TMK 11.09.2010 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2010 To straszne, co piszesz. Nie dość, że człowiek płaci to jeszcze musi się denerwować. Złapać za jajka i powiesić na ścianie Nie ma się co cackać. Za jaja, w dyby i do lochu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 12.09.2010 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2010 dziękuję Lena,Ramila i Agulka za pamięć. Dziś postanowiłam nie iść szybko spać i trochę poczytać co nieco na fm. A tyle się u Was dzieje,tyle stron do przeczytania,że sporo czasu mi zajmie przeczytanie tej lektury;). Witaj Asiu;) Ja ciągle, każdego ranka powtarzam -dzisiaj idę szybciej spać, o nie! Ale jakoś zawsze jest to godzina bita 23 -cia i nici z planów. Gratuluje wprowadzenia się Mam też zaległości, dzisiaj nadrobiłam 3 dzienniki i zaraz uciekam spać. Jutro rano pobudkę zrobi kot i potem już po spaniu! Zobacz ciotka rok temu jeszcze pisałysmy, że kurczę fajnie tak święta BN byłoby spędzić w nowym domku, Ty planowałaś za rok a tutajjjjjjjjjjjj.... spędzimy. wklej w wolnym czasie albo napisz co u WAS... My obklejamy domek, nie było dużo tarcia styropianu, jakoś prosto nam wyszło, domek robi się szary, ale już cieplej. Powoli będziemy kończyć w miarę finansów resztę. Jeszcze rabanie i układanie na zewnątrz czeka mnie drewna. Jednak za daleko poukładałam jedną kupkę, teraz z lampką za daleko chodzić. Także robotki przybywa a nie ubywa. Jak się wyrobię któregoś dnia to powklejam jakies zdjątka.... Jak syn w nowej szkole? Moja zadowolona w tej 6 klasie. Buziaki Kamoltowa cioteczko... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 05.10.2010 16:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2010 No jak tam u WAS? Gdzie zniknęłaś ciotka... ja teraz też ciut rzadziej bywam, bo brak czasu, zmęczenie. Tylko znajdę czas to wpadam odrazu na FM, bo tęskno mi i w miarę czasu wertuję dzienniki, komentarze... Uzupełniam zaległości;) Kamlotku jak tam mieszka się w Skrzaciku? Schody zrobione przez stolarza? Glazura się kładzie, czy położona? Pozdrawiam i zycze powodzonka i sił Buziakiiiiiiiiiiiii Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
30Agulka 06.10.2010 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2010 Niedawno zastanawiałam sie o u Was czy juz na swoim, ale teraz juz wiem , że tak.GRATKI i szczęśliwości w nowym domku. Więcej nowych i aktualny fotek plisssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssss Na temat listwy odpowiedziałam u siebie;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGP 08.10.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2010 I ode mnie wszystkiego najlepszego na "Nowej Drodze Życia". Bo w zasadzie to takie nowe życie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 16.10.2010 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Października 2010 Ciotka odezwij się.......... Nic tylko nie ma może neciku tak ja po wprowadzce... ( tak se to tłumaczę). Nuuuuuuuuuuuuuuuuuuu wracaj jushhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 23.10.2010 13:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2010 kamlotek czekamy na nowe zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 25.10.2010 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2010 Witaj ciotkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Nawet nie wiesz, jak się ucieszyłam jak przeczytałam od Ciebie posta. Gdzieś pogninęły dziewczyny... Nastała jakaś cisza... Czekam na te fotki, zżera mnie ciekawość. Buziakiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 05.11.2010 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 moje gratulacjecałkiem przyjemnie ten Twój domek wyglądaschody też niczego sobie. a podzielisz sie czy schody robiliście sami czy u stolarza i ile to was kosztowało? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 05.11.2010 12:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2010 moje gratulacje całkiem przyjemnie ten Twój domek wygląda schody też niczego sobie. a podzielisz sie czy schody robiliście sami czy u stolarza i ile to was kosztowało? Dzięki Lena za miłe słowa:D, to miód na moje serce i cieszę się,że nie tylko mi się podoba:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
taka_ja taki_on 07.11.2010 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww Nu ciotka mi się bardzo podoba;) Fajnie zobaczyć Twoje "salony". Te schody fanie WAM Pan zrobił, zawsze mi podobało się te oświetlenie. Ten wiatrołap to spory, dopiero teraz widzę, na tym zdjęciu. Nawet nie wiedziałam, że macie podwójne drzwi wejściowe. Fajna ta Wasza kuchnia, odrazu patrząc na tą firaneczkę i dookoła, to aż chce się tam usiąść i napić kawusi. Powolutku i do przodu -tez tak mówię. Grunt, że już u siebie. Ten Wasz Skrzacik to spory domeczek, tak jak pisałam kiedyś. Bardzo ładnie tam u Was Asiu, pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 07.11.2010 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2010 Pięknie w tym Waszym skrzaciku.....warto było czekać na te zdjęcia a powiedz/napisz mi jeszcze jakie macie okna na poddaszu,chodzi mi o wymiary bo widzę że tak jaśniutko tam.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.11.2010 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Pięknie w tym Waszym skrzaciku.....warto było czekać na te zdjęcia a powiedz/napisz mi jeszcze jakie macie okna na poddaszu,chodzi mi o wymiary bo widzę że tak jaśniutko tam.pozdrawiam Dziękuję, okna są 78x140 i rzeczywiście jest jasno, w projekcie były 78x114,ale ja chciałam większe i zamówiłam bez zastanowienia wszystkie 7 na 140,potem 2 musieliśmy wymieniać na 114,bo nie weszły i tak mam problem z ich myciem,bo muszę wchodzić na drabinę,żeby je umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 09.11.2010 10:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Wowwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww Nu ciotka mi się bardzo podoba;) Fajnie zobaczyć Twoje "salony". Te schody fanie WAM Pan zrobił, zawsze mi podobało się te oświetlenie. Ten wiatrołap to spory, dopiero teraz widzę, na tym zdjęciu. Nawet nie wiedziałam, że macie podwójne drzwi wejściowe. Fajna ta Wasza kuchnia, odrazu patrząc na tą firaneczkę i dookoła, to aż chce się tam usiąść i napić kawusi. Powolutku i do przodu -tez tak mówię. Grunt, że już u siebie. Ten Wasz Skrzacik to spory domeczek, tak jak pisałam kiedyś. Bardzo ładnie tam u Was Asiu, pozdrawiam. Dziękuję Misia:),co do wiatrołapu,to nie jest on taki duży,może to wina zdjęcia w takim ujęciu,w rzeczywistości on ma ok 3m2,więc jest mikroskopijny;). Pochwalę się,że podświetlenie schodów robił Kamlot:yes:. Co do urządzenia Skrzata,jest na razie takie ,z czasem jak nie będę widziała prześwitu w portfelu,kupimy nowe meble,póki co są jeszcze stare,oprócz kuchni. pozdrawiam:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LenaM 09.11.2010 18:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 a ja to już chyba nie mam wyjścia jak tylko na kawę się wprosić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RAMILA 09.11.2010 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 kamlotku to bardzo się cieszę że te okna dają dużo światła bo my też będziemy mieli taki sam wymiar,już kupiliśmy...całe 11 okien,ech ale będzie mycia hehe;) pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aniamar 09.11.2010 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Asia domek w środku super wykończony. Taki ciepły i przytulny aż nie chce się z niego wychodzić. Synek pewnie zachwycony pokojem. Sama zastanawiałam się nad zielonym kolorem dla mojego syna. Intrygują mnie te światełka nad schodami, tego jeszcze nie widziałam. Ciekawe rozwiązanie. Gratuluję przeprowadzki, teraz możesz poleniuchować.:yes::yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TMK 09.11.2010 21:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Listopada 2010 Intrygują mnie te światełka nad schodami, tego jeszcze nie widziałam. Jest tam dostęp do wymiany diodek czy trzeba odrywać listwy? U nas ciągle waham się czy zrobić coś takiego, czy wstawić 3-4 większe punkty np co 3 schodek czy nad schodami jeden spot z mocna diodą i czujnikiem ruchu - aby zawsze zapalało się w nocy jak ktoś podejdzie do schodów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.11.2010 19:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Jest tam dostęp do wymiany diodek czy trzeba odrywać listwy? U nas ciągle waham się czy zrobić coś takiego, czy wstawić 3-4 większe punkty np co 3 schodek czy nad schodami jeden spot z mocna diodą i czujnikiem ruchu - aby zawsze zapalało się w nocy jak ktoś podejdzie do schodów. Niestety trzeba oderwać, w naszym przypadku, Jesteśmy właścicielami bardzo "prostych " ścian i tylko klejenie listew,gwarantowało stabilność. Co do żywotności,to te diody są podobno żywotne. Mają wystarczyć bez dewastacji schodów na 10 lat. Ufam Kamlotowi,bo znając jego nabytą niechęć do wydawania pieniędzy;), ufam,że wie co zrobił. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kamlotek 15.11.2010 19:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2010 Asia domek w środku super wykończony. Taki ciepły i przytulny aż nie chce się z niego wychodzić. Synek pewnie zachwycony pokojem. Sama zastanawiałam się nad zielonym kolorem dla mojego syna. Intrygują mnie te światełka nad schodami, tego jeszcze nie widziałam. Ciekawe rozwiązanie. Gratuluję przeprowadzki, teraz możesz poleniuchować.:yes::yes: Ania o leniuchowaniu można zapomnieć,tak samo jak o 6 w totka. Ciągle coś trzeba dokończyć,posprzątać, i dokończyć wyciąganie gwoździ z desek i ułożenie ich. Nie mniej jednak satysfakcja jest ogromna i jestem ogromnie szczęśliwa gdy zamykam oczy:yes: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts