mayadaski 22.11.2009 16:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Maja, czy u was tez takie straszne ulewy? Oglądalam film, ze w WB powodzie... Niestety u nas tez jest fatalna pogoda. Poludniowa i zachodnia czesc kraju jest zalana....straszne: na miesiac przed Gwiazdka ludzie maja teraz pozalewane domy. Setki ludzi ewakuowanych. Cork, piekne masto - w polowie jest zalane. Strasznie sie patrzy na zdjecia w TV. W UK slyszalam na SkyNews, ze tez jest zle - tam nawet ludzie pogineli przez powodzie. Nas w Dublinie ominelo...jestesmy pozalewani tu i owdzie, ale to sa raczej bajorka na ulicach - nie takie straszne jak maja ludzie w Cork, Galway czy w Ballinasloe i Athlone, gzdie tam cale osiedla sa zalane..... Ale to wichury...ja mieszkam na poludniu Dublina, kolo gor...drzew polamanych jest sporo...dmucha jak cholerka...doslownie wyrywa wlosy z glowy razem ze wsowkami...ciesze sie, ze nie musze teraz nigdzie leciec, bo takie turbulencje raczej ciezko znosze Straszny wiatr...takego ciezkiego to nie pamietam juz od dluzszego czasu... Podobno jutro i we wtorek ma jeszcze mocniej padac hmmm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 22.11.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze i nikt więcej nei ucierpi. Takie wichry i ulewy bywają neibezpieczne. Ostatnei oberwanie chmury, jakie przezylismy w 3mieście mam gdzieś na fotkach w dzienniku, ale to było lokalne, bez poważniejszych szkód. Cieszę się, ze dom buduję na górce, choć do garażu moze mi się wody i tak nalać. Tam bardziej ryzykowne jest sąsiedztwo starodrzewu... ...muszę pomyśleć o wycięciu podsychających topoli na dzialce... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.11.2009 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Jeszcze mnie tu nie było! A szkoda, bo strasznie fajnie! piękny widok, a i dom ciekawie się zapowiada. I to budowanie na odległość, jakie tempo! Urzekła mnie ta romantyczna historia związana z mężem... A czy miejscowośc nie przypadkiem na G.? Może podobna... Trzymam kciuki, żeby wszystko szło po Twojej myśli i będę częśćiej wpadać. Hej Mazo witam w moich piaskowych progach i zapraszam czesciej Tempo budowy moge tylko zawdzieczyc Kuzynowi, ktory nad wszystkim czuwa i sam podciagnie rekawy, gdy potrzeba Bez zaufanej rodziny raczej by mi tak szybko i sprawnie nic nie szlo tym bardziej ze dzieli nas spora odleglosc od Kaszub Te widoki...czasami jak mam zwatpienie czy ta cala inwestycja ma sens, to ogladam sobie zdjecie widoku z balkonu i znowu wiem, ze warto Nazwe miejscowosci wysylam na PW - nie nie ma literki "g" w nazwie Pozdrowienia, Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.11.2009 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Mam nadzieję, ze wszystko będzie dobrze i nikt więcej nei ucierpi. Takie wichry i ulewy bywają neibezpieczne. Ostatnei oberwanie chmury, jakie przezylismy w 3mieście mam gdzieś na fotkach w dzienniku, ale to było lokalne, bez poważniejszych szkód. Cieszę się, ze dom buduję na górce, choć do garażu moze mi się wody i tak nalać. Tam bardziej ryzykowne jest sąsiedztwo starodrzewu... ...muszę pomyśleć o wycięciu podsychających topoli na dzialce... Dlatego ja sie pozbylam brzozy na naszej skarpie. Bym trzesla portkami za kazdym razem, gdybym czytala o wiatrach na Kaszubach... ona na prawde byla przerazajaco blisko domu i moze jak nie szkoda mi tak bylo starego kempingu to teraz za nowym domem to bym sie chyba zaplakala nanasmierc , gdyby mi go uszkodzila Topolami sie zajmij, bo mozesz raz miec wcale nie tak wesolo przez nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.11.2009 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 A ja mam jeszcze pytanie: jaka jest wysokość tego okna na ścianie obok drzwi wejściowych i na jakiej jest wysokości (widać coś przez nie? )? Właśnie przechodzę okienną bezdecyzyjność w sprawie podobnego i może w związku z tym poproszę o wizytę u mnie i oddanie swego głosu na jakąś wersję? No właśnie: proszę i zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.11.2009 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Okno jest wysokie na 60 cm i zaczyna sie na 100 cm od poziomu podlogi. Zaprojektowane jest tak by bylo troche nad poziomem szafek - bedzie pomiedzy szafkami stojacymi pod nim a wiszacymi nad nim. Widac przez nie wszystko - to jest normalne okno. W planach bylo tak, ze tam gdzie ludzie klada kafle pomiedzy szafkami w kuchni, to ja bede miala okno. Poszukam czy mam jakies zdjecia blizej z tym oknem i Ci wkleje Kiedys bylam u Ciebie gdy szukalas jakiegos rozwiazania na zaluzje okienne Przyczlapie sie jeszcze raz...zapewne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 22.11.2009 20:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Tutaj jeszcze przed wstawieniem okien i widok na sasiada po drugiej stronie drogi: http://farm4.static.flickr.com/3333/3491218636_81c41d2996.jpg Tutaj moszez zobaczyc w porownaniu z osoba gdzie jest okno. Dodaj jeszcze z 15/20 cm, ktore podniesie podloge przez wylewke i ogrzewanie podlogowe: http://farm3.static.flickr.com/2492/4010557349_5835bb1749.jpg Z kuchni bede widziec, gdy ktos jest przy drzwiach: http://farm4.static.flickr.com/3173/4007473945_aaa3c409d1.jpg Niestety nie pomyslalam, by zrobic zdjecie pogladowe ze srodka a na zewnatrz i tak jeszcze jest nie skonczone...tam bedzie nasypana ziemia i skarpa bedzie troche podniesiona, dlatego folia kubelkowa tam ciagle zwisa taka niezakonczona Tutaj moj 12letni syn przy drzwiach i oknie. Tam tez bedzie jeszcze z 20/30 cm wyzej przy wejsciu jak bedziemy wiosna robic podejscie. na razie Remi stal na plaletach: http://farm3.static.flickr.com/2604/4125194035_9c01b1b4f4.jpg o takich: http://farm3.static.flickr.com/2536/4010590227_ee5235c6c2.jpg Mam nadzieje, ze chociaz troche Ci pomoglam Maja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mazo 22.11.2009 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Listopada 2009 Okno jest wysokie na 60 cm i zaczyna sie na 100 cm od poziomu podlogi. Zaprojektowane jest tak by bylo troche nad poziomem szafek - bedzie pomiedzy szafkami stojacymi pod nim a wiszacymi nad nim. Widac przez nie wszystko - to jest normalne okno. W planach bylo tak, ze tam gdzie ludzie klada kafle pomiedzy szafkami w kuchni, to ja bede miala okno. Poszukam czy mam jakies zdjecia blizej z tym oknem i Ci wkleje Kiedys bylam u Ciebie gdy szukalas jakiegos rozwiazania na zaluzje okienne Przyczlapie sie jeszcze raz...zapewne Dziękuję Ci bardzo! Pomogłaś mi, pomogłaś - na wizualizacjach nie widać, jakie okna będą w rzeczywistości, traz łatwiej będzie mi je sobie wyobrazić. Powtórzę się : piekny widok... A Twoja wizytę u mnie pamiętam! Dzięki raz jeszcze! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.11.2009 00:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Czeee Maja. Witam w Swieto Dziekczynienia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 26.11.2009 14:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Czeee Maja. Witam w Swieto Dziekczynienia. Hej Malgos, najlepszego Wam - Hamerykancom w ten dzien Indyka przyprawilas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 26.11.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2009 Czeee Maja. Witam w Swieto Dziekczynienia. Hej Malgos, najlepszego Wam - Hamerykancom w ten dzien Indyka przyprawilas? Eeeee, indyka nie bedzie, za leniwa jestem. Najwyzej jakies winko kupimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona Sudol 30.11.2009 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Witaj Maju Jak widać można budować nawet w zimie. Pogoda faktycznie dopisuje, z czego i ja się cieszę Ten pomysł z bramą bardzo fajny, ale jeśli granica wyszła w innym miejscu, to faktycznie lepiej od razu się do niej dostosować. A tuje..... posadzisz nowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sure 30.11.2009 21:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Hej, Maja! Tez budowałam w zimie, bo byl SSZ. Koza budowlana i ok! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malgos2 30.11.2009 21:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2009 Maja, gdzie Ty zniknelas? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 01.12.2009 11:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Witaj Maju Jak widać można budować nawet w zimie. Pogoda faktycznie dopisuje, z czego i ja się cieszę Ten pomysł z bramą bardzo fajny, ale jeśli granica wyszła w innym miejscu, to faktycznie lepiej od razu się do niej dostosować. A tuje..... posadzisz nowe Hej Iwono, wlasnie sie bardzo zdziwilam z ta pogoda, bo w pazdzierniku ledwo udalo nam sie jedna sciane wytynkowac, bo wiecznie zimno bylo a tutaj Kuzyn mowi, ze mozna dalej w ziemi sie bawic...wiec bedziemy sie bawic - plot trzeba naprawic, chociaz od zewnatrz. ten miedzy nami a sasiadami zrobimy juz wiosna U Ciebie widzialam...te widoki z okna...ach...Twoje tereny sa piekne...kiedys bedac nastolatka marzylo mi sie przeniesienie sie na Nizine Klodzka....a wyladowalam zupelnie gdzie indziej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 01.12.2009 11:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Hej, Maja! Tez budowałam w zimie, bo byl SSZ. Koza budowlana i ok! Hej Sure my tez bedziemy mieli koze...i kominek Plan na wnetrza zima to byl. Mysmy tylko nie planowali juz niczego na zewnatrz robic, a tu taka niespodzianka kominek juz zamowiony - depozyt dany. Tylko czekamy na pana od ogrzewania, by rurki od podlogowki zalozyl. Wtedy beda wylewki, czekanie by wyschlo i bedzie mozna ruszyc z ocieplaniem poddasza, plyty g-k gdzie trzeba.....i powoli juz kafle i reszta...w sierpniu planuje wakacje Malgos, pracuje zawziecie koniec roku wiec trzeba niektore rzeczy wypchnacw robocie bo terminy gonia. Takze w szkole mam pewien projekt do skonczenia i tak sobie nie mam czasu....wiem niemozliwe, ale prawdziwe Ah!! ze na stare lata zachcialo mi sie studiowac....ale tak jest jak czlowiekowi czasami ambicje mozg zjadaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.12.2009 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Cześć Majeczka ale galopem idziecie Lada chwila bedzie gong na koniec akcji "budowa' i łączę się w bólu studiowania na "stare lata" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayadaski 01.12.2009 11:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 Cześć Majeczka ale galopem idziecie Lada chwila bedzie gong na koniec akcji "budowa' i łączę się w bólu studiowania na "stare lata" hej Malka, szybciej to bedzie gong z banku, ze kasa sie skonczyla chcialabym miec jedna lazienke skonczona i jakas podloge, by lozko dmuchane rozlozyc i bede szczesliwa...w srodku nie musi byc na tip-top skonczone od razu Studiowanie...zostalo mi 8 miesiecy i bedzie koniec Jednak robienie jeszcze raz 4 lat to byl zwariowany pomysl z mojej strony i budowanie....i paca na caly etat...i maz...i dwojka dzieci...a ja jedyny 155 cm wzrostu mam za mala na to wszystko jestem: zaczynam wysiadac i czasu mi brakuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malka 01.12.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 łazienki i podłoga będzie wcześniej niż studia skończysz tez uważam to za wariactwo, ale robienie kolejne 10 lat czegoś co mnie wykańczło psychicznie, było jeszcze większym wariactwem - teraz wiem po co to robię i przychodzi mi z łatwością mnie zostało 7 miesiecy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
delfina7 01.12.2009 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2009 witam . Faktycznie szkoda tych tujek , bo pięknie zasłaniają sąsiadów. Ziam na szczęście pozwala budować , a my? O|bijamy się normalnie. Gdyby nie teść to do wyczynów listopadowych można by tylko wymienić przeprowadzkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts