sure 14.06.2009 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Hej Sure, witam w progach...widoki z okien.....hmmmm...cos tam na zdjeciach widac....a jak nie widac, to na razie niczego nie zmienie , gdyz dopiero pod koniec lipca wybieram sie na osobista inspekcje i sama bede pstrykac zdjecia... Na razie jestem na lasce i nielasce innych, a glownie Kuzyna, ktory buduje... ojej, jesteś kolejną osobą "budującą na odległość", fajnie, że z pomocą kogoś zaufanego! Domek wygląda bardzo ciekawie, a mnie ciekawi, czy po zbudowaniu tam zamieszkasz na stale, czy tylko "letniskowo"? Też, jak innym, kojarzy mi się z fajnymi wakacjami, choć tereny znam nie za dobrze, to wspominam z sentymentem... Zagladaj, zagladaj ! Lubie gosci Maja a dzięki, dzięki! i również zapraszam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.06.2009 13:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Wiedziałam! normalnie mnie teraz rozwaliło i łza się kręci w oku. No też ja wiedziałam, że ten... to jezioro, widoki są jakieś takie znajome ... Najlepszy smak mojego dzieciństwa i ukochane miejsce pod drzewem nad Szeperwnikiem, gdzie wracam choćby myślami jak mi źle. Ach i te pyszne pstrągi z Mylofu Kurcze ja tam ( w Lotyniu) od 9 roku życia spędzałam każde wakacje. Nie wyobrażałam sobie wakacji bez pobytu w "Borach". Teraz, cała moja rodzina czuje się tam jak u siebie. Do Twojej miejscowości nieraz pruliśmy z kuzynami w upał na plaże. Jak poznałam swojego męża to też go tam zawlokłam i tak zostało, aż do dnia dzisiejszego. Jak się zdarzyło tak, że któregoś roku nie mogliśmy w wakacje choć przejazdem wpaść to się moja ciotka martwiła i dzwoniła co się stało i dotąd dziurę w brzuchu wierciła aż nie przyjechaliśmy. Ostatnio byliśmy w Białych Błotach (ciotka z wujem są archeologami) w tegoroczny weekend majowy, zawlekliśmy znajomych tym razem W Twojej miejscowości nieraz bywałam - zaliczyłam tam swoje pierwsze i ostatnie w życiu kolenie. Okropne były ale z tytułu organizatora i kierownika fatalnej jakości a nie miejscowości oczywiście - nigdy już nie chciałam na żadne jechać, taka mi trauma została. I te kolonie były w ośrodku żeglarskim zaraz przy plaży, a ten dom ze zdjęcia jest położony chyba po lewej stronie od ośrodka z drugiej strony mola? matko ale się rozpisałam i przynudzam Jaki świat jest jednak maleńki. Teraz juz wiesz dlaczego tak sie uparlam na budowanie na tym skrawku skarpy przeciwko wszelkim prawom rozsadku i grawitacji Ja tez moje kazde wakacje od niemowlaka tam spedzalam. Moja Mama ma cala rodzine z Chojnic i okolic. Dziadkowie mieli dom w Chojnicach, a kemping w Charzykowy. Moj Tata jest z Bydgoszczy i tutaj sie wychowalam i mam rodzine po stronie taty: Dziadkow, wujow, kuzynow... Moi rodzice jak sie pobrali to wyladowali w Warszawie...a Mama zawsze Dziadkom dziure w brzuchu wiercila, ze chiala ten kemping, by miec gdzie na wakacje ze stolycy przyjezdzac.... zycie sie potoczylo jak sie potoczylo....ja sie od przedszkola mieszkalam w Bydgoszczy, gdzie wrocil moj Tata ze mna i byla tam az do 26 lat, gdy z moja firma wyladowalam w Dublinie.....Bydgoszcz traktuje jako moje miasto roszinne, ale wakacje i swoboda to Charzykowy i okolice Po maturze pojechalam - a jak coroczna tradycja - do Dzaidkow na wakacje...i poznalam mojego meza...Charzykowiaka No to teraz juz wszystko o mnie wiesz Pstrag z Mylofu, sielawy z Charzykowskiego, czy szczupaki z Rytla...mam wszystko opanowane... Ten dom to faktycznie jest pomiedzy molem a osrodkiem PKP....gdybys szla dalej w strone Zacisza to tam kiedys byl osrodek pletwonurkaski LOK, dzie byl moj Tata pierwszy raz i spotkal moja Mame.....nasz domek jest na gorce za LOKiem Swiat jest bardzo malutki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.06.2009 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Maju, tez mozesz pomoc, nie wymigasz sie... napisalam na watku... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 14.06.2009 13:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 ojej, jesteś kolejną osobą "budującą na odległość", fajnie, że z pomocą kogoś zaufanego! Domek wygląda bardzo ciekawie, a mnie ciekawi, czy po zbudowaniu tam zamieszkasz na stale, czy tylko "letniskowo"? Też, jak innym, kojarzy mi się z fajnymi wakacjami, choć tereny znam nie za dobrze, to wspominam z sentymentem... a dzięki, dzięki! i również zapraszam! Sure, plan jest ze na razie tylko letniskowo. Jak za 20 lat przejde na emeryture to wtedy docelowo....jezeli plan sie nie zmnieni Dzieki za zaproszenie...ide nabrudzic Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 14.06.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Maja, ja nie wiem, czy to letniskowo to sie uda, bo to bedzie takie fajne miejsce na zloty, ze mozesz utknac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tutli_putli 14.06.2009 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Czerwca 2009 Świat jest cudowny, piękny i wspaniały. I można jeździć na wakacje wszędzie: na rajskie wyspy, norweskie fiordy czy gorące pustynie, ale są w życiu człowieka takie miejsca - niby takie swojskie i zwyczajne w obliczu tego całego rozmachu świata. Jednak nigdy się nam nie znudzą i zawsze się wraca do nich z nostalgią, radością i łezką w oku. Tam zostawiamy kawałek serca, a bez niego trudno żyć Fajnie Maja, że udało Ci się ocalić ten kawałek ziemi dla siebie i jeszcze tak wspaniale o niego zadbać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jessi 16.06.2009 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 dzien doberek ,przyszłam sie pożegnać bo znikam na jakis czas z forum ale wrócę !!! zostawiam słoneczko http://i279.photobucket.com/albums/kk126/kamilaJ/390.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.06.2009 10:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Hej Jessi...dzieki za sloneczko!! Dzisiaj w Dublinie pieknie...prawdziwe lato ...zostaw, zostwa je tutaj ze mna...w Polsce bedziesz miala jego wiecej Udanej przeprowadzki Ci zycze.... Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
st_ella 16.06.2009 12:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Witam Maju Fajny indywidualny projekt! Fajna historia miłosci Gratuluje odwagi - tego że budujecie z tak daleka! ... ale ja o łazience chciałam z Toba porozmawiaż bo niestety nie znam twoich okolic polskich ale w Dublinie mam przycjaciół (którzy równeiż buduja na odległość) a i Dublin mnie gościł już trzy razy... ale wracajac do lazienki. Zrezygnuj z bidetu! To mój pomysł. Widziałam i korzystałam z czegoś fajniejszego niż buidet ale nie wiem jak to nazywa - moze pozostali forumowicze sie z tym spotkali.... poprostu od kranu w zlewie odchodzi taki prysznic z przyciskiem Warunek jaki musi zostać spełniony to umiejscowienie sedesu obok umywalki. Od umywalki odchodzi "prysznic" któym siegasz do sedesu i jest to wygodne w uzyciu. Postaram poszukac jakiegos zdjecia prezentujacego mój pomysł (który u mnie w domu zostanie wykorzystany) Sterowanie strumieniem wody (otwarcie / zamkniecie) jest z rączki prysznica i w atakim przypadku najblizsza mi byłaby opcja łazienki nr 3 tylko ja przesunęłabym prysznic w róg (ale ja lubie tak po kątach chować)... napisz wiecej jaki miałabyś pomysł na łązienke w jakich kolorach i co wstawiłabyś (np w opcji nr 3) pomiedzy drzwi a prysznic? przewidujesz miejsce na dodatkowe szafki? kosz na brudna bielizne? materiały i środki czystosci? A gdzie bedzie światło i włacznik? a ta wanna na srodku superi a ta ze zdjecia! juz ja wkeiłam do mojego archiwum fajnych pomysłów! pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 To cos, o czym piszesz to bidetta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.06.2009 13:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 St_ella Szafki czy polki to pod skos zupelnie wepchne...w koncu tam w lazience ma byc 15m2 podlogi...a tam i tak na koncu przy 60 centymetrowej scianie kolankowej to nie da sie chodzic. W opcji nr 3: ta dziura pomiedzy prysznicem a kominem....to moze miejsce gdzie podgrzewacz przeplywowy wody i piec elektryczny/kiedys gazowy bym zabudowala...tak mi sie przypomnialo w tej opcji by miejsce na te ustrojstwa zrobic przy kominie - w razie czego wentylacja do komina idzie Bidetta - Malgos mowisz - ide googlowac to ustrojstwo....jak na razie nigdzie tego na zywo nie spotkalam... Dzieki wielkie za wskazowki Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.06.2009 13:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 hmmm...w Muratorze kobieta myje glowe ta bidetta..... http://www.muratordom.pl/lazienki/lazienkowe-wariacje/lazienkowe-wariacje,7954_4860.htm eeeeeeeeeeee....musze przemyslec....... Jak znam moje dzieci to moga znalezc jeszcze inne zastosowanie dla tego wezyka i woda bedzie sie lala przez wszystkie 3 kondygnacje domu... ....nie wiem tez jaka moze byc celnosc z trafianiem do kibelka podczas zastosowania.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Mozna tez taka deske zalatwic specjalna z kranem, na ebayu tego bylo w sroc. Moze znajde... Namierzylam Cie gdzies... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 15:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 O, tu masz bidet razem z WC, rozne modele. Olga ma taki na przyklad. http://www.temtasi.de/solina_de.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.06.2009 15:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Namierzylam Cie gdzies... widze, widze... tylko ja tam nie zaczesto bywam.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.06.2009 15:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 O, tu masz bidet razem z WC, rozne modele. Olga ma taki na przyklad. http://www.temtasi.de/solina_de.html Ide ogladac....musialabym sie naradzic z Panem Mezem, bo to On jest milosnikiem bidetu...nie wiem czy na jakies alternatywy sie zgodzi... ...ale musze przyznac...jestem kompletnie zielona w tych wszystkich wynalazkach... Jestes, Malgos, oblatana w tych sprawach, ze hej!! Chyle glowy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 16.06.2009 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Te decyzje mam juz za soba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.06.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Maya, nie rezygnuj z bidetu. Ile wzrostu ma Twój mąż? I gdzie masz zaplanowany pion? - w górnym prawym rogu pod oknem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 16.06.2009 18:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Maya, nie rezygnuj z bidetu. Ile wzrostu ma Twój mąż? I gdzie masz zaplanowany pion? - w górnym prawym rogu pod oknem? Rasiu, moj maz ma 182 cm wzrostu. Dwunastoletni syn 150 cm...rodzina rosnie...meza brat - moze odwiedzi od czasu do czasu - ma rowne 2 metry wzrostu....ale gosci bedziemy wysylac do dolnej lazienki Pion? hm? to to ktoredy glowna rura kanalizacyjna bedzie szla? To w rogu pod oknem - tak jak mowisz... Wlasnie przegladam dziennik Nefer...kurcze, ale kobieta stron naprodukowala ...On ma bidet dosyc blisko skosu...nie wyglada to zle...ba fajnie!...tylko nie wiem ile jest od podlogi do sufitu w tym miejscu. Musze sie Nefer'ki zapytac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rasia 16.06.2009 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Proszę się nie śmiać. Ale pierwszy pomysł nasuwa mi się taki: http://img194.imageshack.us/img194/6374/362085135254e2c625b9ba.jpg W zanadrzu mam jeszcze jeden. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts