Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

siemanko

wpadłem się przywitać :)

pozdrowionka dla inwestorki i nie tylko :)

szybko zmykam aby na zakrętach wyrobić bo ostatnio z tym ciężko ;)

Witam naLeśnik :D

Zaglądam do Ciebie,coraz bardziej przesz do przodu :wink: ciekawie zapowiada się ta ścianka tv,juą nawet swojej połówce zaczęłam wiercić dziurę w brzuchu o coś takiego :wink: . Trzymam kciuki na pewno uda Ci się, w końcu leśnicy to ludzie twardzi ,zaprawieni w boju :lol: :wink:

Ja nie mam sprawdzonego przepisu na pierniki,ale wyczytałam u Miśki,że ona robiła więc ją trzeba pomanować o przepis :wink:

:o :o :o

Ciasteczka cynamonowe piekłam ostatnio :wink: :lol:

A ciasto na pierniczki mi dojrzewa w lodówce :D -już kilka tygodni będzie -piekę tak za 1,5 tygodnia je aby zdążyły zmięknąć do świąt :wink:

Na cynamonowe przepis jest u mnie i w przepisach Perły -Pań z Koła :wink:

:lol: :lol: :lol:

Asiu sporo -i to bardzo sporo miałaś faktur -u mnie to z 20 ścia :wink:

Ale wiesz wcześniej kupowaliśmy co nieco taniej :wink: -bez faktury :wink:

Miśka sporo się uzbierało,bo ja nawet podłączałam f-ry z 10zł :wink: :lol:

Teraz nic tylko czekam na zwrot :D

heloł 8)

co tam Aśka słychać? :)

To u Ciebie już się pierniki piecze? :o Ja jeszcze z jesienią nie skończyłam, róże nie okryte, a święta to normalnie mnie z ręką w nocniku :wink: zastaną :o

Nie ,nie piekę pierniczków,na razie zapowiada się na to,że ja Święta w tym roku spędzę w rozjazdach :wink: więc za dużo wysiłku nie włożę w nie :p .

Chyba,że coś wyskoczy,oby nie :-?

A na budowie,na razie nic,poza m-c temu założonym alarmem,na razie mamy ciszę na budowie. Byli co prawda 2 fachowcy od ogrzewania podłogowego,pomierzyli ,teraz mają obliczyć co i ile czego potrzebujemy i ile bedzie to kosztowało.A ja się znowu będę pytała ile i dlaczego tak drogo :wink: :lol: .Pomału szukam ogrodzenia kutego. Bo w marcu chcemy mieć ogrodzenie :roll:

A tak poza tym to cieszę się,że się odzywasz,dajesz jakieś znaki,że znowu jesteś :lol:

No dzieki dziewczyny!!!! to ja w takim razie dziś kupuje co potrzeba,zarabiam ciasto i do lodówy z nim :wink:

Jak to dobrze mieć strasze....,doswiadczone koleżanki 8)

a dzieciaki na pewno beda miały radochę jak nie wiem! nawet pewnie mój 2 letni bedzie chciał pomóc :wink: za to o sprzataniu wolę nie mysleć.

I jeszcze na pewno jakiś przepis na ciasto z koła gospodyń wypróbuję,ale na razie nie moge sie zdecydowac,które... :roll:

Zapewne dzieci mają największą frajdę z tego,a mamie pozostaje frajda z sprzątania :-? :wink: . Życzę przepysznych słodkości :roll: :lol:

Wczoraj mieliśmy trochę zamieszania z powodu psa :) . Pisałam nie pamiętam u kogo,że mojemu Synkowi,w Andrzejki z wosku wyszedł pies i się zaczeło, to co już ciągnęło się od połowy października,odkąd oszczeniła się suka(bokserka teściowej). Że on chce,że będzie się opiekował itd. Tłumaczyłam że mały piesek wymaga dużej opieki,że ja mam pracę,że on ma szkołę dużo dodatkowych zajęć,a spacery,a sprzątanie po nim. W końcu myślałam,że mu przeszło,aż do wczoraj,gdy dowiedziałam się,że dogadał się z dziadkami i pies będzie u nich,a oficjalnym właścicielem będzie Mati :o . Więc zrobiliśmy wczoraj prawie 300km,aby psa od jednej mamy wziąć,a do drugiej zawieźć. Pies jest śliczny i wabi się Hektor ma 11 tygodni. A moja mama ma teraz dodatkowy kłopot na głowie :-? :wink:

A dlaczego nie chcecie mieć psa??

my do pracy,mały do szkoły ,często poza tym jeżdż autobusem z Małym na budowę,gdy np. małż już wcześniej pojedzie ,bo ma dzień wolnego.

Najgorszy jest początkowy okres zanim pies nauczy się porządku,nie sikania wszędzie. Potem,jak będziemy mieszkali w domu,to co innego,a nie teraz na 4 piętrze w bloku.

Tak,zwierzak to duża odpowiedzialność i kłopot jakby nie było.A w waszej sytuacji to masz racje,narazie nie najlepszy pomysł.W bloku ja sobie nie wyobrazam jakbym miała się gnieść z dziećmi i psem jeszcze... :-?

Dom to juz co innego.Będzie miał gdzie biegać i dostanie budę.

Ja szczerze tez nie mam psa i jakoś mi się nie śpieszy z kupnem.A powód jest tylko wyłącznie jeden: chcę,żeby nie załatwiał się pocałym ogrodzie tylko w jedno miejsce,a narazie nie mam weny zeby go uczyć.Może kiedyś...Ale psy sa słodkie :D

Kurcze,ja to bym wogóle kota chciała do domu tylko żeby nie drapał mi mebli :roll:

No chyba, że pluszowy. Nawet szczekać nie będzie

to jest pomysł! Będzie zawsze milutki,czyściutki,nie będzie smierdział a nawet jeśli to można go zawsze do pralki wrzucić :lol: :lol:

I wyc pod oknem w nocy tez nie będzie jak karetka przejedzie... :wink:

także jak mąż będzie znowu o psie mówił to mu pluszaka kupię 8)

Ciężko będzie przebić Kalę.....nawet nie próbuję :D

Witaj Asiu.....Widzę, że tu wątek o pieskach był.......ja powiem szczerze......nie lubię psów w domu......mąż nad tym ubolewa......ale nic na to nie poradzę......nio..... nie wypowiadam się więcej na ten temat bo większość mogłaby mnie zlinczować :wink:

Ja lubię psy,a moimi faworytami są boksery i bernardyny. Jakoś nie wiem czemu wyszło,że lubię śliniaki :roll: . Parę lat temu mieliśmy bokserkę,ale niestety zdechła na padaczkę :cry: . Teraz Mati jest właścicielem bokserka,wychowywanego przez dziadków. A wiadomo pies w domu to obowiązek i to nie mały :-?