Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

aniamar -
Przemroziłam sobie palec u rąk.

aniamar -Ty uważaj na swoje kończyny, bo kto będzie wykańczał domek, a przy tym tyle robotyyyyyyyyyyyyyyyyyy :o

Tak to jest jak się chce podgonić robotę. Okazało się, że dostaniemy małą pożyczkę, więc robota mi się pali w rękach, aby sobie wszystko przygotować by czegoś nie przegapić. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Na dzwięk guldenów budowlanych człowiek powera dostaje :wink: :lol:

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

aniamar -
Przemroziłam sobie palec u rąk.

aniamar -Ty uważaj na swoje kończyny, bo kto będzie wykańczał domek, a przy tym tyle robotyyyyyyyyyyyyyyyyyy :o

Tak to jest jak się chce podgonić robotę. Okazało się, że dostaniemy małą pożyczkę, więc robota mi się pali w rękach, aby sobie wszystko przygotować by czegoś nie przegapić. :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

Na dzwięk guldenów budowlanych człowiek powera dostaje :wink: :lol:

Oj to prawda. Jak człowiek pomyśli, że dzięki temu szybciej się wprowadzi to od razu chce się działać.

Dziś rozpoczełam rysowanie projektu po raz 3 ,ale tym razem na papierze w kratkę. Po powrocie do domu wściekłam się bo zapomniałam,o najważniejszym zakupie dzisiejszego dnia-cyrklu :evil: . Zaczełam szukać rzeczy zamiennych w pokoju syna,różnych kółek 1cm,2cm,3cm,znaków i cuda niewidów. Zeby mieć do różnych roślin. Ale od godziny stoję w miejscu i nie wiem co wsadzić w północno-zachodni narożnik :-?

Dzisiaj było okropnie, pomimo, że śniegu nie napadało dużo to za to był nieprzyjemny wiatr, który z dużą prędkością wiał i sprawiał wrażenie, że jest o wiele zimniej niż faktycznie było. Brrrrrrrrrrrrrrr niech ta zima nas tak nie pieści. Bardzo lubię zimę w szczególności jak jest dużo śniegu, ale zimnego wiatru nie toleruję.

Jak to było :roll: Huhu-ha, huhu-ha,nasza zima zła :wink: Dziś nie pada,ale zastanawiam się czy zdążymy w 1,5 godz przejechać 80km przez Grudziądz i Kwidzyn :-? ? Zobaczymy :roll:

?????? :o

będziesz dzis w Grudziądzu??? :p

Będę przejeżdżała przez Grudziądz, Bo jadąc na budowę czy do rodziców,muszę przejechać przez "szczęśliwe miasto". Często jestem w Grudziądzu :wink:

hejka :)

ładny domek zimowy i ładny...numerek 8) :lol: :lol: :lol: Lubię proste cyfry :D

ja najbardziej boje się że dostaniemy numer typu: 286, 297 albo 276, 294 albo coś takiego. :roll: :( Dla mnie nie do zapamiętania :o :oops: :cry:

Sąsiedzi dostali 244 - szczęściarze :D mnie się marzy 303 :D

pozdróweczki cieplutkie :D

M.

PS. Zmobilizowałaś mnie ;) też chyba zrzucę fotki zimowe z aparatu i dziennik odkopię... :roll: :oops:

hejka :)

ładny domek zimowy i ładny...numerek 8) :lol: :lol: :lol: Lubię proste cyfry :D

ja najbardziej boje się że dostaniemy numer typu: 286, 297 albo 276, 294 albo coś takiego. :roll: :( Dla mnie nie do zapamiętania :o :oops: :cry:

Sąsiedzi dostali 244 - szczęściarze :D mnie się marzy 303 :D

pozdróweczki cieplutkie :D

M.

PS. Zmobilizowałaś mnie ;) też chyba zrzucę fotki zimowe z aparatu i dziennik odkopię... :roll: :oops:

Odkpo ,odkop,choć po wczorajszym ataku "Miriam" będzie ciężko :wink: :lol:

Mamy numer,ale mi się marzy :roll: nazwa ulicy :wink: . Najgorzej,że na naszej krótkiej ulicy z tyłu znajduje się warsztat i nie wiem czy właściciel poszedł by na to :roll: Wątpię :cry: . Przyjdzie wiosna,to się udam z miłą wizytą sąsiedzką i zacznę agitować na rzecz nadania nazwy dla naszej ulicy. Chodzi mi po głowie:

_Krótka

- Polna

- Słoneczna

- Piękna

Wybór jest nieograniczony bo na razie jest tylko 1 ulica w naszej przyszłej miejscowości :wink: :lol:

Czekam na zdjęcia niecierpliwie

witam!

Państwo są z Kwidzyna?? bo ja z okolic :D może wiecie gdzie dostać w Kwidzynie po tańszej cenie stemple???? pozdrawiam serdecznie i życzę powodzenia w budowie :D (fajnie znaleźć kogoś z okolic :D )

Stemple mieliśmy od naszego wykonawcy. Ale jeśli miałabym kupować to poszukałabym w tartaku lub u leśniczego. Dziękuję za odwiedziny,cieszę się,że odezwał się ktoś z okolic,bo póki co wydawało mi się,że ludzie z Kwidzyna wogóle nie wchodzą na fm,jakby ich nie było(poza nielicznymi wyjątkami) :lol: .

a co sąsiadowi od warsztatu nazwa ulicy przeszkadza? :o

Co do nazwy mnie się podoba Krótka i Polna. Pasują :D

Zdjęcia odkopię, ale nie wiem czy tak szybko, bo małżonek pojechal ipo dwóch dniach wrócił... A wiadomo - chłop w domu - to wygórowane wymagania odnośnie prac gospodarczych trzeba spelniać... :roll: :wink:

a co sąsiadowi od warsztatu nazwa ulicy przeszkadza? :o

Co do nazwy mnie się podoba Krótka i Polna. Pasują :D

Zdjęcia odkopię, ale nie wiem czy tak szybko, bo małżonek pojechal ipo dwóch dniach wrócił... A wiadomo - chłop w domu - to wygórowane wymagania odnośnie prac gospodarczych trzeba spelniać... :roll: :wink:

A to nie jest tak,że jak ma firmowe pieczątki z adresem,to po nadaniu nazwy ulicy,bedzie musiał zmienić je na własny koszt? :roll: