laciaty 11.02.2009 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witajcie. Pomału rozglądam się za materiałami budowlanymi do ocieplenia domu. W gre wchodzi styropian 100mm, nie wiem jeszcze jaka marka. Chodzi o to żeby nie było za drogo. Ad.1 Co myślicie o :-ISOVER EUROSTYR 15 NEO-ARBET EPS 042-Genderka EPS70-Knauf FASADA EPS70może jakieś inne do ok.30zł/ opak 0,3 m3 ? Ad.2 Styropian frezowany jest ,,jak zakładka"? Bo niekoniecznie wiem o co chodzi. Ad.3 Jaki jaki klej do styropianu polecacie?marka, cena, wydajność? Ad.4 Kilka osób w otoczeniu dokonywało termoizolacji bez stosowania siatki z włókna szklanego? Czy to nie osłabia całego ocieplenia?Jeżeli nie stosuje się siatki to kładzie się tynk bezpośrednio na styropian?? Ad.5 Jeżeli z siatką to jaki polecacie klej do siatki?marka, cena, wydajność? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zbigmor 11.02.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witajcie. Pomału rozglądam się za materiałami budowlanymi do ocieplenia domu. W gre wchodzi styropian 100mm, nie wiem jeszcze jaka marka. Chodzi o to żeby nie było za drogo. Ad.1 Co myślicie o : -ISOVER EUROSTYR 15 NEO -ARBET EPS 042 -Genderka EPS70 -Knauf FASADA EPS70 może jakieś inne do ok.30zł/ opak 0,3 m3 ? Ad.2 Styropian frezowany jest ,,jak zakładka"? Bo niekoniecznie wiem o co chodzi. Ad.3 Jaki jaki klej do styropianu polecacie? marka, cena, wydajność? Ad.4 Kilka osób w otoczeniu dokonywało termoizolacji bez stosowania siatki z włókna szklanego? Czy to nie osłabia całego ocieplenia? Jeżeli nie stosuje się siatki to kładzie się tynk bezpośrednio na styropian?? Ad.5 Jeżeli z siatką to jaki polecacie klej do siatki? marka, cena, wydajność? Radzę patrzeć na cenę w stosunku do parametrów. Jeśli chodzi o siatkę to musi ona być koniecznie. Ocieplenia to nie osłabia, ale umożliwia położenie tynku bez pęknięć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czopuch 11.02.2009 14:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ja wybralem SWISSPOR 040 frez, jeszcze jest dobra cena, ale szykuja 20% podwyzki, a klej do styropianu to weber ks111 i do siatki ks121. Na zewnatrz raczej nie robilbym bez siatki. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 11.02.2009 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 ja kupiłem właśnie na elewację swisspor lambda 032 150mmm z frezem, cenę dobra wytargowałem, negocjacje z kilkoma hurtowniami na maksa, na kleje i tynki przyjdzie czas latem, ale bez siatki bym się też nie porywał, tym bardziej że nie jest to jakiś porażający koszt a biedy bez niej może być niemało.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boleslaw64 11.02.2009 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 uważam że należy kupić system wszystkie parametry dopasowane czy 10cm to nie za mało z frezem ok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariankossy 11.02.2009 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ocieplenie robiłem w 2008r. na styropianie frezowanym 12 cm Ausroterm http://www.allegro.pl/item530966457_styropian_austrotherm_fasada_bielsko_biala_okazja.html, reszta to system "kabe" (najlepsza siatka, dobre kołki i b. dobre tynki)http://www.farbykabe.pl/?pid=3Całość w dobrej cenie,teraz jest taniej .Firma od styro - http://www.ekobau.com/ dowiozła mi również PRODUKTY NA ELEWACJE z f. KABE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
coulignon 11.02.2009 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 miałem u siebie Arbet. Bardzo równy pomimo ze płyty miały 20 cm grubości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
leszeq 11.02.2009 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Witajcie. Pomału rozglądam się za materiałami budowlanymi do ocieplenia domu. W gre wchodzi styropian 100mm, nie wiem jeszcze jaka marka. Chodzi o to żeby nie było za drogo. Ad.1 Co myślicie o : -ISOVER EUROSTYR 15 NEO -ARBET EPS 042 -Genderka EPS70 -Knauf FASADA EPS70 może jakieś inne do ok.30zł/ opak 0,3 m3 ? Ad.2 Styropian frezowany jest ,,jak zakładka"? Bo niekoniecznie wiem o co chodzi. Ad.3 Jaki jaki klej do styropianu polecacie? marka, cena, wydajność? Ad.4 Kilka osób w otoczeniu dokonywało termoizolacji bez stosowania siatki z włókna szklanego? Czy to nie osłabia całego ocieplenia? Jeżeli nie stosuje się siatki to kładzie się tynk bezpośrednio na styropian?? Ad.5 Jeżeli z siatką to jaki polecacie klej do siatki? marka, cena, wydajność? Ad.1 Zdecydowanie polecam AUSTROTHERM. Ad.2 Dokładnie tak. Frezowany znaczy z zakładką Ad.3 Polecam kleje do styropianu firmy GREINPLAST. Ad.4 Bardzo poważny błąd wykonawczy. To BAAARDZO osłabia całe ocieplenie. Ad.5 Także polecam klej GREINPLAST do zatapiania siatki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laciaty 12.02.2009 18:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Właśnie to samo myślałem odnośnie tej siatki i dziwię się ze większość sąsiadów ocieplała bez siatki.. Odnośnie wyboru marki to jestem już zamotany... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
laciaty 04.05.2009 10:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Maja 2009 Odnośnie wyboru kleju do styropianu, kleju do zatapiania siatki i tynku to wszystko bedzie z mapei.MAPETHERM do styropianuMAPETHERM do siatkiGrunt Silex Base Coat i tynk Silexcolor Tonachinolub Grunt Quarz Base Coat i tynk Quarzolite Tonachino Ale dalej nie wiem co z tym styropianem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 13.09.2010 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Witam , podciągam temat bowiem szykuje sie do ocieplenia domku ...styropian już jest 14 ...jaki wybrac klej ???? sa duze różnice cenowe ....a co myślicie o klejach z marketów czy ktoś stosował ?????? np klej TERMOFIX 1do klejenia styropiznu i 2 do zatapiania siatki , jest o połowe tańszy ...czy tańszy to znaczy gorszy???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bladyy78 13.09.2010 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2010 Ja testowałem te kleje z marketu tzn klej Inter Grąd i Termofix, z tych dwóch klejów lepiej mi się robiło Termofixem mam nim zrobiony 3 ściany na domu. Wcześniej próbowałem jeszcze innych klejów min. knaufa bardzo fajnie mi się nim robiło i klej Termo Bravo którym robiło mi się najgorzej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gosia1966 07.10.2010 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2010 Witam , wybór padł na TERMOFIX z marketu , miałam duży dylemat i obiekcje czy będzie dobry , bo z marketu i o połowe tańszy od innych kleji ale ku mojemu zdziwieniu majster stwierdził że bardzo dobrze się rozprowadza i jest ok , więc dla zainteresowanych ....można go stosować bez obaw .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maja_kajka 20.07.2011 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 ostatnio wybierając styropian, mieliśmy z tym małe problemy, bo jest mnóstwo producentów i nie wiadomo co wziąć. Myślę, że najlepiej zeby to był styropian dobrej jakości do sprawdzonego producenta. Dodatkowym atutem byłoby gdyby posiadał on jakies certyfikaty jakości i rekomendacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tank102 20.07.2011 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Termoorganika - i nic więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts