marcin252 11.02.2009 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 witam, mam pytanie odnośnie budynku gospodarczego, po zakończeniu batalii z budowaniem zostało mnóstwo gratów, desek, cegieł, płyt parę r-g i wiele innych, wszystko trzymam narazie w garażu który jest w domu, jest za mały, samochód stoi na mrozie. do zrobienia mam jeszcze ogrodzenie i urządzenie ogrodu, polbruk itp. chcę sam spawać bramę, zrobić parę odlewów na ścieżki. ogólnie nie mam się gdzie podziać, w garażu nie da rady. myślę sobie postawienie budynku gospodarczego to może być myśl, po zakończeniu wszystkiego można go by zaadoptować na mieszkalny i wpuścić np, brata z żoną który nie ma gdzie się podziać i zawsze te parę złotych na spłatę kredytu będzie. pytanie mam odnośnie jak go zaprojektować aby był do wszystkiego tego co powyżej a zarazem funkcjonalny w tarkcie prac w nim wykonywanych a zarazem później do zamieszkania. mam 30 arową działkę, wieś , czyli mogę taki budynek na zgłoszenie do 35 metrów pobudować, z jakich materiałów czy z tymczasowych czy odrazu robić tak jak się należy, umieścić w nim media itp, budżet mały, problem z daszkiem, myślałem zrobić narazie spadek z jednej strony na kozłach i blachę trapezową a później może strop, żonie to się nie podoba ale nie kupię znowu blaszaka za 1500 zł i nic w nim nie zrobię, na pustaki potrzeba mi 3 tys, muruję sam od podstaw, proszę o porady, gdzie go postawić bo jak mają być kiedyś lokatorzy to żeby w okna nie patrzyli, a znowu teraz to onawet opał chciałbym w nim trzymać, i nie wiem co zrobić , dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 17.02.2009 19:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Może ziemianka. Bez pozwolenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sąsiad 17.02.2009 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Sugeruję budyneczek ciut wyższy, z antresolą. Na początek można by tam składować co lżejsze materiały czy meble ogrodowe zimą, a potem można urządzić tam całkiem przyjemną sypialenkę. No i dodatkowe parę metrów się z tego robi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.02.2009 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 przede mną na talerzu leży parówka..... co z nią zrobić ? ? ? ? ? zjeść samemu, czy podzielić się z sąsiadem ? jeśli samemu, to teraz? czy zostawić na później? jeśli później to lepiej jutro? czy może na Wielkanoc ? jeśli Wielkanoc, to którego roku ? a może jednak wezwać sąsiada ? ale jeśli już, to ile mu dać ? 20% ? 50 ? a może nawet 70% tej parówki? a jeśli obrazi się na propozycję 50% ? to co wtedy ? a może na początek ustalić zapłatę ? pomóżcie, bo już sam nie wiem, co mam robić ! ! ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 17.02.2009 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 BOHO To nie ten wątek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.02.2009 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 BOHO To nie ten wątek. nie.....? ? ? ? a wydaje się taki podobny....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 17.02.2009 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Nic nie pisał o parówkach!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.02.2009 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 ale może je trzymać przecież w tym budynku dla brata...... razem z bratem i tą bramą do spawania..... miejsce jak znalazł ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klimaw 17.02.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 Pisałem w drugim poście-tylko ziemianka . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 17.02.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lutego 2009 parówki ? w ziemiance ? czy ty wiesz, jak parówki znoszą takie warunki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grizzli 18.02.2009 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 marcin252powiedz, na co się zdecydowałeś! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Darek Rz 18.02.2009 12:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 , z jakich materiałów czy z tymczasowych czy odrazu robić tak jak się należy,, i nie wiem co zrobić , dziękuję Buduj z tymczasowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BOHO 18.02.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2009 , z jakich materiałów czy z tymczasowych czy odrazu robić tak jak się należy,, i nie wiem co zrobić , dziękuję Buduj z tymczasowych jakaś tektura, trochę papy i starczy..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts