kamlotek 05.05.2010 08:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 :welcome:M. Wysłałam Ci na priv. Może kiedyś spotkamy się wieczorkiem:yes:. Nie masz chyba czego zazdrościć,, Mówisz ,że zazdrościsz,to może jest co zazdrościć. Nie ma czego,ale już tak mamy czasami,że komuś w pozytywnym tego słowa znaczeniu "zazdraszczamy" bez złośliwości:yes: . Taki sąsiad jak Twój co jeździ po nie swojej działce i sieje zniszczenie,to rzecz gorsza od plagi. Plagę wypsikasz chemikaliami,a takiemu co zrobisz;). Czekam na Ciebie i pogaduchy,których dawno nie było.Lecę w ukryciu szukać siatki na allegro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 05.05.2010 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Maja 2010 (edytowane) Heloł jestes tam? Znalazłas tę siatkę? Rozumiem , ze szukałaś w ukryciu przed niewyrozumiałym szefem? Edytowane 5 Maja 2010 przez madmegs Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 06.05.2010 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2010 Heloł jestes tam? Znalazłas tę siatkę? Rozumiem , ze szukałaś w ukryciu przed niewyrozumiałym szefem? Znalazłam;), w okolicy gdzie budujemy Skrzata:jawdrop:, po 6,70zł/m2. Dowóz tani,bo blisko;). Teraz mam dylemat co wybrać do położenia na tynk c-w. Czy też eźtra franspol http://pics-1.hub30.com/12092/8069/5a5ba770/e.jpg stabil http://informatorbudownictwa.pl/images/stories/21439:stabill_pcz13.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 08.05.2010 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2010 Przyszłam się przywitać. Widzę, że zakupy planujesz wyłącznie dla siebie.;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 10.05.2010 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Maja 2010 wpadłam się przywitać Co z tymi wieczornymi pogaduchami? Nieśmiało sie przypominam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.05.2010 09:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 M. Upss:oops: Postaram się poprawić,na pewno poprawię się,jak już zamieszkam w Skrzaciku i klikanie na klawiaturze nie będzie przeszkadzać mojemu szacownemu;). Teraz jak się ma pokój jako sypialnię,salon,gabinet ,to nie zawsze idzie wszystko pogodzić. Właśnie dowiedziałam się od speca który kładzie nam gładź ,że pojechał unigruntem po sufitach i widać wszystko tzn belki itd. Zdaniem speca tynkarze dali za cienką warstwę tynku:evil: i trzeba zatapiać siatkę. Zaczeła się polka-rockendrolka:bash: budowlane,a ja tak za nią tęskniłam zimową porą. Co do tynku na zewnątrz to kolejny babol:evil:. Mamy trochę nierówny wieniec,po prostu fachmanom wypchło go,no i jest problem z połozeniem samego tynku. Kilku speców co było i oglądało zaleca położenie styropianu dla wyrównania powierzchni i zapobiegnięciu spękania tynku. Więc decyzja podjęta. Ocieplamy dom 5 cm styropianu. Znaleźliśmy ekipę,która zrobi nam wszystko tzn. ociepli dom od a do z, ociepli poddasze,położy gładzie. Najbardziej denerwują mnie ceny ,wzięte chyba z kosmosu:jawdrop:50zł/m2. To w warszawce życzą sobie taniej po 32-38zł/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.05.2010 09:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Przyszłam się przywitać. Widzę, że zakupy planujesz wyłącznie dla siebie.;) Jak najbardziej, ruszyła maszyna do przodu i trzeba mocno trzymać się za kabzę,coby guldeny budowlane wystarczyły na jak najdłużej;) Właśnie zamówiłam część styropianu 5cm po starej cenie:D, a część po nowej:eek:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.05.2010 09:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 cześć kochana Jezu,a le jedziecie z robota To kiedy przeprowadzka? Co do tych nierówności - to pewnie zawsze tak jest, jedni partacze (murarze) dają robotę drugim paprokom (tynkarze) A o cenach to ja wogóle nie myśloę, bo musiałabym sobie uświadomić, ze przy tych cenach oraz moich środkach i zarobkach, to przeprowadzę się jak będę zgrzybiałą staruszka O ile wogóle takiej starości dożyję... Generalnie do doopy, chyba jednak złamię się i wezmę kredyt. skoro mam młodo umrzeć to może warto? ... buziaki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.05.2010 09:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Przeprowadzka na razie w planach na sierpień,o ile przyjmą Młodego do szkoły,którą starsza mu wybrała;). Żartuje zobaczymy czy się wyrobimy ze wszystkim. Przeprowadzę się jak wszystko będzie zrobione,meble mogą być te co mam(najgorzej z kuchennymi:sick:). Ale nie chcę mieszkać na placu budowy,co to to nie:no:. Stare meble ,ale z kurzem normalnym,a nie budowlanym-wszędobylskim;). A co do robocizny to znalazłam jednych fachowców z gór od dociepleń za 28zł/m2. Ale robią tylko na południu na małych powierzchniach,na północ opłaca im się przyjść na co najmniej 700m2,a nie na moje 200m2;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.05.2010 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 To jak sa tani, ale sprawdzeni, to może poszukaj budów w okolicy i sie zgadajcie. 3 domy i będzie 700 m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.05.2010 10:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Dobry pomysł,ale w naszym regionie ludzie zachowują się jak przysłowiowe sobki. Każdy sam sobie rzepkę skrobie;). Doszłam do ceny 38zł/m2. Mam nadzieję ,że do piątku cena zejdzie jeszcze niżej:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.05.2010 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 ej, no to super cenę juz masz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 11.05.2010 10:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Mówiłam im,że ceny muszą być hurtowe,w końcu będą robili dużą robotę ,to i zniżki muszą być duże;). Najlepiej 30zł/m2:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.05.2010 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Powiedz, ze najlepiej żeby 25 zł dadzą 32 zł krakowskim targiem i wszyscy będą zadowoleni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 11.05.2010 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2010 Gdzie łazi? Miała się alkoholizować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.05.2010 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Gdzie łazi? Miała się alkoholizować Szlajała się z chłopem po wełnach;). Czas coś wybrać. Czy lepiej dopłacić i wybrać o lepszych parametrach 0,032 czy wystarczy taka z megarock o 0,040. I bądź tu mądry:bash:. Ja jestem za tym żeby między krokwie dać 15cm,a potem poziomo 10cm. Tyle chyba wystarczy:confused:. Czy dać 2x15cm:confused:. Najgorsze są wybory gdy czujesz nad sobą miecz Demoklesa w postaci pustoszejącego konta:P Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 12.05.2010 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 ja bym dała grubiej a ta gorsza w parametrach.... Róznica w przepuszczalności niewielka, a jak ma pizgać to i tak przez szpary i łączenia będzie a nie z powodu 0,08 czegos tam (nie wiem który to klawisz ) Ale to moje zdanie. Powodzenia i buziaki, znikam na kilka dni Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aka z Ina 12.05.2010 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 ja mam 15 i 10 cm.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.05.2010 19:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 ja bym dała grubiej a ta gorsza w parametrach.... Róznica w przepuszczalności niewielka, a jak ma pizgać to i tak przez szpary i łączenia będzie a nie z powodu 0,08 czegos tam (nie wiem który to klawisz ) Ale to moje zdanie. Powodzenia i buziaki, znikam na kilka dni A gdzie to znowu Dlaczego:cry: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 12.05.2010 19:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 ja mam 15 i 10 cm.... Też się na tyle zdecydowaliśmy zdecydowała cena ,będzie 15 magarock i 10 knaufa. Dziwię się tylko ,że w foliach paroizolacyjnych nie ma takiego wyboru(wręcz żadnego) jak w przypadku folii wstępnego krycia:no:. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts