jerzyki 11.06.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 (edytowane) Nie mam żadnej bednarki i wszystko jest OK. Pytałam elektryka z ENEI zaufanego i stwierdził, że to bez sensu, kiedys, jak były wanny żeliwne to tak, ale teraz w dobie akrylu to mija się z celem. W każdym bądź razie nic mnie nie kopie:) a ja mam elektrykę zrobionego przez byłego pracownika Enei i jakoś robił mi bednarkę i uziemnienie do każdej wanny/brodzika. Koszt nieporównywalny do spokoju na przyszłość Nie ma czegoś takiego, że nie kopie - tam gdzie woda i elektryka będzie kopać. Nie wszystko na/w wannnie/brodziku masz akrylowe. Attn Egon. Jak nie zrobiłeś uziomu na etapie fundamentów (podobno są to jakiś płaskie kształtowniki) to potem można zrobić benarke/szpilki w ziemie - też w sumie załatwia sprawę (ja tak robiłem bo zapomniałem o uziomie na początku). Nie wyznaje sie na tej hokus pokus terminologii elektrycznej ale coś takiego mi gadał elektryk - być może bez sensu ale brzmiało wiarygodnie Edytowane 11 Czerwca 2010 przez jerzyki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Egon 11.06.2010 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2010 Attn Egon. Jak nie zrobiłeś uziomu na etapie fundamentów (podobno są to jakiś płaskie kształtowniki) to potem można zrobić benarke/szpilki w ziemie - też w sumie załatwia sprawę (ja tak robiłem bo zapomniałem o uziomie na początku). Nie wyznaje sie na tej hokus pokus terminologii elektrycznej ale coś takiego mi gadał elektryk - być może bez sensu ale brzmiało wiarygodnie Taki uziom szpilkowy zaproponował mój elektryk. Ma załatwić sprawę. Waham się jednak co do uziomu fundamentowego, ale koszty samej bednarki to 500 zł + uchwyty. Pośrednim sposobem, podanym przez mojego KierBuda, jest zespawanie prętów zbrojeniowych w obwód i przymocowanie do nich kilku wąsów bednarki. Nie mam jasnego zdania, bo elektryka kończy się u mnie na wymianie bezpieczników i zrobieniu połączenia szeregowego lub równoległego żarówek halogenowych. To wszystko co potrafię i wiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
micox 12.06.2010 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2010 Witajcie przyjaciele, poszukuję sprawdzonej Ekipy do szpachlowania scian 0k. 550m2 + obrobienie okien . KAMIONKI k. Poznania Bardzo będe wdzięczny za polecenie EKIPY. 693 000 810 lub [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 23.06.2010 17:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Czerwca 2010 Witam się serdecznie. Ja wprawdzie na zupełnie innym etapie budowy, ale z racji liczebności i aktywności grupy pozwolę sobie zadać tu pytanie. czy ktoś z Was wykonywał fundament na palach i w związku z tym może polecić jakiegoś wykonawcę? na gwałt potrzebuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jasmina33 28.06.2010 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2010 witam, szukam taniej hurtowni z materiałami do ocieplenia i tynków, np. styropian Platinum 20cm oraz dobrej ekipy ktora wykona ocieplenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 02.07.2010 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2010 Wziąłbym szambo z Radomia ale szukam chętnego na wspólny transport, dla zachęty powiem że za zbiornik 8m3 z transportem chcą 2500 netto, w naszych okolicach to raczej zawsze drożej wychodzi. Są chętni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lipka71 06.07.2010 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lipca 2010 tomclav a kiedy będziesz brał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mike0001 07.07.2010 11:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Hej,poszukuje gwarantującej dobra jakość vs nie powalającej z nóg ceną ekipy zajmującej się szpachlowaniem i malowaniem.Będę wdzięczny za wskazanie takiej w Poznaniu lub okolicach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 07.07.2010 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Jestemy na końcowym etapie budowania domu i zbieramy dokumenty potrzebne do odbioru, czy ktoś może napisać do potrzebujemy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 07.07.2010 19:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Terry rzuć okiem na ostatni wis w dzienniku neferhttp://forum.muratordom.pl/showthread.php?49019-Nefer-JAZDA-PO-BANDZIE.-Te%C5%9Bciowej-Dedykuj%C4%99-)/page15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terry 07.07.2010 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Lipca 2010 Dziękuję bardzo, trochę tego dużo także do roboty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
myszonik 08.07.2010 06:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Lipca 2010 To prawda wygląda przerażajaco, a ja myślałam, że jak już załatwię PNB i wybuduję dom to skońxczy się walka z urzędami:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 10.07.2010 20:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2010 Wziąłbym szambo z Radomia ale szukam chętnego na wspólny transport, dla zachęty powiem że za zbiornik 8m3 z transportem chcą 2500 netto, w naszych okolicach to raczej zawsze drożej wychodzi. Są chętni? Chętnie skorzystam z możliwości zaoszczędzenia na czymkolwiek przy budowie więc też się piszę na ściąganie szamba z Radomia.. chociaz jesteśmy na razie na etapie fundamentów, nie wiem kiedy będzie potrzebne szambo (muszę to jeszcze sprawdzić), nie robiłam jeszcze rozeznania w firmach. CZy masz też firmę do montażu szamba? Ja potrzebuję 8l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 14.07.2010 05:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 co prawda to nie ten rok budowy bo dopiero zaczelismy ale co niektórzy w tej grupie juz pewnie maja okna a ja zastanawiam sie nad wyborem jak na razie powaznie zastanawiamy sie nad oknoplastem z krakowa ale czytam po forum ze montaz jednak jest najwazniejszy czy ktos moze polecic przedstawiciela z dobrym montazem? moze to byc niekoniecznie sprzedawca akurat oknoplastu... i pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amyF 14.07.2010 05:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Chętnie skorzystam z możliwości zaoszczędzenia na czymkolwiek przy budowie więc też się piszę na ściąganie szamba z Radomia.. chociaz jesteśmy na razie na etapie fundamentów, nie wiem kiedy będzie potrzebne szambo (muszę to jeszcze sprawdzić), nie robiłam jeszcze rozeznania w firmach. CZy masz też firmę do montażu szamba? Ja potrzebuję 8l. ja tez bede potrzebowac szambo i tez jestem na etapie fundamentow Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 14.07.2010 08:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 tomclav - inicjator ściągania szamba z Radomia coś przepadł, może szczęśliwie wakacjuje.. widzę że zbiera nam się grupa zainteresowanych szambem, nasza siła przetargowa rośnie:) Z tego co wytyczałam do grupy zainteresowanych zalicza się: amyF, lipka71, tomclav, mikiada.. czy ktoś jeszcze chcesz zaoszczędzić na szambie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 14.07.2010 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 (edytowane) tomclav a kiedy będziesz brał? Ja to właściwie w każdej chwili mogę. teren jest uszykowany, kasa czeka na wydanie więc kwestia ustalenia terminu z dostawcą i wspołchętnymi do transportu. Nie przepadł tylko robi inne rzeczy:) Ja buduję w Gowarzewie okolice Swarzędza, napiszcie dokąd byście potrzebowali transport, jakie duże szambo itd. Zadzwonię do Radomiaków zapytać o lepszą cenę. Jak macie jakieś namiary w Radomiu to podzielcie się może macie lepsze od moich. na teraz lider to: 1900netto za 8m3 lub 2300netto za 10m3. Transport 2000zł, maksymalnie wchodzą 3 szamba 10m3. W cenie płyta, kominek i właz żeliwny; szambo jednokomorowe, płyta montowana na klej. Rabat przy zakupie 3 szt. to 100zł na sztuce szamba, dostępność towaru i transportu - przyszły tydzień. Strona: http://www.jesbet.pl Edytowane 14 Lipca 2010 przez tomclav Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 14.07.2010 08:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ale z Ciebie szczęśliwy człowiek jak piszesz że kasa czeka na wydanie:)!!! Czy miałeś już kontakt z jakąś firmą z Radomia? Czy pytałeś o cenę? Ile mogą ściągnąć jednym transportem i jaka jest u nich cena? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikiada 14.07.2010 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ja potrzebuję dostawę do Kamionek. Potrzebuję też ekipę do zainstalowania szamba. Przyszły tydzień.... jeju muszę sprawdzić czy to dla mnie nie za wcześnie.. jeszcze siedzę w fundamentach:) A robiłeś już porównanie do poznańskich firm...nie wiem jak to jest z gwarancją, serwisem .. Radom daleko jest a też gdzieś przeczytałam na forum że jakieś szambo zapadło się po zainstalowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomclav 14.07.2010 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2010 Ja potrzebuję dostawę do Kamionek. Potrzebuję też ekipę do zainstalowania szamba. Przyszły tydzień.... jeju muszę sprawdzić czy to dla mnie nie za wcześnie.. jeszcze siedzę w fundamentach:) A robiłeś już porównanie do poznańskich firm...nie wiem jak to jest z gwarancją, serwisem .. Radom daleko jest a też gdzieś przeczytałam na forum że jakieś szambo zapadło się po zainstalowaniu. co do cen itd zobacz mój post powyżej. Poznańskie firmy za te same wielkości to około 4000-4500netto z transportem i włożeniem. przy szambie z Radomia dochodzi Ci koszt koparkowego - jakieś 80zł/h. Ja też się zastanawiam, ale jak kupię z fv to mam zawsze jakiś papier, nie bierzesz od Pana Kazia, który sam kręci beton w betoniarce za domem więc ryzyko nie większe niż w Poznaniu. W poznaniu chwalą fach bet - zadzwoń i porozmawiaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts