Gość 11.01.2004 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2004 lubicie Johna Lennona ? no to poczytajcie http://www.gitara.jn.pl/gitarzysci.php?go=johnlennon http://oloking.w.interia.pl/lennon.htm grzesiek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 12.01.2004 02:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Tadeusz Nowak Pierwszy śnieg Jadę. Cicho. Słychać dzwony czterech kopyt pośród śniegu. Kraczą tylko szare wrony na mijanej łące w biegu. Pod niewidką czapką drzemie las zaklęty w baśni snu, jakby sosna rude ciemię obwiązała chustką z lnu. Jak staruszka zgięta w pałąk, słucha, wsparta na kosturze, co się dzięciołowi stało, że na sęku głupka struże. Koń cwałuje, śpią rozłogi, sypie śnieg i ściele chustkę. Nieskończony obszar drogi białą szarfą biegnie w pustkę. (z Jesienina) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 12.01.2004 02:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Tadeusz Nowak Niedobrze Niedobrze jest zostawiać najbliższych ze smutkiem, niedobrze jest przechodzić pod światłem zieleni z drobnym liściem na ustach, z rękami w kieszeni, nie słyszeć nic, nie widzieć poza swym ogródkiem. Drobne sprawy, drobniutkie, podobne do piasku zasypią nas, zasypią po serca wygodne, a wtedy będzie więcej w nas smutku niż blasku, chociaż niebo nad nami stać będzie pogodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.01.2004 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Maciej Maleńczuk "Zima zima" O tije o teime otije o leriwasoO tije o teime o leriwaso leriwaso Jest zimno jak cholera mała znowu poszła gdzieśKtoś nudny w radiu gdera w domu nie ma co jeść Jest zima - wiatr wyje jak pies Nie ruszam się na krok leżę w łóżku i drżęZa szybą już mrok bez małej mi źle Jest zima - wiatr wyje jak pies Zima zima butów na zimę ni maZima zima przy maszynce grzeję sięZima zima mróz za mordę nas trzymaZima zima każdy psioczy i klnie Jest zima - wiatr wyje jak pies Gdy jest mała jest lepiej cieplej jakby lżejRobię dla niej herbatę albo kawę gdy jest Jest zima - wiatr wyje jak pies Więc przyjdź do mnie wreszcie i zastukaj do drzwiChoćbym umarł to jeszcze wstanę otworzę ciWięc przyjdź do mnie wreszcie...Choćbym umarł to jeszcze... O tije o teime... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 12.01.2004 05:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Maciej Maleńczuk "Mirek Jankowski" Mirek JankowskiW mieście nadmorskimBratu młodszemuUkochanemuNóż w pierś wbił Uklęknął przy nimZdziwiony patrzyłTo na nóż kuchenny w sercuBrata swego to na ręcePłakać nie miał sił Ani kropli krwiAni jednej krwi kropelkiW kuchni zginął brat na miejscuZ brata swego ręki Przyszedł prokuratorSpisali protokółI do tyłu skutegoWzięli Mirka JankowskiegoZ domu rodzinnegoZamknęli samegoPapierosy mu dawaliWszyscy się go trochę baliNawet milicjanci Kiedy go poznałemNie jadł i nie piłSiedział przy oknieDo samej nocyI nic nie mówiłW okno patrzyłBrata młodszegoUkochanegoRocznicę śmierci czcił Czarna godzinoPotworna chwiloCzemuś ty wybrała jegoMirka JankowskiegoNa sługę swegoCzemu jegoCo tak pięknie rysowałCo nigdy nie przeklinałCo mi bratem później byłOstatnim się petem dzieliłŚmy do rana czaj piliO dziewczętach marzyliI wolności czekali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 12.01.2004 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 J. Malinowski KTOŚ W życiu jak na ulicy ktoś kogoś potrąci i nie powie przepraszam ktoś biegnie ktoś inny poprawia ubranie żeby się komuś podobać ktoś zmienia krok na wdzięczny może ktoś go zobaczy ale na ulicy nikt na nikogo nie patrzy ktoś zapomniał znów czegoś więc dlatego zawrócił W życiu jak na ulicy wciąż zbyt wielu jest ktosiów a zbyt mało ludzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
chmurka 12.01.2004 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Adam Zagajewski "Król" pamięci Józefa Czapskiego Był już bardzo stary. Ale umysł wciąż niezwykły.O pewnej znajomej (równie niemłodej jak on):"To sławna petersburska piękność; przyjrzyj się jej twarzy."Wciąż malował. Żył. Pisał i myślał. Znał Annę Achmatową. Rozmawiał z de Gaulle'em,Andre Malraux też zwrócił na niego uwagę.Gide rozczarował go (swym paryżanizmem).Pomagał biedakom, choć sam był biednym hrabią. Był tak wysoki (i dobry), jakby natura,dumna z siebie- wystawiła go na pokaz.Mary McCarthy spostrzegła go kiedyś w tłumiew muzeum i zapisała:oto sprawiedliwy. Pasjonowało go piękno.Ale brzydota,ból,były nawet bardziej obecne w rozmowie-chociaz on, wydaje się , nie zaznał ich wiele(lecz czy naprawdę możemy być tego pewni?). Czym jest ta chwila, kiedy objawia się boskość?Skąd możemy wiedzieć, skoro mówimy o niejwyłącznie w czasie przeszłym lub przyszłym(z nadzieją!).Mówimy o niej, będąc już w innym kraju, tak jakby dziki ekspres, który nas unosi,nie chciał się zatrzymać na małej , cichej stacji,nazywającej się Piekno, ponieważmiejscowość ta jest dlań zbyt niepozorna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 12.01.2004 17:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2004 Do takiego jednego GOSCIA!Gosciu zacznij cos tworzyc a nie czepiaj sie Brzozy. Przemawia przez Ciebie zazdrosc, a to paskudna cecha feeee Pozdrowienia dla GOSCIA, ----------------------------------- "Megaloman Nienawiści-wierzy ,że mu plecy schłostał a on mu nawet pięt nie dostał" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2004 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2004 15:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Marian Hemar - ŻMIJA ŻmijaChętnie się w nogę wpijaWtedy trzeba natychmiast wypić dużo dużo wódkiŻeby udaremnić skutki. W ogóle wypić dużo wódki nie jest źle, Czy ugryzła, czy nie. ------------------------------------------------------------------------------------------- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.01.2004 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Gościu...........masz więcej jadu w sobie niż ważysz... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2004 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 "Uderz w stół, a nożyce się odezwą" To tylko .....fajny wiersz.....nic wiecej....i to czyj!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2004 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Jeśli masz jakąkolwiek odwagę..czemu siedzisz pod "gościem" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.01.2004 18:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 To moje. Nie zauważyłam ,że mnie wylogowało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 13.01.2004 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 :D :D ...mój Mistrz tak się rozprawiał z wrogami... Julian Tuwim "O pewnym pieńku" Zacietrzewiona w głupiej złości Z byle redakcji byle gnida, Co w mojej Poetyckiej Mości Umiała dostrzec tylko Żyda; Nadęty bałwan nad bałwany, Impertynencik, impotencik, Na żółć swą w braku spermy zdany, Świętej pamięci ćwierćtalencik. Bóstwo żandarmów, klech, dziedziców, byk, co już tępym rogiem bodzie, A imponuje wdziękiem wiców Swej ciotce albo golibrodzie. Pieczeniarz, amant dwóch Żydówek, Kiep, krytykaster, estetetryk, Który, nim skrobnie kilka słówek, Zagląda w spodnie i do metryk. Grafomanowa zgrana płyta Skryba, skrobiący na odcinek, Arcykanalia, abderyta, kramów i jatek beniaminek; Ten sam, ten sam, co ze mną wojnę Prowadzi tym sposobem nowym. Że mnie imieniem ochrzcił "Jojne", A sam jest srulem - zawodowym. :D :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skorpionka 13.01.2004 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Ponuraczku,podziwiam Twoj zasób materiałów poetyckich,proszę o więcej karmy duchowej.Karma ta na szczęście nie jest tucząca,mogę chłonąć bez ograniczeń. Nie znałam tego wiersza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.01.2004 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Jestem pod WIELKIM wrażeniem...Ponury..jak Ty znajdujesz takie smaczki ?? Niesamowite..po raz pierwszy to czytam....ciekawe co jeszcze dzięki Tobie odkryję ?? OKLASKI...!!!!!!!! z niekłamanym podziwem ziaba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ziaba 13.01.2004 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Znowu ..potwierdzenie.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ponury63 13.01.2004 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Moje najdroższe MUZY !!! Ukłony niskie !!! DZIĘKUJĘ !!! [...wiersz pochodzi z Internetu, ale książki są zawsze początkiem i końcem, alfą i omegą...] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 13.01.2004 22:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Stycznia 2004 Ponury, proszę o więcej Tuwima. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts