medenes 17.04.2009 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 To witamy!!!! Zapraszamy do zakładania dzienników, pokazywania projektów itp, itd.. Dziękuję za powitanie Dzienniki i reszta ... się zrobi. Tylko się trochę wygrzebię spod zobowiązań. Pozdrawiam serdecznie medeneś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Guzmanka 17.04.2009 11:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No proszę, jak się grupa prężnie rozwija. Pozdrawiamy nowych i .... star...szych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 No i dziękuję za miłe powitanie. Muszę przyznać że lektura dzienników budowy Kristoforumosa i Glamourmumy skłania mnie do założenia własnego. Tylko czy czasu starczy by go prowadzic? Starczy, starczy - szybciutko zakładaj, będziemy Cię odwiedzać i pilnować, żeby wszystko było jak należy Zbyszko Konieczny będzie miał blisko A no faktycznie nie będzie musiał za często latać na drugą stronę Poznania, bo sporo budów ma po właściwej stronie Gwoli ścisłości to jest KierBud min. mojej budowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aclamk 17.04.2009 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czy ktoś wie może gdzie można _tanio_ pożyczyć taki 3fazowy okolo 3KW ? Zerknij do http://www.ramirent.pl/oddzialy Ja u nich wynajmowałem spalinową piłę łańcuchową. Mogę z czystym sumieniem polecić. A skoro już się upubliczniłem ... Witam szanowne grono Ja niebawem ruszam w Miękowie k/Czerwonaka. Ekipa wybrana, technologia i hurtownia też. Tylko kredytu brak i to mnie w tej chwili powstrzymuje od działań. Pozdrawiam serdecznie medeneś Hej! Teraz to będziemy się spotykać też na forum. Fajnie. Kolegów nigdy dość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGEPA 17.04.2009 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Wykonawca SSO umówiony, zaliczkę wziął, terminy ustalone. Na pierwszy ogień u mnie idzie szambo. to kiedy start? 22-go kwietnia wkopuje się szambo, a prawdziwy początek zaraz potem. Szambo mi jest potrzebne jako zbiornik na wodę do czasu podłączenia do gminnej sieci - wiadomo uzgodnienia z ZUDem trwaaają.... Mam jeszcze kłopot z prądem; bo prawdopodobnie będę musiał wynająć agregat na około 2 tygodnie. Czy ktoś wie może gdzie można _tanio_ pożyczyć taki 3fazowy okolo 3KW ? Sprawdz u nich: http://www.ewpa.pl/ Ja od nich w komornikach pożyczałem pompe a agregaty też mają. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 17.04.2009 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czytając o waszych problemach z podłączeniem prądu czy wody, zaczynam uważać się za szczęściarę. Umowę z Eneą podpisaliśmy i wysłaliśmy przed świętami Bożego Narodzenia 2008r a 10 lutego mieliśmy już skrzynkę na działce, nawet nikt nas nie poinformował o jej zamontowaniu, a 26 marca mieliśmy już prąd. Natomiast za formalności z przyłączeniem wody w Aqanecie zabraliśmy się na początku stycznia 2009r, a w Wielki Piątek mieliśmy już wodę na działce. Zaznaczę, że nie mamy żadnych znajomości w tych instytucjach. Obecnie czekam na założenie skrzynki gazowej-umowa podpisana 16.03.2009r. Budowę zaczęliśmy 23 marca. Pierwszy strop już za nami, a dziennik założę jak nauczę się wklejać zdjęcia '' Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.04.2009 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziwne, że nie dostaję powiadomień... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 17.04.2009 16:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Czytając o waszych problemach z podłączeniem prądu czy wody, zaczynam uważać się za szczęściarę. Umowę z Eneą podpisaliśmy i wysłaliśmy przed świętami Bożego Narodzenia 2008r a 10 lutego mieliśmy już skrzynkę na działce, nawet nikt nas nie poinformował o jej zamontowaniu, a 26 marca mieliśmy już prąd. Natomiast za formalności z przyłączeniem wody w Aqanecie zabraliśmy się na początku stycznia 2009r, a w Wielki Piątek mieliśmy już wodę na działce. Zaznaczę, że nie mamy żadnych znajomości w tych instytucjach. Obecnie czekam na założenie skrzynki gazowej-umowa podpisana 16.03.2009r. Budowę zaczęliśmy 23 marca. Pierwszy strop już za nami, a dziennik założę jak nauczę się wklejać zdjęcia '' My wodę tez mielismy szybciutko, właściwie po zrobieniu projektu przyłącza można powiedzieć że od ręki. NAtomiast z prądem nadal cisza. Umowę podpisaliśmy w styczniu tego roku, pod koniec marca pojawił sie u nas przedstawiciel ENEA-i aby uzgodnić szczegóły projektowe - gdzie ma zostać postawiona skrzynka i od tego czasu cisza jak makiem zasiał, nawet nie można się do nich dodzwonić. MASAKRA! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 17.04.2009 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Dziwne, że nie dostaję powiadomień... Ja mam to samo, dochodzą bardzo wybiórczo. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daggulka 17.04.2009 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 http://forum.muratordom.pl/spotkanie-forumowiczow-2009-organizujemy-sami,t157524.htm SPOTKANKO FORUMOWYCH LUDKÓW 2009 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 17.04.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Wykonawca SSO umówiony, zaliczkę wziął, terminy ustalone. Na pierwszy ogień u mnie idzie szambo. to kiedy start? 22-go kwietnia wkopuje się szambo, a prawdziwy początek zaraz potem. Szambo mi jest potrzebne jako zbiornik na wodę do czasu podłączenia do gminnej sieci - wiadomo uzgodnienia z ZUDem trwaaają.... Mam jeszcze kłopot z prądem; bo prawdopodobnie będę musiał wynająć agregat na około 2 tygodnie. Czy ktoś wie może gdzie można _tanio_ pożyczyć taki 3fazowy okolo 3KW ? Witam serdecznie Sąsiada!!! Mam pytanko odnośnie szamba. Jakie będziesz miał duże i gdzie kupiłeś i za ile. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań. Czy możesz przesłać mi info na P.W. Buduję się przy ulicy Tuleckiej w technologii drewnianej- prefabrkat. My też czekamy na prąd Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aclamk 17.04.2009 22:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Sąsiada!!! Mam pytanko odnośnie szamba. Jakie będziesz miał duże i gdzie kupiłeś i za ile. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań. Czy możesz przesłać mi info na P.W. Buduję się przy ulicy Tuleckiej w technologii drewnianej- prefabrkat. My też czekamy na prąd Pozdrawiam Cześć Sąsiad! Gdzie się budujesz? Bo Tulecka jest obrzydliwie długa. Szambo 10m^3; Informacje o producencie na P.W. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monia25 17.04.2009 23:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Sąsiada!!! Mam pytanko odnośnie szamba. Jakie będziesz miał duże i gdzie kupiłeś i za ile. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań. Czy możesz przesłać mi info na P.W. Buduję się przy ulicy Tuleckiej w technologii drewnianej- prefabrkat. My też czekamy na prąd Pozdrawiam Cześć Sąsiad! Gdzie się budujesz? Bo Tulecka jest obrzydliwie długa. Szambo 10m^3; Informacje o producencie na P.W. Dziękuję za informację Oj sąsiad podpadłeś bo ulica Tulecka nie jest wcale obrzydliwa tylko robi się coraz bardziej ciekawa z pięknym domkami dziękuję za info Powodzenia przy wykopach! A tak na marginesie to ja miałam Archeologa podczas wykopów fundamentu. Na szczęście nic nie znalazł uf! bo różnie to bywa i wtedy budowa przerwana. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.04.2009 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Sąsiada!!! Mam pytanko odnośnie szamba. Jakie będziesz miał duże i gdzie kupiłeś i za ile. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań. Czy możesz przesłać mi info na P.W. Buduję się przy ulicy Tuleckiej w technologii drewnianej- prefabrkat. My też czekamy na prąd Pozdrawiam Cześć Sąsiad! Gdzie się budujesz? Bo Tulecka jest obrzydliwie długa. Szambo 10m^3; Informacje o producencie na P.W. Dziękuję za informację Oj sąsiad podpadłeś bo ulica Tulecka nie jest wcale obrzydliwa tylko robi się coraz bardziej ciekawa z pięknym domkami dziękuję za info Powodzenia przy wykopach! A tak na marginesie to ja miałam Archeologa podczas wykopów fundamentu. Na szczęście nic nie znalazł uf! bo różnie to bywa i wtedy budowa przerwana. Kolejna sąsiadka z naszych okolic.... Jeszcze trochę i będziemy tworzyć sporą grupkę... Wtedy koniecznie spotkanie integracyjne ... ognisko, piwko i kiełbaski..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 18.04.2009 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Witam serdecznie Sąsiada!!! Mam pytanko odnośnie szamba. Jakie będziesz miał duże i gdzie kupiłeś i za ile. Ja właśnie jestem na etapie poszukiwań. Czy możesz przesłać mi info na P.W. Buduję się przy ulicy Tuleckiej w technologii drewnianej- prefabrkat. My też czekamy na prąd Pozdrawiam Cześć Sąsiad! Gdzie się budujesz? Bo Tulecka jest obrzydliwie długa. Szambo 10m^3; Informacje o producencie na P.W. ja też poproszę na priva. Niby mają w tym roku robić kanalizację.... ale ja jestem realistką.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dankaf 18.04.2009 10:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Szambo 10m^3; Informacje o producencie na P.W. Dlaczego?Dawaj na forum sama w niedługim czasie będę potrzebowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk03 18.04.2009 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 czy możecie mi polecić przystepnego kierownika budowy który nie tylko odbębni swoje ale także częściowo zaopiekuje się budową - generanie w waszych postach przejawia się pan Zbyszek K - czy możecie mi polecić kogoś innego - bede wdzieczny za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aclamk 18.04.2009 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Szambo 10m^3; Informacje o producencie na P.W. Dlaczego?Dawaj na forum sama w niedługim czasie będę potrzebowac W mojej interpretacji regulamin tego zabrania. Nie wiem czy jakiś moderator tu grasuje, ale wole nie podpadać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 18.04.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 Szambo 10m^3; Informacje o producencie na P.W. Dlaczego?Dawaj na forum sama w niedługim czasie będę potrzebowac W mojej interpretacji regulamin tego zabrania. Nie wiem czy jakiś moderator tu grasuje, ale wole nie podpadać. Nie możesz reklamować samego siebie, ale możesz polecać innych i wymieniać się namiarami na wykonawców z innymi forumowiczami. Także śmiało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agessner 18.04.2009 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Kwietnia 2009 czy możecie mi polecić przystepnego kierownika budowy który nie tylko odbębni swoje ale także częściowo zaopiekuje się budową - generanie w waszych postach przejawia się pan Zbyszek K - czy możecie mi polecić kogoś innego - bede wdzieczny za info. Szczerze polecam pana Sławka Gierlińskiego. Adaptował mój projekt, prowadzi moją budowę, jest bardzo mocny merytorycznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts