Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

Pozdrawiam wszystkich czytających ,choć niepiszących:p

Ponieważ czytam od jakiegoś już czasu, a jeszcze nic nie pisałam, więc coś czuję, że te pozdrowienia są skierowane między innymi także do mnie ;-) , a więc... dziękuję bardzo.

Jezuuuu, nie wiem jak wstawiać emotki :(

Ps:

Okazało się, że jednak wiem, tylko nie byłam tego świadoma ;-)

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ponieważ czytam od jakiegoś już czasu, a jeszcze nic nie pisałam, więc coś czuję, że te pozdrowienia są skierowane między innymi także do mnie ;-) , a więc... dziękuję bardzo.

Jezuuuu, nie wiem jak wstawiać emotki :(

Ps:

Okazało się, że jednak wiem, tylko nie byłam tego świadoma ;-)

:welcome:

Witam serdecznie haneczkakrk:D cieszę się,że ktoś się odezwał;). Ale nie dziwię się,teraz mało kto ma czas skoro wszyscy inwestorzy szturmem rzucili się do pracy:D

przyszłam wekendowo się przywitać:smile:

:welcome:aka ,również witam weekendowo,zapowiada się on słoneczny i niech taki będzie:yes:. Słońce potrzebne najbardziej weekendowo,padać ,to niech sobie pada w tygodniu. Jutro robią w dalszym ciągu płot w domu,ja co prawda zostaję w domu z Matim,bo jutro duża impreza w mieście. 90 rocznica wyzwolenia Chełmna przez wojska Hallera,idziemy na widowisko,a małż ma swój dzień i jedzie motorem na budowę. Trochę będzie miał radochy,że może trochę poszaleć na swoich "rumakach". A za tydzień mam komunię syna więc pogoda musi być bez dwóch zdań.

Tobie aka pogoda też potrzebna,bo czytałam u Ciebie,że szalejesz w ogrodzie:)

Trzymam kciuki za tynki zew - oby jak najszybciej się udało :)

Dzięki Aniu,przydadzą się. Chcę ten tynk bo jest ciepłochronny,a my nie będziemy ocieplać styropianem,bo nie musimy. Ale ciepły tynk jak najbardziej potrzebny.

wpisy i zdjątka widać!

i widać jak podłogówka jest pięknie zrobiona...:yes:

Dzięki aka,od razu mi lepiej,że nie tylko mi się podoba.

A ja szybciutko wpadłam do dziennika...

Patrzę i... są wpisiki i zdjątka:D

Asiu GRATULUJĘ wylewek;)

Ogrodzenie jakie ładniutkie:D:lol2:

Trzymam kciuki za te tynki zew. :yes:

Buziaki i oby dalej było tak ciepło jak dzisiaj... bo wczoraj zmarzłam, że ubierałam Miśka spodnie w aucie - pod swoje i jego koszulkę... w dodatku padał grad:o, deszcz i znowu grad, a MY dalej te drzewo ciachaliśmy:D

Dzięki Miśka:). A Wy już chodziliście po wylewkach? My już na 2 dzień chodziliśmy;). Płot też mi się podoba,niestety środki finansowe nas mocno ograniczają,a i tak niemało wyjdzie za płot bo będzie 75 m kutych przęseł i 75 m siatki. To trzymajmy moja droga wspólnie kciuki za piękną pogodę;)

Dzięki Miśka:). A Wy już chodziliście po wylewkach? My już na 2 dzień chodziliśmy;). Płot też mi się podoba,niestety środki finansowe nas mocno ograniczają,a i tak niemało wyjdzie za płot bo będzie 75 m kutych przęseł i 75 m siatki. To trzymajmy moja droga wspólnie kciuki za piękną pogodę;)

Weszliśmy i MY po dwóch dniach i tam gdzie nad rurami był styropian itp. nagle lekko został slad, więc ucieklismy z tych wylewek, ale wczoraj -w sobotę byliśmy i twarde jak orzech, poza tym Misiek niwelatorem mierzył równości i wsio ok;)

Asiu ja narazie o ogrodzeniu moge pomarzyć, wole kaskę przeznaczyć na wnętrze, tym bardziej, że wiesz jak to jest bez kredytu. Weź gdybym ja chciała ogrodzić tak te pół ha to jest full siatki, już braliśmy pod uwagę najpierw ogrodzić się tak wokół domu... jakoś 100 metrów wychodziło samej siatki, a nie wspomnę o przodzie.

W czwartek to dopiero była pogoda, pojechaliśmy rano do tego drzewa, a ja w aucie ubierałam budowlane portki Miśka i koszulkę pod swoje ubrania. Było tak zimno, że cieszyłam się z kaptura przy bluzie. Kilka razy padał grad... a to słonko, ale cały dzionek był taki zimny wiatr, że pomyslałam, że nic tylko spadnie śnieg. :eek:

Ale MY cięliśmy dalej, ja piłką mniejsze gałęzie, odrazu było mi cieplej, potem układanie drewna na wóż... niestety w piątek zostałam w domku, kolano przeciążyłam:bash:.

Poza tym do wywiezienia zostały duże pniaki -to Misiek z "Panem Ciągnikowym" wrzucali na wóz. Potem rozładowali przy domu. Więc suma sumarum nie byłam tam tak potrzebna, a zostając w domu oczywiście wzięłam się za porządki... bo ja nie wyleżę. Nałożyłam stabilizator na kolano i heja... kuśtykając prałam itp. ;) Dzisiaj juz ok.

Asiu wiem co to ograniczone środki finansowe. Też obliczamy co zrobimy itp. A i tak wsio wyjdzie w praniu.

Udało nam się z wełną, bez faktury za 20-stkę damy 10 zł. ale to na 100 m2. dowóz nawet gratis.

Też zostałam w domku, aby odpoczeło moje kolanko, bo przed nami tyle pracy od tego tygodnia w domu. Ja już się smiałam do Miska, że ja z kolanem on z kręgosłupem -tacy połamańcy budują i robią... Ale powoli byle Asiu do przodu!!!!!!!!!!!!:rolleyes:

Buziaki Kamlotkowa;)

Ja Wam też dziewczynki potrzymam kciuki :)

Dziękuję i ja;):)

Oooooooooo jakiego znowu krótkiego wyżej posta walnęłam...:jawdrop:. Chyba twórczo się marnuję:rotfl:.

Asiu te dwa tygodnie przerwy szybko zlecą... ja sama nie wiem kiedy... mineły mi te dwa tygodnie...:hug:

Pozdrawiam istnie letnio -u mnie cieplutko, że hej....

Witam cieplutko

Asiu u Ciebie w dzienniku jak zwykle postępy GRATULUJĘ wylewek!! Idziecie jak burza i TAK TRZYMAĆ:D

Ogrodzenie też mi się podoba, u mnie tak jak u Miśki prędko nie będzie......wiadomo dlaczego........kasa......zawsze sa ważniejsze rzeczy......a i tak wątpię żebyśmy w tym roku do wylewek dobrnęli:( chyba tylko to rozprowadzenie wody przez hydraulika, centralny odkurzacz, strop, tynki i odwodnienie koło domu........na więcej nie ma szans..........

Będę za to wam kibicować :D.....między karmieniem a przewijaniem:lol2::rolleyes:

Ściskam i trzymak kciuki za tynki zewn. i przepiękna pogodę

Dziękuję i ja;):)

Oooooooooo jakiego znowu krótkiego wyżej posta walnęłam...:jawdrop:. Chyba twórczo się marnuję:rotfl:.

Asiu te dwa tygodnie przerwy szybko zlecą... ja sama nie wiem kiedy... mineły mi te dwa tygodnie...:hug:

Pozdrawiam istnie letnio -u mnie cieplutko, że hej....

U nas Misia przerwa,bo 01.05. mamy komunię syna,ale jakoś pomału idzie do przodu. W miarę możliwości finansowych, małymi kroczkami do przodu i zawsze coś jest.

Budujemy tak jak Wy bez wspomagacza bankowego,dzięki Boniu. Oby tak dalej,bo nie uśmiecha mi się,brać obciążenia na plecy. Ale wiadomo,jak nie ma wyjścia,to człowiek robi różne rzeczy.

Witaj kochana !! :)

widze, że się grodzicie........piekne przęsła u Was widze!! :)

........my po niedzieli tez zaczynamy się grodzic.........narazie słupki i siatka.........

a co ile wkopywaliście słupki?? 2,5 m ?? czy gęściej???

ps.....dziękuje za życzonka !! ;)

Witaj Kalu, zgadłaś albo masz w oku miarę,słupki są wkopane co 2,5 m . Te na końcu przęsła będą miały po 2,6m. Przęsła robiła nam ekipa młodych ludzi znających się na rzeczy. Wchodzą dopiero na rynek więc nie zdzierają i są słowni.Sami tylko wkopujemy słupki,aby zaoszczędzić.

Gosia przyjdzie czas i Ty będziesz miała wszystko zrobione. Już i tak masz dużo zaplanowane, wiadomo człowiek by chciał dużo zrobić,ale robi tyle na ile ma czasu,pieniędzy i zdrowia. My będziemy robili do czasu,aż pieniądze się nie skończą na ten rok. A później ,się zobaczy.

Przypomnij mi kochana na kiedy te szczęśliwy termin u Ciebie przypada?

Pozdrawiam