GLAMOURMUM 15.04.2009 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Zgłaszam się po piwko To może idąc za przykładem opiszę po skrócie swój problem z ociepleniem wełną poddasza. W projekcie mam ( wykonane też) krokwie 16cm i dałem na to pełne deskowanie. Wszystko cacy deski ładnie usztywniają całą konstrukcję więźby, ale między krokwie mogę dać maksymalnie 14cm wełny, żeby zostawić szczelinę wentylacyjną pod deskowanie. Niestety 14 cm to jest wymiar niestandardowy i kosztuje tyle co 20cm chyba Jakby wcześniej o tym wiedział to pokusiłbym się o krokwie 18cm wtedy wełna 15cm wchodzi bez problemu i na krokwie by dało się jeszcze 10cm i było by git. Oczywiście problem się tyczy przy pełnym deskowaniu, bo przy folii (membranie) problemu by nie było ( za to są inne) - nie trzeba zostawiać szczeliny wentylacyjnej. a 14 cm wełny...to chyba mało... U mnie wykonawca wyliczył 15 + 10 cm.... ale przy membranie... tak żałuję, że nie starczy mi siana na deskowanie Ja chcę dać 14 + 10, a ja momentami żałuję, że się szarpnąłem na te pełne deskowanie ale to tylko momentami - np. teraz u mnie gdyby nie wydatek na pompę ciepła... i odwierty to na pewno bym zrobiła... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 15.04.2009 11:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja chcę dać 14 + 10, a ja momentami żałuję, że się szarpnąłem na te pełne deskowanie ale to tylko momentami - np. teraz u mnie cieśla od razu powiedziła że on robi min 18 a najlepiej 20. Nie ma wtedy problemu z którym teraz Ty masz doczynienia. ja też bedę robił pełne deskowanie i mam nadzieję ze ostatecznie wyjdę na jakiś 23-25 cm wełny. ale sam bym na to nie wpadł.... A co do piwa to by trzeba jakiś spocik na livie zoorganizować np. przy grilu i oczywiście z naszymi koleżankami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.04.2009 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 U mnie wykonawca wyliczył 15 + 10 cm.... ale przy membranie... tak żałuję, że nie starczy mi siana na deskowanie Ja chcę dać 14 + 10, a ja momentami żałuję, że się szarpnąłem na te pełne deskowanie ale to tylko momentami - np. teraz u mnie gdyby nie wydatek na pompę ciepła... i odwierty to na pewno bym zrobiła... Ja za to pożałowałem kasy na pompę ciepła i po części nie miałem odwagi się na to szarpnąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 U mnie wykonawca wyliczył 15 + 10 cm.... ale przy membranie... tak żałuję, że nie starczy mi siana na deskowanie Ja chcę dać 14 + 10, a ja momentami żałuję, że się szarpnąłem na te pełne deskowanie ale to tylko momentami - np. teraz u mnie gdyby nie wydatek na pompę ciepła... i odwierty to na pewno bym zrobiła... Ja za to pożałowałem kasy na pompę ciepła i po części nie miałem odwagi się na to szarpnąć mój kosztorys nie jest jeszcze taki zły i dlatego się zdecydowałam... nie mam perspektyw na gaz...przez najbliższe 5 lat I chyba nie miałam większego wyboru.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Ja chcę dać 14 + 10, a ja momentami żałuję, że się szarpnąłem na te pełne deskowanie ale to tylko momentami - np. teraz u mnie cieśla od razu powiedziła że on robi min 18 a najlepiej 20. Nie ma wtedy problemu z którym teraz Ty masz doczynienia. ja też bedę robił pełne deskowanie i mam nadzieję ze ostatecznie wyjdę na jakiś 23-25 cm wełny. ale sam bym na to nie wpadł.... A co do piwa to by trzeba jakiś spocik na livie zoorganizować np. przy grilu i oczywiście z naszymi koleżankami inaczej by Wam pifffko nie smakowało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gośka73Wlkp 15.04.2009 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Kristofuros jak napisałam wyżej nie pisałam tego żeby kogoś obrażać i nie uważam , że potrzeban była ironia z twojej strony , a prawo do wypowiadania się to chyba mam nie ,nie zamierzam tez jak pisał wodzu1 robić żadnych przepychanek na Forum , a to co robie i co zamierzam opisałam już wcześniej , jak z czymś dalej rusze to zamierzałam napisać , nie mam jeszcze prądu więc kicha , powiat nie pozwolił eneii kopać tylko przebitka , więc musze czekać jak ściągną sobie ekipe bo dla jednej osoby się im nie opłaca GLAMOURMUM ja sie nie obrażam za stara jestem już na to , dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Kristofuros jak napisałam wyżej nie pisałam tego żeby kogoś obrażać i nie uważam , że potrzeban była ironia z twojej strony , a prawo do wypowiadania się to chyba mam nie ,nie zamierzam tez jak pisał wodzu1 robić żadnych przepychanek na Forum , a to co robie i co zamierzam opisałam już wcześniej , jak z czymś dalej rusze to zamierzałam napisać , nie mam jeszcze prądu więc kicha , powiat nie pozwolił eneii kopać tylko przebitka , więc musze czekać jak ściągną sobie ekipe bo dla jednej osoby się im nie opłaca GLAMOURMUM ja sie nie obrażam za stara jestem już na to , dzieki ja mam taką samą sytuację z prądem... ale nie poddałam się. Kiedy zaczynasz budowę ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.04.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Kristofuros jak napisałam wyżej nie pisałam tego żeby kogoś obrażać i nie uważam , że potrzeban była ironia z twojej strony , a prawo do wypowiadania się to chyba mam nie ,nie zamierzam tez jak pisał wodzu1 robić żadnych przepychanek na Forum , a to co robie i co zamierzam opisałam już wcześniej , jak z czymś dalej rusze to zamierzałam napisać , nie mam jeszcze prądu więc kicha , powiat nie pozwolił eneii kopać tylko przebitka , więc musze czekać jak ściągną sobie ekipe bo dla jednej osoby się im nie opłaca GLAMOURMUM ja sie nie obrażam za stara jestem już na to , dzieki A może Ty świadomie tego posta strzeliłaś, żeby dyskusję ożywić na grupie ? Jak widać to odniosło skutek z prądem są różne możliwości, ja rozpocząłem budowę pod koniec maja zeszłego roku, a swój prąd miałem dopiero we wrześniu. Na szczęście prąd pociągnąłem od dobrego sąsiada na przedłużaczu i jakoś to szło. Kolega Maciej1975 też teraz ciągnie prąd od dobrego sąsiada - czyli ode mnie Wody do tej pory nie mam - mam co prawda wywierconą studnię, ale trzeba jeszcze hydroforek podłączyć - wodę ciągnąłem z pobliskiego strumyka obok i z pożyczonej pompki od sąsiada. Problemy były, ale jakoś dom stoi i się wykańcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Krzysztof małe pytanko.Dostałam wycenę na tynki maszynowe ale na materiale tynków ręcznych. Cena za 1 m2 z materiałem 23 zł.... dużo czy mało...?? nie mam porównania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.04.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Krzysztof małe pytanko. Dostałam wycenę na tynki maszynowe ale na materiale tynków ręcznych. Cena za 1 m2 z materiałem 23 zł.... dużo czy mało...?? nie mam porównania. Za tanio to nie jest - mi śpiewali na dzień dobry 24 zł i zjechałem do 22, ale im dodałem jeszcze trochę roboty, typu przyklejenie styro 5cm w garażu na sufit i ścianę między nim a pomieszczeniami mieszkalnymi i zaciągnięcie klejem oraz wymurowanie okna panoramicznego z luksferów w garażu. Te moje 22 to też nie jest tanio, czytałem, że niektórym się udaje za 18 zł z materiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Krzysztof małe pytanko. Dostałam wycenę na tynki maszynowe ale na materiale tynków ręcznych. Cena za 1 m2 z materiałem 23 zł.... dużo czy mało...?? nie mam porównania. Za tanio to nie jest - mi śpiewali na dzień dobry 24 zł i zjechałem do 22, ale im dodałem jeszcze trochę roboty, typu przyklejenie styro 5cm w garażu na sufit i ścianę między nim a pomieszczeniami mieszkalnymi i zaciągnięcie klejem oraz wymurowanie okna panoramicznego z luksferów w garażu. Te moje 22 to też nie jest tanio, czytałem, że niektórym się udaje za 18 zł z materiałem Dzięki, W takim razie szukam dalej.. Ale też miałeś tynki cementowo - wapienne?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.04.2009 12:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Krzysztof małe pytanko. Dostałam wycenę na tynki maszynowe ale na materiale tynków ręcznych. Cena za 1 m2 z materiałem 23 zł.... dużo czy mało...?? nie mam porównania. Za tanio to nie jest - mi śpiewali na dzień dobry 24 zł i zjechałem do 22, ale im dodałem jeszcze trochę roboty, typu przyklejenie styro 5cm w garażu na sufit i ścianę między nim a pomieszczeniami mieszkalnymi i zaciągnięcie klejem oraz wymurowanie okna panoramicznego z luksferów w garażu. Te moje 22 to też nie jest tanio, czytałem, że niektórym się udaje za 18 zł z materiałem Dzięki, W takim razie szukam dalej.. Może jak dobrzy to ich pomęcz o cenę - może coś Ci odpuszczą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Krzysztof małe pytanko. Dostałam wycenę na tynki maszynowe ale na materiale tynków ręcznych. Cena za 1 m2 z materiałem 23 zł.... dużo czy mało...?? nie mam porównania. Za tanio to nie jest - mi śpiewali na dzień dobry 24 zł i zjechałem do 22, ale im dodałem jeszcze trochę roboty, typu przyklejenie styro 5cm w garażu na sufit i ścianę między nim a pomieszczeniami mieszkalnymi i zaciągnięcie klejem oraz wymurowanie okna panoramicznego z luksferów w garażu. Te moje 22 to też nie jest tanio, czytałem, że niektórym się udaje za 18 zł z materiałem Dzięki, W takim razie szukam dalej.. Może jak dobrzy to ich pomęcz o cenę - może coś Ci odpuszczą Wątpię.... że zejdą, mają sporo roboty... i dużo zamówień. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 no i znalazłam za 18 zł tynki robione ręcznie.... 12 zł robocizna+5-6 zł materiał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.04.2009 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 no i znalazłam za 18 zł tynki robione ręcznie.... 12 zł robocizna+5-6 zł materiał Gratulacje - jak widać kto szuka ten znajdzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 13:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 no i znalazłam za 18 zł tynki robione ręcznie.... 12 zł robocizna+5-6 zł materiał Gratulacje - jak widać kto szuka ten znajdzie jeszcze mi brakuje ekipy, która ociepli mi poddasze i położy płyty kartonowo-gipsowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 15.04.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 no i znalazłam za 18 zł tynki robione ręcznie.... 12 zł robocizna+5-6 zł materiał Gratulacje - jak widać kto szuka ten znajdzie jeszcze mi brakuje ekipy, która ociepli mi poddasze i położy płyty kartonowo-gipsowe Tu miałem gościa za 35 zł łącznie robocizna za ocieplenie i płyty, ale gość mnie olał, więc ja go tym bardziej. Robi mi kumpel - niestety za 40zł - śpiewał 50zł na dzień dobry jak zobaczył mój dach i co jest do zrobienia, ale mu powiedziałem, że albo robi za 40 u mnie, albo szukam kogo innego. Więc robi u mnie za 2 tygodnie. I te 40 zł/m2 to jest to taka przyzwoita stawka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 13:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 no i znalazłam za 18 zł tynki robione ręcznie.... 12 zł robocizna+5-6 zł materiał Gratulacje - jak widać kto szuka ten znajdzie jeszcze mi brakuje ekipy, która ociepli mi poddasze i położy płyty kartonowo-gipsowe Tu miałem gościa za 35 zł łącznie robocizna za ocieplenie i płyty, ale gość mnie olał, więc ja go tym bardziej. Robi mi kumpel - niestety za 40zł - śpiewał 50zł na dzień dobry jak zobaczył mój dach i co jest do zrobienia, ale mu powiedziałem, że albo robi za 40 u mnie, albo szukam kogo innego. Więc robi u mnie za 2 tygodnie. I te 40 zł/m2 to jest to taka przyzwoita stawka. Rozmawiałam kilka dni temu z facetem który chciał 35 zł i go olałam... bo wydawało mi się , że dużo.... Chyba się do niego odezwę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 15.04.2009 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 no i znalazłam za 18 zł tynki robione ręcznie.... 12 zł robocizna+5-6 zł materiał mozna namiar na ta ekipe? ja bede robil tynki gdzies pod koniec sierpnia wiec jezeli mozna to bym chetnie zaklepal termin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 15.04.2009 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 no i znalazłam za 18 zł tynki robione ręcznie.... 12 zł robocizna+5-6 zł materiał mozna namiar na ta ekipe? ja bede robil tynki gdzies pod koniec sierpnia wiec jezeli mozna to bym chetnie zaklepal termin Podam, jak tylko sprawdzę jakość jego pracy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts