Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polski geolog zamordowany w Pakistanie

Cpt_Q

Recommended Posts

od zawsze mnie mierziło na ty forum to ,że najlepiej jak uderza się tu w jeden ton, wszelka "inność" była wyśmiewana, wyszydzana albo opier...lana, trzeba gadać i myśleć tak jak wszyscy , każdy wyłamanie się w jakimkolwiek temacie robi zawieruchę i nagonkę.........różni tu bywali , ci inni niewygodni zostawali banowani, usuwani, najlepiej sobie przyklaskiwać, klepać się po pleckach i gadać jednym głosem.........

jednak mialem racje z tym slowem "myśli". :p

ps. najlepiej to samemu sobie pustak* odciac.

*- z uwagi ze to forum budowlane.

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

od zawsze mnie mierziło na ty forum to ,że najlepiej jak uderza się tu w jeden ton, wszelka "inność" była wyśmiewana, wyszydzana albo opier...lana, trzeba gadać i myśleć tak jak wszyscy , każdy wyłamanie się w jakimkolwiek temacie robi zawieruchę i nagonkę.........różni tu bywali , ci inni niewygodni zostawali banowani, usuwani, najlepiej sobie przyklaskiwać, klepać się po pleckach i gadać jednym głosem.........

Wykazałem ci na poczatku, że się mylisz.

Przeszło bez uwagi. kontynuujesz tak, jakbyś się nie myliła. więc nie miej pretensji, że to co tworzysz uznaję za pierdoły.

Szkoda tylko, że za temat swoich dywagacji wzięłaś ludzka tragedię i nie odpuszczasz.

Wykazal ci.........wykazal, no .

Wykazuj, wykazuj.......az ci wloza w ..... pazur.

Paty, zeby to bylo ostatni raz ! :D :D :D :D

Bo nasz dzielny szeryf i damski bokser przy okazji ustawi glupie baby, ktore maja nas...ane. po katach ! :D :D :D :D

Zaprezentuje nam tez typa grajdolowa mentalnosc : ciiiiiiiiiiii , nic nie mowcie ........co najwyzej po katach i szeptem .

O.K. przepraszam wszystkich , których moja wypowiedź uraziła więcej na tym forum się wypowiadam .........KONIEC

Eeee tam ......nikogo nie urazilas, bez przesady . 8)

Nigdy nie mow nigdy .....i co za K O N I E C , jaki K O N I E C ,

dopiero sie wlasnie wszystko zaczyna...... :D

3maj sie Paty, bardzo inteligentna babeczka z ciebie. 8)

Jest to zdarzenie o jakims tam wymiarze politycznym i spolecznym, wiec

dlaczego Paty mialaby nie komentowac. I zrobila to kulturalnie, o co znow chodzi.

Nie o kulturę słowa w wypowiedzi chodzi, a o to, że - jak zwykle - umie szybko i źle osądzić innych, nawet tych, którzy zmarli i to NIE ZE SWOJEJ WINY.

Jak Cię zgwałcą to Twoja wina, bo przecież wiedziałaś, że nie powinnaś chodzić w obcisłej spódniczce? Sama się prosiłaś?

Jak można pisać, że ktoś sam jest sobie winien, bo pojechał, a przecież wiedział, że niebezpiecznie? :o :evil:

I jak można nie rozumieć o co chodzi wszystkim? :o

No, ale nie pierwszy raz jestem zdumiona przeciągiem między uszami u niektórych.

jeszcze tylko jedno............dla mnie tragedią to jest to jak ktoś katuje niewinne i bezbronne dzieci, topi je, dusi , ćwiartuje, kogoś małego kto nie ma żadnego doświadczenia życiowego ani nie potrafi przewidzieć skutków tego co się wokoło niego dzieje..........dorosły człowiek ma wybór, świadomość ponoszonego ryzyka,jest w stanie wszelkie sytuacje przeanalizować,...........nie chciałam by moje wypowiedzi umniejszały tej tragedii , ale nikt się nie zastanawia ile na co dzień w ten sposób tam ginie ludzi, dzieci, ile głów zostaje ściętych po cichutku.......

Proponuję sie nie kłócić. Jak wchodzimy na zamarzniętą wodę, wiemy, że chociaż lód jest bardzo gruby, to jakimś cudem może pęknąć! Liczymy na to, że przyjaciele których widzimy na brzegu nam pomogą. Podadzą nam jakąś gałąź i nas wyciągną z lodowatej wody na brzeg. W tym przypadku, lód pękł i przyjaciele na brzegu może zbyt długo obserwowali rozwój wydarzeń i za późno prawdopodobnie wzięli się za podawanie gałęzi, a w końcu okazało się, że ta gałąź jest za krótka i facet utonął. Tyle odnośnie wypowiedzi Pati i Lumpiarki. Poza tym podobno na początku porywacze o pieniądzach nie chcieli słyszeć (nie dało się go wykupić, albo nasi proponowali za mało), a Amerykanie nie chcieli słyszeć o uwolnieniu kamratów porywaczy. Znam kilku żołnierzy zawodowych, służących na misjach. Oni nie jadą tam (przynajmiej ci których znam) z myślą, że jadą po to, by kogoś bronić. Czasy szlachetnych rycerzy minęły. Oni jadą tam do pracy. Tyle że praca jest związana z ryzykiem, bo można być porwanym, można zginąć, rozłąka itd. W zamian za to dostają odpowiednio więkrze wynagrodzenie. Ale to akceptują. Żaden nie obraża się jak przy piwie mówię do nich "że pracuja jako najemnicy". Jeżdżą, bo chcą. Wiadomo, ze nikt nie jedzie by tam zginąć, ale ryzyko jest! Tyle, że świadomie podejmowane i wkalkulowane w cenę. Nieraz się pytałem, "co jak nie wrócicie? Żona. Dzieci." Oni wiedzą. "Normalnie nic nie powinno sie stać. Ale czasem ma się pecha." Niektórzy nie chcą podejmować ryzyka i nie chcą tej kasy. Facet pojechał tam na kontrakt, bo chciał. Nie czarujmy się. On wiedział, że może nie wrócic, tylko zakładając że pojechał tam faktycznie (wbrew temu co sugeruje Lumpiarka) jako geolog, też miał nadzieje że na niego nie trafi :-? .

..jezdza rowniez ludzie majacy swoisty immunitet nietykalnosci, niosa pomoc dla tych biednych "patowych" dzieci i sami sa winni sobie glupki .......ze im lby "scinaja". :p

ps. znam(wykonywalem im rozbudowe domu) niemieckich lekarzy , ktorzy mieszkaja od 30 lat w stanach i jeden z malzonkow zostal "okaleczony" .....

a-ha, pro bono. :p

Prosze Panstwa

Paty nie ponosi odpowiedzialnosci za smierc Polaka . To prezydent Kwasniewski wyslal w tamten region polski kontyngent . To co stalo sie teraz , czyli zabojstwo geologa , to skutek kontynuacji kolejnych rzadow tamtej polityki .

Nasz rodak zginal daleko od swego domu . Ktos go tam wyslal ...

..jezdza rowniez ludzie majacy swoisty immunitet nietykalnosci, niosa pomoc dla tych biednych "patowych" dzieci i sami sa winni sobie glupki .......ze im lby "scinaja". :p

ps. znam(wykonywalem im rozbudowe domu) niemieckich lekarzy , ktorzy mieszkaja od 30 lat w stanach i jeden z malzonkow zostal "okaleczony" .....

a-ha, pro bono. :p

Masz rację. O tym też chciałem napisać, ale już mi dużo wychodziło i długo przynudzać nie chciałem. Nie ma tu reguł, zasad itd, bo jedna i druga strona wcześniej, czy później przestaje sie do nich stosować. Przemoc zwalczana jest przemocą, bo nadstawianie drugiego policzka kończy się przeważnie utratą całej głowy. I nie koniecznie tylko tam. Nawet u nas, często w życiu codziennym da się to zaobserwować. Dlatego zbliżając się do miejsc, gdzie toczy się wojna, my również możemy zostać trafieni odłamkiem. Takim "odłamkiem" oberwał jeden z poznanych przez Ciebie małżonków. Tak było od zarania ludzkości. I w szczególności ludzie majacy swoisty immunitet nietykalnosci, niosacy pomoc muszą zdawać sobie z tego sprawę. I myślę, że większość zdaje :-? .

P Tyle odnośnie wypowiedzi Pati i Lumpiarki. ......

, tylko zakładając że pojechał tam faktycznie (wbrew temu co sugeruje Lumpiarka) jako geolog, też miał nadzieje że na niego nie trafi :-? .

Jesli juz to Lumpiara prosze pana.

Sugeruje, bo zawod wyuczony nie musi wcale byc zawodem wykonywanym :D

A jednym z wiekszych problemow z jakim borykaja sie Amerykanie na tamtych terenach to i n f o r m a c j a.

Wiec jak znam zycie i Amerykanow ......chyba, ze nie znam, czego nie mozna wykluczyc. :D

Czy Talibowie nie chcieli pieniedzy na poczatku ? Smiem watpic - tam zawsze wszyscy chca pieniedzy.

P Tyle odnośnie wypowiedzi Pati i Lumpiarki. ......

, tylko zakładając że pojechał tam faktycznie (wbrew temu co sugeruje Lumpiarka) jako geolog, też miał nadzieje że na niego nie trafi :-? .

Za szybko napisałem i wysłałem. Chodziło mi o to, że on tam pojechał faktycznie jako geolog aby pracować w swoim zawodzie (sugerowałaś, że nie koniecznie). A wiec z misją pokojową. Nie chciał nikogo zabijać i liczył pewnie że i jego nikt nie będzie chciał zabić.