Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Grupo kochana,

do jakich firm radzicie się udać w Poznaniu lub okolicach w celu oglądnięcia dachówek. Nie chodzi mi o najtańsze firmy, tylko o takie które mają największy asortyment. Muszę w najbliższym czasie pojeździć trochę i się na coś zdecydować, a z katalogu nie będę przecież wybierać...

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Można do Dek-Pol-u (chyba ul. Sytkowska, na Woli), w Biskupicach jest dystrybutor dachówek, po prawej stronie zaraz za stacją benzynową (trasa na Gniezno). My osobiście wiele składów nie odwiedzalismy osobiście, bo szukalismy takich które mają "naszą" dachówkę, ale w tych byliśmy dlatego polecam.

Witam wszystkich budujących w 2009.

Poszukuję dobrego tartaku w okolicach Poznania. Jakoś nie mogę nic sensownego na forum znaleźć (np. na białej liście).

Możecie podać sprawdzone namiary?

Będę wdzięczny.

Czy ktoś brał może drewno na więźbę z JAWOR, albo UNIDREW?

Pozdrawiam,

Maciej

Poszukuję dobrego tartaku w okolicach Poznania. Jakoś nie mogę nic sensownego na forum znaleźć (np. na białej liście).

Będę wdzięczny.

Pozdrawiam,

Maciej

Ja się podłączam pod to pytanie :lol:

Wiem, że bardzo dobry tartak jest w Rawiczu ale to jednak kawałek drogi ode mnie ...

Również będę bardzo wdzięczna za namiary :D

Pozdrawiam :)

Dobry, sprawdzony elekrtryk - miałam go na budowie tydzien solidnie pracował, załtwił dośc tanio materiał - słowem jestem zadowolona.

Pan Ryszard - 785 704 628

Odnośnie ceny za robociznę mozna się dogadać. Polecam :)

Tartak - rakownia k. Murowanej Gośliny, solidni i terminowi.

pan Michał - 607 557342 :)

Grupo kochana,

do jakich firm radzicie się udać w Poznaniu lub okolicach w celu oglądnięcia dachówek. Nie chodzi mi o najtańsze firmy, tylko o takie które mają największy asortyment. Muszę w najbliższym czasie pojeździć trochę i się na coś zdecydować, a z katalogu nie będę przecież wybierać...

Z góry dzięki za odpowiedzi.

Dach - bud na ul. Obornickiej 327 w Poznaniu. Duzy wybór, ja tam nie brałam , ale domawiałam , gdy parę sztuk mi zabrakło.

Będę wdzięczny.

Pozdrawiam,

Maciej

Ja się podłączam pod to pytanie :lol:

Wiem, że bardzo dobry tartak jest w Rawiczu ale to jednak kawałek drogi ode mnie ...

Również będę bardzo wdzięczna za namiary :D

Pozdrawiam :)

W kwestii drewna pisałam na Białej Liscie o firmie Fast z Góreckiej. Mnie nie zawiedli więc może warto.

Dzięki - sprawdzę jutro Fasta.

A z innej beczki.

Patrząc na opisy stropu Terriva powinien on mieć na górze założone stalowe siatki płaskie (przy rozpiętości < 6m) - w warstwie nadbetonu.

Ale jak rozmawiam z hurtowniami i z wykonawcą, to w zasadzie słyszę jedno: nikt takich siatek nie stosuje.

Jak jest naprawdę? Stosował ktoś z Was takie siatki?

Dzięki - sprawdzę jutro Fasta.

A z innej beczki.

Patrząc na opisy stropu Terriva powinien on mieć na górze założone stalowe siatki płaskie (przy rozpiętości < 6m) - w warstwie nadbetonu.

Ale jak rozmawiam z hurtowniami i z wykonawcą, to w zasadzie słyszę jedno: nikt takich siatek nie stosuje.

Jak jest naprawdę? Stosował ktoś z Was takie siatki?

My mieliśmy problem z siatką ale w podbetonie. Wg projektu powinna być na całej powierzchni domu, w garażu podbeton powinien być zbrojony nawet górą i dołem. Nasi Panowie murarze byli oburzeni, zadali pytania a po co, przecież nikt tak nie robi (a widziałam sporo budów z siatką w podbetonie), siatka w podbetonie to wymysły wrocławskich architektów (z wrocławskiej pracowni mamy projekt). Ale wyszlismy z założenia, że skoro projektant zaprojektował, to miał w tym jakiś cel, kierownik w nas tym utwierdził (sam jest konstruktorem). Moim zdaniem poradź sie kierownika, projektanta, a nie handlowca. Generalnie taka siatka troche utrudnia prace podczas wylewania, pewnie dlatego wykonawcy tak jej sie boją.

Kwestia dachu - my właśnie zamówiliśmy na Sytkowskiej u p.Łukasza - wydaje sie być w miarę kompetentny - nie mają wystawionych dachówek np.Robena ale jest Bogen i inne, jeśli chodzi o Biskupice za stacją benzynową to mają ofertę tylko jedne firmy niemieckiej, która nam nie odpowiadała. Myślę że największe możliwości do obejrzenia zapewnia hurtownia na Obornickiej zaraz przy rondzie ale ceny mają z kosmosu

Witam

Dzisiaj byłem oglądać kuchnie w IKEA i chciałem aby mi zrobili projekt a tu BUM

Od ubiegłego roku nie mają na stanie projektanta.

Więc mam pytanie z tym tematem.Czy ktoś ma namiary na projektanta mebli z IKEA gdyz ja nie mam kompletnie wyobraźni do wizualizacji.

Powiem tak bawiłem sie tym programem do projektowania kuchnia i to nie jest to co osoba która ma wizualizacje przestrzenną.Ja do tych ludzi nie należę i dlatego nie potrafię zaprojektować sobie kuchni.Jak to próbowałem robić to mi za bardzo nie wychodziło.

A do tego mam kuchnię nietypowa tzn 4m na 4 m w kształcie litery L

Na jednej ścianie jest okno o szerokości 1,5m w odległości od narożnika 1,5m.

Pozdrawiam