GLAMOURMUM 22.04.2009 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Razem z niską ceną trzeba pytać o impregnację oraz rodzaj drzewa z jakiego wykonane, i ostatecznie potwierdzić jakość (prostoliniowość) krokwi. Ja też kupiłem tanio to mi potem górale klneli że krzywe i na prostowanie stracili 2 dni. Na szczęście dla mnie dachówka leży w jednej płaszczyźnie. nic złośliwego tylko taka przestroga dla młodszej grupy Nie pisałabym o tym, gdyby jakość więźby nie została sprawdzona.... Po drugie więźba ta pochodzi z takich miejsc, w których jest to normalna cena... Szukam osoby, która chciałaby kupić więźbę około 20 maja....bo wtedy koszta transportu na głowę wyniosą 350 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.04.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam w nowym tygodniu! Czytając w weekend grupę wrocławską natknąłem się na 2 całkiem ciekawe propozycje. Może one już istnieją na poznańskich grupach, ale z racji swojego wieku (tutaj) mogłem przeoczyć Otóż: 1. Powstał wątek z ogłoszeniem co komu ile zostało. Taki wyodrębniony spoza grupy budującej - można łatwo podlinkować w stopce. 2. Osoby zainteresowane konkretnym materiałem organizują się w "grupy interesu" i idą do hurtowni po większą ilość. Tym sposobem mają większą siłę przebicia przy negocjowaniu rabatów itp. upustów. Co Wy na to? Jeżeli temat się już przejawiał to ja bardzo przepraszam PS. Szukam firm (dobrych i tanich) z Wielkopolski montujących wentylację i rekuperatory. Rozpoznaję temat GWC typu "zrób to sam". PPS. Rozpoznaję temat przydomowych oczyszczalni ścieków. popieram - świetny pomysł... pozwolę sobie założyć ten temat pt: WIELKOPOLSKI MARKET BUDOWLANY - KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ a oto link : http://forum.muratordom.pl/post3294065.htm#3294065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.04.2009 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 pozwolę sobie założyć ten temat pt: WIELKOPOLSKI MARKET BUDOWLANY - KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ Jak już założysz temat to wrzuć tu sznurka i najlepiej na wszystkie Wlkp, żeby wszyscy co trzeba wiedzieli o nowym wątku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.04.2009 20:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 pozwolę sobie założyć ten temat pt: WIELKOPOLSKI MARKET BUDOWLANY - KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ Jak już założysz temat to wrzuć tu sznurka i najlepiej na wszystkie Wlkp, żeby wszyscy co trzeba wiedzieli o nowym wątku Krzysiu masz siłę przebicia i ludzie cię szanują na forum...więc proszę powklejaj ten link gdzie sie da Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wall-e 22.04.2009 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam serdecznie.Choć jeszcze nie buduję, to baaardzo uważnie śledzę Wasz wątek, znajdując na nim wiele cennych porad i wskazówek.Obecnie jestem na etapie poszukiwania działki i chyba znalazłam tą upragnioną. Mam jednak pytanie, gdyż Wy jesteście najlepszym źródłem informacji. Do działki trzeba doprowadzić wodę, prąd i gaz, które są w drodze. Odległość do działki około 90-100m.Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji jaki to jest koszt ??O ile gaz nie będzie aż tak bardzo konieczny (rozważamy zakup pieca na paliwo z biomasy - pallet) o tyle prąd i wodę musimy podłączyć z drogi. Proszę poradźcie Pozdrawiam Wszystkich budujących i mam nadzieję, że nie powalicie mnie na ziemie cenami, gdyż działka którą znalazłam mogłaby być "moim miejscem na ziemi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.04.2009 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 pozwolę sobie założyć ten temat pt: WIELKOPOLSKI MARKET BUDOWLANY - KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ Jak już założysz temat to wrzuć tu sznurka i najlepiej na wszystkie Wlkp, żeby wszyscy co trzeba wiedzieli o nowym wątku Krzysiu masz siłę przebicia i ludzie cię szanują na forum...więc proszę powklejaj ten link gdzie sie da To wrzucaj temat to zacznę nim "spamować" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.04.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Witam serdecznie. Choć jeszcze nie buduję, to baaardzo uważnie śledzę Wasz wątek, znajdując na nim wiele cennych porad i wskazówek. Obecnie jestem na etapie poszukiwania działki i chyba znalazłam tą upragnioną. Mam jednak pytanie, gdyż Wy jesteście najlepszym źródłem informacji. Do działki trzeba doprowadzić wodę, prąd i gaz, które są w drodze. Odległość do działki około 90-100m. Czy ktoś jest w stanie udzielić mi informacji jaki to jest koszt ?? O ile gaz nie będzie aż tak bardzo konieczny (rozważamy zakup pieca na paliwo z biomasy - pallet) o tyle prąd i wodę musimy podłączyć z drogi. Proszę poradźcie Pozdrawiam Wszystkich budujących i mam nadzieję, że nie powalicie mnie na ziemie cenami, gdyż działka którą znalazłam mogłaby być "moim miejscem na ziemi" jak bym czytała o sobie... Wiec,żeby cie nie zabić cenami...powiem ci tak: za podłączenie wody wyszło tyle u mnie,że wolałam wykopać studnię... a prąd to koszt około 12 tyś z robocizną.... - około 250 metrów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wall-e 22.04.2009 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 jak bym czytała o sobie... Wiec,żeby cie nie zabić cenami...powiem ci tak: za podłączenie wody wyszło tyle u mnie,że wolałam wykopać studnię... a prąd to koszt około 12 tyś z robocizną.... - około 250 metrów Dzięki za odpowiedź To jeszcze jaka jest ta powalająca cena za wodę ?? Siedzę więc mozżesz strzelać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 22.04.2009 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 jak bym czytała o sobie... Wiec,żeby cie nie zabić cenami...powiem ci tak: za podłączenie wody wyszło tyle u mnie,że wolałam wykopać studnię... a prąd to koszt około 12 tyś z robocizną.... - około 250 metrów Dzięki za odpowiedź To jeszcze jaka jest ta powalająca cena za wodę ?? Siedzę więc mozżesz strzelać. Wody nie pamiętam, ale na temacie wielkopolska 2008 napisał ci Kristofuros jak to wyszło w jego przypadku .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wall-e 22.04.2009 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Wody nie pamiętam, ale na temacie wielkopolska 2008 napisał ci Kristofuros jak to wyszło w jego przypadku .... Tak widziałam. Dziękuję. Pewnie też będzie prościej i na pewno taniej wiercić studnię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 22.04.2009 22:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2009 Za wzorem Glamurki ZAPRASZAM DO NOWEGO TEMATU: WIELKOPOLSKI MARKET BUDOWLANY: KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ. Jak zostało Wam coś na budowie to śmiało umieszczać w nowym wątku. A tutaj link do naszego "sklepiku" http://www.cosgan.de/images/smilie/nahrung/c045.gif http://forum.muratordom.pl/post3294065.htm#3294065 Umieśćcie także link w podpisie, jeżeli macie miejscejakby co podaję gotowy kod do wklejenia do podpisu - wstawić to pomiędzy nawiasy kwadratoweurl=http://tiny.pl/zd7w]Market Budowlany KUP, SPRZEDAJ, ZAMIEŃ[/url Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 23.04.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam poszukuję namiarów na taniego rzeczoznawcy, który przygotuje mi operat szacunkowy pod kredyt w banku. Oczywiście musi byc na liście rzeczoznawców dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 23.04.2009 10:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Zapraszam do mojego dziennika. Mam pierwszą wizualkę łazienki na dole...i już pobiłam się z myślami.... i mam mieszane uczucia. Poproszę o opinię bardziej doświadczonych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGEPA 23.04.2009 10:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 jak bym czytała o sobie... Wiec,żeby cie nie zabić cenami...powiem ci tak: za podłączenie wody wyszło tyle u mnie,że wolałam wykopać studnię... a prąd to koszt około 12 tyś z robocizną.... - około 250 metrów Dzięki za odpowiedź To jeszcze jaka jest ta powalająca cena za wodę ?? Siedzę więc mozżesz strzelać. W palędziu około 150 metrów chcieli 20 tys złotych, sporo taniej wyszło sąsiadowi wykonanie studni głebinowej, pozostałych cen nie jestem w stanie podać, wszelkie media miałem przy działce, więc koszty były niewielki rzędu około 1,5 - 2 tys w zalezności od mediów (gaz prad woda) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IGEPA 23.04.2009 13:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Ma ktos może namiary na ekipe od tynków-cementowo wapiennych poszukuje pilnie. Pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 23.04.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 Witam poszukuję namiarów na taniego rzeczoznawcy, który przygotuje mi operat szacunkowy pod kredyt w banku. Oczywiście musi byc na liście rzeczoznawców dzięki Witam, Mogę Ci dać na priva konkretną osobę od operatów - jest na ogólnopolskiej liście akceptowanej przez wiele banków. Ja operat zrobiony przez nią składałam w Deutche Banku, BGŻ oraz BOŚ i nie mieli żadnych zastrzeżeń. Operat kosztował 650 zł. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 23.04.2009 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 kumpel mial namiary na osobę - ma zrobić za 400 (po znajomości). W emmersonie daja 550 + vat Mycha - w jakiej walucie bierzesz i jakie masz warunki?dzisiaj byłem w pkobp - na zlotowce daja 2,19 p.p, na franku 7p.p. xD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 23.04.2009 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2009 kumpel mial namiary na osobę - ma zrobić za 400 (po znajomości). W emmersonie daja 550 + vat Mycha - w jakiej walucie bierzesz i jakie masz warunki? dzisiaj byłem w pkobp - na zlotowce daja 2,19 p.p, na franku 7p.p. xD Ja już wzięłam - w euro w Banku Ochrony Środowiska. Już pisałam o ty wcześniej, że takiego banku jeszcze nie widziałam Cała procedura trwała tydzień ! W jeden piątek złożyłam w banku wszystkie papiery a w następny pani zadzwoniła, że jest decyzja To wszystko tak szybko dzięki temu, że na Dąbrowskiego (w oddziale) siedzą osoby decyzyjne, z którymi notabene miałam kontakt personalny nawet o tym nie wiedząc ... Papiery nie musiały iść do Warszawki itd. Jak dotąd szybko i bezproblemowo. Bardziej atrakcyjne warunki, jeżeli chodzi o oprocentowanie daje jednak Deutche - tam też złożyłam papiery ale czas oczekiwania na werdykt mnie dobił i po miesiącu złożyłam dodatkowo papiery w BOŚ. I jak napisałam - BOŚ po 7 dniach był na tak a więc podpisałam z nimi umowę a wtedy... Deutche dał również odpowiedź na TAK a ja nie mogłam już odkręcić sprawy z BOŚ. Ale tak myślę, że oprócz typowo finansowych warunków - liczą się chyba również inne sprawy, jak właśnie kontakt z osobą kompetentną i władną podejmowania decyzji ... no muszę się jakoś pocieszać A więc jeżeli czas Cię nie goni - idź do Deutche ale sprawdź i BOŚ Powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Foczki 24.04.2009 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Foczki Wrzuć mi jakiś kontakt na P.W. bo mój sąsiad się do Ciebie chce dobić o skrzynkę budowlaną - jeżeli jeszcze aktualna Z tego co mi wiadomo Twój sąsiad jest już od kliku dni posiadaczem mojej skrzyneczki Ale Wy nadajecie w tym wątku, nie da się nadążyć !! GLAMOURMUM - oczywiście cieszy mnie skoro sprawdzona więźba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wodzu1 24.04.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2009 Foczki Wrzuć mi jakiś kontakt na P.W. bo mój sąsiad się do Ciebie chce dobić o skrzynkę budowlaną - jeżeli jeszcze aktualna Z tego co mi wiadomo Twój sąsiad jest już od kliku dni posiadaczem mojej skrzyneczki Ale Wy nadajecie w tym wątku, nie da się nadążyć !! GLAMOURMUM - oczywiście cieszy mnie skoro sprawdzona więźba. przecież było tylko kilka postów spróbuj komentrze do dzienników śledzić. to dopiero wyzwanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts