Jarek EM08 28.01.2010 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2010 Powoli (a nawet bardzo powoli) przymierzam się do rozpoczęcia ocieplania budynku i moją głowę zaprząta fakt, że na ścianę domu zaplanowane jest 20 cm ocieplenia, a ja zastanawiam się czy na naszym poznańskim rynku są do dostania takie rarytasy jak listwy startowe o szerokości 20 cm. Jak ktoś z Was ma namiary na "cuś" takiego, to niech się nimi podzieli... J. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czesia baumann 29.01.2010 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 witajcie jestem tu na tym forum nowa zaczeliśmy budowe 2009.10 w Promnicach gm.Czerwonak domu Atlas http://www.dobredomy.pl/?id_project=32 fundamenty już mamy szukam żwiru w miare taniego do wypełnienia tych fundamentów . Jedna firma ze Skoków chce 450zł za wywrotke to jest ok 20/22 tony . czy to jest dobra cena czy macie taniej pozdrawiam czesia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 29.01.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Powoli (a nawet bardzo powoli) przymierzam się do rozpoczęcia ocieplania budynku i moją głowę zaprząta fakt, że na ścianę domu zaplanowane jest 20 cm ocieplenia, a ja zastanawiam się czy na naszym poznańskim rynku są do dostania takie rarytasy jak listwy startowe o szerokości 20 cm. Jak ktoś z Was ma namiary na "cuś" takiego, to niech się nimi podzieli... miałem podobne plany 20cm styro, ale okazało się że do tej grubości potrzebna są już łączniki stalowe których koszt wychodził jakieś 1,6tys, przy zmianie grubości z 16 na 20cm zanim zwróci się te dodatkowe 1,6tys na łączniki do tego jeszcze styropian, czyli łącznie ponad 3tys... a oszczędności może kilkadziesiąt pln rocznie... stanęło na 16cm na ścianie i 3tys w portfelu:) a co do listwy startowej, ja miałem wyprowadzony styro z ocieplenia ściany fund więc listwa nie była potrzebna, tylko kapinos Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 29.01.2010 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Czy macie namiary na sensownego wykonawcę wod-kan i co??? Moge dać swojego, ogrzewanie podłogówka woda,gaz wszystko działa i grzeje 888 918 475 p. Pawlick pzdr Dziękuję bardzo jeszcze dziś się z nim skontaktujemy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 29.01.2010 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Witam Montował ktoś ostatnio szambo betonowe? Będę wdzięczny za namiary. Jakiś czas temu przewijal sie temat szamb z radomia ale odnośniki na alegro sa już nieaktualne a na samym alegro jest kilka firm z radomia i nie wiadomo, która dobra. Dziękuje z góry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 29.01.2010 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 witajcie jestem tu na tym forum nowa zaczeliśmy budowe 2009.10 w Promnicach gm.Czerwonak domu Atlas http://www.dobredomy.pl/?id_project=32 fundamenty już mamy szukam żwiru w miare taniego do wypełnienia tych fundamentów . Jedna firma ze Skoków chce 450zł za wywrotke to jest ok 20/22 tony . czy to jest dobra cena czy macie taniej pozdrawiam czesia żwir czy piasek? jak piasek to zadzwoń pod nr. 605 44 14 91 (Jerzy Gierdalski). Może jakoś Ci pomoże. Ja brałem od niego pospółke i wychodziło chyba 300 zł za wywrotkę (ale nie pamiętam dokładnie bo już trochę czasu minęło). Ale pewnie cena zależy od odległości też - do mnie miał blisko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 29.01.2010 21:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 Powoli (a nawet bardzo powoli) przymierzam się do rozpoczęcia ocieplania budynku i moją głowę zaprząta fakt, że na ścianę domu zaplanowane jest 20 cm ocieplenia, a ja zastanawiam się czy na naszym poznańskim rynku są do dostania takie rarytasy jak listwy startowe o szerokości 20 cm. Jak ktoś z Was ma namiary na "cuś" takiego, to niech się nimi podzieli... miałem podobne plany 20cm styro, ale okazało się że do tej grubości potrzebna są już łączniki stalowe których koszt wychodził jakieś 1,6tys, O rany! A co to za łączniki do listw cokołowych, które kosztują 1.6kPLN? To chyba jakieś ze złota... Gdzie chcieli ci coś takiego sprzedać? Przy zmianie grubości z 16 na 20cm zanim zwróci się te dodatkowe 1,6tys na łączniki do tego jeszcze styropian, czyli łącznie ponad 3tys... a oszczędności może kilkadziesiąt pln rocznie... stanęło na 16cm na ścianie i 3tys w portfelu:) Tylko, że ja nie mogę sobie wstawić 16 cm bo bym miał wtedy mniej na elewacji niż na fundamentach... Co to by był za cokół... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brachol 29.01.2010 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Stycznia 2010 O rany! A co to za łączniki do listw cokołowych, które kosztują 1.6kPLN? To chyba jakieś ze złota... Gdzie chcieli ci coś takiego sprzedać? to chyba chodzi o kolki do mocowania styropianu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aadamuss24 30.01.2010 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Ale pewnie cena zależy od odległości też - do mnie miał blisko. Witam. Jerzyki a gdzie to blisko ? pozdr adam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sakiw 30.01.2010 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 Jarek EM08 napisał: O rany! A co to za łączniki do listw cokołowych, które kosztują 1.6kPLN? To chyba jakieś ze złota... Gdzie chcieli ci coś takiego sprzedać? to chyba chodzi o kolki do mocowania styropianu dokładnie chodzi o kołki do mocowanie styro a nie listwy Jarek EM08 Tylko, że ja nie mogę sobie wstawić 16 cm bo bym miał wtedy mniej na elewacji niż na fundamentach... Co to by był za cokół... jeżeli masz wyprowadzony styro z fund to po co taka listwa startowa??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rodzinnebudowanie 30.01.2010 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2010 witajcie jestem tu na tym forum nowa zaczeliśmy budowe 2009.10 w Promnicach gm.Czerwonak domu Atlas http://www.dobredomy.pl/?id_project=32 fundamenty już mamy szukam żwiru w miare taniego do wypełnienia tych fundamentów . Jedna firma ze Skoków chce 450zł za wywrotke to jest ok 20/22 tony . czy to jest dobra cena czy macie taniej pozdrawiam czesia 25t za 480,- do Promnic oferował w ubiegłym roku pan Spalonia, mieszka gdzieś blisko, a towar gdzie bierze to nie pytałem, ale jego brat oferuje też usługi koparką, więc można kompleksowo załatwić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jerzyki 01.02.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Ale pewnie cena zależy od odległości też - do mnie miał blisko. Witam. Jerzyki a gdzie to blisko ? pozdr adam okolice Pobiedzisk/Biskupic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek EM08 01.02.2010 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2010 Jarek EM08 napisał: Tylko, że ja nie mogę sobie wstawić 16 cm bo bym miał wtedy mniej na elewacji niż na fundamentach... Co to by był za cokół... jeżeli masz wyprowadzony styro z fund to po co taka listwa startowa??? No ale listwa startowa nie przydaje się nie tylko do tego, żeby móc ułożyć poziomo na niej izolację, czy po to żeby mieć kampinos, ale ma też chronić gotowy system przed ewentualnymi uszkodzeniami mechanicznymi, a także przed gryzoniami, które zimą szukają w materiale izolacyjnym schronienia przed chłodem. O ile nie mam nic przeciwko szukaniu na budowie rożnych oszczędności, to akurat listy startowe to >>>moim<<< zdaniem niezbyt dobre miejsce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czesia baumann 02.02.2010 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lutego 2010 Dzieki wielkie ...CHcę wiosny !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!![/i] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pablo 1 07.02.2010 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lutego 2010 Witam. Mam do sprzedania Garaż, skrzynkę elektryczną (z licznikiem, itp.) oraz drewniane WC - Wszystko ma 1 rok (jak nowe), cena do uzgodnienia. Tel. kontaktowy 696 08 22 85. Pozdrawiam Pablo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Johnadias 11.02.2010 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2010 Witam i również przyłączam się do grupy 2009. Co prawda zaczęliśmy budowę już w zeszłym roku, ale zostały postawione tylko fundamenty, które teraz sobie ładnie zimują... Budujemy w Mosinie, jak starczy gotówki, chcemy w tym roku zakończyć stan surowy zamknięty... Pozdrawiam wszystkich budujących.... Witaj Esiak! Jesteśmy na tym samym etapie co wy, też zimujemy na zerowo Puszysty śnieżek pięknie okrywa i izoluje fundamenty, nie straszne są więc te mrozy. Ale jestem w szoku jak widzę tych budowlańców murujących ściany przy -16 np. na przeciwko Tesco w Mosinie, no i też jadąc dalej na Stęszew na Konopnickiej... taka "randara" za domkami deweloperskimi...szok!! Ciekawe co robi ta woda z zaprawy przy takich temperaturach... W tym roku też startujemy ale właśnie zastanawiam się i w tym temacie mam pytanie do wszystkich... Czy mając określoną pule pieniędzy, która starczy do stanu surowego zamkniętego, warto właśnie wstawiać okna i drzwi i tak czekać na kolejną kupkę pieniędzy za rok, czy może lepiej zrobić surowy otwarty, pieniądze na lokacie, przez rok dozbierać kase i za rok wstawić okna i pociągnąć instalacje tynki i ocieplenie? Co o tym myślicie? Jak robiliście sami? Pozdrawiam Johnadias Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serion 12.02.2010 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 @Johnadias Mój dom jest na uboczu i nie mogę go stale pilnować - wobec tego nie wstawiałem okien i nie robiłem żadnych instalacji w środku. Wolałem nie ryzykować złodzieja lub wandala. Dalej ruszę wiosną. Gdyby dom był pod stałą opieką to wstawił bym okna i wszystko, na co kasy by starczyło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bmz 12.02.2010 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Mam pytanie , chciałabym poznać Wasze opinie i doświadczenia:) CO robiliście najpierw instalacje - tynki - posadzki i okna czy okna przed instalacjami i tynkami ?Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michał i Magda 12.02.2010 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Mam pytanie , chciałabym poznać Wasze opinie i doświadczenia:) CO robiliście najpierw instalacje - tynki - posadzki i okna czy okna przed instalacjami i tynkami ? Czekam z niecierpliwością na Wasze opinie:) Zależy jakie okna montujesz. W przypadku drewnianych producenci często zastrzegają sobie montaż po tynkach, nawet pod groźbą utraty gwarancji. My mamy okna PCV, zamontowaliśmy okna, teraz kładziemy elektrykę, w przyszłym tygodniu wchodzi hydraulik, potem tynki i wylewki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
serion 12.02.2010 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2010 Instalacje z reguły kładzie się przed tynkami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts