Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Polski geolog zamordowany w Pakistanie

Cpt_Q

Recommended Posts

• Odpowiedzi 162
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Kto mowi o szarganiu ....bycie oficerem wywiadu przy okazji pasji archeologicznej nikomu nie uwlacza.

No wlasnie,......,film powstal na bazie przygod tych brytyjskich archeologow, ktorzty byli tez oficerami wywiadu....z tym, ze ich prawdziwe przygody i odkrycia sa znacznie ciekawsze ...proponuje klasyka Cerama i jego Bogowie, groby i uczeni. :D

Prosze Panstwa

Nasz rodak zginal daleko od swego domu . Ktos go tam wyslal ...

Raczej ktoś mu zaproponował, że go tam wyśle, a on si,e na to zgodził. Przynajmniej mam nadzieję, że tak było :-? .

Chyba nie rozumiem odpowiedzi , albo autor wykreca sie .

George Peacemaker rozpoczal wojne odwetowa za WTC .

Prezydent Kwasniewski jako sojusznik , wyslal tam polskie wojsko . A ze na nowoczesnej wojnie trzeba zarobic , dlatego miedzy innymi geolog pojechal .

Jakie znaczenie ma nazwisko kierownika geologa , ktory podpisal delegacje ?

To politycy podejmuja decyzje , a zwykli ludzie czasami gina .

Kto mowi o szarganiu ....bycie oficerem wywiadu przy okazji pasji archeologicznej nikomu nie uwlacza.

No nie wiem :roll:

No wlasnie,......,film powstal na bazie przygod tych brytyjskich archeologow, ktorzty byli tez oficerami wywiadu....z tym, ze ich prawdziwe przygody i odkrycia sa znacznie ciekawsze ...proponuje klasyka Cerama i jego Bogowie, groby i uczeni. :D

eeeee... tam :lol:

Oczywiście, ze każdy może swoje zdanie napisać, dlatego tez napisałam.

Widzę, jednak, ze to co podkreśliłam w swoim poście na czerwono, dalej co niektórzy nie czytają ze zrozumieniem.

Otóż trzeba być głupim aby sądzić, ze ktoś kto wybiera się do Afganistanu nie bierze pod uwagę ryzyko. Jestem pewna, ze każdy tam obcokrajowiec nie raz sobie to przemyślał.

To dlaczego nadal tam się wybierają to ich prywatna sprawa i nie nam jest to oceniać.

Mi chodziło tylko o fakt zimnej kalkulacji, ze jeśli już ktoś się wybrał, a tam został uprowadzony i zabity, to jest to jego wina.

Zastanawiałam się czy to w ogóle komentować, ale skomentowałam tylko dlatego, ze w takim przypadku nie może być wątpliwości po czyjej stronie jest wina.

Ludzie kochani!!! Takie rozumowanie jakie tutaj przestawiacie doprowadza do zatracania granic pomiędzy dobrem a złem, czy do Was to nie dociera???

W tym konkretnym przypadku, Ten Człowiek niczym nie zawinił. On nie zasłużył na to co Go tam spotkało!!! A czytając wypowiedzi typu „sam się o to prosił, po co tam w ogóle jechał” to dochodzi się do wniosku, ze myślicie, ze w jakiś sposób sam na to zapracował.

Możecie sobie tak myśleć, ale ja tez mam prawo zaprotestować. I wcale nie dlatego, ze nie uważacie jako większość, ale dlatego, ze jestem pewna, ze nie jest to słuszne i sprawiedliwe.

Powtarzam jeszcze raz, ten człowiek niczym nie zawinił.

W przypadku kiedy chodzi o odebranie komuś życia, to ja nie mam wątpliwości po czyjej stronie jest wina! Stad mój protest.

Dodam jeszcze parę słów.

Sądząc po tym ilu ludzi ginie dziennie na polskich drogach, ilu jest pijanych za kierownica, można by uznać, ze jazda samochodem tez jest bardzo niebezpieczna. Każdy z nas wie o tym, ale z tego, czy owego powodu, wciąż jeździmy samochodem. Czy takim razie ktoś kto zginie pod kołami pijanego kierowcy tez jest sam sobie winien?

Ile się słyszy jak to w dyskotekach jest niebezpiecznie, bo narkotyki, bo bójki, bo pigułki gwałtu..., ale jednak nasze dzieci chodzą tam nadal. Czy jeśli ktoś ich napadnie, pobije, okradnie lub zgwałci, to tez będą sami sobie winne, bo po co tam w ogóle chodzą???

Nie!!!

Dlatego, bardzo proszę, zastanówcie się zanim napiszecie tekst tego typu (sam jest sobie winien), bo to na prawdę jest zatracanie granicy pomiędzy dobrem i złem.

p.s. Paty nic do Ciebie nie mam. Nie mam watpliwosci, ze sie po prostu zagalopowalas (tak jak ja z ta "kultura osobista", przepraszam, troche mnie ponioslo :-? ) i ze nalezysz do tych dobrych ludzi. Daletgo wlasnie napisalam abys uswiadomila sobie znaczenie tych slow, nic wiecej. :roll:

I prosze Cie, nie uwazaj moich slow za "klapniecie po glowie" bo nie bylo to moim zamiarem, :oops: a i nie mam do tego prawo.

Za bardzo szanuje ludzi aby ich "klapac po glowie"

Demonizowanie przeciwnika to normalna sprawa - ale nic nie jest do konca

takie jasne i proste - ani na Balkanach ani w Afganistanie i Pakistanie.

Nie mowiac o Iraku.

Nie stawialabym sie w pozycji jedynego straznika - obroncy " dobra".

A przynajmniej nie dusilabym ta "dobrocia' kazdej dyskusji, jak waz boa.

Demonizowanie przeciwnika to normalna sprawa - ale nic nie jest do konca

takie jasne i proste - ani na Balkanach ani w Afganistanie i Pakistanie.

Nie mowiac o Iraku.

Nie stawialabym sie w pozycji jedynego straznika - obroncy " dobra".

A przynajmniej nie dusilabym ta "dobrocia' kazdej dyskusji, jak waz boa.

Mam gdzieś politykę. Czemu wciąż się do niej odwołujesz, czy ja gdziekolwiek politycznie przedstawiam sprawę? Ja nie widzę przeciwników, widzę tylko ludzi cierpiących i tych co cierpienie sprawiają.

Zwykły Afgańczyk tak samo jest ofiara złych ludzi w swoim kraju jak i każdy obcokrajowiec tam się znajdujący. A ja nie mam wątpliwości, ze ten co zabija źle robi i już.

Ty możesz mieć. Masz prawo do własnego zdania, tak samo jak ja.

Ja tylko pisze, ze zabicie drugiego człowieka nigdy nie przynosi nic dobrego. Wszystko jedno gdzie, kto, za co i kogo.

A jeśli Cię duszą moje wypowiedzi, to mi przykro. Jednak masz tez szczęście, bo jesteś wolnym człowiekiem i nikt nie każe Ci ich czytać.

..........

Jak Cię zgwałcą to Twoja wina, bo przecież wiedziałaś, że nie powinnaś chodzić w obcisłej spódniczce? Sama się prosiłaś?

Jak można pisać, że ktoś sam jest sobie winien, bo pojechał, a przecież wiedział, że niebezpiecznie? :o :evil:

I jak można nie rozumieć o co chodzi wszystkim? :o

....................................................

To jest istota problemu moim zdaniem, a nie w niezależności głoszenia ukrywanych rzekomo przez innych poglądów.

2 miechy temu mówiłem naokoło że albo politycznie - albo kasa.

Że politycznych nie wypuszą wiadomo było. Ale kasa?

Na broń, na żarcie, na przetrwanie....

Było jasne i proste. Włosi za swoją zakonnicę dali milion baksów.

A nasi?

Neewswek napisał że targowali się z 500.000 baksów na 200.000.

No to utargowali.

Powtarzam

Głupi kraj - głupich ludzi - i gadajcie co chcecie................

Lump!!!!!!

Mówię że głupole.

Mnie zaatakował polski (z małej) konduktor bez identyfikatora w klapie) za zły bilet w środę.

jego argument koronny brzmiał - uwaga- pana czuć alkoholem..........

Na moje dictum że w Warsie podają wódę i piwo, wrócił i przeprosił....

Kara - kasa - mówię że nie mam, no to dowód.

Mówię że nie stan wojenny i że nie mam-policję wzywa

No ogólnie było super.

Wycofał się z piwa i kazał mi zapomnieć że było coś gadane - bałwan