mayadaski 08.06.2009 16:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witaj Maju Właśnie nadrobiłam zaległości urlopowe w Twoim dzienniku.... A tam dzieje się, oj dzieje..... Powiem szczerze, że ten Wasz domek jest cholernie oryginalny i moim skromnym zdaniem, wygląda fantastycznie na tej skarpie. Świetnie się wkomponował Robota aż wrze - trochę zazdraszczam...ale tylko trochę Pozdrawiam serdecznie. Hej Iwonko, nie zazdraszczaj, nie zazdraszczaj....pamietaj ile mi zajela papierkologia U Ciebie to maly leszcz, w porownaniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 08.06.2009 17:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2009 Witam Maju widziałam kiedyś (tylko niestety teraz sobie nie mogę przypomnieć w jakim kraju) w jakimś programie o stylach i wnętrzach, na BBC - dom modernistyczny bardzo podobnie usytuowany jak Twój. Gratuluje odważnego podejścia do działki i chyba bardzo odważnego architekta, który podjął takie wyzwanie projektowe. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 09.06.2009 09:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Hej Tutli_putli! Dzieki za odwiedziny! Ja pierwszy raz Huf Haus widzialam na Channel4's Grand Design pare lat temu. Zakochalam sie od razu...gdyby nie ta cena to ugrzezlabym po uszy Tak na prawde to ten dom jest moim idealem....taka milosc od pierwszego wejrzenia...bylam nawet ogladac jeden w UK....niby tak przejazdem, ale mezowi mape odwrocilam.... i musielismy wjechac do show house'u Niestetu na "kit house" mnie nie stac...buduje sobie namiastke z betonu Weber Haus powoli narastal we mnie, gdy 3 lata temu mijalam jeden taki w budowie jezdzac codziennie do pracy w centrum Dublina....wydawal mi sie takim posrednim/kompromisowym rozwiazaniem pomiedzy Huf Haus a tradycyjna polska metoda budowania....i tak w koncu wyszlo tradycyjnie, ale udalo mi sie zatrzymac moje przeszklone okna... Architekt jest jeden z lepszych w okolicy...taka miejscowa marka...znajomy kuzynki, wiec troche wkrecilismy sie po znajomosci, ale nie obylo sie bez placzu i zgrzytania zebami, gdy caly proces trwal, trwal, trwal i trwal Mam gdzies zdjecie jego innego projektu zrealizowanego...troche stodola jak na moje warunki powierchniowe, ale koncept jest Jak tylko obiecuje, ale musze poszukac te zdjecia Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 09.06.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Ponieważ ja pieje z radości na widok wszelkich "Hausów" to pewnie brak mi obiektywizmu w tej kwestii Twój dom jest super i z pewnością bedę go tu wychwalać od początku do końca Super, że coraz wiecej ludzi przekonuje się do takiej architektury. I na dodatek można już spotkać w Polsce świetne realizacje oparte na założeniach achitektury modernistycznej. I nie mam na myśli tu megadrogich rezydencji w stylu R.Koniecznego. (chociaż są naprawdę godne uwagi i podziwu), tylko przeciętnych inwestorów szukających niebanalnych rozwiązań i oryginalnych projektów. W moim małym miasteczku jak na razie trafiłam tylko na jeden taki nowoczesny dom. w linku poniżej: http://images.google.pl/imgres?imgurl=http://www.mjarchitekt.pl/foto/arch/domRAD/01.jpg&imgrefurl=http://www.mjarchitekt.pl/dom_rad.html&usg=__btiuRn9L4FVTBQy5EOZY40lIzfE=&h=296&w=540&sz=26&hl=pl&start=14&um=1&tbnid=vMeVAHkvolXzvM:&tbnh=72&tbnw=132&prev=/images%3Fq%3DArchitekt%2BJaneczek%26gbv%3D2%26hl%3Dpl%26sa%3DN%26um%3D1 Szkoda, że inwestor nie trzymał sie ściśle założeń architekta i w realu dom nieco mnie rozczarował. Ale i tak podziwiam właścicieli za odwagę postawienia tego domu wśród tradycyjnego budownictwa. Zabawne jest to, że wybudowali się w sumie niedaleko od mojego przyszłego domu. Pozdrawiam Cię Maju serdecznie i czekam na kolejne zdjęcia z budowy. Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.06.2009 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Malgosiu, czerwieniem siem czytajac o Twoim pianiu Nie wiem kto to jest R.Konieczny, ale przypuszczam, ze daleko mu od satandardowych katalogowych domow z Muratora... U nas we wsi i w okolicy pan Architekt wyprodukowal kilka fajnych domow - jego wlasny tez jest interesujacy...wybudowany w latach 70siatych zupelnie nad jeziorem, przy linii brzegowej...wyglada baaardzo fajnie. Niestety czesto ludzie kupuja gotowce i jemu kaza tylko zaadoptowac na konkretna dzialke, wiec z nami bardzo sie ucieszyl, gdy powiedzielismy, ze chcemy miec okna....duze okna....a reszta to jego wyobraznia....no i ograniczenie nr 1 topografia i rozmiar dzialki oraz ograniczenie nr 2 warunki zabudowy. Moze dlatego, ze to jest jego dziecko, a tak malo informacji na jego temat nam daje Zajrzalam do Twojego dziennika - projekt super...cos podobnego do tego w czym mieszka nasz pan architekt Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.06.2009 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Tutaj jest inny pomysl naszego Pana Architekta: http://farm4.static.flickr.com/3316/3613904510_d881f32890.jpg Dom wyglada jakby zaraz mial wyplynac na jezioro Lokalnie zostal ochrzczony Titanic ....podejscie do balkonu/tarasu niebanalne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 10.06.2009 13:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Fiu, fiu... jaki ciekawy domek się zapowiada! Nie doszukałam się fotek z "widokami z okien", to znaczy, jest mało. A widok chyba będzie dużą ozdobą, bo okolica urocza... pozdrawiam, będę zaglądać! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 10.06.2009 14:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Hej Sure, witam w progach...widoki z okien.....hmmmm...cos tam na zdjeciach widac....a jak nie widac, to na razie niczego nie zmienie , gdyz dopiero pod koniec lipca wybieram sie na osobista inspekcje i sama bede pstrykac zdjecia... Na razie jestem na lasce i nielasce innych, a glownie Kuzyna, ktory buduje... Zagladaj, zagladaj ! Lubie gosci Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 10.06.2009 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2009 Maju w jakiej Ty pięknej okolicy mieszkasz! Pozazdrościć Architekt bardzo zdolny - co pokazuje kolejny domek. Duże przeszklenia to moja obsesja Uwielbiam światło we wnętrzach i otwartość domu na przestrzeń zewnetrzną. Robert Konieczny to jeden z najzdolniejszych polskich architektów - dom zaprojektowany przez niego koło Opola w 2006 roku dostał tytuł najpiękniejszego domu na świecie podgląd np. tym w linku: http://www.architekci.pl/aktualnosci/index.php?id_dzialu=2&id_fragment=2673&od=20 pozdrawiam serdecznie Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 11.06.2009 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Faktycznie, dom piekny!! Cos podobnego jest teraz w nowosciach z Archonie http://www.archon.pl/projekt_domu/dom_w_borrago/m49d4d236da7df,2273 Fabryki projektowe staraja sie cos przekopiowac Widzialas dom Wisia30? Szukajac zaluzji na okno trafilam na Jej fotodziennik: http://forum.muratordom.pl/ad-28k-nasz-dom,t141926.htm Mala skala...cos jak moj maly powierzchnia, ale jaki fajny Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 11.06.2009 18:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2009 Maju - super, że podałaś link do wisia30 - nie trafiłam jeszcze na ten dom tutaj, a jest naprawdę śliczny i fajnie robią wnętrza, w moim stylu - mimo, że piętrowy pozdrawiam serdecznie Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 12.06.2009 16:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Cześć Maju - kiedy będzie więcej zdjęć Twojego domku i tych widoków z jego okien? Tak na marginesie kooknełam sobie na mape forum i wyszlo mi, że Ty masz ten cudowny hausik gdzieś koło Chojnic Dobrze ta mapa pokazuje? Toż ja tam bywa przynajmniej raz w roku tylko jakby po drugiej stronie Chojnic - we wsi Lotyń - niedaleko, której mają stacje archeologiczną UŁ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.06.2009 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Tutaj jest inny pomysl naszego Pana Architekta: http://farm4.static.flickr.com/3316/3613904510_d881f32890.jpg Dom wyglada jakby zaraz mial wyplynac na jezioro Lokalnie zostal ochrzczony Titanic ....podejscie do balkonu/tarasu niebanalne... SUPER TARAS!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.06.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Cześć Maju - kiedy będzie więcej zdjęć Twojego domku i tych widoków z jego okien? Tak na marginesie kooknełam sobie na mape forum i wyszlo mi, że Ty masz ten cudowny hausik gdzieś koło Chojnic Dobrze ta mapa pokazuje? Toż ja tam bywa przynajmniej raz w roku tylko jakby po drugiej stronie Chojnic - we wsi Lotyń - niedaleko, której mają stacje archeologiczną UŁ Niestety Malgosiu ja jestem na lasce innych jezeli chodzi o zdjecia domu, ich jakosc oraz kat robienia...oraz co jest w kadrze a co nie Jak ktos mi cos podesle to moge umiescic na forum....teraz w Polsce bylo troche wolnego, wiec mam nadzieje, ze rodzine wygnalo na budowe zobaczyc postepy i ktos sie zlituje i mi cos podesle Na margineise...mapa bardzo dobrze pokazuje Nasz jeden pracowity forumowicz, piterazim, zalozyl mapke i nad nia czuwa...okreslilam sie juz gdzies na pierwszej stronie http://forum.muratordom.pl/nowa-mapa,t150858.htm Lotyn znam...ja jestem 6 km od Chojnic...nad jeziorem, ktore jest kolebka polskiego zeglarstwa klubowego.. Przepiekne miejsce...chociaz jak przyjezdzam od czasu do czasu to coraz bardziej pokryte roznymi domkami sie robi....i jak kiedys po lewej stronie balkonu byl widok na pole i las teraz jest osiedle domkow...Dziadek by zawalu chyba dostal, gdyby to widzial....kiedys przed nami byl tylko czerwony dom - mlyn i jeden szered gierkowskich domkow i zielen i zolc roslinnosci....teraz jest cale poletko czerwonych dachow Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 12.06.2009 19:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 SUPER TARAS!!! Niezly Rasiu, nie? Moze nie moja para kaloszy, ale trzeba przyznac wlascicielom oryginalnosc i badz co badz trzymanie sie tematu jeziornego.... Tu jeszcze Cie uracze, bo siedzielismy w lodce na wodzie i pstrykalismy czekajac kiedy sie zwoduje.... http://farm4.static.flickr.com/3350/3620342752_76292471ed.jpg http://farm4.static.flickr.com/3624/3619523543_2fccf99524.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 12.06.2009 21:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2009 Grunt to pomysł... i żeby jeszcze był prosty i pasował do otoczenia... marzenie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 13.06.2009 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Wiedziałam! normalnie mnie teraz rozwaliło i łza się kręci w oku. No też ja wiedziałam, że ten... to jezioro, widoki są jakieś takie znajome ... Najlepszy smak mojego dzieciństwa i ukochane miejsce pod drzewem nad Szeperwnikiem, gdzie wracam choćby myślami jak mi źle. Ach i te pyszne pstrągi z Mylofu Kurcze ja tam ( w Lotyniu) od 9 roku życia spędzałam każde wakacje. Nie wyobrażałam sobie wakacji bez pobytu w "Borach". Teraz, cała moja rodzina czuje się tam jak u siebie. Do Twojej miejscowości nieraz pruliśmy z kuzynami w upał na plaże. Jak poznałam swojego męża to też go tam zawlokłam i tak zostało, aż do dnia dzisiejszego. Jak się zdarzyło tak, że któregoś roku nie mogliśmy w wakacje choć przejazdem wpaść to się moja ciotka martwiła i dzwoniła co się stało i dotąd dziurę w brzuchu wierciła aż nie przyjechaliśmy. Ostatnio byliśmy w Białych Błotach (ciotka z wujem są archeologami) w tegoroczny weekend majowy, zawlekliśmy znajomych tym razem W Twojej miejscowości nieraz bywałam - zaliczyłam tam swoje pierwsze i ostatnie w życiu kolenie. Okropne były ale z tytułu organizatora i kierownika fatalnej jakości a nie miejscowości oczywiście - nigdy już nie chciałam na żadne jechać, taka mi trauma została. I te kolonie były w ośrodku żeglarskim zaraz przy plaży, a ten dom ze zdjęcia jest położony chyba po lewej stronie od ośrodka z drugiej strony mola? matko ale się rozpisałam i przynudzam Jaki świat jest jednak maleńki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 13.06.2009 20:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 MAJU i Wy majowi goście... zapraszamy do nas: http://forum.muratordom.pl/post3423852.htm#3423852 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 13.06.2009 20:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Maju, tez mozesz pomoc, nie wymigasz sie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dandi3 13.06.2009 20:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Czerwca 2009 Małgoś załatwiła Cię tak malowniczo, że nie poskoczysz Zajrzyj zresztą sama Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts