Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

a Wy nie będziecie mieć lęku wysokości na tym tarasie :lol: wygląda jak by był pioruńsko wysoko :D na tym zdjęciu

Przeciez pisalam w dzienniku, ze mam wieze obserwacyjna.. :lol: :lol:

Na pierwszym to nie :wink: a na drugim to nie wiem :lol: :lol:

Ten pierwszy balkon jest na tej samej wysokosci jak byl stary balkon przy kempingu i siedzielismy na nimi non-stop....tylko ze kiedys bylismy fajnie stara czeresnia zaslonieci, a teraz troche patelnia sie zrobila podczas budowy...

Na wyzszym balkonie...hmmm..jeszcze nie wiem...ale ten bedzie raczej tylko bardziej do ozdoby niz siedzenia...moze troszeczke...

nawet na nim juz bylam :wink: Tutaj dowod: z Kuzynem podziwiamy Jego prace:

http://farm5.static.flickr.com/4029/4369866061_4892317630.jpg

Poniewaz dom jest na skarpie, to wyglada, ze jest tak wysoko :lol:

Jak spojzy sie z innej perspektywy to to tak zle nie wyglada...

:wink:

Witam właśnie trafiłam na twój dziennik, domek prezentuje się bardzo obiecująco, bardzo oryginalny projekt.

Mam pytanie odnośnie waszej podłogówki, z tego co wyczytałam macie ją na wszystkich poziomach, ja też tak bym chciała,

niemniej chodzi mi o Waszego wykonawcę bo właśnie poszukuje kogoś kto by wykonał u nas ogrzewanie, czy jesteście zadowoleni, a i czy cena podana w dzienniku jest za wszystkie materiały i robociznę bo wydaje mi się atrakcyjna.

Podziwiam Was za odwagę budowy na odległość

Raju Maja Ty to drapacz chmur budujesz!!!! :o :lol: :lol: :lol:

Kurs spadochoroniarski dla całej rodziny jak rozumiem w budżecie budowlanym przewidziany. :wink:

Z moim lękiem wysokosci (zawsze jak jestem na balkonie wyżej niż 3 pięra, mam nieodpartą ochotę skoczyc i....poleciec :lol: :lol: :lol: ) chyba bym nie wytrzymała na takim balkonie, no chyba że w szelkach taternika i z mocnym drinkiem w dłoni :wink:

Witam właśnie trafiłam na twój dziennik, domek prezentuje się bardzo obiecująco, bardzo oryginalny projekt.

Mam pytanie odnośnie waszej podłogówki, z tego co wyczytałam macie ją na wszystkich poziomach, ja też tak bym chciała,

niemniej chodzi mi o Waszego wykonawcę bo właśnie poszukuje kogoś kto by wykonał u nas ogrzewanie, czy jesteście zadowoleni, a i czy cena podana w dzienniku jest za wszystkie materiały i robociznę bo wydaje mi się atrakcyjna.

Podziwiam Was za odwagę budowy na odległość

Hej Mirkapki,

tak cena za podlogowke to juz za wszystkie materialy i robocizne, w tym piec Junkersa za 7tys PLN. Powierzchnia podlogowki to okolo 100 m2, po odliczeni klatki schodowej.. Dom nie nalezy do tych wielkich.

...czy jestesmy zadowoleni, tego to jeszcze nie wiem... :lol: :lol: Kuzyn nad tym czuwa, wiec chyba jest OK. Moj Kuzyn ma firme budowlana i u nas jako podwykonawcow bierze firmy z ktorymi Mu sie dobrze wspolpracuje. Tutaj mysmy Mu zostawili wolna reke....musze miec jakies zaufanie, bo inaczej osiwialabym calkowicie.... :lol: :lol: Kuzyn inaczej reczy glowa (badz wasem) jak cos bedzie zle... :wink:

Maja

Raju Maja Ty to drapacz chmur budujesz!!!! :o :lol: :lol: :lol:

Kurs spadochoroniarski dla całej rodziny jak rozumiem w budżecie budowlanym przewidziany. :wink:

Z moim lękiem wysokosci (zawsze jak jestem na balkonie wyżej niż 3 pięra, mam nieodpartą ochotę skoczyc i....poleciec :lol: :lol: :lol: ) chyba bym nie wytrzymała na takim balkonie, no chyba że w szelkach taternika i z mocnym drinkiem w dłoni :wink:

eeeee...Inez, nie jest tak zle....to tylko takie ujecie...

tutaj widac, ze nie jest tak groznie. Czeresnia kiedys siegala polowy okien balkonowych srodkowego pietra. Byla obok tego bialego pierdolnika :roll: namiotu? na zdjeciu przed domem...

http://farm3.static.flickr.com/2657/4194680589_f278ab2a1f.jpg

Tutaj tez widac ile jescze nam ogrodu brakuje i ile trzeba ziemi nawiezc by to wszystko wyrownac i jak wysoko bzy siegaja, az zakrywaja balkon od pokoju dziennego (prawa strona na zdjeciu:

http://farm3.static.flickr.com/2673/4008212456_360ee64b6f.jpg

ale za to mam co podziwiac:

http://farm3.static.flickr.com/2593/4004609609_2cab2c7a28.jpg

Ci co mieszkaja u podnoza skarpy takiego widoku nie maja :wink:

http://farm3.static.flickr.com/2657/4194680589_f278ab2a1f.jpg

to fakt- dobre ujęcie , jak photoshop,potrafi wyczarowac nieistniejące :wink:

Na takim balkonie moglabym siedziec i cała noc , bez obaw o swój błędnik :D

ale za to mam co podziwiac:

http://farm3.static.flickr.com/2593/4004609609_2cab2c7a28.jpg

oj, tak! Widok masz wart kazdych pieniędzy! Cudo. :D

Maja dzięki za odpowiedź

jakoś mi się wydawało, że ten Wasz domek jest większy, co zmienia postać rzeczy jeśli chodzi o koszt tego ogrzewania to raczej normalna cena

ale widoki to macie bezcenne :o

pozdrawiam Mirka

Mirko, u nas powierzchnia uzytkowa to 115 m2. Przypuszczam, ze przez ta skarpe dom wyglada na wiekszy...ale do sprzatania wystarczy :wink:

Widoki sa super - dlatego sie tak uparlam na budowe w tym miejscu. A na plaskiej dzialce zapewne byloby latwiej budowac i moznaby bylo architektonicznie zrobic cos innego i nie na 3 poziomach....ale gdzie ja bym miala takie widoki:lol: :lol:

Pozdrowienia, Maja

witam

twoja budowa to juz w sumie zamieniła się w dom bo juz teraz lecicie powoli z wykończeniówką :wink: :D :D i lada dzien i bedzie można zamieszkać :lol: :lol:

Hej Jessi...jest wykonczeniowka i nerwy wieksze, bo ciezko sie wybiera kafelki i inne rzeczy do wykonczeniowki przez internet...a jeszcze wytlumaczyc jak sie chce te kafle miec rozlozone :roll: :roll: !

Mam nadzieje, ze w sierpniu bedziemy mogli juz sie zatrzymac u siebie na wakacje...przynajmniej tak sie nastawiamy psychicznie z Panem Mezem, ze bedziemy sie budzic do tych widokow juz w tym roku....jezeli kasy nam starczy, bo juz niestety skrobiemy na dnie skarbonki :lol: :lol:

Maja