dankaf 27.02.2009 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Ciesze się że zrobiliśmy fundamenty jesienią To był strzał w dziesiątkę.Jeśli chodzi o błoto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
toffiffi0000 27.02.2009 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 No właśnie z tą gliną to jest szok. Niestety po fundamentach jest jeszcze gorzej - rozkopany i rozjeżdżony teren nie pozwala na dojazd ciężarówki z materiałami do działki (piasek, cement, cegła ), nie wspominając już o samym wjeździe na działkę. Okolice Rokietnicy to masakra pod tym względem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MarMaja 27.02.2009 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2009 Witam wszystkich! Przyłączam się do grupy Mam już pozwolenie na budowę, czekam na kredyt i jeżeli wszystko się uda, wiosną ruszamy z budową. Chcemy budować dom w technologii szkieletowej. Czy ktoś jeszcze ma takie plany? Pozdrawiam My rozważamy tę technologię, głównie ze względu że jest szybka w budowie a to jest istotny atut. Niestety mamy obawy o jakoś wykonania i wydaje mi się, że ceny poszły znacznie do góry w porównaniu z latami wcześniejszymi. Z kim zamierzacie budować? I jak wypadają kosztorysy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 28.02.2009 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Będę wdzięczna. Wycenił nam dach również NOW-BUD z Mogilna.Bardzo dokladnie. I czekamy jeszcze za wyceną PSB "BOL ANN" z Gniezna-braliśmy u nich materiał na fundamenty i ściany.Nie mam żadnych zastrzeżeń. Ale chętnie sprawdzę polecaną przez Ciebię firmę.Może będzie jeszcze lepsza Ja zrobiłem wycene na dachówke w BOL ANN i musze przyznac ze mnie mile zaskoczyli chyba u nich sie zaopatrze , wiem ze sie Tobie podopba Roben czarny (Tobago) ja chyba wezme wzor Fleming (falista) , ogladałem dzisiaj dachy w Robenie Fleming (czarny )i Monza Plus (falista plus) ) mialem szczescie bo dwa domy na przeciwko siebie stały wlasnie z tymi dachowkami i w tym kolorze no i decyzja zapadla na Fleming szczerze mowiac wyglada zupelnie inaczej na dachu niz w katalogu A ogólnie jakie wrażenie ?Piękna prawda?Nam bardzo się podoba średzka falista czarno-brązowa. Tak ,musze przyznac ze od jakiegos czasu ogładałem z podziwem dach u sasiada z ulicy obok ,nie wiedzac ze to ta dachowka i jak mu sie zapytałem i powiedzial ze to Roben taki jak sie nam spodobał to juz było zero wątpliwości jak chcesz poogladac to zapraszam do Dopiewa (nie wiem czy to po drodze...) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 28.02.2009 20:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 No właśnie z tą gliną to jest szok. Niestety po fundamentach jest jeszcze gorzej - rozkopany i rozjeżdżony teren nie pozwala na dojazd ciężarówki z materiałami do działki (piasek, cement, cegła ), nie wspominając już o samym wjeździe na działkę. Okolice Rokietnicy to masakra pod tym względem. Pociesz sie ze gdzie indziej jest podobnie u nas w Dopiewie w ciagu jednego dnia ciagnik wyciagał 3 osobówki z błota juz sie smialem ze gospodaz załozy pogotowie błotne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 28.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 A tak dla pocieszenia tych co zaczynaja podsyłam tego linka... http://forum.muratordom.pl/dokumentacja-do-odbioru-domu,t109845.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marta1210 28.02.2009 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 teraz trzeba jeszcze do tego dołożyć swiadectwo energetyczne:( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agnieszka_n 28.02.2009 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Lutego 2009 Dla nas również szybka budowa to duży atut, ale ważniejsza była sama technologia budowy takich domów, do której był przekonany mój mąż. Byliśmy w kilku domach zbudowanych w technologii szkieletu i wszyscy, z którymi rozmawialiśmy, byli zadowoleni. Nam też się podobało. Jeżeli chodzi o kosztorysy to wypadają bardzo różnie, bo każda firma proponuje inny zakres robót i trudno to naprawdę dobrze porównać. My po dłuuugich rozważaniach zdecydowaliśmy się na firmę spod Piły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacza82 02.03.2009 08:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Potrzebuje namiary na hurtownie, betoniarnie z okolic Obornik, które warto odwiedzić przy zakupie materiałów budowlanych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 02.03.2009 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2009 Potrzebuje namiary na hurtownie, betoniarnie z okolic Obornik, które warto odwiedzić przy zakupie materiałów budowlanych. Proponuje odwiedzic "Nadstage " ceny materiałow mieli dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruni 03.03.2009 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Czy ktoś z obecnych budował z UNIPOR-u 372 x 250 x 238 ? Obecnie jestem na etapie zakupu materiału na ściany i pytanie czy cena 5,36zł z dostawą to ok czy lepiej zainwestować w Porotherm lub Jopek?Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 03.03.2009 12:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Hej Poznaniacy z Poznania i okolic, poszukuję namiarów na osoby (nie musi być architekt - wystarczy że ma uprawnienia) zajmujące się adaptacją i zmianami w projekcie gotowym. Za wszelkie odpowiedzi w tym wątku lub PMy będę bardzo wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruni 03.03.2009 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Hej Poznaniacy z Poznania i okolic, poszukuję namiarów na osoby (nie musi być architekt - wystarczy że ma uprawnienia) zajmujące się adaptacją i zmianami w projekcie gotowym. Za wszelkie odpowiedzi w tym wątku lub PMy będę bardzo wdzięczny. Adaptacje mojego projektu - tylko pod względem konstrukcyjnym, robiło biuro projektowe mające swoją siedzibę na Jackowskiego ( obok Starostwa ). Jest to pracownia architektoniczna więc z pewnością nie będzie problemu w wykonaniu całej adaptacji. Niestety numeru telefonu nie mam. Będe w przyszłym tygodniu w tamtych okolicach to postaram się o namiar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomkrzysiek 03.03.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2009 Hej Poznaniacy z Poznania i okolic, poszukuję namiarów na osoby (nie musi być architekt - wystarczy że ma uprawnienia) zajmujące się adaptacją i zmianami w projekcie gotowym. Za wszelkie odpowiedzi w tym wątku lub PMy będę bardzo wdzięczny. Adaptacje mojego projektu - tylko pod względem konstrukcyjnym, robiło biuro projektowe mające swoją siedzibę na Jackowskiego ( obok Starostwa ). Jest to pracownia architektoniczna więc z pewnością nie będzie problemu w wykonaniu całej adaptacji. Niestety numeru telefonu nie mam. Będe w przyszłym tygodniu w tamtych okolicach to postaram się o namiar. Tez tam kupowałem projekt (obsługa do zaakceptowania )ale adaptacji nie polecam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gruni 04.03.2009 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Hej Poznaniacy z Poznania i okolic, poszukuję namiarów na osoby (nie musi być architekt - wystarczy że ma uprawnienia) zajmujące się adaptacją i zmianami w projekcie gotowym. Za wszelkie odpowiedzi w tym wątku lub PMy będę bardzo wdzięczny. Adaptacje mojego projektu - tylko pod względem konstrukcyjnym, robiło biuro projektowe mające swoją siedzibę na Jackowskiego ( obok Starostwa ). Jest to pracownia architektoniczna więc z pewnością nie będzie problemu w wykonaniu całej adaptacji. Niestety numeru telefonu nie mam. Będe w przyszłym tygodniu w tamtych okolicach to postaram się o namiar. Tez tam kupowałem projekt (obsługa do zaakceptowania )ale adaptacji nie polecam Wyjaśniając - adaptację robiłem sam, a potrzebowałem tylko pieczątki, uprawnień i podpisu konstruktora. Projekt kupowałem we Wrocławiu - Domena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawalara 04.03.2009 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Marca 2009 Naszą adaptację robiła młoda projektantka z Poznania. Póki co nie mamy zastrzeżeń, wiele zmian w gotowcu nie wprowadzaliśmy, więc nie musiała sie wykazYwać żadną dużą inicjatywą. Na nasze pytania odpowiadała rzeczowo. Jak ktoś będzie zainteresowany, to wyślę namiary na PW.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 06.03.2009 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2009 Ale mnie tutaj dawno nie było.... . Obiecuję poprawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kmk03 08.03.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam wszystkich,dołączamy sie do grupy - będziemy budować w Kicinie. Początek w maju- czerwcu jak tylko przebrniemy przez pozwolenia i podłączenia mediów. Czy ktoś z was ostatnio kupował bloczki fudnamentowe? jeśli tak to pochwalcie się cenami.pozdrawiamy i powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 08.03.2009 10:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Witam wszystkich, dołączamy sie do grupy - będziemy budować w Kicinie. Początek w maju- czerwcu jak tylko przebrniemy przez pozwolenia i podłączenia mediów. Czy ktoś z was ostatnio kupował bloczki fudnamentowe? jeśli tak to pochwalcie się cenami. pozdrawiamy i powodzenia Witam świeżynkę Ja kupowałam bloczki w ubiegłym tygodniu za 2,40 brutto Życzę powodzenia i cierpliwości w papierkowych przebojach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 08.03.2009 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2009 Żywych kwiatów nie dam, mimo chęci.Lecz słowa, które zostaną w pamięci,życzę szczęścia, dużo radościi długiej szczęśliwej przyszłości.Niech los Tobie z oczu łez nie wyciśnie,niechaj się wszystko wiedzie pomyślnie.Wszystko co piękne i wymarzone,w dniu Święta Kobiet niech będzie spełnione. http://images37.fotosik.pl/74/6fac640033cec960.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts