Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Skrzat - komentarze do dziennika budowy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,8k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłam w dzienniku, ale nie mogę otworzyć Twoich zdjątek ocieplania poddasza, same czerwone krzyżyki i nie reagują na -pokaz obraz.

Cosik z nimi nie tak:eek:

Tak czytam o tych wylewkach -byłam w wątku, ale podam jeszcze raz tutaj środek Asiu.

Dla naprawy, wzmocnienia dają to:

http://www.ceresit.pl/produkty/produkty-do-wykonywania-i-napraw-posadzek/zaprawy-samopoziomujace-i-jastrychy/cn-69

Wiesz może nie musisz wszędzie tego dawać.

Asiu no współczuję z tymi wylewkami.

Zobaczysz będzie dobrze. :hug:

Perłóweczka mieszka niedaleko Wisły. Nie jest wesoło,naprawdę. Normalnie jak wracam do domu to nie widzę Wisły,widziałam ją tylko jak wyszłam na balkon lub z 3 piętra klatki schodowej. Wczoraj wieczorem jak wróciliśmy już było widać z chodnika,a dziś rano,istna makabra,widać jak woda stoi przed wałami, a to jeszcze nie fala kulminacyjna,która dziś wieczorem ma dotrzeć do Chełmna.

Co do Gosi wierzcie mi tam nie jest zbyt wesoło,wiem,bo mam znajomych w Sadlinkach niedaleko miejsca gdzie Gosia ma dom. Tam od dawna jak chyba wszędzie ziemia od kilku dni rusza się i jest miękka. Bo tam jest czarnoziem . Malbork będzie miał mniejszą falę ,bo leży nad Nogatem tak mi się wydaje. Nie mniej jednak bądźmy z nią myślami.

No faktycznie coś nie tak... ja też nie widzę tych fotek :-(

Byłam w dzienniku, ale nie mogę otworzyć Twoich zdjątek ocieplania poddasza, same czerwone krzyżyki i nie reagują na -pokaz obraz.

Cosik z nimi nie tak:eek:

Tak czytam o tych wylewkach -byłam w wątku, ale podam jeszcze raz tutaj środek Asiu.

Dla naprawy, wzmocnienia dają to:

http://www.ceresit.pl/produkty/produkty-do-wykonywania-i-napraw-posadzek/zaprawy-samopoziomujace-i-jastrychy/cn-69

Wiesz może nie musisz wszędzie tego dawać.

Asiu no współczuję z tymi wylewkami.

Zobaczysz będzie dobrze. :hug:

Za chwilę się poprawię,słowo

I udało się z fotkami :)

Przypilnuj aby dokładnie wełna była położona tak gdzie jest najbardziej upierdliwa, przy styku ze ścianą, przy oknach etc :)

Dzięki Tomek,miło gdy człowiek ma udowodnione,że ktoś jeszcze czyta. A przy oknach to jak powinno być zrobione:confused:. Będę wdzięczna jak podpowiesz :yes:. Ja co prawda ich nie pilnuję,tylko wspólny,ja tylko poprzez zdjęcia , muszę siedzieć w domu (praca,szkoła synka). A dziś mój wspólny jechał zamiast 80km, to ok 180km. Wylała rzeczka,dopływ Wisły i musiał do Kwidzyna jechać przez Tczew:eek:

Regularnie podczytuje :) Tylko od wprowadzenia "nowego lepszego" forum mam większą awersje do pisania :)

Wody we Wrocławiu także dostatek... Przerażające jest lenistwo naszego wielebnego prezydencika, który przez 13 lat nic nie zrobił i znów pełne zaskoczenie... Szkoda gadać. Z jednej strony szkoda mi osób które zalało, z drugiej nie mogę się nadziwić ludzkiej odwadze (?) , aby brać kredyt na całe życie i budować się na terenie zalewowym :(

Wracając do okien - baaardzo dokładnie trzeba poupychać wełnę przy robieniu obramowania z profili przy połaciówkach i posklejać folię z grubym zakładem. Chyba miałem u siebie fotkę okna w dzienniku przed założeniem płyt KG, Zakładam że wełnę wywijaliście na murłatę - na zewnątrz? Wywinięta wełna ma później dojść aż do styropianu elewacyjnego.

Edytowane przez TMK

Witaj Asiu!

Kurczę jak tam sytuacja u WAS, wiesz co jak tam u Gosi ?

Ja zaczęłam szperać wczoraj o okolicach Kwidzyna i jedni twierdzą -wały są ok, drudzy - niewytrzymają.

Nie wiem w końcu nic, czy udało im się obronić, bo jak pisała Gosia to i jej rodzice tam cięzko pracowali przy wale.

Teraz wspomiano coś o Grudziądzu, że mineła fala Chełmno, że Grudziądz b. dobrze przygotowany. Woda spadła.

To może ok tam u Gosi? Tylko ona wspominała o stawie...:bash:

Asiu i ja widzę teraz zdjątka... poddasze ocieplone:wave: Gratuluję;)

Cześć Cioteczki....

Też martwi mnie sytuacja u Gosi http://emoty.blox.pl/resource/brak_miejsca.gif....najgorsze, że nie mamy od niej wieści, jak tam wygląda sytuacja na ich terenie...http://emoty.blox.pl/resource/583.gif.........

Miejmy nadzieję, że się obronili...........straszne........to jest jednak żywioł......

Asiu, nadrobiłam zaległości w Twoim dzienniku i jestem pod wrażeniem prac jakie juz w tym sezonie wykonaliście....Wielkimi krokami zbliżasz się do najciekawszych a zarazem najtrudniejszych według mnie wyborów..........dotyczących płytek, paneli, kolorystyki itd.,itp.........ojjjj będzie się działo:cool:

Już niedługo będę siedzieć z małą forumowiczką przy cycku i podziwiać Twoje wnętrza http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

Ps. Cenne rady TMK co do upychania wełny zapisałam sobie na kartce i przeczytam ekipie jak przyjdą to robić.....:yes::yes:

całuski

Regularnie podczytuje :) Tylko od wprowadzenia "nowego lepszego" forum mam większą awersje do pisania :)

Wody we Wrocławiu także dostatek... Przerażające jest lenistwo naszego wielebnego prezydencika, który przez 13 lat nic nie zrobił i znów pełne zaskoczenie... Szkoda gadać. Z jednej strony szkoda mi osób które zalało, z drugiej nie mogę się nadziwić ludzkiej odwadze (?) , aby brać kredyt na całe życie i budować się na terenie zalewowym :(

Wracając do okien - baaardzo dokładnie trzeba poupychać wełnę przy robieniu obramowania z profili przy połaciówkach i posklejać folię z grubym zakładem. Chyba miałem u siebie fotkę okna w dzienniku przed założeniem płyt KG, Zakładam że wełnę wywijaliście na murłatę - na zewnątrz? Wywinięta wełna ma później dojść aż do styropianu elewacyjnego.

TMK szukałam u Ciebie zdjęć okien z zakładem i poupychaną wełną,ale nie znalazłam:confused:

Cześć Cioteczki....

Też martwi mnie sytuacja u Gosi http://emoty.blox.pl/resource/brak_miejsca.gif....najgorsze, że nie mamy od niej wieści, jak tam wygląda sytuacja na ich terenie...http://emoty.blox.pl/resource/583.gif.........

Miejmy nadzieję, że się obronili...........straszne........to jest jednak żywioł......

Asiu, nadrobiłam zaległości w Twoim dzienniku i jestem pod wrażeniem prac jakie juz w tym sezonie wykonaliście....Wielkimi krokami zbliżasz się do najciekawszych a zarazem najtrudniejszych według mnie wyborów..........dotyczących płytek, paneli, kolorystyki itd.,itp.........ojjjj będzie się działo:cool:

Już niedługo będę siedzieć z małą forumowiczką przy cycku i podziwiać Twoje wnętrza http://emoty.blox.pl/resource/4_1_107v.gif

Ps. Cenne rady TMK co do upychania wełny zapisałam sobie na kartce i przeczytam ekipie jak przyjdą to robić.....:yes::yes:

całuski

Tak,tak,niedługo pojawi się na świecie mała fanka fm:yes:, dzięki Margay za słowa uznania. A dobre rady forumowiczów są bardzo cenne:yes:

TMK szukałam u Ciebie zdjęć okien z zakładem i poupychaną wełną,ale nie znalazłam:confused:

Gdzieś takie zdjęcie wklejałem na forum. Generalnie ocieplone jak najdokładniej i dobrze rozożona i sklejona folia. W wątku nt poddaszy gdzie także wklejałaś zdjęcia były gdzieś wcześniej inne fotki, chyba RomKoma.