pawlok 19.08.2009 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Wiem tylko tyle,że podstawiają kontener na 7 dni...a może 10... i chyba kosztuje to 150 zł... Sprawdziłem właśnie telefonicznie 6m3 - 540 zł - pojemnik może stać tydzień. pozdrawiam Pawlok PS: dla porównania Eko-Rondo to 125zł/m3 - i pojemnik dają na 2-3 dni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pawlok 19.08.2009 06:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2009 Poszukuję firmy zajmującej się zakładaniem ogrodzenia tzn siatka i podmurówka. Odzwoniłem kilka firm i ceny maja! od 70 do 120 zł Czy ktos juz zakładał ogrodzenia i może polecić taka firmę? 70 zł to oferta jakiej firmy? Tanio a mam metrów sporo... pozdrawiam Pawlok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 20.08.2009 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 wracam po dłuższej nieobecności. Podpisałem umowę z architektami i wpłaciłem zaliczkę, projekt zaczął się robić i pod choinkę go dostanę. Gdyby ktoś potrzebował namiary na architektów do domu pasywnego niech da znać. (501605231) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 20.08.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 I tu spytam: Czy komuś mówi coś nazwa firmy EKO.BUD z Poznania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewola 21.08.2009 05:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 Czy ktoś na tym forum buduje poeme? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocampa 22.08.2009 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam Ja dopiero zaczynam tak wię witam wszystkich czy ktoś brał towar z firmy e-cegły?? interesują mnie bloczki i porotherm i jakie ogólnie wrażanie ze współpracy z nimi pozdrawiam Dawid ja brałem od nich cegłe, a dokładnie tą sprowadzaną z Niemiec. Ekipa budowlana, która u mnie była potwierdziła wysoką jakość bloczków(wizualnie). Wystawiają FV, zwrot palet bezproblemowy, to tyle co mogę napisać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocampa 22.08.2009 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 Witam wszystkich, planujemy budowę wiosną 2010 w okolicach Pobiedzisk. Jesteśmy na etapie wyboru projektu. Szukamy budujących dom od Lipińskich DCP94b lub podobny projekt, a także budujących w naszych okolicach. Jeżeli macie sprawdzoną ekipę budowlaną, proszę o informację. Witajcie ! interesują mnie opinie o nastepujacych firmach działających na terenie Poznania: 1. Hell Bud Pozdrawiam Tragedia, pobudowali dom niedaleko mnie. Zasypywali fundamenty bez żadnej izolacji wodnej, a teren na którym stawiają charakteryzuje się wysokim poziomem wód gruntowych. Później rozkopywali i poprawiali. Ściany budynku były poprawiane i kładzione jakieś płyty. najlepiej widać pod słońce jak idą krzywizny na rynnie i ścianach. na dachu wykończone tak,że woda leci po ścianie. taras bez podparcia, 6 miesięcy później była jakaś ekipa i coś robili na tarasie bo im coś tam pękło ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1975 24.08.2009 22:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Witam Przymierzam się do zakupu systemu wentylacyjnego opartego na rekuperatorze i do tego rozważam też gruntowy wymiennik ciepła. Czy ktoś z Was, którzy są w trakcie budowy i nie są w stanie jeszcze ocenić zalet GWC, ale są zdecydowani na jego założenie podjąłby się przekonania mnie, że warto z tego skorzystać? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
GLAMOURMUM 25.08.2009 06:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 Wiem tylko tyle,że podstawiają kontener na 7 dni...a może 10... i chyba kosztuje to 150 zł... Sprawdziłem właśnie telefonicznie 6m3 - 540 zł - pojemnik może stać tydzień. pozdrawiam Pawlok PS: dla porównania Eko-Rondo to 125zł/m3 - i pojemnik dają na 2-3 dni. no właśnie nie byłam pewna co do cen....ale co to za cena...którą acet mi podał 150 zł...????? ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 25.08.2009 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 GWC Zimą podgrzewa powietrze o max 5-6 *C co daje nam zysk energetyczny, dodatkowo nie będzie tak często zamarzał wymiennik w reku, więc jeśli ma grzałki do rozmrażania ti również oszczędność spowodowana rzadkim ich włączaniem. No i latem gdy temperatura na zewnątrz minie 25 kresek to jak załączysz By-pas to powietrze wpływające do domku zawsze się delikatnie schłodzi... (oczywiście na klimę to nielicz, ale mimo wszystko wolał bym siedzieć w salonie przy temp. 23* niż 28 tak jak teraz.... Wady? Większe opory powietrza w rurach co wiąże się z wentylatorami o większym sprężu, czyli jednorazowo wydatek jest większy, dodatkowo automatyka, (możesz sobie sterować ręcznie By-pasem za pomocą dźwigni, lub sterownik za ciebie to zrobi, gy temperatura zewnętrzna przekroczy zaprogramowaną wartość.) No i jakie rury do GWC. Jak masz kaskę to Rechau z dodatkiem jonów srebra, coby bakterii nie chodować, lub zwykła kanalizę. Ale co do średnic są różne zdania, w Niemieckich instalacjach stosuja rury o średnicy około 50mm w Polsce mówi sie że jak największa średnica, aby zniwelować opory... Tylko wtedy mniej grunt oddaje ciepło, czyli dla lepszego efektu dajesz dłuższa rurę, co znowu daje opory o kosztach nie wspominając. Do GWC trzeba mieć odpowiednio zlokalizowaną działkę ( rur nie ma sensu kopać op północy i wschodu), no i teren ten nie może być obsadzony roślinami (trawnik może być ), i nioe możesz go zacienić aby zapewnić prawidłową regenerację gruntu. Sorka że nie namawiałem tylko też wady wykazałem, ale inaczej się nie da, jak dla mnie zalety przważają nad wadami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maciej1975 25.08.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2009 GWC Zimą podgrzewa powietrze o max 5-6 *C co daje nam zysk energetyczny, dodatkowo ....................................... Bardzo dziękuję za tę opinię. U mnie z uwagi na wysokie wody gruntowe rozwiązanie jest oparte na wymienniku gruntowym z czynnikiem pośrednim (wymiennik ciecz-powietrze) i nie ma znaczenia położenie względem stron świata i kwestia nasłonecznienia gruntu (tak mówi fachowiec, który mi to ma zakładać). Może ktoś jeszcze podzieli się doświadczeniem w tym zakresie / opinią? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 26.08.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Z tego co pamiętam to niezależnie od instalacji, czy to będzie żwirowy, rurowy czy cieczowy musi być miejsce nasłonecznione, ze względu na regenerację złoża gruntu... Takie warunki stawiają na przykład przy pompach ciepła... Ale... mogę sie mylić... Najlepiej sprawdź co inni wykonawcyczy projektanci mówią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 26.08.2009 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Z tego co pamiętam to niezależnie od instalacji, czy to będzie żwirowy, rurowy czy cieczowy musi być miejsce nasłonecznione, ze względu na regenerację złoża gruntu... Takie warunki stawiają na przykład przy pompach ciepła... Ale... mogę sie mylić... Po pierwsze, to nie musi... Po drugie, to dobrze jak jest w miejscu nasłonecznionym... Po trzecie, ale tylko zimą... Po czwarte, bo latem to lepiej jak jest w cieniu... No nie...? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 26.08.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Hej, może mi ktoś powiedzieć, czy gdzieś można kupić beton, tak żeby wicie, rozumicie nie upierali się za bardzo z wystawieniem faktury ? Info najlepiej na priva... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tmk52 26.08.2009 19:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2009 Witam, Macie moze jakies namiary na cegłe Eder w Wielkopolsce ? Odpowiednik Porotherm 25. Prosze o namiary na priv odnośnie sprawdzonych sprzedawców w WLKP co mają tą cegłę. Dzieki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wujt 27.08.2009 06:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam, Macie moze jakies namiary na cegłe Eder w Wielkopolsce ? Odpowiednik Porotherm 25. Prosze o namiary na priv odnośnie sprawdzonych sprzedawców w WLKP co mają tą cegłę. Dzieki. Witam, Ja cegłę Eder kupowałem w Elbau w Przeźmierowie i w Mad-Max w Mrowinie. Cegła jest super, polecam. Ceny lepsze niż Porotherm. Pozdrowienia, Wujt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 27.08.2009 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 No nie...? Dobrze to stwierdziłeś, tak jak pisałem nie jestem fachowcem Ale zawsze to miło jak ktoś bardziej doświadzczony się wypowie, Myślę że mozna zaprosić na stronę : http://forum.muratordom.pl/rekuperator,t2602-1680.htm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 27.08.2009 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2009 Witam, Macie moze jakies namiary na cegłe Eder w Wielkopolsce ? Odpowiednik Porotherm 25. Prosze o namiary na priv odnośnie sprawdzonych sprzedawców w WLKP co mają tą cegłę. Dzieki. Witam, Ja cegłę Eder kupowałem w Elbau w Przeźmierowie i w Mad-Max w Mrowinie. Cegła jest super, polecam. Ceny lepsze niż Porotherm. Pozdrowienia, Wujt Witam, My cegłę EDER ( szlifowaną 44 - ściana jednowarstwowa) kupowaliśmy w firmie TROPS - oddział w Pile. Cenowo bezkonkurencyjni !!! Nikt inny w całej Polsce nie dał nam takiej ceny jak oni Najlepiej rozmaiwć z Panem Damianem. A cegła - faktycznie SUPER a i klej dostaliśmy gratis (1 worek do 1 palety cegieł). Jedyne na co uczulam - lepiej być osobiście przy dostawie i sprawdzić czy aby na pewno wszystko się zgadza ... my mieliśmy trochę problemów ... Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mycha73 29.08.2009 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Sierpnia 2009 Witam Wszystkich, Tym razem ja zwracam się z prośbą - czy ktoś z Was ma dobrą umowę na prace ciesielsko - dekarskie i mógłby ją udostępnić ? Byłabym ogromnie wdzięczna I w związku też z tematem mam pytanie - czy za wykonany dach płacicie po zrobieniu całe 100 % umówionej kwoty, czy zostawiacie 10-20 % do sprawdzenia wykonanej pracy - na przykład po deszczach czy aby na pewno wszystko jest OK. Z góry dzięki za odpowiedzi Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micox 31.08.2009 19:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Sierpnia 2009 Witajcie, mam ogromną prośbę, a raczej pytanie, ile płaciliście za tynki wewnętrzne, cementowo-wapienne, 700-800m2.... Szukam sprawdzonego, godnego polecenia tynkarza..... Pozdrawiam Komfortowy C34aL Kamionki/k.Poznania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts