kamlotek 12.05.2010 19:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2010 Powiedz, ze najlepiej żeby 25 zł dadzą 32 zł krakowskim targiem i wszyscy będą zadowoleni Dziś końcowa cena to cena która mnie bardzo usatysfakcjonowała:lol2:,ale nie była bym sobą ,gdybym nie zastanawiała się,czy czasami nie można było zejść jeszcze niżej;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.05.2010 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Czasem nie warto schodzić zbyt nisko... Też mam 10 i 15 cm - megarock. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Czasem nie warto schodzić zbyt nisko... Też mam 10 i 15 cm - megarock. Aniu mam pytanie czy to ocieplenie 25 cm masz aż do samego czubka dachu (do kalenicy) i czy jest to wszystko obite folią paroizolacyjną. Muszę zacząć od nowa szukać zdjęć z obróbką okna,aby wiedzieć co i jak powinno być zrobione. Czy sufit nad poddaszem też ocieplałaś wełną? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.05.2010 10:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Myśmy zrobili tak: do samej kalenicy jest tylko 15 cm. Natomiast w skosach, które są częścią pokoi oraz w suficie pomiędzy poddaszem a strychem jest 15 + 10 cm. Folia paroizolacyjna jest do samej kalenicy w części strychowej oraz pod podłogą strychu, czyli od dołu patrząc: płyta k-g (sufit poddasza), folia, wełna 10 cm, wełna 15 cm, płyta osb - jako podłoga strychu. Pomiędzy warstwami wełny są poprowadzone kanały wentylacji mechanicznej.Przy obróbce okien dachowych najważniejsze jest aby górna krawędź plyty była równoległa do podłogi, a dolna prostopadła do niej - żadnych parapetów!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 10:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzięki ania:D Czyli obróbka okna powinna przypominać nawias:rolleyes: ,a konkretniej zamknięcie nawiasu:oops: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.05.2010 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzięki ania:D Czyli obróbka okna powinna przypominać nawias:rolleyes: ,a konkretniej zamknięcie nawiasu:oops: Właściwie tak... http://lh4.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/ScfypbszsII/AAAAAAAAC1Y/mnBD3nnnYXc/s400/IMG_8427.JPG http://lh5.ggpht.com/_5epUv1e8bgg/SiguYPMws0I/AAAAAAAADOo/WwGQVRWXTeo/s400/IMG_8975.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 10:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 No właśnie o tym mówiłam;). Jeszcze raz dziękuję. Lecę dalej , szukam dziś mebli do kuchni:o Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniahubi 13.05.2010 10:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Powodzenia i pochwal się co znajdziesz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Nie omieszkam , ale jak zwykle mam dylemat, choć tym razem jeden i najważniejszy jaki kolor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.05.2010 19:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 No właśnie o tym mówiłam;). Jeszcze raz dziękuję. Lecę dalej , szukam dziś mebli do kuchni:o oooooo...... super:jawdrop: pochwal sie gdzie byłaś i co znalazłaś ? fajne ogrodzenie bedziesz miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 20:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzięki Gosia dojdą jeszcze krawężniki betonowe, na razie nigdzie nie byłam oprócz allegro;). Jak pojadę do Kwidzyna do będę musiała obejść te sklepy ,które robią kuchnie na wymiar i zobaczyć kto i co proponuje oraz za ile:yes:. A nie chwaliłam się,ale mamy zamiar zamieszkać w sierpniu w Skrzaciku:yes:. Zobaczymy czy to się uda:rolleyes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.05.2010 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 . A nie chwaliłam się,ale mamy zamiar zamieszkać w sierpniu w Skrzaciku:yes:. Zobaczymy czy to się uda:rolleyes: :jawdrop: Kochana i ty to tak spokojnie mówisz ???? A gdzie szampanik i tance hulańce ??? co??? to super wiadomosc. tak wiec niedziwie sie ze ty juz kuchni poszukujesz ? pewnie chcecie młodego juz do nowej szkoły posłac od wrzesnia? masz racje , po co mieszkac w bloku i to jeszcze tak daleko skoro taki domek na was czeka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.05.2010 20:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 Dzięki Gosia dojdą jeszcze krawężniki betonowe, zdradz po ile kupilas i gdzie ? i jakie wymiary mają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 50cmx10cm po 7 zł szt bez faktury Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.05.2010 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 moje były 100cm*20cm*6cm- 7.50zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 13.05.2010 20:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 A gdzie je kupowałaś , to zmienię punkt zaopatrzenia,póki mam jeszcze czas;) i nie zamówiłam ich ,skoro mogę mieć tańsze:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 13.05.2010 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2010 A gdzie je kupowałaś , to zmienię punkt zaopatrzenia,póki mam jeszcze czas;) i nie zamówiłam ich ,skoro mogę mieć tańsze:yes: ja kupuje pod mostem . chyba ul. mostowa. koło stacjii paliw. przywożą do domku. cena byla 8 zl ale ze wszystkie zakupy tam robilismy to byla znizka. bez faktury bo ja niepotrzebuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 14.05.2010 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2010 Dzięki Gosia dojdą jeszcze krawężniki betonowe, na razie nigdzie nie byłam oprócz allegro;). Jak pojadę do Kwidzyna do będę musiała obejść te sklepy ,które robią kuchnie na wymiar i zobaczyć kto i co proponuje oraz za ile:yes:. A nie chwaliłam się,ale mamy zamiar zamieszkać w sierpniu w Skrzaciku:yes:. Zobaczymy czy to się uda:rolleyes: Co ja tu czytam planowana przeprowadzka w sierpniu. Ale Ci będzie dobrze jak wszystko wypali. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 16.05.2010 14:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Co ja tu czytam planowana przeprowadzka w sierpniu. Ale Ci będzie dobrze jak wszystko wypali. Mam nadzieję,że wypali, no bo niby czemu nie ma wypalić. Jednak jakby pojawiła się jakaś obsuwa,to spróbuję z kolejnym podejściem w ferie zimowe syna. Zobaczymy mamy jeszcze 3 miesiące:yes: . Ale trzymanie kciuków nie zaszkodzi;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 16.05.2010 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2010 Lena witam:D . U na pomału do przodu praca w domku się posuwa. A ja dziś wybrałam się z synem na rower,Boszeeeeeeee! Już pomału nie wiem co się dzieje z udami,a zrobiłam ok 10km. Człowiek zramolał,a mam w planie zabawy w ogrodzie. Ciekawe jak wtedy wstanę z łózka polowego w domu. Co do prac to od poniedziałku ekipa wchodzi na poddasze i zaczną ocieplać 15cm+ 10cm Pod warunkiem,że Chemia dowiezie wszystkie materiały,podobno pomieszali stelaże zewnętrzne z wewnętrznymi:mad: Powiedziałam fachowcowi,aby sam zajechał do nich i powiedział o co chodzi,bo jak ja mam coś dobrze wytłumaczyć,skoro ja nie wiem o czym mówię . Najpóźniej do końca maja mają się pojawić parapety. Ale jakie to były konkretnie:rolleyes:,coś de la rosa, konglomerat marmuru. Widziałam z mdf i te mi się bardzo spodobały,jednak mama mnie przestraszyła,że te z mdf ma jej sąsiadka i w lato planuje je wyrzucić,bo puchną. Kamlot ma wolne od wtorku więc jedzie do domu i zabiera się za wylewanie tarasów, przeniesienie garaży, dokończenie ogrodzenia z siatki i wstawienie bramy i furtki oraz podłączenie napędu do bramy. A poza tym jest jeszcze tyle innych prac: odebranie pozwolenia/zgody na postawienie płotu(płot stoi,a my dopiero o zgodę pisaliśmy), załatwienie przyłącza gazu. Jak ocieplą nam dom do połowy czerwca,to wtedy się zacznie akcja ładne otoczenie dookoła domu;). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts