mayadaski 11.02.2009 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Uprzejmie zapraszam Maja i Spolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 11.02.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Ciekawy indywidualny projekt Co do papierów - wiem jak to jest, gdyż sama pracuję w Urzędzie. Życzę powodzenia i cierpliwości Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.02.2009 17:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2009 Dziekuje bardzo Iwono!! U mnie niestety nie panie w urzedzie ale architekt na papierach usiadl i stad taka cisza Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 12.02.2009 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Czesc Maju! W pierwszych slowach wyrazam radoche, ze zalozylas dziennik! Twoj dom prezentuje sie bardzo oryginalnie, szczegolnie te trojkatne pokoje, musze przyznac, ze architekt "ostro pojechal", no, chyba, ze Wasza dzialka jest tak dziwna w ksztalcie, ze inaczej sie nie dalo! Ta chalupa bedzie niesamowita, a na wizualizacjach prezentuje sie naprawde wspaniale! Co do architekta, to jakbym o sobie czytala! Nasi dostali na zdobycie pozwolenia na budowe (WZ juz mielismy) pol roku, ale gdy sie nie wyrobili, wypowiedzielismy im wojne i od razu zabralismy papiery - dokumenty zlozyl nam w Starostwie kuzyn. Gdybysmy nie byli za granica w ogole nie przyszlo by nam do glowy korzystac z pomocy architektow (oprocz tych aspektow w ktorych sa oni absolutnie niezbedni - tj. opracowanie projektu), ale nie chcielismy zrzucac naszych spraw na glowe rodziny a i tak w ostatecznosci z pomocy rodziny korzystac musielismy . U nas byla taka sprawa, ze z mezem wzielismy po 6 tygodni urlopu w pracy i na polowe maja mielismy umowiona ekipe i mielismy wbijac lopate i do samego konca architekci klamaili, ze na 15 maja pozwolenia bedzie (prawomocne!!!) a tu poczatkiem maja sie okazalo, ze nawet nie zlozyli podania!!! Skoro WZ juz macire, poproscie kogos, zeby Wam zlozyl papiery w starostwie, bo droga jest juz krotka i naprawde, jak juz bedziecie mieli komplet dokumentow, architekci nie sa Wam juz do niczego potrzebni. My tak zrobilismy i oszczedzilismy kupe czasu nerwow i pieniedzy. Nasi architekci "glupie buce", jak ich nazywam , nie zobaczyli juz reszty pieniedzy i nie zobacza, tak samo jak my nie zobaczylismy pozwolenia na budowe 15 maja 2008 Nasi znajomi tez maja z nimi problem - zalozyli im o to samo sprawe do sadu! Radzilismy im, zeby wzieli papery i sami zalatwiali PnB - zrobili to dopiero teraz i zaczna budowac z prawie rocznym opoznieniem. Nie liczcie na tego nedznika architekta! Zycze Ci powodzenia i nie moge sie doczekac efektow! Pozdrawiam serdecznie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.02.2009 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Lutego 2009 Hej Kotecku!! Nam sprawa ruszyla dopiero od listopada 2008, gdyz niesmialo poprosilam kuzynke i Jej meza o wsparcie. Niestety nie mam projektu w reku - te wizualizacje to doslalam od kuzynki, bo Im sie udalo tyle wydebnic od Pana Architekta!! I sama nie moge isc do urzedu, bo ciagle nie mam z czym Cale szczascie dla mnie, ze maz kuzynki ma firme budowlana i czesto wspolpracuje z moim Panem Architektem. w ramach dobrej wspolpracy zaczal troche ruszac nasza dokumentacja przez ostatnie 2 miesiace. Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.02.2009 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2009 Ale Ty masz super ten domek! (miec) Swietny i te okna... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 15.02.2009 10:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Lutego 2009 Działka rzeczywiście pojechana w kształcie! Wklej zdjęcia!!! Koniecznie! A widoku na jezioro i w ogóle bliskości jeziora, to troszkę zazdroszczę My mamy stawy z żabami,ale do tych co tam włażą właściciel podobno strzela kulami z solą To się chyba wstrzymamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.02.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Powklejam zdjecia , powklejam... Chcialam przez ten weekend zdjec poszukac i przeskanowac, ale niestety czas troche mi uciekl i nie wiem kiedy. Na razie robimy narade z Panem Mezem, czy bilety bookowac na przyszly miesiac i jechac, bo moze juz tuz, tuz i pozwolenie bedzie... ...a moze dmuchac na zimne i poczekac, az papierek bedzie wydany i podsteplowany....czekalismy 2 i pol roku, wiec mozemy poczekac jeszcze nastepny miesiac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kotecek 16.02.2009 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Ja bym poczekala bo z tymi papierkami to igdy nic nie wiadomo... I jeszcze to uprawomocnienie... I pogode bedziecie mieli fajniejsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.02.2009 10:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2009 Tez tak myslimy... Pomysl jest taki, ze pojedziemy w marcu i wykopiemy z dzialki, co bysmy chcieli uratowac: rozlozyste tuje na skarpie itp. Wtedy w marcu/kwietniu moze Kuzyn z firma wejsc by przygotowac dziakle/kemping pod budowe. W kwietniu/maju zrobic fundament i dolne pietro, bo to bedzie najtrudniejsze...a reszta jak pojdze Tez mysle troche by wpasowac sie z czasem na ta budowe, tak by nie halasowac za bardzo w lipcu i sierpniu, gdy sezon wakacyjny jest "open" , gdyz bedzie duzo wczasowiczow naokolo... A nikt nie chce odpoczywac przy dzwiekach betoniary Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.02.2009 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 A gdzie szampan? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.02.2009 20:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Gosiu, Juz sie poprawiam: http://www.seaweedcafe.com/images/events/newyears.jpg Ciagle nie wierze.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.02.2009 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 GRATULACJE! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.02.2009 20:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 GRATULACJE! Dziekuje bardzo Malgosiu!! Wlasnie siedze na stronie Ryanair'a i sprawdzam loty, jak tu przyleciec na Kaszuby, by w koncu ruszyc do przodu i jak najmniej wydacna bilety .... no bo przeciez na krany czy inne pczylacza sie przyda Meza wlasnie po szampana wyslalam....natchnelas mnie swoim pytaniem ..bede dzisiaj wieczorem pic Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 21.02.2009 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Pij, pij... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 21.02.2009 20:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 Wlasnie przeczytalam jeszcze raz mojego posta powyzej Rany, ale ja literowki strzelam Juz jestem pijana ze szczescia, a to jeszcze ani jednej kropli nie wypilam Gdzie jest Pan Maz z tym szampanem Ilez mozna czekac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 21.02.2009 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lutego 2009 GRATULUJĘ - szczerze i od serca Ciekawe czy ja będe się tak samo cieszyć i kiedy... No to teraz do roboty Maju!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.02.2009 13:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lutego 2009 Dziekuje bardzo Iwono!! Na pewno i Ty sie doczekasz mam tylko nadzieje, ze nie bedziesz musiala czekac tak dlugo jak my Oj, ale mnie dzisiaj boli glowa po tym szampanie marny ze mnie pijak Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zraja 24.02.2009 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam:) Wczoraj się pomyliłam i wysłałam nie tu gdzie trzeba Przepraszam grzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 24.02.2009 10:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2009 Witam:) Wczoraj się pomyliłam i wysłałam nie tu gdzie trzeba Przepraszam grzecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts