Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich umęczonych budową :) Czy ktoś z Was przerabiał temat karpiówki ? Będę wdzięczny za radę gdzie korzystnie kupię dobrą dachówkę.Mogę odwdzięczyć się namiarem na dobrą i solidną ekipę murarską z północno zachodniej wlkp.Potrzebuję też namiar na kilka wywrotek dobrej ziemi lub torfu pod przyszły ogród. Dom buduję w okolicach Sierakowa.

Pozdrawiam Was ! 8)

Rozmawiałem niedawno z moim wykonawcą o dachówce, wspominał, że najlepsze ceny mają w budmarze w Baranowie. Ale on stale u nich bierze więc może dla niego najlepsze, a poza tym to różnie.

Witam,

poszukuje niedrogiego Wykonawcę certyfikatu energetycznego ?

Czy ktoś już to przerabiał ten temat?

Wojciech Kaczmarek tel.606 828 420.Pamiętaj tylko, że zawarte w nim dane sa wiążące w przypadku (czego nikomu nie życzę) sprzedaży domu.Rozbieżności mogą doprowadzic do unieważnienia umowy.(chyba,że w tej kwestji prawnej coś się zmieniło) :lol:

Witam,

poszukuje niedrogiego Wykonawcę certyfikatu energetycznego ?

Czy ktoś już to przerabiał ten temat?

Wojciech Kaczmarek tel.606 828 420.Pamiętaj tylko, że zawarte w nim dane sa wiążące w przypadku (czego nikomu nie życzę) sprzedaży domu.Rozbieżności mogą doprowadzic do unieważnienia umowy.(chyba,że w tej kwestji prawnej coś się zmieniło) :lol:

Witam,

przygotowujemy się do budowy domu pasywnego (oby). Muszę doprecyzować projekt, żeby wybrać teraz materiały.

Potrzebuję dobrego specjalisty do obliczenia parametrów płyty fundamentowej. Dzięki.

Ps. Taki pomysł. Czy razem (w ramach grupy) nie łatwiej negocjawać cen z hurtowniami???

Witam

Moglibyście podrzucić namiary na ciekawe studia kuchenne w wlkp lub po prostu miejsca gdzie produkują lub sprzedają kuchnie nowoczesne. Szukamy po necie sporo ale ceny przyprawiaja o zawrot....

Nie wiem jak z cenami,ale bardzo dobre meble kuchenne robią w Nowym Tomyślu. Ich przedstawiciel jest w Poznaniu na ulicy Umultowskiej 9 . Pozdrawiam.

Witam

Moglibyście podrzucić namiary na ciekawe studia kuchenne w wlkp lub po prostu miejsca gdzie produkują lub sprzedają kuchnie nowoczesne. Szukamy po necie sporo ale ceny przyprawiaja o zawrot....

Nie wiem jak z cenami,ale bardzo dobre meble kuchenne robią w Nowym Tomyślu. Ich przedstawiciel jest w Poznaniu na ulicy Umultowskiej 9 . Pozdrawiam.

Widziałem już wiele kuchni, niestety często cena idzie w parze z jakością. Osobiście kupiłbym meble z WFM... A jeżeli nie, to zwróciłbym uwagę na następujące szczegóły:

1. System wysuwania szuflad nie na plastikowych rolkach, ale na szynach (pełen wysuw z samodomykaniem)

2. Boczne ścianki mebli łączone z resztą na kołki, a nie na wkręty, aby z boku nie było widać śladu montażu (zaślepki)

3. Jakość forniru.

Witam Was ponownie ! Czy ktoś z Was ma u siebie kominy z gotowych elementów ? szukam wskazówek,gdzie i jakie kupić,by nie przepłacić i być zadowolonym :oops:

Witam,

ja mam Plewe. Jest tanszy od Schiedla i Leiera.

pozdrawiam

To jeszcze proszę tylko o wskazówkę,gdzie kupowaliście te kominy i będę szczęśliwy...