anetina 20.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 spojrzałam na Twój projekt, bo coś nie mogłam sobie przypomnieć jaki masz dach. Ale teraz wiem 2 spadowy,i tam chyba nie ma płatwi koszowych. Ale cieśla Ci wyjaśni. czyli muszę pogadać z fachowcami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 20.04.2009 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2009 Kawał super i w 100% zgadzam sie ze jest duzo takich sprzedawców i ja znam takich sprzedawców Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Perłóweczka 21.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 miły widok widac ze daszek rosnie odrazu domek nabrał innych kształtów. fajnie zadaszony tarasik bedziecie mieli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 21.04.2009 20:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 Prawda,tarasik obowiązkowo potrzebny i nieodzowny do picia kawy,rano w szlafroku . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madmegs 21.04.2009 21:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2009 No, jest i więźba! Piękny daszek rośnie! Trzymam kciuki aby był śliczny, szczelny, udany i nieprzepłacony Bo przecież o to nam w dachu chodzi? pozdrówki M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 22.04.2009 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Hej. Ja w związku z przebudową twojego garażu na pokój. Ja bym proponowała ci okno takiej wielkości jak będziesz miała w kuchni. i może jeszcze jedno tam gdzie były trzy okienka.Ja jestem narazie na etapie wybierania i przerabiania projektu no i też sobie wymyśliłam że z garażu zrezygnujemy ale za to "dokleimy"garaż obok tego dodatkowego pokoju. Ale u mnie to narazie plaaaaany. Dobrze, że nie miałaś już wstawionej bramy!A na zdjęciach twój domek rośnie, rośnie faaaaaaaaajnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 22.04.2009 05:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Aaaaa no i fajny dowcip opowiedziałaś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 07:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Hej. Ja w związku z przebudową twojego garażu na pokój. Ja bym proponowała ci okno takiej wielkości jak będziesz miała w kuchni. i może jeszcze jedno tam gdzie były trzy okienka. Ja jestem narazie na etapie wybierania i przerabiania projektu no i też sobie wymyśliłam że z garażu zrezygnujemy ale za to "dokleimy"garaż obok tego dodatkowego pokoju. Ale u mnie to narazie plaaaaany. Dobrze, że nie miałaś już wstawionej bramy! A na zdjęciach twój domek rośnie, rośnie faaaaaaaaajnie. Obstajemy za oknem 180x150 czyli za takim jakie jest w salonie. Bo w kuchni jest 180x130 moim zdaniem ciut przymałe Od planów do działań na budowie mały i szybki skok Czyli co macie już wybrany,upatrzony projekt? Czy to[size=9] Skrzat[/size]? A co do zmian w projekcie,to najlepiej powinien Wam podpowiedzieć adaptator projektu. Napisz co wymyśliłaś,jakie masz koncepcje,pomysły, To może ja jeszcze skorzystam,póki jeszcze mogę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klara1980 22.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 no może okno większe lepsze. Wybraliśmy projekt ten co Wy, ale własnie obok chce dosatwić garaż. A co do adaptacji, to będzie tak jak ja wymysle, bo niby skończyłam studia budowlane, - tylko, ze zachciało mi się budować drogi, ale spróbuje sama te zmiany wrysować w projekt, a potem formalne sprawy już załatwi pan projektant. Bo niestety nie mam jeszce zadnych uprawnień.;-( zresztą budowa drogi a domu to trochę inna bajka i inne uprawnienia. Ale ogólnie wielu zmian nie planuje -jak wspomiałam pokój zamiast garażu, -ścianka kolankowa wyższa o cegłę lub dwie -okno nad klatką schodową (jak u Kasi) - i zastanowaim się czy nie zmienić wyjścia na taras w miejsce okna i odwrotnie, (kasia chyba też tak ma) - no i obseruje pilnie wasze postępy i kasi dziennik, moze coś od was podpatrze Jeśli będzie można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 22.04.2009 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Można,można i to obowiazkowo,w końcu nie co dzień człowiek buduje dom w którym prawdopodobnie spędzi resztę życia. Powinnien spełniać wszystkie nasze oczekiwania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta84 24.04.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 No prosze jak ci sie ładnie więźba już robi super Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 24.04.2009 16:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 dzięki za secundowanie,ale do końca jeszcze trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.04.2009 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 widzę, ze jestesmy na podobnym etapie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgadza się anetina ,na tym samym. Być może u Ciebie prace poszły bardziej do przodu,oby . Bo u mnie na razie póki co przestój. Ekipa na innej budowie,wraca w czwartek lub w piątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.04.2009 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Zgadza się anetina ,na tym samym. Być może u Ciebie prace poszły bardziej do przodu,oby . Bo u mnie na razie póki co przestój. Ekipa na innej budowie,wraca w czwartek lub w piątek tzn. ja wieźbę mam całą kompletuje sie juz drzewo na dach - właściwie deski w tygodniu musi jeszcze ktoś zamurować dziury pomiędzy ścianami a dachem za 2-3 tygodnie chce już wejść z dachówkami a ja nawet koloru dachu nie wybrałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 08:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 To super , u mnie niestety tylko to co widać na zdjęciu . Gdybym miała te doświadczenia z tartakiem ,co mam teraz,wcześniej ,przed podjęciem decyzji o kupnie więźby . To już bym miała gotowy dach i dom prawie w SSO .Ale cóż mądry polak po szkodzie, wszystko będzie z opóźnieniem. A co do pokrycia , to zastanawiałaś się,co chcesz? Dachówkę cementową,ceramiczną czy blachę. Teraz aktualnie Roben ma fajne promocje i daje dość duże upusty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Przepraszam doczytałam wybrałaś już dachówkę! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.04.2009 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 To super , u mnie niestety tylko to co widać na zdjęciu . Gdybym miała te doświadczenia z tartakiem ,co mam teraz,wcześniej ,przed podjęciem decyzji o kupnie więźby . To już bym miała gotowy dach i dom prawie w SSO .Ale cóż mądry polak po szkodzie, wszystko będzie z opóźnieniem. A co do pokrycia , to zastanawiałaś się,co chcesz? Dachówkę cementową,ceramiczną czy blachę. Teraz aktualnie Roben ma fajne promocje i daje dość duże upusty my będziemy mieć blachodachówkę jaki kolor - jeszcze nie wiem a co się działo z tartakiem u was? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 27.04.2009 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Więźba,którą nam przywieźli była strasznie krzywo pocięta, a płatwie koszowe o dł.10,30 mb przecieli na pół . Nasz wykonawca i nadzór budowlany nie zgodzili się na łączenia. Umówiliśmy się na kolejny termin. Ne dotrzymali go. Daliśmy im kolejny termin, nie wywiązali się. W końcu wysłaliśmy im oficjalne pismo, wywiązali sie,więźba nie za bardzo,ale jakoś przeszła przez naszego wykonawcę. Nie było innego wyjścia, czas naglił i zaliczka już była zapłacona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anetina 27.04.2009 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2009 Więźba,którą nam przywieźli była strasznie krzywo pocięta, a płatwie koszowe o dł.10,30 mb przecieli na pół . Nasz wykonawca i nadzór budowlany nie zgodzili się na łączenia. Umówiliśmy się na kolejny termin. Ne dotrzymali go. Daliśmy im kolejny termin, nie wywiązali się. W końcu wysłaliśmy im oficjalne pismo, wywiązali sie,więźba nie za bardzo,ale jakoś przeszła przez naszego wykonawcę. Nie było innego wyjścia, czas naglił i zaliczka już była zapłacona no to rzeczywiście mieliście przeboje my dlatego tartak zamówiliśmy do nas, do własnego (tzn. przez siebie kupionego) drzewa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts