hejjpozn 16.05.2009 08:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 [quoteJa mam tynki ręczne ustalone na 13 zł bez materiału. Materiał mam wyceniony na 900 zł brutto. GLAMOURMUM a ile masz m2 do wytynkowania, bo 900zł brutto to bardzo mało za materiał. Bartek polecił nam swoją ekipę - biorą 23zł/m2, a tynki są ponoć wykonane rewelacyjnie, bardzo gładko i niby nie trzeba szpachlować, ale sama nie widziałam ich roboty. Czy ktoś może skorzystał z oferty Bartka? Za tydzień ruszamy z elektryką i koniec maja/początek czerwca chcemy zrobić tynki wewn. 1Pablo widzę, że budowa idzie jak burza. Nam zostały już tylko schody zewn. i wewn., z którymi ruszają w poniedziałek, a w sobotę mamy wieniec! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 16.05.2009 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Czyli to Ty jesteś tym miłym młodym Panem ze Swarzędza??? Jeżeli tak twierdzisz... to bardzo dziękuję Ja mam tynki ręczne ustalone na 13 zł bez materiału. Materiał mam wyceniony na 900 zł brutto. Sądzę po cenie że mówisz o tynkach gipsowych. Powielając pytanie hejjpozn - Ile masz metrów do wytynkowania? A więc: przygotowanie działki do zdjęcia humusu http://images40.fotosik.pl/121/ad2812cf7da69656m.jpg 1Pablo skoro umiesz już wklejać zdjęcia na forum to może teraz założysz dziennik budowy ? Postaram się. Ekipa od tynków 698149162 efektów prace na razie ocenić nie mogę bo dopiero za 2 tygodnie będa robic tynki Bardzo dziękuję. Właśnie się zastanawiam nad tynkami cementowo wapiennymi. Bartek chce za nakładane maszynowo ok 25-26zł/m2 z towarem. U mnie tynki wewnętrzne cementowo-wapienne (nakładane maszynowo) wyniosły 13 zł za m2 bez materiału Czy możesz podać namiary na ekipę, wartość potrzebnego towaru oraz ilość metrów do wytynkowania? Bartek polecił nam swoją ekipę - biorą 23zł/m2, a tynki są ponoć wykonane rewelacyjnie, bardzo gładko i niby nie trzeba szpachlować, ale sama nie widziałam ich roboty. 1Pablo widzę, że budowa idzie jak burza. Nam zostały już tylko schody zewn. i wewn., z którymi ruszają w poniedziałek, a w sobotę mamy wieniec! Pisząc o cenie 23zł mam nadzieję iż masz na myśli tynki gipsowe nie cementowe. U nas w przyszłym tygodniu kładą i zalewają strop. Uff... to już chyba wszystko na chwilę obecną. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 16.05.2009 10:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Czy możesz podać namiary na ekipę, wartość potrzebnego towaru oraz ilość metrów do wytynkowania? 1Pablo Ekipa od tynków była chyba spod Gniezna (Michał Nowaczyk 602 488416). Metrów do wytynkowania było 739. A materiału poszło duuużo bo ściany w niektórych miejscach krzywe (budowaliśmy z Jopka). Tak więc mamy bardzo grubą warstwę tynku. Nie pamiętam dokładnie ile wyniosły nas materiały. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 16.05.2009 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Czy możesz podać namiary na ekipę, wartość potrzebnego towaru oraz ilość metrów do wytynkowania? 1Pablo Ekipa od tynków była chyba spod Gniezna (Michał Nowaczyk 602 488416). Metrów do wytynkowania było 739. A materiału poszło duuużo bo ściany w niektórych miejscach krzywe (budowaliśmy z Jopka). Tak więc mamy bardzo grubą warstwę tynku. Nie pamiętam dokładnie ile wyniosły nas materiały. Ok. Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 16.05.2009 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ja mam tynki ręczne ustalone na 13 zł bez materiału. Materiał mam wyceniony na 900 zł brutto. Tyle co z dziennika wywnioskowałem to masz tynki cementowo-wapienne i dobrą cenę. Możesz podać namiary na ekipę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 16.05.2009 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ilość ścian do tynkowania to 700 m. Tynki są nakładane ręcznie i są to tynki cementowo-wapienne. Hurtownia, w której zaopatruję sie we wszystkie materiały na dom...dała mi po prostu dobrą cenę.... A namiary dam...jak tylko będę mogła ich polecić, chociaż ostatnio rozmawiałam z tym Panem i do końca września ma zawalone terminy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 16.05.2009 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Ilość ścian do tynkowania to 700 m. Tynki są nakładane ręcznie i są to tynki cementowo-wapienne. Hurtownia, w której zaopatruję sie we wszystkie materiały na dom...dała mi po prostu dobrą cenę.... A namiary dam...jak tylko będę mogła ich polecić, chociaż ostatnio rozmawiałam z tym Panem i do końca września ma zawalone terminy . Ok. Dzięki GKacha, widzę że w profilu masz wpisany Swarzędz. W którym miejscu się budujesz? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hejjpozn 16.05.2009 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Pisząc o cenie 23zł mam nadzieję iż masz na myśli tynki gipsowe nie cementowe.U nas w przyszłym tygodniu kładą i zalewają strop. Nie 1Pablo, mam na myśli cementowo-wapienne. Gipsowych nie bierzemy pod uwagę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 16.05.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Nie 1Pablo, mam na myśli cementowo-wapienne. Gipsowych nie bierzemy pod uwagę. Tego się obawiałem. Muszę sobie pogadać z Bartkiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sonar 16.05.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2009 Hej Glamourmum Zmieniłaś avatara - w tej żałobie nie jest Ci do twarzy. Poprzedni był bardziej sexi. pzdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.05.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Hej Glamourmum Zmieniłaś avatara - w tej żałobie nie jest Ci do twarzy. Poprzedni był bardziej sexi. pzdr. ale ten jest bardziej tajemniczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GKacha 17.05.2009 09:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 1PabloW Zalasewie (za gimnazjum). A Ty?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.05.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Nie 1Pablo, mam na myśli cementowo-wapienne. Gipsowych nie bierzemy pod uwagę. Tego się obawiałem. Muszę sobie pogadać z Bartkiem hmmm, czyżby za tą samą robotę podał 2 różne ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 17.05.2009 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 1Pablo W Zalasewie (za gimnazjum). A Ty? Pozdrawiam A my w Swarzędzu na tyłach osiedla Promykowego, Agrobexu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 17.05.2009 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Nie 1Pablo, mam na myśli cementowo-wapienne. Gipsowych nie bierzemy pod uwagę. Tego się obawiałem. Muszę sobie pogadać z Bartkiem hmmm, czyżby za tą samą robotę podał 2 różne ceny? Mam nadzieję że źle go zrozumiałem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.05.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Pablo a Ty jak budujesz? materiały sam czy Bartek kupuje..? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 17.05.2009 18:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Pablo a Ty jak budujesz? materiały sam czy Bartek kupuje..? Wszystkie materiały sam kupuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 17.05.2009 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Pablo a Ty jak budujesz? materiały sam czy Bartek kupuje..? Wszystkie materiały sam kupuję i z jakich hurtowni korzystasz?? Masz jakąś sprawdzoną??? Zaczynam po woli poszukiwac wełnę do ocieplania poddasza...i płyty kartonowo-gipsowe... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
1Pablo 17.05.2009 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Pablo a Ty jak budujesz? materiały sam czy Bartek kupuje..? Wszystkie materiały sam kupuję i z jakich hurtowni korzystasz?? Masz jakąś sprawdzoną??? Zaczynam po woli poszukiwac wełnę do ocieplania poddasza...i płyty kartonowo-gipsowe... Większość materiałów biorę z Kospol-u na ul. Cmentarnej w Swarzędzu. Przedstawili mi najciekawszą ofertę cenową i oczywiście bez kosztów transportu. Praktycznie są na każdy mój telefon, gdy nagle coś zabraknie to Bartek sam do nich podjeżdża. Mam kilka hurtowni dużo bliżej placu budowy lecz słono kasują za każdy transport. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Gosc_gość 17.05.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2009 Pablo a Ty jak budujesz? materiały sam czy Bartek kupuje..? Wszystkie materiały sam kupuję i z jakich hurtowni korzystasz?? Masz jakąś sprawdzoną??? Zaczynam po woli poszukiwac wełnę do ocieplania poddasza...i płyty kartonowo-gipsowe... Ja kupowałem i kupuję w Hurtowni Bomo Szwagry na Szczepankowie Wełnę po cenach podobnych jak na allegro, a nida 20zł brutto za płytę, do tego profile w dobrych cenach: profil główny 3m 6,90 brutto, 4m 8,90 brutto, profil przyścienny 3m 4,90 , 4m po 5,70. Hurtownię prowadzi człowiek starszej daty ( prowadzi zamówienia w komputerze, ale nie do końca mu ufa, zapisuje wszystko w zeszycie ) , ale współpraca się super układa no i wspieram swój lokalny region Zawsze cokolwiek potrzebuję to dzwonię najpierw do niego. Kolega co mi ociepla poddasze kupował do tej pory Budchemie od długiego czasu, ale z tego co się przyglądał cenom to mówi, że nadzwyczaj dobre ceny dostaję. Nie mógł dostać nigdzie tzw. esów długich 22 i Pan Zbyszek z Hurtowni Bomo załatwił na czas i to w dobrej cenie Dodam jeszcze, że jak czegoś za dużo wezmę to nie ma problemu ze zwrotem. No i transport mam gratis. W poniedziałek ma mi dowieźć 6 worków kleju do płytek i 2x 5l unigruntu i nie ma z tym problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts