Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

[quote

Ja mam tynki ręczne ustalone na 13 zł bez materiału. Materiał mam wyceniony na 900 zł brutto.

GLAMOURMUM a ile masz m2 do wytynkowania, bo 900zł brutto to bardzo mało za materiał. Bartek polecił nam swoją ekipę - biorą 23zł/m2, a tynki są ponoć wykonane rewelacyjnie, bardzo gładko i niby nie trzeba szpachlować, ale sama nie widziałam ich roboty. Czy ktoś może skorzystał z oferty Bartka? Za tydzień ruszamy z elektryką i koniec maja/początek czerwca chcemy zrobić tynki wewn.

1Pablo widzę, że budowa idzie jak burza. Nam zostały już tylko schody zewn. i wewn., z którymi ruszają w poniedziałek, a w sobotę mamy wieniec!

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czyli to Ty jesteś tym miłym młodym Panem ze Swarzędza???

Jeżeli tak twierdzisz... to bardzo dziękuję :oops: :wink:

Ja mam tynki ręczne ustalone na 13 zł bez materiału. Materiał mam wyceniony na 900 zł brutto.

Sądzę po cenie że mówisz o tynkach gipsowych. Powielając pytanie hejjpozn - Ile masz metrów do wytynkowania?

A więc:

przygotowanie działki do zdjęcia humusu

http://images40.fotosik.pl/121/ad2812cf7da69656m.jpg

1Pablo skoro umiesz już wklejać zdjęcia na forum to może teraz założysz dziennik budowy ? :p :wink:

Postaram się.

Ekipa od tynków 698149162 efektów prace na razie ocenić nie mogę bo dopiero za 2 tygodnie będa robic tynki

Bardzo dziękuję.

Właśnie się zastanawiam nad tynkami cementowo wapiennymi. Bartek chce za nakładane maszynowo ok 25-26zł/m2 z towarem.

U mnie tynki wewnętrzne cementowo-wapienne (nakładane maszynowo) wyniosły 13 zł za m2 bez materiału

Czy możesz podać namiary na ekipę, wartość potrzebnego towaru oraz ilość metrów do wytynkowania?

Bartek polecił nam swoją ekipę - biorą 23zł/m2, a tynki są ponoć wykonane rewelacyjnie, bardzo gładko i niby nie trzeba szpachlować, ale sama nie widziałam ich roboty.

1Pablo widzę, że budowa idzie jak burza. Nam zostały już tylko schody zewn. i wewn., z którymi ruszają w poniedziałek, a w sobotę mamy wieniec!

Pisząc o cenie 23zł mam nadzieję iż masz na myśli tynki gipsowe nie cementowe.

U nas w przyszłym tygodniu kładą i zalewają strop.

Uff... to już chyba wszystko na chwilę obecną.

Pozdrawiam :wink:

Czy możesz podać namiary na ekipę, wartość potrzebnego towaru oraz ilość metrów do wytynkowania?

1Pablo

Ekipa od tynków była chyba spod Gniezna (Michał Nowaczyk 602 488416). Metrów do wytynkowania było 739. A materiału poszło duuużo :cry: bo ściany w niektórych miejscach krzywe (budowaliśmy z Jopka). Tak więc mamy bardzo grubą warstwę tynku. Nie pamiętam dokładnie ile wyniosły nas materiały.

1Pablo

Ekipa od tynków była chyba spod Gniezna (Michał Nowaczyk 602 488416). Metrów do wytynkowania było 739. A materiału poszło duuużo :cry: bo ściany w niektórych miejscach krzywe (budowaliśmy z Jopka). Tak więc mamy bardzo grubą warstwę tynku. Nie pamiętam dokładnie ile wyniosły nas materiały.

Ok. Dzięki :wink:

Ilość ścian do tynkowania to 700 m. Tynki są nakładane ręcznie i są to tynki cementowo-wapienne. Hurtownia, w której zaopatruję sie we wszystkie materiały na dom...dała mi po prostu dobrą cenę....

A namiary dam...jak tylko będę mogła ich polecić, chociaż ostatnio rozmawiałam z tym Panem i do końca września ma zawalone terminy .

Ilość ścian do tynkowania to 700 m. Tynki są nakładane ręcznie i są to tynki cementowo-wapienne. Hurtownia, w której zaopatruję sie we wszystkie materiały na dom...dała mi po prostu dobrą cenę....

A namiary dam...jak tylko będę mogła ich polecić, chociaż ostatnio rozmawiałam z tym Panem i do końca września ma zawalone terminy .

Ok. Dzięki :wink:

GKacha, widzę że w profilu masz wpisany Swarzędz. W którym miejscu się budujesz?

Pozdrawiam

Pablo a Ty jak budujesz? materiały sam czy Bartek kupuje..?

Wszystkie materiały sam kupuję

i z jakich hurtowni korzystasz?? Masz jakąś sprawdzoną??? Zaczynam po woli poszukiwac wełnę do ocieplania poddasza...i płyty kartonowo-gipsowe...

Większość materiałów biorę z Kospol-u na ul. Cmentarnej w Swarzędzu. Przedstawili mi najciekawszą ofertę cenową i oczywiście bez kosztów transportu. Praktycznie są na każdy mój telefon, gdy nagle coś zabraknie to Bartek sam do nich podjeżdża. Mam kilka hurtowni dużo bliżej placu budowy lecz słono kasują za każdy transport.

Gość Gosc_gość
Pablo a Ty jak budujesz? materiały sam czy Bartek kupuje..?

Wszystkie materiały sam kupuję

i z jakich hurtowni korzystasz?? Masz jakąś sprawdzoną??? Zaczynam po woli poszukiwac wełnę do ocieplania poddasza...i płyty kartonowo-gipsowe...

Ja kupowałem i kupuję w Hurtowni Bomo Szwagry na Szczepankowie

Wełnę po cenach podobnych jak na allegro, a nida 20zł brutto za płytę, do tego profile w dobrych cenach: profil główny 3m 6,90 brutto, 4m 8,90 brutto, profil przyścienny 3m 4,90 , 4m po 5,70.

Hurtownię prowadzi człowiek starszej daty ( prowadzi zamówienia w komputerze, ale nie do końca mu ufa, zapisuje wszystko w zeszycie :wink: ) , ale współpraca się super układa no i wspieram swój lokalny region :D

Zawsze cokolwiek potrzebuję to dzwonię najpierw do niego.

Kolega co mi ociepla poddasze kupował do tej pory Budchemie od długiego czasu, ale z tego co się przyglądał cenom to mówi, że nadzwyczaj dobre ceny dostaję.

Nie mógł dostać nigdzie tzw. esów długich 22 i Pan Zbyszek z Hurtowni Bomo załatwił na czas i to w dobrej cenie :D

Dodam jeszcze, że jak czegoś za dużo wezmę to nie ma problemu ze zwrotem. :roll:

No i transport mam gratis. W poniedziałek ma mi dowieźć 6 worków kleju do płytek i 2x 5l unigruntu i nie ma z tym problemu :p