Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Iwono, tez sie ciesze bardzo. Na razie gaz jest z butli i piec zostal odpowiednio przeinstruowany na to, ale gdzies w kwietniu/maju podlaczymy sie do gazu z rury, ktora jest w drodze na dole skarpy. Na razie odpuscilam panom przekopki w sniegu :wink:

Sure, fajny nie? :lol: :lol: I taki maly a caly dom ogrzeje i jeszcze ciepla wode da...ale cudo :lol: :lol:

Jakies drzwiczki musze wykombinowac, zeby na przyszlosc w lazience nie straszyl...na razie cala lazienka straszy wiec sie wkomponowuje w tlo bez problemu :lol: :lol:

Sure, fajny nie? :lol: :lol: I taki maly a caly dom ogrzeje i jeszcze ciepla wode da...ale cudo :lol: :lol:

Jakies drzwiczki musze wykombinowac, zeby na przyszlosc w lazience nie straszyl...na razie cala lazienka straszy wiec sie wkomponowuje w tlo bez problemu :lol: :lol:

Nawet fajnie wygląda, taki "kompaktowy". Mówisz, ze zakupilaś dwufunkcyjny? Powinien byc praktyczny, a zajmuje malutko miejsca...

Mój piec tez zajmuje mało miejsca, ale zbiornik dośc dużo (vieśmanowski był mniejszy, tylko drogi). Ja bym chciała poczytac jakies porównanie kosztów 1 i 2 - funkcyjnego, pewnie nie będą to znaczące różnice.

nie sadze...ale sie nie znam...ten nasz ma jedyna nowosc dla mnie to to, ze ma maly zbiornik, ktory wymusza obieg cieplej wody. Tak panowie zaproponowali, bo mowili, ze inaczej dlugo bedzie sie czekalo na ciepla wode w dolnej lazience (3 kondygnacje do obrobienia :wink: ) nikt nie potrafil mi jednak powiedzec ile to "dlugo" mialo znaczyc w naszym przypadku....ugielam sie.

W obecnym domu nie mamy wymuszonego obiegu i piec jest w kuchni i tylko parter i pietro do obrobienia. Do gory do lazienki zajmuje pare sekund by ciepla woda doleciala - jak dla mnie nie ma tragedii i chcialam przy takiej opcji zostac....podobno jednak w przypadku domu na skarpie byloby dlugo dluzej....ale to ciagle podobno, bo nikt nie chcial powiedzec ilo sekundowa ta tragedia by byla...

...a juz jest taki jaki jest :wink:

Faktycznie to mocowanie bidetu tak na krawedzi .... od jakiego miejsca bedzie sie kabina przy bidecie zaczynac? odrazu kolo scianki geberytowej? bo jak tak, to nie za bardzo to wymyslili.

Hej Mohag,

Wlasnie teraz nie potrafie tego sobie wyobrazic.. :roll: :roll:

Prysznic mial byc metrowy pomiedzy kiblem a zabudowa pieca i prawie ze od razu...nie wiem co oni mi za masakre tam wymyslili...

Sure - mam takie samo zdanie, bo na kiblu to teoretycznie sie siedzi na wprost kolanami...a bidet moze do roznych pozycji okracznych zachecac... :roll: :roll: trzeba miec wiecej miejsca na rozmach...

kurcze pieczone w pysk... :evil: :evil:

Bez paniki 8) to zamiast metrowej kabiny wstawisz 90-siatke i bardzo mozliwe ze z takim rozwiazaniem nie bedzie dochodzic do samej scianki, czyli bedzie wolna przestrzen tez z tej strony bidetu ... i moze tak wlasnie liczyli zeby jednak odsunac kibelek od skosu sciany bo by sie nogi na prosto do przodu nie miescily :wink: jezeli tak by wyszlo jak mysle, to o symetrie tez sie nie martw, bo wystarczy z lewej strony tz na tym kawalku miedzy kibelkiem a sciana powiesic ladny uchwyt na papier toaletowy, ktory potrzebujesz tak czy inaczej i bedzie git optycznie :lol:

wiesz co te niebieskie w tym elemencie z prawej( podlaczenie wody), to chyba nie sa dobrze zrobione wg mnie powinny byc blizej srodka bo teraz to nie przykryjesz ich zadnym bidetem beda dyndac wezyki od zaworu do bidetu

tu masz jak to wyglada u Efi - sorki za kradziez :)

http://img641.imageshack.us/img641/7658/p1000146a.jpg

a tak u ciebie

http://farm5.static.flickr.com/4022/4382369393_02243f75a2.jpg

Marto, te przylaczenia wody to juz tak musza byc, niestety... :roll:

Efio ma inny model stelarzu..

u nas tak bylo przed zabudowa i zapewne tak teraz musi byc, bo tych rurek od wody to oni nie mogli przeniesc:

http://farm5.static.flickr.com/4023/4384618870_7f540c29bf.jpg

Zaraz zadzwonie do Kuzyna...kurcze tak to jest jak jestes na odleglosc: kupuja za ciebie, podejmuja decyzje za ciebie, a nawet jak cos powiesz to i tak cie zignoruja i zrobia po swojemu....cholercia!! :roll: :evil:

Sure nabijaj sie ze mnie .... do sprzatania to wystarczy i to co tam bedzie...wiecej nie chce... :lol: :lol: