Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Pieknie dziekuje za zachwyty :lol: !

Widoki i kaluza piekna... Kaszuby to piekne miejsce, dlatego tak sie uparlam na ta budowe na skarpie wbrew wszelkim prawom grawitacji :lol: :lol:

ale za to widoki ze skarpy mam super :lol: :lol:

Malka nie panikuj :lol: :lol: tak raczej sie nie stanie :lol: :lol: Ja musze teraz wszystko uzgodnic, by Kuzyn na wiosne mial z czym popracowac :lol:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Zaintrygowana tym, ze moi panowie duzi i mali wiecznie zagladali w komin (co widac na zdjeciach w poscie wyzej) wsadzilam glowe tam i ja :wink:

http://farm3.static.flickr.com/2444/4010558747_af1daf922a.jpg

aaa.. ..to jednak nie winda?? :D :D

HA! A nie mowilam? :lol: :lol: :lol: :lol:

Robi wrazenie, jak sie do niego zaglada przez 3 kondygnacje plus przestrzen dachu :lol: :lol:

Nie...to jednak komin :wink: ale mysle, ze w przyszlosci bedzie mozna go przebudowac, by zamocowac jednoosobowa winde... :wink: :lol: :lol: :lol:

Rasiu, nie wiem o jakich stalowych kratkach mowisz?

:o To jest tyl komina i te dziury beda zamaskowane.

A z przodu, od strony pokoju ma miej-wiecej wygladac tak:

http://farm3.static.flickr.com/2536/4021776509_f099f3dde7.jpg

Bez tych wieszaczkow i innych pierdolek...

Podpatrzone od Sparthem'a :wink:

Bedzie otynkowany, czy Ty mowisz by go tak zostawic tylko w cegle?

Rasiu, nie wiem o jakich stalowych kratkach mowisz?

:o To jest tyl komina i te dziury beda zamaskowane.

A z przodu, od strony pokoju ma miej-wiecej wygladac tak:

http://farm3.static.flickr.com/2536/4021776509_f099f3dde7.jpg

Bez tych wieszaczkow i innych pierdolek...

Podpatrzone od Sparthem'a :wink:

Bedzie otynkowany, czy Ty mowisz by go tak zostawic tylko w cegle?

Gdybyś szukała takiej tapety, tynków strukturalnych i innych wynalazków nie znalazłabyś tak pięknego materiału jak ten... ja bym tak zostawiła... :roll: :oops: 8)

Znaczy sie gola cegle?

:lol: :lol:

Ja chce w calym domu miec normalny, tradycyjny tynk...wsio na bialo...zadne tam sraty..perdaty..strukturalne czy nie :wink:

to sobie machnij ten komin na biało bez tynku?

eeeeeeeeeeee....chyba juz za pozno... :roll: :roll:

w piatek, w nasz ostatni dzien panowie tynkowali poddasze...pozniej miala byc reszta...tydzien juz mina, wiec przypuszczam, ze reszta tez juz zatynkowana... :oops:

Jutro zapytam sie Kuzyna...

Witaj!

domek ślicznie rosnie u Ciebie!! :p

zauważyłam ,że pod schodami będziesz miała małą łazienke??

masz juz jakis pomysł na nią??? :wink:

bo ja mam z tym kłopot :( :(

Hej Kala, nasza mala lazienka jest zaraz kolo schodow...nie zupelnie pod nimi :wink: ... ma 3,6m2 i ksztalt kopnietego trapeza :lol: :lol: pomysl juz jest: kibelek w prawym rogu, na wprost drzwi, zaraz kolo wszelkich rur kanalizacyjnych i zegarow na wode, ktore beda zabudowane. W lewym gornym rogu prysznic w polkolu, a w lewym dolnym rogu (zaraz przy drzwiach) umywalka.

Lazienka ma byc gownie dla chlopcow, wiec musi w niej byc malo pierdolek i szlaczkow, by latwo sie czyscilo :lol: :lol:

http://farm3.static.flickr.com/2802/4016026197_af47d2d809.jpg

Maja

Super tam masz, zazdraszczam. :) 8)

Tez mam bambus, wyglada fajnie (pozdrow meza :lol: :lol: :lol: ), tylko szkoda, ze sie na barlinek zdecydowaliscie... :roll:

Malgos, no trudno z ta barlinecka... :wink: :roll: :roll:

Niestety fundusze wyparowuja bardzo szybko i troche zaczynamy isc w polsrodki :lol: :lol: a tu trzeba jeszcze cos ze skarpa zrobic, bo inaczej z domu nie da korzystac..

Na razie zostala wybrana....do kladzenia i zakupow jeszcze z 4 miesiace...nigdy nie mow nigdy...bo zawsze cos sie moze zmienic :wink:

Gdzie masz ten bambus? Nie moge znalezc?

:roll:

:lol: :lol:

Jest gdzies w dzienniku. :roll: Nie ma za dobrych zdjec. To jest taki z kolankami ten bambus? Kupuje sie gotowe deski w Casto czy innym LM? :roll: Jak chcesz to nastepnym razem jak bede w mieszkanku to Ci zrobie lepsze zdjecie. 8)

A barlinek nie jest wcale tani... Szczegolnie ten niby 1 klasy. Ja tez kupilam, na szczescie o polowe tansza deske, ale gdybym wiedziala o barlinku to co dzisiaj, to wzielabym mozaike przemyslowa albo cos innego taniego. :roll: Z Duchem pogadaj, on Ci doradzi. 8)

Dzieki Malgos...jeszcze pomysle nad tym barlinkiem :roll: :roll:

Powiem szczerze, ze wybieralismy szybko, troche na byle by bylo, bo jednak czasu za duzo nie bylo :lol: :lol:

Na razie i tak nie bedzie kupowany, bo w domu nie ma ogrzewania, a gaz bedzie dopiero na wiosne i ta koncowa decyzje bedziemu musieli podjac wtedy. Jesion barlinkowy byl za 193 PLN za m2....nie mam pojecia jaka to cena...duza? mala? srednia? Jezeli chodzio o to co bylo w sklepie to w porownaniu wychodzila na srednia po mniejszej stronie :wink:

Prosze strzel zdjecia bambusa...przerylam Twoj dziennik w szerz i w poprzek..i nie widze.. :roll: :roll: :roll: za to widze bardzooo rowno polozone pstryczki-elektryczki... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:o Twoj elektryk musial byc badzo pijany... :o :o

:lol: