Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

cześć

wpadłem się przywitać, jeszcze mnie nie wywiało z forum ;) choć fakt zaniedbałem strasznie.

co do ogrodu to już zazdroszczę że masz koncepcje jego urządzenia ja jeszcze nic a nic o tym nie myślałem.....

pozdrawiam serdecznie

Jesteś jak najbardziej usprawiedliwiony :lol: ,źle by to było gdyby młody tatuś siedział na fm,mając takie cudo w domu :roll:

O ogrodzie już myślę,bo martwi mnie ta glina i te błoto oraz kałuże wokół domu. w sobote jak byliśmy w domu i patrzyłam na ten topniejący śnieg to normalnie :-? :x . I tak sobie myslę ,że niektóre rosliny lubiące wilgoć ,pomogłyby :roll: .

A tak poza tym dzięki za odwiedziny i pozdrowienia dla rodzinki :p

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Dlatego ja zaczęłam myśleć o ogrodzie,podeszłam do tej sprawy :roll: jak do żadnej :wink: . Czekam aż skończą się roztopy,nawiozę ziemi,aha i wcześniej będzie zaorane(czy coś tam) po nawiezieniu ziemi też. A potem bedzie postawione ogrodzenie i zacznę sadzić po kolei. Zacznę od roślin dokoła płotu. Taki mam plan do końca kwietnia mam to zamiar skończyć :roll: Zobaczę czy zdążę :roll: :wink:

Bo faktycznie jak sadzić to jak płotek będzie!

Ja to narazie nie dumam, bo ciut ziemi potrzeba, a najpierw w głowie mam ciut haosu a`propos domu wewnątrz :lol:

A roslinki masz namiary gdzie będziesz kupowała? W okolicy masz szkółkę?

mam zamiar udać się do sprzedawcy z Marezy,tam gdzie kupowała Perłóweczka. Poszukam też w okolicznych marketach,choć przestrzegano mnie przed zakupami w nich :roll:

Myślę, że w marcu spokojnie można sadzić drzewka - wystarczy że ziemia będzie rozmarznięta. Mrozy duże już chyba nie przyjdą....

Ja swoje sadziłam jesienią, teraz to tylko jakieś "dary" powsadzam. Jak je dostanę, ale po to muszę jechać do Warszawy. A jakoś mi się nie chce...

No, chyba że się z forumowymi koleżankami powymieniam.

Myślę, że w marcu spokojnie można sadzić drzewka - wystarczy że ziemia będzie rozmarznięta. Mrozy duże już chyba nie przyjdą....

Ja swoje sadziłam jesienią, teraz to tylko jakieś "dary" powsadzam. Jak je dostanę, ale po to muszę jechać do Warszawy. A jakoś mi się nie chce...

ja sie martwie, że w marcu nadal bedzie snieg leżał w moim ogrodzie :evil:

Tak jak Kala boje się,że jeszcze długo śnieg będzie się panoszył na działce. Ławka parkowa widoczna jest tylko z 5 cm od góry,reszta pod śniegiem. Jak chodziłam to śniegu miałam jeszcze powyżej kolan :x Przed zasadzeniem chcę to dokładnie przeorać bronami aktywnymi(znajomy rolnik,nie ja :wink: ). Ale na to jeszcze za wcześnie chyba ,u nas jest glina IIIa,więc boję się ,że ziemia jeszcze trochę może być zmarznięta. Jak byłam ostatnio,to woda z stopionego śniegu nie wsiąkała tylko była na powierzchni :cry: .

A...to sorki dziewczyny :oops: U mnie już trawa w prawie całym ogrodzie. Tylko tam gdzie są kolektory od pompy ciepła jeszcze nie stopniał śnieg do końca. Ale to kwestia dnia, może dwóch...

Sadzić można jak ziemia rozmarznie, ale u niektórych sprzedawców można teraz zarezerwować drzewka, a odebrać jak już będą odpowiednie warunki.