Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Widzę, że Miśka ma jak zwykle dobre pomysły już sie nie mogę doczekać wystroju wnętrz u niej nooo z taką wyobraźnią będzie co oglądać.

tak,to będzie dom nowoczesny jakiego jeszcze nikt nie widział.Zrobi furrorę na forum 8)

Kurcze szukłam tego linku do vatu,ale nie znalazłam.A co chciałaś wiedzieć?

Chodzi mi o kable na początek,bo nie mam na f-ach nr. PKWiU :evil: ale znalazłam na stronie muratora coś takiego i jestem w trakcie poszukiwania

http://forum.muratordom.pl/zwrot-vat,t60493.htm?highlight=odliczanie vat

a najgorze jest jak dzwonie np. do OBI a oni mi mówią,że sama muszę dzwonić do producenta :evil: . Normalnie czarna magia :-?

Witam :wink:

Asia i ja muszę kiedyś przysiąść, bo zaraz listopad...a ja odwlekam... Potem jednak pół roku się czeka...

Ile podałaś za metr?

A szkoda, że wcześniej mnie nie było, bo link wklejałam u Oli...

Przeczytać tyle stron..to szok... :o

Grunt, że już w wakacje wzięłam wydruki do odliczenia :wink: :D Czyli chęci mam...ba nawet od kilku miesięcy :wink: Ale przyjdzie kryska na Matyska :lol:

Wpadłam do ciebie się zameldować....bo mnie tu chwilę nie było :oops:

Widzę, że Miśka ma jak zwykle dobre pomysły :lol: :lol: :lol: już sie nie mogę doczekać wystroju wnętrz u niej :D nooo z taką wyobraźnią będzie co oglądać...

Spadam do pracy :-? generalnie powinnam być juz o 8.00 :o .......

Ta do głupot to mam łeb :lol:

Z tym wystrojem to ciut poczekcie :lol:

Ja tez chciałam się zzameldować..bo mnie tutaj tyż dawno jakoś nie było :wink:

hej widzę że czytamy ten sam Vat-owski wątek :wink:

na fakturze musi być nr PKWiU

jesli chodzi ci o przewody elektryczne to są do odliczenia

niestety nie na każdej fakturze są :x ,mam też takie f-ry w których są tylko 3 pozycje z PKWiU, choć inne pozycje też są do odliczenia :roll: . Mam za swoje,że wcześniej nie zwracałam na to uwagi :cry:

Witam :wink:

Asia i ja muszę kiedyś przysiąść, bo zaraz listopad...a ja odwlekam... Potem jednak pół roku się czeka...

Ile podałaś za metr?

A szkoda, że wcześniej mnie nie było, bo link wklejałam u Oli...

Przeczytać tyle stron..to szok... :o

Grunt, że już w wakacje wzięłam wydruki do odliczenia :wink: :D Czyli chęci mam...ba nawet od kilku miesięcy :wink: Ale przyjdzie kryska na Matyska :lol:

Witaj Miśka,ja na razie póki co wziełam się za wpisywanie ołowkiem na f-ach PKWiU, ceny jeszcze nie podałam,ale gdzieś obiło mi się o uszy ,że poszła troche do góry. Dziś przeczytałam z 6 stron. Druki też mam :wink:

Wpadłam do ciebie się zameldować....bo mnie tu chwilę nie było :oops:

Widzę, że Miśka ma jak zwykle dobre pomysły :lol: :lol: :lol: już sie nie mogę doczekać wystroju wnętrz u niej :D nooo z taką wyobraźnią będzie co oglądać...

Spadam do pracy :-? generalnie powinnam być juz o 8.00 :o .......

Ta do głupot to mam łeb :lol:

Z tym wystrojem to ciut poczekcie :lol:

Ja tez chciałam się zzameldować..bo mnie tutaj tyż dawno jakoś nie było :wink:

obecność odchaczona :wink: ,ale póki co nic się nie dzieje i mój dziennik spadł w czeluście najgłębsze muratora :lol:

ale jakich :roll: :o

Kable nadal aktualne :oops:

zabieram się za te rozliczenie z iście żółwim tempem :oops: :wink: ,nawet dobrze nie wiedziałam,że tam wpisuje sie jakieś metry,kwity wzięłam,ale jeszcze ich dobrze na oczy nie widziałam :lol: . Ale muszę się zabrać.A Ty już M. rozliczyłaś się?

Pozdrawiam,może kiedyś się spotkamy,ale cały czas wyglądam Cię i czytam,oczy wybałuszam na szarą :o . Dziś pichcę,bo syn jutro ma urodziny i wyjeżdzamy na weekend.

Przyszłam podziękować za wczorajsze cenne dla mnie rady :D

http://www.bibliotekazpszio.republika.pl/daje%20bukiet.gif

ależ cała przyjemnoś po mojej stronie :wink: ,o ile moja pomoc była przydatna :roll:

polecam się w razie czego w następnych wyborach,rozterkach :lol:

a okna wybrane,zamówione :roll: ,jeszcze nie doszłam do Twojego dziennika

ależ cała przyjemnoś po mojej stronie :wink: ,o ile moja pomoc była przydatna :roll:

Nie fatyguj się :lol: :lol: :lol: :lol: ......ja przyszłam do Ciebie i już ci mówię :wink:......Okna wybrane.........nie zgadniesz jaki kolor 8) 8) 8) 8) 8) ......................................

ORZECH :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jutro jak tylko ekipa poprawi co spierniczyła :roll: przychodzi znowu pan z Dako na pomiar po poprawkach......a we wtorek idziemy podpisać umowę i wpłacić zaliczkę.....ok.20 dni i montaż okien :D :D

Nie fatyguj się :lol: :lol: :lol: :lol: ......ja przyszłam do Ciebie i już ci mówię :wink:......Okna wybrane.........nie zgadniesz jaki kolor 8) 8) 8) 8) 8) ......................................

ORZECH :o :o :o :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jutro jak tylko ekipa poprawi co spierniczyła :roll: przychodzi znowu pan z Dako na pomiar po poprawkach......a we wtorek idziemy podpisać umowę i wpłacić zaliczkę.....ok.20 dni i montaż okien :D :D

No popatrz,aleś mnie zaskoczyła z tym orzechem :wink: :lol:

Przypilnuj tylko,aby dobrze zrobili poprawki . Czyli do końca listopada będziesz miała zabezpieczony dom przed przewiewami,super :lol: . A co z drzwiami,też zakładacie od razu,czy na razie będą prowizorki,zastępcze?