata się wprowadzi A tutaj no proszę... Ale wiem jak to jest...kasa i kasa... Zacznie sie wiosna, to patrzeć jak jesień -zima wprowadzicie się... Czego życzę z całego serducha Asiu... Chociaż to tak się wydaje, że o ... już tyle zrobione, a ta wykończeniówka jest najdroższa... Asia a wiesz jaki piec będziesz miała? Na co? Na eko-groszek, czy miał? Ja czytałam i rozglądałam się nawet w sklepach tutaj... i powiem, że mam mętlik... kominek to wiem mniej więcej jaki... U mnie do tego daleko, ale jakoś mnie ciągnie jak nie zlewy, to wanny, jak nie wanny to inne pierduły 10 -11 zł. powiedział nam Pan za wylewki - plus nasz materiał... ale to ten Pan od blachy -także ja jemu już dziękuję Raczej sami będziemy je robić. Ale to wiosna......... Misia co do przeprowadzki,to tak jak pisałam planujemy ją najszybciej w 08.2011 jak Mały skończy 3 klasę,no i nój osobisty chce przejść wtedy na emeryturę.Chyba,że coś się diametralnie zmieni. Na razie póki co trzeba pociółać trochę grosza i wydać je na wiosnę,na ogrzewanie podłogowe w całym domu,wylewki i ocieplenie poddasza.Ewentualnie jak wystarczy denarów budowlanych to będzie elewacja. Zobaczymy Piec planujemy na eko-groszek,zastanawiamy się też nad piecem kondensacyjnym gazowym,lepiej by mi odpowiadał. A marzę jeszcze o kolektorach,kiedyś nasza gmina miała dofinansowanie do nich ,teraz od roku cisza,nie mająśrodków na ten cel .Wylewki będzie nam robiła ekipa co stawiała dom, mamy już nawet żwir do wylewek na budowie. Wzieliśmy więcej za jednym kosztem przywozu,bo potrzebowaliśmy go też na wylewkę pod garaże. Koszt robocizny m2 wylewki mam nadzieję,że nie przekroczy 12zł/m2,a myślę,że po starej znajomości będzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 09:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 dzien dobry w niedzielny poranek , witam również późno bo późno ale serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 28.09.2009 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Września 2009 a zresztą pokarzesz fotkę to ocenimy .....pasemka kamlote napisał: też bym zobaczyła dżizas ale presja! Chyba będę w końcu musiała sfotografować sobie tą łepetynę Nota bene małżonkowi nawet się spodobało, czemu dał wyraz w odpowiednim momencie pozdróweczki 4 all M. od razu presja nam na pewno też się spodoba i też damy temu wyraz w odpowiednim momencie fm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts