Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,4k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam

Wszystkich jak dobrze pójdzie to od kwietnia zaczynamy z budową

(D08 przestronny z Muratora) w Gruszczynie

Przyznaję się od razu, że prywatnie zajmuje się sprzedażą pokryć dachowych

więc służę pomocą, swoją wiedzą i nie tylko :)

pozdrawiam

[email protected]

to rewelacja. Bo na razie najwięcej problemu mam właśnie z dachem :)

Witam

pozdrawiam

[email protected]

jak masz jakieś pytania to śmiało pisz na maila

pozdrawiam

[email protected]

Witam

pozdrawiam

[email protected]

jak masz jakieś pytania to śmiało pisz na maila

pozdrawiam

[email protected]

dzięki bardzo :)

wracając do tematu bloczków - czy ktos już budował z bloczków z TBB Delta - przyznam że cena 2,40 jest atrakcyjna, pytanie tylko czy jakosciowo są bez zarzutów. Jesli ktoś już coś zdziałał tymi bloczkami to proszę o info.

Ja kupiłam... i 23 marca będą stawiane fundamenty...wtedy zdam relacje. Widziałam sporo bloczków betonowych... i te akurat bardzo mi sie podobały z wyglądu... bardzo równe :)

ja kupuję więźbę za 599 zł

mozna wiedziec gdzie w tej cenie jest drewno konstrukcyne?

na razie nie powiem , dopóki nie sprawdzę jakości.... nie chcę mieć Was i Waszych dachów na sumieniu. W ten weekend jadę zobaczyć z cieślą, który sie zna na drzewie.... a jeżeli okaże sie że jest ok, to wtedy podam namiary na tym wątku :)

Chyba trafiłam właściwie.

Meldujemy się w wątku: działka kupiona w 2008r. - właśnie podpisaliśmy umowę z Legaletem. Przybliżony czas realizacji - druga połowa czerwca. Do tego czasu oczekujemy na projekt (Legalet i dom) no i na pozwolenie na budowę. Mam nadzieje, że zgramy terminy.

Prąd mamy, w poniedziałek zakładają nam wodę.

Do czasu płyty chciałabym ogrodzić działkę - i tu mam zgryz, bo co jakiś czas mam inny pomysł. Działka leśna 2200m2 - trochę do ogradzania jest zwłaszcza, że sama własna droga dojazdowa ma 5 m szer i 30 m długości.Czy jest sens wydawać kasę na np. leśną siatkę aby ją potem wymieniać?

Mam dwie lewe do wklejania fotek - jak zmolestuję męża to wkleję płot o którym myslałam ale zaczynam się zastanawiać...Mam namysli cos bez podmurówki (musi być migracja wszelkich zwierząt leśno - niewielkich), może słupki z cegły (nie klinkier) i jakieś solidne drewno między. Dewiza: proste, leśne, żeby sie nie gryzło z prostym w formie domem no i najlepiej niedrogo.

Wiem, że mam wymagania :lol:

Po doczytaniu początku wątku 8) :

Michał i Magda - my będziemy budować się w Grabach - to między Czerniejewem a Neklą. Obecnie mieszkamy koło Pobiedzisk (dokładnie Pobiedziska - Letnisko)

Mamy zamiar budować w prefabrykowanym szkielecie z firmą Polski Dom z Krakowa. Z powodu lokalizacji - także oczyszczalnia i pompa powietrzna.

Tak patrzę na ten kibelek - przydałby się - czy mogę prosić o cene i "instrukcję obsługi" - chodzi mi oczywiście o gospodarkę "odpadami" ?

:oops:

Chyba trafiłam właściwie.

Meldujemy się w wątku: działka kupiona w 2008r. - właśnie podpisaliśmy umowę z Legaletem. Przybliżony czas realizacji - druga połowa czerwca. Do tego czasu oczekujemy na projekt (Legalet i dom) no i na pozwolenie na budowę. Mam nadzieje, że zgramy terminy.

Prąd mamy, w poniedziałek zakładają nam wodę.

Do czasu płyty chciałabym ogrodzić działkę - i tu mam zgryz, bo co jakiś czas mam inny pomysł. Działka leśna 2200m2 - trochę do ogradzania jest zwłaszcza, że sama własna droga dojazdowa ma 5 m szer i 30 m długości.Czy jest sens wydawać kasę na np. leśną siatkę aby ją potem wymieniać?

Mam dwie lewe do wklejania fotek - jak zmolestuję męża to wkleję płot o którym myslałam ale zaczynam się zastanawiać...Mam namysli cos bez podmurówki (musi być migracja wszelkich zwierząt leśno - niewielkich), może słupki z cegły (nie klinkier) i jakieś solidne drewno między. Dewiza: proste, leśne, żeby sie nie gryzło z prostym w formie domem no i najlepiej niedrogo.

Wiem, że mam wymagania :lol:

Po doczytaniu początku wątku 8) :

Michał i Magda - my będziemy budować się w Grabach - to między Czerniejewem a Neklą. Obecnie mieszkamy koło Pobiedzisk (dokładnie Pobiedziska - Letnisko)

Mamy zamiar budować w prefabrykowanym szkielecie z firmą Polski Dom z Krakowa. Z powodu lokalizacji - także oczyszczalnia i pompa powietrzna.

Tak patrzę na ten kibelek - przydałby się - czy mogę prosić o cene i "instrukcję obsługi" - chodzi mi oczywiście o gospodarkę "odpadami" ?

:oops:

elisee - bardzo prosimy o założenie dziennika.... w którym to będziemy podziwiać Twoje poczynania :)

Witam jakie macie ceny za stan surowy

u nas pow z garazem 177 m2 w parterze mam pierwszą wycenę

fundamenty,ściany,strop, kominy bez ciesielki 35 tys

pozdrawiam

[email protected]

to nie wiele...a firma sprawdzona?

raczej tak mam namiar od znajomego, czekam jeszcze na jedną wycenę ekipa też sprawdzona zobaczymy