kamlotek 22.02.2010 09:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 cześć wpadłem się przywitać, jeszcze mnie nie wywiało z forum choć fakt zaniedbałem strasznie. co do ogrodu to już zazdroszczę że masz koncepcje jego urządzenia ja jeszcze nic a nic o tym nie myślałem..... pozdrawiam serdecznie Jesteś jak najbardziej usprawiedliwiony ,źle by to było gdyby młody tatuś siedział na fm,mając takie cudo w domu O ogrodzie już myślę,bo martwi mnie ta glina i te błoto oraz kałuże wokół domu. w sobote jak byliśmy w domu i patrzyłam na ten topniejący śnieg to normalnie . I tak sobie myslę ,że niektóre rosliny lubiące wilgoć ,pomogłyby . A tak poza tym dzięki za odwiedziny i pozdrowienia dla rodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.02.2010 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Asiu Twój ogród już widzę nawet w wyobraźni... nu ... zapowiada się fajniutko przed domkiem Miśka trzymam Cię za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.02.2010 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witaj!! ogród sama zaplanowałaś?? czy ktoś Ci pomagał?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.02.2010 09:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Witaj!! ogród sama zaplanowałaś?? czy ktoś Ci pomagał?? Witam Kala Ogród na poczatku sama zaplanowałam,jednak przy pomocy dobrych duszków z fm ,doprowadzę mam nadzieję projekt ogródu do takiego stanu,że wszystko bedzie miało swoje miejsce. I bedzie to piękny ogród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 22.02.2010 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 wiesz.........ja tez sie nie moge doczekać wiosny, kiedy będe mogła zacząć dłubać coś w ogródku.........ale u mnie to jeszcze daleko....nawet projektu ogrodu nie mam narazie;( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.02.2010 09:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Dlatego ja zaczęłam myśleć o ogrodzie,podeszłam do tej sprawy jak do żadnej . Czekam aż skończą się roztopy,nawiozę ziemi,aha i wcześniej będzie zaorane(czy coś tam) po nawiezieniu ziemi też. A potem bedzie postawione ogrodzenie i zacznę sadzić po kolei. Zacznę od roślin dokoła płotu. Taki mam plan do końca kwietnia mam to zamiar skończyć Zobaczę czy zdążę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 22.02.2010 19:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2010 Bo faktycznie jak sadzić to jak płotek będzie! Ja to narazie nie dumam, bo ciut ziemi potrzeba, a najpierw w głowie mam ciut haosu a`propos domu wewnątrz A roslinki masz namiary gdzie będziesz kupowała? W okolicy masz szkółkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 23.02.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2010 Iwuś ....ma namiary na sprawdzonych sprzedawców roslin w necie!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.02.2010 09:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Iwuś ....ma namiary na sprawdzonych sprzedawców roslin w necie!!! a konkretnie to jaka Iwuś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.02.2010 09:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Bo faktycznie jak sadzić to jak płotek będzie! Ja to narazie nie dumam, bo ciut ziemi potrzeba, a najpierw w głowie mam ciut haosu a`propos domu wewnątrz A roslinki masz namiary gdzie będziesz kupowała? W okolicy masz szkółkę? mam zamiar udać się do sprzedawcy z Marezy,tam gdzie kupowała Perłóweczka. Poszukam też w okolicznych marketach,choć przestrzegano mnie przed zakupami w nich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Iwuś ....ma namiary na sprawdzonych sprzedawców roslin w necie!!! a konkretnie to jaka Iwuś nasza Iwuś tutaj: http://forum.muratordom.pl/komentarze-pradolina,t94511-780.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.02.2010 10:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dziękuję Kala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Dziękuję Kala nie ma za co do usług sama też chciałabym kupic kilka drzewek owocowych......tylko nie wiem czy juz w marcu będzie mozna je sadzić??????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.02.2010 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Myślę, że w marcu spokojnie można sadzić drzewka - wystarczy że ziemia będzie rozmarznięta. Mrozy duże już chyba nie przyjdą....Ja swoje sadziłam jesienią, teraz to tylko jakieś "dary" powsadzam. Jak je dostanę, ale po to muszę jechać do Warszawy. A jakoś mi się nie chce...No, chyba że się z forumowymi koleżankami powymieniam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Myślę, że w marcu spokojnie można sadzić drzewka - wystarczy że ziemia będzie rozmarznięta. Mrozy duże już chyba nie przyjdą.... Ja swoje sadziłam jesienią, teraz to tylko jakieś "dary" powsadzam. Jak je dostanę, ale po to muszę jechać do Warszawy. A jakoś mi się nie chce... No, chyba że się z forumowymi koleżankami powymieniam. ja sie martwie, że w marcu nadal bedzie snieg leżał w moim ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.02.2010 10:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Myślę, że w marcu spokojnie można sadzić drzewka - wystarczy że ziemia będzie rozmarznięta. Mrozy duże już chyba nie przyjdą.... Ja swoje sadziłam jesienią, teraz to tylko jakieś "dary" powsadzam. Jak je dostanę, ale po to muszę jechać do Warszawy. A jakoś mi się nie chce... No, chyba że się z forumowymi koleżankami powymieniam. Tak jak Kala boje się,że jeszcze długo śnieg będzie się panoszył na działce. Ławka parkowa widoczna jest tylko z 5 cm od góry,reszta pod śniegiem. Jak chodziłam to śniegu miałam jeszcze powyżej kolan Przed zasadzeniem chcę to dokładnie przeorać bronami aktywnymi(znajomy rolnik,nie ja ). Ale na to jeszcze za wcześnie chyba ,u nas jest glina IIIa,więc boję się ,że ziemia jeszcze trochę może być zmarznięta. Jak byłam ostatnio,to woda z stopionego śniegu nie wsiąkała tylko była na powierzchni . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 24.02.2010 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 A...to sorki dziewczyny U mnie już trawa w prawie całym ogrodzie. Tylko tam gdzie są kolektory od pompy ciepła jeszcze nie stopniał śnieg do końca. Ale to kwestia dnia, może dwóch... Sadzić można jak ziemia rozmarznie, ale u niektórych sprzedawców można teraz zarezerwować drzewka, a odebrać jak już będą odpowiednie warunki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 24.02.2010 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 Ja to bym chętnie wsadziła kilka drzewek, ale działka nieogrodzona i mogą podczas naszej nieobecności wyparować. Przymierzam się do wsadzenia wierzb, bo podobno sadzi się je w wilgotnych miejscach, aby zmniejszyły nadmiar wilgoci w gruncie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kala67 24.02.2010 18:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 a wierzby moga rosnąć koło brzózek??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 24.02.2010 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2010 a wierzby moga rosnąć koło brzózek??? kala67 nie mam pojęcia, bo w tych sprawach to jeszcze laik jestem. Widzę nowy emblemat pięknie się prezentuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts