maciej1975 23.03.2009 22:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2009 Z tą pogodą to jakaś masakra jest Humus zdjęty, gleba goła leży, gotowa do kopania pod ławy, a tu leje i leje. Dobrze, że przynajmniej konkretnie wieje, to może błotko szybko wyschnie Budujemy tuż obok Kristofurosa w Szczepankowie Komfortowy II z biura MG Projekt. Jutro mamy wizytację z banku - fachowiec będzie robił wycenę gruntu. Może mu jakieś kaloszki sprawię na tę okoliczność Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 24.03.2009 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Hejka, widzę, że wszysce z wodą walczą... ja mam nadzieje że moje odprowadzenie wody funkcjonuje bo inaczej to mam basenik na weekend o wymiarach 15x20 m to byłby pierwszy basen w Rokietnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 24.03.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam serdecznie wszystkich budujących w Poznaniu i okolicach. Ja również rozpoczynam budowę domu, w Daszewicach.Kupię kontener lub jakąś budkę w której można przechować materiały budowlane, betoniarkę. Będę wdzięczny za informacje na ten temat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 24.03.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam po sąsiedzku my budujemy w Kiekrzu pod Rokietnicą!!! Też mamy glinę na działce to mam do Was pytanie - jaką izoalcję przeciwilgociową użyliście do fundamentu? I z jakich materiałów. Robiliście drenaż? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania i grześ 24.03.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Z tą pogodą to jakaś masakra jest Humus zdjęty, gleba goła leży, gotowa do kopania pod ławy, a tu leje i leje. Dobrze, że przynajmniej konkretnie wieje, to może błotko szybko wyschnie oj jak to dobrze, że fundamenty zrobiliśmy jesienią http://images40.fotosik.pl/86/c6c1b75c1756764dmed.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gospie 24.03.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 ...specjalnie pisze na tym forum, zeby choć w czesci wyeliminować reklamy samych doradców- zalezy mi na poleceniu przez kogos z Was?dzięki z góry:-)gospie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gwiezdnik 24.03.2009 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam! Zgłasza się nowy forumowy budowlaniec, Kicin się kłania. W czwartek wylewamy ławy fundamentowe, chociaż pogoda jest średnia, zobaczymy jak to będzie. A tymczasem - ktoś wie o jakimś garażu / blaszaku do sprzedania? Albo wzorem poprzednika - jakiś magazynek tanio na budowę? pzdr,Damian Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rybau01 24.03.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam. Szukamy ekipy do ręcznego kopania studni , więc jeśli ktoś by miał kogoś do polecenia byłabym wdzięczna P.S. GLAMOURMUM bardzo dziękuję za info Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 24.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam. Szukamy ekipy do ręcznego kopania studni , więc jeśli ktoś by miał kogoś do polecenia byłabym wdzięczna P.S. GLAMOURMUM bardzo dziękuję za info rybau01 - mała prośba - zmniejsz AWATARA (swój obrazek w profilu), bo jest za wielki i strona przy wyświetlaniu się rozjeżdża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia 24.03.2009 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2009 Witam wszystkich, ja rowniez zaczynam budowe, dzisiaj wylali nam fundamenty. Z zewnatrz bedzie mur pruski (cegla, drewno - dab, jesion) przeplatany tynkiem. Czy ktos ma doswiadczenie z budowa sciany trojwarstwowej, ma taka w planach? Zna wycene, ekipe, ktora zrobi to porzadnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 25.03.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 heja, i jak tam po nagłym ataku zimy? Ja zgrzytam zębami - znowu mi się pewno wszystko o tydzień przesunie Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 25.03.2009 09:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Sąsiedzie, od weekendu będzie już ładnie. My też czekamy juz w starterach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 25.03.2009 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 heja, i jak tam po nagłym ataku zimy? Ja zgrzytam zębami - znowu mi się pewno wszystko o tydzień przesunie Pozdro Pół biedy, że się o tydzień przesunie. My w zeszłą sobotę kopaliśmy fundamenty, które we wtorek miały być zalane. Niestety, spadł deszcz, potem jeszcze śnieg i cała robota na marne. Na dodatek trzeba będzie szalować, a tego w planach nie było Ehhh... oby jak najmniej takich pogodowych niespodzianek. Od paru dni naszym ulubionym programem jest TVN Meteo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 25.03.2009 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Sąsiedzie, od weekendu będzie już ładnie. My też czekamy juz w starterach mam nadzieję, że tak bedzie - muszę się jutro kopnąć do rokietnicy i się okaże... a tak przy okazji - założyłem dziennik .. zmobilizowany przez kolegę Kristofurosa... Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 25.03.2009 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 To dalej za przykładem wodzu1 grupo Wielkopolska 2009 zakładać dzienniki Będzie wiadomo kto jest na jakim etapie, a może ktoś z czytających czasem coś podpowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia 25.03.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 A moze ktos kupowal w ostatnim czasie cegly i moze zdradzic, gdzie i za ile. Czytam te Wasze posty i mam wrazenie, ze o budowaniu wiecie wszystko! Dla mnie pojecie szalowania to abstrakcja. No ale budowanie w Polsce to zdecydowanie zajecie dla ambitnych... Poki co wczoraj rano zalali nam fundamenty, a potem spadl snieg. Wiem, ze okaze sie absolutnym laikiem, ale czy to bardzo zle? W sensie wilgoci i rozpoczecia budowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 25.03.2009 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Poki co wczoraj rano zalali nam fundamenty, a potem spadl snieg. Wiem, ze okaze sie absolutnym laikiem, ale czy to bardzo zle? W sensie wilgoci i rozpoczecia budowy? a przykryli jakos ten beton albo dali dodatki na mroz? Bo cos zimnmo bylo w nocy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aaricia 25.03.2009 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Poki co wczoraj rano zalali nam fundamenty, a potem spadl snieg. Wiem, ze okaze sie absolutnym laikiem, ale czy to bardzo zle? W sensie wilgoci i rozpoczecia budowy? a przykryli jakos ten beton albo dali dodatki na mroz? Bo cos zimnmo bylo w nocy. Nic mi o tym nie wiadomo. Ale sprawdze. Bo rozumiem, ze jak nie przykryte, to przemazlo? Albo raczej nie wyschlo? Bez sensu, kompletnie. Aha, a te cegly to chodzi o poroterm, a nie silikaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 25.03.2009 16:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Aaricia napisał: Poki co wczoraj rano zalali nam fundamenty, a potem spadl snieg. Wiem, ze okaze sie absolutnym laikiem, ale czy to bardzo zle? W sensie wilgoci i rozpoczecia budowy? Bez obowy! Jak zaczeło padac po zalaniu to pół biedy. Mróz też raczej nie jest groźny w tym przypadku, bo w dzień jest temperatura dodatnia a w nocy był tylko niewielki mróz, a beton jak wiąże to wydziela cieplo wiec nic mu nie będzie. Trzeba tylko troche odczekać aż dobrze zwiąże zanim zaczniecie go dociążać scianą fundamentową. Pozdrawiam, Michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 25.03.2009 21:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2009 Po adaptacji poddasza otrzymałem coś takiego... http://img165.imageshack.us/img165/8596/przekrjpytanie.jpg Mam pytanie za 100 punktów, czy jętki nie powinny być podparte od dołu przez płatwie?? W takim układzie jak będę chodził po strychu (planuję tam umieścić rekuperator) to może mi się zarwać sufit na poddaszu bo jętki trzymają się tylko na krokwiach!! Przyznam, że pierwszy raz widzę coś takiego!! Jak myślicie, czy architekt adaptujący projekt się pomylił?? To chyba powinno wyglądać raczej tak: http://img293.imageshack.us/img293/8168/przekrjpytanie2.jpg Napiszcie proszę co o tym sądzicie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts