Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

He Delfino!

Dzieki, ze pamietasz i mnie odwiedzasz :wink:

Niestety te odleglosci dobrze nie wplywaja na moje budownicze zapedy :lol: Bardzo sie ciesze, ze juz za 3 tygodnie bede na miejscu...na telefon to strasznie sie gada...wiem tylko tyle co chca mi powiedziec. O drzwiach nic nie wiem, bo Kuzyn baaaardzo zapracowany i telefonu nie odbiera, a tekstu tez nie wysle...i tak czekam. :roll: :roll:

Tez sie zdenerwowalam troche, bo prosilam, by nie umawial hydraulika dopoki nie poznam ceny....i co? i goowno!! :evil: :evil:

ah!!

Dobrze, ze tutaj chociaz pogoda piekna za oknem i dzisiaj piatek...

:wink:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Witaj Irmo, niestety z drzwiami to maly problem byl, bo wybieralam na odleglosc. Dostalam katalog wazacy chyba ze 3 kilogramy :lol: :lol: by przegladac.

Podobaja mi sie - widzialam w oryginale wprawdzie z inna szyba ale te najbardziej wpadly mi w oko. Szybe dobieralismy, by wzorem pasowala do lazienkowej, do ktorej okno jest powyzej drzwi, na tej samej scianie...chcialam by to wszystko mialo rece i nogi...denerwuje sie strasznie...

odliczam dni...2 tygodnie i 6 dni i zobacze w rzeczywistosci to, co wymyslilam na papierze :lol: :lol:

:o :o :o Cudooooooowne te drzwi - jestem zachwycona! Proste, normalne bez łukowe ah... Maja dawaj namiary na producenta i katalog plis plis plissssssssssss. 8)

Co do pieca to ja proponuje zadzwonić do kogos kto ma serwis zakładający te piece i ponegocjować ceny. Ta mi się wysoka wydaje. Mój małż ostatnio kupił piec kondensacyjny tylko innego producenta za połowę ceny jaka dają na sklepach. Zadzwonił chyba do trzech punktów i wynegocjował ostatecznie 50% rabatu w stosunku do ceny katalogowej.

Malgosia,

dziekuje za zachwyty :lol:

Drzwi sa Adeco:

http://www.adeco.pl/index.php

Tam mozesz sobie "zbudowac" drzwi jakie chcesz - gdzies na stronie jest taka mozliwosc.

Nasze drzwi sa zrobione przez lokalna firme, ktora produkuje na profilach PVC Kommerling'a.

http://www.fortech1.pl/okna.asp

Ta sama firma robila nam tez okna do domu, ktore sa super. Wszystko tez zalezy od jakosci PVC, dlatego patrz na Schuco lub inne dobre, jak Kommerling.

ja na forum podgladalam Finlandie i jareko, co pisali o oknach. Takze u nas w regionie Kommerling'i maja mocna marke, wiec okna sa informatywnie wywazona decyzja :lol: :lol:

Dokladnie to wyglada, ze biora profil drzwi od Adeco oraz wszelkie dodatki, jak pochwyty; PVC biora od Kommerlinga - czy inej firmy jaka sobie wymarzysz i oni to skladaja.

Mozna tez zrobic te drzwi w aluminium. Wiem, ze sa osoby, ktore biora wzory Adeco i ida do lokalnych stolarzy, by zrobic cos podobnego w drewnie.

W sprawie pieca wyslalam mojego Tate slalomem przez Bydgoszcz...moze znajdzie cos taniej :wink:

No właśnie o takich marzyłam drzwiach. Majeczko z nieba mi spadłaś normalnie z tym Adeco. :D :D :D

Co do okien to myślimy podobnie, tzn. o podobnych firmach 8)

Malgosiu - ciesze sie, ze moglam sie przydac. :lol: :lol:

Moze dokladnie jak ten proces wybierania i skladania drzwi wyglada to zapytaj Finlandie badz Jareko.

Ja tak na poczatu to nalegalam na aluminiowe, ale wybito mi je z glowy dlatego, ze moje drzwi sa od strony polnocno-wschodniej a podobno dlatego bylyby problemy z izolacja i oblodzaniem przy aluminiowych. Zobaczymy jak przez zime to wszystko wyjdzie w praniu. :wink:

Jeszcze dodatkowo - Adeco do najtanszych nie nalezy, ale warto, bo sa piekne :lol: :lol:

witam Maju :D :D :D oj dawno do Ciebie nie zaglądałam a twój domek zmienił sie nie do poznania :lol: :lol: :lol: :lol: ,teraz tylko patrzec jak zaczniecie sie wykańczać !!! :D :D :D pozdrawiam

hej Jessi, bylam Cie podgladac - widze, ze tez juz dzialacie wykopkowo-rozrywkowo :lol: :lol: :lol:

hihi no pewnie że działamy nie ma na co czekać trzeba coś robic :wink: :p :p

• 2 weeks później...

Hej Dziewczyny!

Sure, to odliczamy razem :wink: Ty, by zobaczyc Assira, a ja by wreszcie zobaczyc moj dom na skarpie na wlasne oczy :lol: :lol:

Malgos, ekhm, ekhm...tak daleko to ja nie latam :wink:

Ale KRK jest na liscie na do zwiedzenia Trzeba dzieciom piekne miejsca w Polsce tez pokazac.

:lol:

Jessi, dzieki wielkie...tylko chyba z tej imprezy nici :lol: Kuzyn mi przyslal liste na do zrobienia...chyba tydzien nie starczy.. :roll: :roll:

Ale i tak sie ciesze :wink:

Dokladnie 6 dni zostalo do tego jak bede ladowac w Bydgoszczy :lol: :lol: