Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia.

Możecie polecić jakieś firmy?

Będę wdzięczna za info.

Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo :evil:

ja tez nie dostałam zgody z gminy :evil:

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ktoś planuje przydomową oczyszczalnię??? U nas nie ma opcji szamba, a kanalizacja najwcześniej za 3 lata, więc nie ma innego wyjścia.

Będę wdzięczna za info.

Szczęściarze z Was - u mnie nie ma opcji oczyszczalnia, bo ma być docelowo kanaliza za max 2 lata i muszę robić szambo :evil:

U nas kanaliza będzie troszkę później, ale będzie. A dlaczego nie możecie zrobić oczyszczalni? U nas szambo odpada (miejscowy plan zagospodarowania wyklucza szambo).

Będę wdzięczna za info.

U nas kanaliza będzie troszkę później, ale będzie. A dlaczego nie możecie zrobić oczyszczalni? U nas szambo odpada (miejscowy plan zagospodarowania wyklucza szambo).

u nas miejscowy plan wyklucza oczyszczalnię.... względy ekonomiczne. Podobno w tym roku ma być kanaliza.... chociaż ja w cuda nie wierzę

Gość Gosc_gość

Będę wdzięczna za info.

u nas miejscowy plan wyklucza oczyszczalnię.... względy ekonomiczne. Podobno w tym roku ma być kanaliza.... chociaż ja w cuda nie wierzę

Tia,

Na Szczepankowie kanaliza miała być już w 2007 roku i co ? dooopa, ale... podobno już się robi... tylko ciekawe gdzie :lol:

Oczyszczalni nie możemy zrobić, bo miasto by straciło klienta w postaci odbiorcy kanalizy - jakby każdemu pozwalało na oczyszczalnie, to nie miało by po co robić kanalizę.

Także jestem mocno zdziwiony :o , że u Was Michał i Magda pozwalają na oczyszczalnię skoro kanaliza jest w planach :roll:

Także jestem mocno zdziwiony :o , że u Was Michał i Magda pozwalają na oczyszczalnię skoro kanaliza jest w planach :roll:

Niektórzy mieszkają tam już dwa lata, jak miejscowy plan wyklucza szambo, to nie ma innej opcji-pozostaje oczyszczalnia.

Kanalizację mieli już zacząć w tym roku, ale okazało się, że nadal czekają na decyzję w sprawie dofinansowania z UE. Od przyznania środków, mają jeszcze 3 lata na budowę. Więc może jeszcze upłynąć sporo czasu zanim cokolwiek zaczną robić.

Pozdrawiam,

Magda

:) Witam wszystkich, planujemy budowę wiosną 2010 w okolicach Pobiedzisk. Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Szukamy budujących dom od Lipińskich DCP94b lub podobny projekt, a także budujących w naszych okolicach. Jeżeli macie sprawdzoną ekipę budowlaną, proszę o informację.

Witajcie !

interesują mnie opinie o nastepujacych firmach działających na terenie Poznania:

1. Hell Bud

2. Schefler

3. RO-bud

mam ich oferty i czas wybierać

dla szukających firm które zajmuja się budową stanu devloperskiego moge jeszcze dodać;

1. Mytkowski

2. DMT

3. Investdom

4. Nowe horyzonty

5 Probud

Pozdrawiam

Będę wdzięczna za info.

Witaj, my będziemy robić przydomową oczyszczalnię. Nasza projektantka poleciła nam firmę z ok. Pobiedzisk (Conplast, nr tel. 61-897 77 49, 602-31 46 90). Nam zrobili wycenę (5 os. rodzina) na 2700 zł netto, transport gratis, a z Pobiedzick do naszych Czech jest ok. 30 km.

Od kierownika dostaliśmy namiary na inną firmę - 61-444-8208 "Haba", prawdopodobnie nawet jadą na działką sprawdzić czy grunt nadaje się na oczyszczalnie, ale od nich nie mam wyceny.

Będę wdzięczna za info.

Witaj, my będziemy robić przydomową oczyszczalnię. Nasza projektantka poleciła nam firmę z ok. Pobiedzisk (Conplast, nr tel. 61-897 77 49, 602-31 46 90). Nam zrobili wycenę (5 os. rodzina) na 2700 zł netto, transport gratis, a z Pobiedzick do naszych Czech jest ok. 30 km.

Od kierownika dostaliśmy namiary na inną firmę - 61-444-8208 "Haba", prawdopodobnie nawet jadą na działką sprawdzić czy grunt nadaje się na oczyszczalnie, ale od nich nie mam wyceny.

Dzięki za namiary, sprawdzę na pewno.

Pozdrawiam,

Magda

Witam po długiej nieobecności!

Mam pytanie odnośnie betonowego zbiornika na szambo.

Czy ktoś jest już po zakupie lub rozpoznaniu terenu w tym temacie?

Jeżeli tak, to ile was to kosztowało lub jakie otrzymaliście wyceny.

Udało mi się znaleźć w okolicach Poznania tylko trzy firmy z czego dwie raczyły wysłać ofertę.

Pozdrawiam :wink:

Witam po długiej nieobecności!

Mam pytanie odnośnie betonowego zbiornika na szambo.

Czy ktoś jest już po zakupie lub rozpoznaniu terenu w tym temacie?

Jeżeli tak, to ile was to kosztowało lub jakie otrzymaliście wyceny.

Udało mi się znaleźć w okolicach Poznania tylko trzy firmy z czego dwie raczyły wysłać ofertę.

Pozdrawiam :wink:

Ja mam tylko jednego producenta. http://fach-bet.com.pl/contact_us.html

Na ich stronie można znaleźć cennik

Podzielisz się swoimi znaleziskami?