Gość 08.01.2004 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 W tym rzecz że rozumiem,ale czy wszyscy rozumieją? Brzoza dla świętego spokoju przetłumacz,może wszystkich usatysfakcjonujesz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2004 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Brawo! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2004 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 http://teksty.lukar.net/teksty_Elvis_Presley_Love_Me_Tender-70-216.htmlKilka polskich tłumaczeń tej piosenki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 08.01.2004 21:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2004 Elvis Presley "Zawsze w myślach mych" Mógłbym dla CiebieByć lepszy niż byłemMoże odczuć nie dałemJak bardzo cię kochałemZbyt mało gestów i słów za małoTyle czasu zmarnowałem Zawsze byłaś w myślach mychZawsze byłaś w myślach mych Mów mi, mów mi, że nie zgasła miłość twaDaj mi, daj mi, szansy cieńBy kochać cię, kochać jeszcze raz Może zabrakło mnie Gdy byłaś samotna takZapomniałem powiedzieć teżJakie szczęście to, że Cię mamJeśli czujesz dziś porażki smakWybacz, byłem ślepy tak ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tdxls 09.01.2004 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Agnieszka OsieckaGrajmy Panumuzyka: Zygmunt Koniecznywykonanie: Anna Szałapak (1986, 1993)Piosenka dostępna na płycie Pięć oceanów Dzięki ci, Panie, za ten świat. Dzięki ci, Panie, za dzikich zwierząt śpiew. Za twoją sprawą kwitnie kwiat i rodzi się człowiek - pisklę i lew. Grajmy Panu na harfie. Grajmy Panu na cytrze. Chwalmy śpiewem i tańcem cuda te fantastyczne. Grajmy Panu w niebiosach. Grajmy Panu w dolinach. Z jego swiatłem we włosach każdy życie zaczyna. Ty, który chronisz biedne domki ślimaków i wielkie góry obu Ameryk. Ty, który śledzisz tajne drogi ptaków i krzyki nasze, jęki, szmery. Dzięki ci, że dałeś nam czas. Dzieki, że słuchasz i oglądasz nas. Grajmy Panu na harfie. Grajmy Panu na cytrze. Chwalmy śpiewem i tańcem cuda te fantastyczne. Grajmy Panu w niebiosach. Grajmy Panu w dolinach. Z jego światłem we włosach każdy życie zaczyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 09.01.2004 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 09.01.2004 07:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Jejku.........ale dziś gracie.. Brzoza...oklaski...tdxls wielkie podziwianie... Czy to koniec tygodnia Was tak ładnie nastraja ?????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 09.01.2004 07:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 TA NASZA MŁODOŚĆSłowa: Tadeusz Śliwiak Muzyka: Zygmunt Konieczny Wykonanie: Halina Wyrodek Ona jest wśród kamieni Rwącym światłem strumyka Wiewiórkami po drzewach Po gałęziach pomyka Ona iskrą w kamieniu Ona mlekiem w orzeszku Ona świata ciekawa Jak miedziany grosik w mieszku Ta nasza młodość Z kości i krwi Ta nasza młodość Co z czasu kpi Co nie ustoi w miejscu Zbyt długo Ona co pierwszą jest Potem drugą Ta nasza młodość Ten szczęsny czas Ta para skrzydeł Zwiniętych w nas Ona kwiatem we włosach Octem w jabłkach jest pierwszym Gorzką pianą na piwie W świata gwarnej oberży Buntem jest niespełnionym Co na serce umiera Ona tylko to daje Co innemu zabiera Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 09.01.2004 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2004 Anna Świrszczyńska "Jeż z żelaza" Szczęśliwajak płód w łonie matkiśpię ukryta w tobie. Nie ródź mnie jeszcze,chcę być w tobie zawsze.Tu jest moje ciepło,moje schronienie. Teraz nie istnieję wcale poza tobą,nie ma mnie nigdzie indzieji tak jest dobrze. Świat jest mroźny, boję się,jest jak jeż o kolcach z żelaza i lodu.Nie ródź mnie nigdy,chcę spać w tobie. "Nieistniejący" Gdzie jesteś, przyjacieluczysty jak roślina,wierniejszyniż własne ciało.Miliony ludzi rodzi ziemia,ale ty się nie urodziłeś. Nie manawet ciszy oczekującej na twój głos,nawet przestrzenioczekującej na cień poruszenia siętwojej ręki. Nieistniejącyprzyjdź do mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 10.01.2004 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Stycznia 2004 Brzoza...oklaski...tdxls wielkie podziwianie... ziaba ... dziekuje ... miło mi ... dnia 8.12.1980, w wieku 40 lat John został zamordowany przez szaleńca (zapomniane na zawsze niech zostanie jego nazwisko), któremu niedługo wcześniej złożył podpis na wydanej świeżo płycie. Lennon zastrzelony został pod swym domem "Dakota Hause" w Nowym Yorku, kilka strzałów w klatkę piersiową zakończyło życie człowieka, który dla wielu był i będzie wzorem, niedoścignionym ideałem... john lennon ... imagine ... Wyobraź Sobie ... Wyobraź sobie, że nie ma nieba To łatwe jeśli spróbujesz Pod nami nie ma piekła Nad nami tylko błękit Wyobraź sobie, że wszyscy ludzie Żyją tylko dla dnia dzisiejszego... Wyobraź sobie, że nie ma państw To wcale nie trudne, Nic za co można by zabić lub zginąć Nie ma religii Wyobraź sobie, że wszyscy ludzie Żyją w pokoju... Wyobraź sobie, że nie ma własności, Ciekawe czy potrafisz ? Bez chciwości i głodu... Braterstwo między ludźmi Dzielącymi świat... Powiesz, że jestem marzycielem Ale nie jestem jedyny, Mam nadzieję, że kiedys do nas dołączysz A świat będzie jednością ... urodził sie 9.10.1940 http://www.e-zone.pl/lk/src/lennon/m_21.jpg wielkim idolem Johna byli Bob Dylan i Elvis Presley i to im zawdzięczamy muzykę Beatlesów ... dla mnie Lennon jest najtragiczniejszą postacią spośród nagle zmarłych, rockowych herosów, ponieważ w odróżnieniu od Ryśka Riedla, Jimmi Hendrixa czyJima Morrisona nie miał on wpływu na swój los ...w żaden sposób nie mógł zapobiec swej śmierci... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 11.01.2004 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 usuniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2004 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Rozdwojenie jażni,schizofrenia,czy paranoja?Zachwyt nad sobą może być też symptomem megalomanii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.01.2004 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Złośliwość przydaje spojrzeniu brzydki odcień. To , że noszę okulary, nie oznacza, że jestem ślepa.A już na pewno nie niepiśmienna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2004 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Nie o tobie Ziabo,nie do ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 11.01.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 usuniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 11.01.2004 18:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Tampiko,jak na kogoś kto tylko dwa tygodnie temu wszedł na forum-jesteś tak dobrze zorientowany w jego tajemnicach?Masz odwagę występować w roli advocatusa diaboli? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 11.01.2004 18:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 PSZazdrościć?Nie bądz żałosny! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tampiko 11.01.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 usuniety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 11.01.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Tampiko....czasami nie jest proste to co wygląda na proste. Tutaj prowadzimy dysputy na miare ludzi inteligentnych...o obrzucaniu błotem nie ma mowy....jeżeli zwracamy uwagę , to w sposób na tyle taktowny, by nikomu nie puścić krwi. To , że jesteśmy na forum budowlanym , nie świadczy o zamiłowaniach do rzucania mięsem... pozdrawiam Ziaba ( wcale nie jadowita) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 11.01.2004 19:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 Tampiko,jak na kogoś kto tylko dwa tygodnie temu wszedł na forum-jesteś tak dobrze zorientowany w jego tajemnicach? Masz odwagę występować w roli advocatusa diaboli? PS Zazdrościć?Nie bądz żałosny! ... to pozostawie to bez komentarza tampiko ... dziekuje ... masz klase ... fragment ... Na Lipe ... Jan Kochanowski Gosciu ... siądź pod my liściem ... i odpocznij sobie ... brzoza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts