Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

Jest tam zdjecie, ale z daleka, moglas przeoczyc. Zrobie Ci to zdjecie jesli mozesz chwile poczekac, obiecuje. 8)

A 193 PLNy za barlinek... :o :o :o :o :o :o :o :o Ja placilam 89 za krotsze dechy i tylko dzieki temu harakiri nie popelnilam... Za 230 masz u Ducha lita deske z polozeniem... A Duch taki tani znowu nie jest. :wink: Napisz do niego na priv, bo on rzadko bywa ostatnio. Nawet jesli nie bedzie u Ciebie robil, to na pewno Ci pomoze. :wink:

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Znaczy sie bambus jest ladny, chociaz mi go ciule juz porysowaly... Mial te zalete, ze tez kosztowal cos kolo 90 zl za m2... Nie jest taki znowu twardy. Facet w OBI twierdzil, ze brud wchodzi w te rowki, ale to akurat olalam... :roll:

Sorry, ze Ci zamieszalam, ale poczytaj watki pt. deska barlinecka - bubel... i Ci od razu przejdzie. :wink:

Sorry, ze Ci zamieszalam, ale poczytaj watki pt. deska barlinecka - bubel... i Ci od razu przejdzie. :wink:

:roll: :roll:

:o :o :o

Przeczytalam od dechy do dechy...

:oops:

Zostanie to, co cokolwiek poleja na podlogowke... :roll: :roll:

:lol:

Nie mam sil i kasy, by na odleglosc wybierac podloge drewniana... :roll: :roll:

Nie przesadzaj, przeciez moga Ci probne dechy wyslac poczta, a skoro wybralas juz jesion to rownie dobrze moze byc jakis parkiet czy cus zamiast plastiku barlinkowego. :wink: No ale tu sie pytaj Ducha, co Ci bedzie na podlogowke pasowalo. 8)

na tej inspiracji komin też jest cool!

ale widzę, że Rasię rajcują szarości... ;) :lol:

No dobra... :oops: rozszyfrowałyście mnie... :wink:

Przemyslalam...zostaje przy poczatkowej koncepcji :wink:

Ja chce bialo...bardzo bialo :lol: :lol: Pan Maz mi juz zafundowal pstrokata podloge, a ja chce trzymac kolory na minimum :lol: :lol:

Takze z przestrzenia to u mnie jest nie tego :roll: :roll: ...nie ma miejsca, by bawic sie kolorami na scianach :wink:

Malutkim kroczkami idziemy do przodu :lol: :lol:

No, te kroki to całkiem pokaźne są!... ;)

Maja, ja Cię rozumiem z tym białym, bo tez lubię.. mam co prawda kolorowo - szaro, ale wymarzyłam sobie choć białą łazienkę. A potem się dałam namówić na ceglasto - czerwona ściankę w niej. Nie jest źle, ale znając siebie, przemaluję ja niebawem spowrotem na biało... jakos tak ciemno się zrobiło! :lol:

(i dla równowagi kombinuję z białą sypialnią)

Tez mi sie wydaje, ze poczatkowy zamysl....zawsze ten najbardziej przemyslany.... to jest najlepszy i trzyma sie kupy :wink: ...najgorzej jak sie zacznie kombinowac gdzies po drodze... :lol: :lol: ...a ja i tak mam pod gorke do domu... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tez sie obawiam, ze moze sie za ciemno zrobic...salonow to ja nie mam, wiec musze rozjasniac wszystko jak sie da :wink:

No wlaśnie, bo w dużym pokoju szary jest jak najbardziej, ok, podoba mi się i jeszcze chciałam szare rolety i kanapy, ale mój ukochany stawia opór, że za duzo. Ale w małej łazieneczce zrobiło się ciemno na razie.

Główne oświetlenie jest ze szczeliny w suficie, światło pada na ciemna ścianę i jest przytłumione. Zobaczymy, jak będzie po zamontowaniu kinkietu i górnego światełka (chyba 50W powinno wystarczyć??)

Co do łączenia kafli z panelami to bardzo proste ,miałam takie dawno temu w odległej galaktyce mieszkając w bloku (teraz niestety u mamusi chatka sprzedana, a u rodziców mamy 2 pokoje + sypialenka wygospodarowana). Listwe kupiliśmy w Castoramie i wygina sie ją jak chce efekt naprawde super bawienie z docinaniem paneli i kafli ale poradził sobie mój chłopina sam, a amator. :roll:

Co do łączenia kafli z panelami to bardzo proste ,miałam takie dawno temu w odległej galaktyce mieszkając w bloku (teraz niestety u mamusi chatka sprzedana, a u rodziców mamy 2 pokoje + sypialenka wygospodarowana). Listwe kupiliśmy w Castoramie i wygina sie ją jak chce efekt naprawde super bawienie z docinaniem paneli i kafli ale poradził sobie mój chłopina sam, a amator. :roll:

Ewiku, cos Ci sie chyba komentarzniki pomerdaly :lol: :lol: :lol: :lol:

Mowisz o podlodze w salonie u Delfiny?

:wink:

Maja

• 2 weeks później...

Hej Maya! :D

Popatrz co wyczytałam dzisiaj we "wnętrzu monah" 8) - już może nie będziesz się dziwić moim zachwytom nad naturalnym surowym pięknem Twojego kominka... 8) :roll: :wink: :lol: :lol:

popatrzcie na tę strukturę ściany - szarej oczywiście :D To niby niedbale zafugowane fragmenty części bloków kamiennych...

Czysta rozkosz :lol:

http://solidnydom.pl/images/stories/Marta/Producenci/forbo2.jpg

do tego kawałek (niestety :() lampy po prawej...

Rasia,

Masz calkowita racje - jest piekne, interesujace, pieknie zalamuje swiatlo na scianie....na wiekszej powierzchni to wyglada super.

Zobacz jak biurko jest ustawione....tam to jest przestrzen!!!

U mnie niestety to by nie wygladalo tak imponujaco: moj pokoj dzienny ma tylko 25 m2 (dla mnie wystarczy - nie marudze :wink: ) i taka sciana bedaca na pewno interesujacym elementem jakos nie moglaby byc wyeksponowana na tyle, by ja podziwiac. Nie moglabys nabrac odpowiedniego dystansu od tej sciany by ja ogladac pod odpowiednim katem. Obawiam sie, ze wszystko by bylo na kupie i przez to straciloby urok i wygladaloby bardziej jak na jarmarku... i wtedy trafilo by do watku o kiczu na forumowuch wnetrzach :lol: :lol:

Ale jest bardzo interesujace.... moze kiedys wygram w jakies lotto i wybuduje sobie 200 lub 300 metrowa nowoczesna stodole...bede sie wtedy bawic kolorem, struktura, swiatlem.....pieniedzmi :lol: :lol:

Witam Maju :)

Widzę, że robota idzie do przodu. Raz wolniej, raz prędzej, ale naprzód - i to jest najistotniejsze :) Na pogodę niestety wpływu nie mamy. Nawet ja zaczęłam się z tym godzić. Chociaż skłamałabym, gdybym powiedziała, że godzę się tak do końca...

Oczywiście trzymam kciuki i życzę jak najwięcej ciepłych, pogodnych dni :D