Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

:welcome:M. Wysłałam Ci na priv. Może kiedyś spotkamy się wieczorkiem:yes:. Nie masz chyba czego zazdrościć,;), Mówisz ,że zazdrościsz,to może jest co zazdrościć;):cool:. Nie ma czego,ale już tak mamy czasami,że komuś w pozytywnym tego słowa znaczeniu "zazdraszczamy" bez złośliwości:yes: .

Taki sąsiad jak Twój co jeździ po nie swojej działce i sieje zniszczenie,to rzecz gorsza od plagi. Plagę wypsikasz chemikaliami,a takiemu co zrobisz;).

Czekam na Ciebie i pogaduchy,których dawno nie było.Lecę w ukryciu szukać siatki na allegro.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Heloł :D

jestes tam? :D

Znalazłas tę siatkę? :) Rozumiem , ze szukałaś w ukryciu przed niewyrozumiałym szefem? ;)

Znalazłam;), w okolicy gdzie budujemy Skrzata:jawdrop:, po 6,70zł/m2. Dowóz tani,bo blisko;).

Teraz mam dylemat co wybrać do położenia na tynk c-w.

Czy też eźtra franspol

http://pics-1.hub30.com/12092/8069/5a5ba770/e.jpg

stabil

http://informatorbudownictwa.pl/images/stories/21439:stabill_pcz13.jpg

M. :hug:

Upss:oops::lol: Postaram się poprawić,na pewno poprawię się,jak już zamieszkam w Skrzaciku i klikanie na klawiaturze nie będzie przeszkadzać mojemu szacownemu;). Teraz jak się ma pokój jako sypialnię,salon,gabinet ,to nie zawsze idzie wszystko pogodzić:no:.

Właśnie dowiedziałam się od speca który kładzie nam gładź ,że pojechał unigruntem po sufitach i widać wszystko :mad: tzn belki itd. Zdaniem speca tynkarze dali za cienką warstwę tynku:evil: i trzeba zatapiać siatkę. Zaczeła się polka-rockendrolka:bash: budowlane,a ja tak za nią tęskniłam zimową porą.

Co do tynku na zewnątrz to kolejny babol:evil:. Mamy trochę nierówny wieniec,po prostu fachmanom wypchło go,no i jest problem z połozeniem samego tynku. Kilku speców co było i oglądało zaleca położenie styropianu dla wyrównania powierzchni i zapobiegnięciu spękania tynku. Więc decyzja podjęta.

Ocieplamy dom 5 cm styropianu. Znaleźliśmy ekipę,która zrobi nam wszystko tzn. ociepli dom od a do z, ociepli poddasze,położy gładzie. Najbardziej denerwują mnie ceny ,wzięte chyba z kosmosu:jawdrop:50zł/m2. To w warszawce życzą sobie taniej po 32-38zł/m2.

Przyszłam się przywitać. Widzę, że zakupy planujesz wyłącznie dla siebie.;););)

Jak najbardziej, ruszyła maszyna do przodu i trzeba mocno trzymać się za kabzę,coby guldeny budowlane wystarczyły na jak najdłużej;)

Właśnie zamówiłam część styropianu 5cm po starej cenie:D, a część po nowej:eek::evil:.

cześć kochana :lol:

Jezu,a le jedziecie z robota :o

To kiedy przeprowadzka? :D

Co do tych nierówności - to pewnie zawsze tak jest, jedni partacze (murarze) dają robotę drugim paprokom (tynkarze) :evil:

A o cenach to ja wogóle nie myśloę, bo musiałabym sobie uświadomić, ze przy tych cenach oraz moich środkach i zarobkach, to przeprowadzę się jak będę zgrzybiałą staruszka :( O ile wogóle takiej starości dożyję...

Generalnie do doopy, chyba jednak złamię się i wezmę kredyt. skoro mam młodo umrzeć to może warto? ... ;)

buziaki :)

Przeprowadzka na razie w planach na sierpień,o ile przyjmą Młodego do szkoły,którą starsza mu wybrała;). Żartuje zobaczymy czy się wyrobimy ze wszystkim. Przeprowadzę się jak wszystko będzie zrobione,meble mogą być te co mam(najgorzej z kuchennymi:sick:). Ale nie chcę mieszkać na placu budowy,co to to nie:no:. Stare meble ,ale z kurzem normalnym,a nie budowlanym-wszędobylskim;).

A co do robocizny to znalazłam jednych fachowców z gór od dociepleń za 28zł/m2. Ale robią tylko na południu na małych powierzchniach,na północ opłaca im się przyjść na co najmniej 700m2,a nie na moje 200m2;)

Gdzie łazi? :evil: Miała się alkoholizować :)

Szlajała się z chłopem po wełnach;):yes:. Czas coś wybrać. Czy lepiej dopłacić i wybrać o lepszych parametrach 0,032 czy wystarczy taka z megarock o 0,040. I bądź tu mądry:bash:. Ja jestem za tym żeby między krokwie dać 15cm,a potem poziomo 10cm. Tyle chyba wystarczy:confused:. Czy dać 2x15cm:confused:. Najgorsze są wybory gdy czujesz nad sobą miecz Demoklesa w postaci pustoszejącego konta:P

ja bym dała grubiej a ta gorsza w parametrach.... Róznica w przepuszczalności niewielka, a jak ma pizgać to i tak przez szpary i łączenia będzie a nie z powodu 0,08 czegos tam ;) (nie wiem który to klawisz ;))

Ale to moje zdanie.

Powodzenia i buziaki, znikam na kilka dni

A gdzie to znowu :confused: Dlaczego:cry::sad: