Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

no to masz to, czego ja nie potrafię założyć - komentarze do dziennika budowy

muszę trochę poczytać, żeby nie zadawać ci niepotrzebnych pytań

do tej pory powinnaś uzbroić się w cierpliwość do do mojej osoby

a tak apropos to liczę na pomoc w założeniu komentarzy

a myślałam, że internet to łatwizna, a tu takie forum muratora przyprawia mnie o białą gorączkę, wszystko pod górę.

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Spróbuję pomóc,ale nie wiem czy będzie to przydatna pomoc, ja prosiłam o pomoc moderatora ponury63, właściwie to on mi wszystko założył:yes:, no to zaczynamy:

-kliknij na LenaM

- następnie kliknij w odwiedź profil

-z prawej strony masz przejdź do edycji profilu(klikasz w to)

- dalej szukasz z lewej panel użytkownika

_ klikasz w moje ustawienia

- klikasz w edytuj sygnaturkę i tam postaraj się wpisać pod spodem 1 linku ,2 link np komentarze......

Mam nadzieję,że dobrze podpowiadam,chodź sama nie jestem pewna;)

Witaj Asiu, to super, że w sierpniu planujecie przeprowadzić się....

:wave:

Będę trzymała mocno kciuki;):D

Dzięki ,liczę na to i na wszelkie uwagi,jeśli będę jakiegoś babola wprowadzić do domu

ja tez :)

Potrzebne mi będą nawet trzymane palce u nóg. Śledź moje ewentualne poczynania,i podnoś alarm na całe fm,jeśli zrobię coś nie tak przy wykończeniówce. Tylko nie znikaj na tak długo,bo co ja pocznę. Już mam motyle pod skórą,a co to będzie dalej,,,,,,nie wiem. Jeśli nie zdążymy do końca lipca,to raczej zostaniemy do półrocza Matiego. Ale kto to wie,co mi się uroi ,pod tą moją "sztuczną inteligencją". Czas pokaże..............

Dzięki,czyli trzymamy za siebie nawzajem. A co do tego tynku,to mam już pewien pomysł,teraz tylko przekonać swojego,zapewne znowu uzna to za dziwactwo,ale powinien się przyzwyczaić;). Myślę o zrobieniu pasów pionowych z takiej struktury i pomalowanych na jakiś kolor. Czy mogę dać siwy klej zamiast białego? I czym potem pomalować,aby pozostał odcień betonowy. Czymś bezbarwnym,ale czym:confused:

Dzięki,czyli trzymamy za siebie nawzajem. A co do tego tynku,to mam już pewien pomysł,teraz tylko przekonać swojego,zapewne znowu uzna to za dziwactwo,ale powinien się przyzwyczaić;). Myślę o zrobieniu pasów pionowych z takiej struktury i pomalowanych na jakiś kolor. Czy mogę dać siwy klej zamiast białego? I czym potem pomalować,aby pozostał odcień betonowy. Czymś bezbarwnym,ale czym:confused:

do tynku strukturalnego polecają albo goldband, albo klej biały do marmuru.

Ja uczyłam się z tego wątku.............. tu dopiero cuda wyczyniają http://forum.muratordom.pl/showthread.php?104822-Tynk-strukturalny-amatorski-)

No właśnie o tym mówiłam;):D. Jeszcze raz dziękuję. Lecę dalej , szukam dziś mebli do kuchni:o

kurka, idziemy łeb w łeb............ my też zapisalismy dzieci do nowego przedszkola w nowym mieście dlatego do wrzesnia palunejmy sie przeprowadzić.

pochwal się kuchnią, co wybrałaś?????? Moja jest juz zamówiona i teraz tylko.............. czekam, ale nie okreslili ile, mże 4 tyg może 6,7,8.....itd, mówili, że to zalezy kiedy im fronty doślą.........

My w czerwcu też zaczynamy ocieplać

Agulka jak pisałam o wybieraniu kuchni,to ja na allegro patrzyłam;). Na razie jestem poumawiana z 4 do których mam jechać z wymiarami,to oni zrobią mi wycenę dla takiej kuchni jak chcę. Bo jeśli oni sami przyjadą ,to chcą od 100-150zł. Ale zanim do nich pojadę,to jeszcze przyjedzie do nas 2 na pomiary i zrobią wycenę. A jak oni będą mierzyli,to sobie zapiszę wymiary i już będę miała dla tamtej 4;). Lecz niestety to wszystko w następny weekend. Ten mam zajęty :(. Mam jeszcze czas ,zdążę(tak się pocieszam;)). Gdy będę miała jakiś projekt to go wkleję.

Mam pytanie do wszystkich co już są po wylewkach. Mam pewien dylemat,chodzi mi o to ,czy to normalne,że jak przejedziecie butem po wylewce,to ona się trochę kruszy:confused::evil: ? Sezon budowlany się rozpoczął ,a tu zawsze coś nowego wychodzi:evil::evil::evil::evil:.

A to wylewka się kruszy:evil:

A to regips ,który tynkarze przykleili dla wyrównania ściany teraz pęka(prawdopodobnie go nie zakołkowali i teraz pęka jak cholera) i prawdobodobnie będzie widać te pęknięcia nawet po nałożeniu gładzi:evil:

A to tynkarze położyli tak małą ilość tynku na sufity,że trzeba wtapiać siatkę:evil:

Mam takie wrażenie,że Ci wszyscy pseudo fachmani z bożej łaski rąbią nas gdzie się da i na czym się da. A Ty inwestorze płacz i płać:evil:

Proszę odpowiedzcie,to się uspokoję co do tej wylewki,albo już nie wiem co

kamlotku - nasza wylewka się nie kruszy ( zrób zdjęcie)

regipsy na pewno da się załatać, tak aby nic nie było widać ( oczywiście dodatkowa robota i pewnie kasa) :(

co do sufitu, to rozumiem, że na koszt tynkarzy i nie płacisz za robociznę?

A tak na marginesie, to bierzesz ekipy polecane przez forumowiczów?

oczywiście z każdą ( nawet poleconą ekipą są jakieś jajka), ale nie takie, żeby od tego życie zależało :).

Trzymam kciuki za wyprostowanie wszystkich spraw :)

Zadaj pytania na grupie głównej, może ktoś bardziej fachowo Ci podpowie :)

Pytanie już zadałam

http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160930-krusz%C4%85ca-si%C4%99-wylewka&p=4123067#post4123067

A co do tynkarzy,to faj..s jeden,do tej pory nie dał mi jeszcze faktury za materiały:evil:. Zawsze znajdzie jakiś powód,który mu uniemożliwia dotarcie na miejsce:mad:. Stracha mam,do czego może dojść jak ewentualnie zjawi się na budowie,aby zobaczyć schrzanione tynki, Kamlot jest wściekły ,że szok:spam:.

hejka

jako, ze miałaś tynkarzy z okolić Kwidzyna, prosze napisz mi na prive'a kogo nie brać.

:offtopic:trzymam za ciebie kciuki, poza Gosią jesteś jedyną forumową ekipą budującą się w moich okolicach, tyle ze u Gosi to juz tylko wchodzić i mieszkać.

Apropo kuchni na zamówienie, to mogę polecić pana Krzysztofa z Grudziądza

firma PPHU Sprint

Kilka kuchni moich koleżanek jest jego dziełem. Nie narzekają na niego a wręcz go chwalą, zarówno podczas projektowania jak i podczas montażu.

podobno solidni, słowni, cena taka sama po wykonaniu usługi jak i przed. Projekt kuchni w cenie (nie trzeba płacić za jego wykonanie dodatkowo, a w niektórych kwidzyńskich firnmach a i owszem)

możesz sprawdzić, a nóż widelec:yes:

I kto to pojawił się z nowym pięknym avatarkiem;) Witaj Gosiu,po dłuższej przerwie:yes:. CO do wylewek już sama nie wiem,jak byłam w domu,to niczego specjalnie niepokojącego nie zauważyłam. Tylko ja normalnie chodziłam po połodze,nie szorowałam stopą z specjalnym naciskiem:x. Normalnie chyba się spakuję i pojadę pojutrze,bo nie wysiedzę:evil: i nie wyrobię jeszcze tydzień