Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Nasz Mały został na ferie Świąteczne u dziadków,więc mamy labę można robić rzeczy których nie zrobisz jak brzdąc jest w domu :wink: . Np można pojechać do kina lub wyjść sobie na piwko lub grzańca.

Witam,

Mi się wydaję, że robicie to co Kazik Staszewski śpiewał:

Wyjechali na ferie wszyscy nasi podopieczni

Gdy nie ma dzieci w domu - to jesteśmy niegrzeczni

Gdy nie ma w domu dzieci - to jesteśmy niegrzeczni

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Trzeci raz piszę -a niech tam -jeden u mnie, jeden u animar trzeci u Asi :wink:

Znalazłam PKWiU w vacie muratora - 28.11.23-74.00...

Nie baw się z tymi symbolami -sprawdzaj co do odliczenia co niez-zaznaczaj na FV pozycje -odliczaj brutto i vat... tych, które nie są do odliczenia... :wink:

Nasz Mały został na ferie Świąteczne u dziadków,więc mamy labę można robić rzeczy których nie zrobisz jak brzdąc jest w domu :wink: . Np można pojechać do kina lub wyjść sobie na piwko lub grzańca.

Witam,

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

ahahaaaaaaaaaaaaaaaaa dokładnie.... :lol: :lol: :lol:

Oj szalała szalała... :lol:

Nie baw się z tymi symbolami -sprawdzaj co do odliczenia co niez-zaznaczaj na FV pozycje -odliczaj brutto i vat... tych, które nie są do odliczenia... :wink:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzięki Miśka :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Dzięki Miśka :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Jak dobrze mamy z Miśką,zawsze gotowa do pomocy :p

Dobry duszek fm :wink:

Witam,

ahahaaaaaaaaaaaaaaaaa dokładnie.... :lol: :lol: :lol:

Oj szalała szalała... :lol:

Z tymi szaleństwami,to wiesz tak w miarę,bo wiek zbliża się stateczny :wink:

A wczoraj byliśmy w kinie na 'Avatar" oglądając go czułam się jak 8 letnie dziecko,te krajobrazy,zwierzęta no i postacie. Tak się zastanawiam czy ten film nie byłby dobry dla mojego syna,ale nie Berbeć ma dopiero 8 lat. Chociaż nie ma w filmie żadnych ostrych scen,morderstw czy przekleństw. Po prostu ładna baśń,podobna wg mnie do " powieści z Narni".

Polecam film,osobiście uwielbiam filmy sci-fi :lol:

a mi w święta jak rozporek się nagle przy wygłupach powiększył aż do kroku -jak zszywałam tak igła znowu zaginęła... :o

:lol::lol::lol: a może to od tych smakołyków,które przygotowałaś :lol::wink: :p hihihi :D

O i Izka do mnie zawitała po długiej nieobecności :p .Jak miło :lol: :lol: :lol:

Podejrzewam,że to nie od smakołyków,Miśka szczupła jest,a poza tym dwie wizyty na budowie i zgubi ewentualny nadmiar poświąteczny :wink: :roll: :lol:

Nio wreszcie się zmobilizowalam :lol::wink:.....nie martw się,jak wszystkie zaczniemy latać na budowie,to każda zgubi coś tu i tam :wink::D.....miotła w dłonie i razd dwa zamiatanie :lol:......i już się spala.....:wink:....

A na "Avatar" też mieliśmy iść i może przejdziemy się,jak mówisz,że ładny film :)

Ostatnio oglądaliśmy "2012" i powiem szczerze,że jak poszłabym na to do kina,to zawiodłabym się niesamowicie,bo czasami takie tkliwe i mdłe było,że masakra :roll:....chociaż nie powiem - efekty super :o:o

Oj, kiedy ja byłam z mężem w kinie. Było to tak dawno, że nawet nie pamiętam. Nie jednak sobie przypomniałam na „Pasji”. To szmat czasu. Tak to tylko z dzieckiem na te bajki chodzę, ale i to nie za często. Ostatnio byłam z nim na „potwory kontra obcy”. Jak dla niego bajka super a ja troszkę się wynudziłam. Jest jeszcze za mały by go samego puścić, więc muszę z nim chodzić.

Oj, kiedy ja byłam z mężem w kinie. Było to tak dawno, że nawet nie pamiętam. Nie jednak sobie przypomniałam na „Pasji”. To szmat czasu. Tak to tylko z dzieckiem na te bajki chodzę, ale i to nie za często. Ostatnio byłam z nim na „potwory kontra obcy”. Jak dla niego bajka super a ja troszkę się wynudziłam. Jest jeszcze za mały by go samego puścić, więc muszę z nim chodzić.

Znam to Ania,kiedy babcie daleko,to można sobie pomarzyć o wyjściu do kina,może sprawę załatwiłaby niańka na 1 wieczór,ale ja takiej nie znam,dodnej zaufania,po prostu nigdy nie szukałam. Ewentualne braki kulturalno-oświatowo-degustujące załatwiamy kiedy brzdąc jest u babci :lol:

Czytałam,że ostro wzięłaś się za wypełnianie vzm, gratuluję,a zdążysz do jutra,czy odkładasz to do Nowego Roku?

a mi w święta jak rozporek się nagle przy wygłupach powiększył aż do kroku -jak zszywałam tak igła znowu zaginęła... :o

:lol::lol::lol: a może to od tych smakołyków,które przygotowałaś :lol::wink: :p hihihi :D

O i Izka do mnie zawitała po długiej nieobecności :p .Jak miło :lol: :lol: :lol:

Podejrzewam,że to nie od smakołyków,Miśka szczupła jest,a poza tym dwie wizyty na budowie i zgubi ewentualny nadmiar poświąteczny :wink: :roll: :lol:

Nio wreszcie się zmobilizowalam :lol::wink:.....nie martw się,jak wszystkie zaczniemy latać na budowie,to każda zgubi coś tu i tam :wink::D.....miotła w dłonie i razd dwa zamiatanie :lol:......i już się spala.....:wink:....

A na "Avatar" też mieliśmy iść i może przejdziemy się,jak mówisz,że ładny film :)

Ostatnio oglądaliśmy "2012" i powiem szczerze,że jak poszłabym na to do kina,to zawiodłabym się niesamowicie,bo czasami takie tkliwe i mdłe było,że masakra :roll:....chociaż nie powiem - efekty super :o:o

Witam zmobilizowaną Izę :lol: jeśli lubisz bajki i super efekty specjalne to polecam,efekty z "2012" to pikuś w porównaniu do "Awatara".

Asia wzięłam się za to, ale pomału to mnie już trafia. Mam dużo faktur gdzie nie mam PKWiU i tak siedzę i szukam. Może troszkę ciebie pomęczę? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Do domu wzięłam te faktury gdzie nie było w ogóle tego numeru i szukam w Internecie, aby dopasować, ale to żmudna robota. U teściowej nie ma Internetu, więc nie mogłam tego sprawdzić. Teraz jak tak przeglądam to zobaczyłam, że te faktury, co już przeglądnęłam i napisałam na brudno pójdą do poprawki, bo znalazłam kilka pozycji, które dałam z teściową do rozliczenia a nie można ich odliczyć.

Nie zdążę już w tym roku złożyć. Za mało czasu. Faktur mam dużo, więc jest trochę roboty.

Na fakturze mam produkty ale nie mam PKWiU. Znalazłam takie numery dla nich

- blacha aluminiowa -27.42.24

-podpórka łaty kalenicowej GW -28.11.10-35.59

-spinka do dachówki ceramicznej MD-PL -28.11.10-35.59

-taśma kalenicowa VENT-ROLL -28.11.23-76.51

-taśma TOP FLEX -28.11.23-76.51

Te PKWiU znalazłam sama i nie jestem pewna czy dobrze. Czy można te produkty odliczyć?

Jakbyś czasem wiedziała coś na ten temat to napisz będę wdzięczna.

Asia wzięłam się za to, ale pomału to mnie już trafia. Mam dużo faktur gdzie nie mam PKWiU i tak siedzę i szukam. Może troszkę ciebie pomęczę? :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Do domu wzięłam te faktury gdzie nie było w ogóle tego numeru i szukam w Internecie, aby dopasować, ale to żmudna robota. U teściowej nie ma Internetu, więc nie mogłam tego sprawdzić. Teraz jak tak przeglądam to zobaczyłam, że te faktury, co już przeglądnęłam i napisałam na brudno pójdą do poprawki, bo znalazłam kilka pozycji, które dałam z teściową do rozliczenia a nie można ich odliczyć.

Nie zdążę już w tym roku złożyć. Za mało czasu. Faktur mam dużo, więc jest trochę roboty.

Na fakturze mam produkty ale nie mam PKWiU. Znalazłam takie numery dla nich

- blacha aluminiowa -27.42.24

-podpórka łaty kalenicowej GW -28.11.10-35.59

-spinka do dachówki ceramicznej MD-PL -28.11.10-35.59

-taśma kalenicowa VENT-ROLL -28.11.23-76.51

-taśma TOP FLEX -28.11.23-76.51

Te PKWiU znalazłam sama i nie jestem pewna czy dobrze. Czy można te produkty odliczyć?

Jakbyś czasem wiedziała coś na ten temat to napisz będę wdzięczna.

Wg mnie 1) blacha-tak

2) podpórka-tak

3) spinka-tak

4,5)taśma nie,ale spytajmy się belladonny lub zefirka oni się na tym znają :wink:

Oto kartka animowana ode mnie: :wink:

http://www.jacquielawson.com/preview.asp?cont=1&hdn=3&pv=3111904

Stary Rok odchodzi wielkimi krokami,

niech więc złe chwile zostaną za nami.

Niech Nowy Rok przyniesie dużo zdrowia,

radości a przede wszystkim morze miłości!

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/Nowy_Rok3.gif

http://www.fotoszok.pl/albums/userpics/14937/normal_Nopwy_Rok_1.gif