Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom na skarpie - komentarze

Recommended Posts

• Odpowiedzi 2k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Wlasnie rozmawialam z Kuzynem. Mowil ze zaraz pojedzie i sprawdzi. Podobno rozmawial z panem od zabudowy, by to zrobil w miare sensownie. Sprawdzi, czy bidet nie bedzie wisial na krawedzi.

Od scianki od prysznica do scianki z geberitami jest 110 cm, czyli wejdzie moj prysznic na 100 cm i jest jeszcze 10 cm zapasu.

ide dalej podgladac inne lazienki :lol: :lol:

ZA SZEROKO!!!!!!!!!

W stelażach są dwie pary otworów. szeroko i wąsko. ja też miałam tak jak Ty - tzn tak szeroko i musieliśmy przepinać

Yes M'am!!

Wlasnie skopiowalam Twoj post i wyslalam (z mala korekta edytorska :wink: ) do Kuzyna...powiedzialam, ze nie chce wiszacych rurek kolo bidetuktorych obraz naszkicowala mi Marta :wink:

Czekam teraz na odzew z budowy :lol: :lol:

Hej Maju... śliczne dechy... na suficie... 8) 8) 8)

A stelaże wyglądają na dobrze rozmieszczone, bo przecież po prawej stronie siedząc na kibelku masz ścianę pod kątem ostrym... :roll: ... super miejsce na szafkę z gazetami i książkami! :wink: :lol:

Hej Maju... śliczne dechy... na suficie... 8) 8) 8)

A stelaże wyglądają na dobrze rozmieszczone, bo przecież po prawej stronie siedząc na kibelku masz ścianę pod kątem ostrym... :roll: ... super miejsce na szafkę z gazetami i książkami! :wink: :lol:

Nabijaj sie z mojego nazwenictwa rzeczy fachowych :lol: :lol: :lol:

Nie wiem, jak takie dechy sie nazywaja: dziwgary, legary, krokwie czy inne cudo. Napisze, ze krokwie, to sie ludziska zdenerwuja, ze to sie nazywa tak i tak a nie krokwie...a drewno, jest drewnem i dechy zawsze beda dechami bez znaczenia jaka funkcje spelniaja :lol: :lol:

polozenie kibelka powoli przebolewam...bedzie jak bedzie... :lol: :roll: :roll:

to jeszcze nie koniec swiata :wink:

Ależ postępy . Powodzenia w wykańczaniu domku i siebie :wink: , bo to naprawde męczące. Człek czeka na ten moment , a potem ma dość wyborów , niedociągnięć. :wink:

Hej Delfna!!

Ja juz mam bol glowy...a dopiero zaczelismy :lol: :lol: Podczytuje Twoje perypetie i innych. Ciezko jest, ale jaka radosc jak w koncu mozna na swoim zamieszkac!! :lol: :lol:

Te dechy to jętki :)

Bidet z tymi wezykami do przezycia ale duzo lepiej byloby jakby te wezyki byly schowane w bidecie :)

O! :o Znowu się czegoś nowego nauczyłam! :D

Widzisz Maju, wcale się z Ciebie nie nabijałam... :D

A wężyki fajne, industrialne będą i przynajmniej łatwy dostęp do zaworków, bo u mnie schowane i z jednego coś podcieka i za nic nie mogę tam zajrzeć... :-? a wszysto kuśfa pięknie zasilikonowane. :x

Te dechy to jętki :)

Bidet z tymi wezykami do przezycia ale duzo lepiej byloby jakby te wezyki byly schowane w bidecie :)

HA! a nie mowilam....kompletnie inaczej niz mi po glowie chodzilo!!

:lol: :lol: :lol: :lol:

Wiem Marto z tym wezykami idealne rozwiazanie to to nie jest. Podobno beda sie starac by bylo idealnie... :roll: :roll:

:lol:

Maju, łazienka piękna się robi przeokrutnie! 8) :D :D

Kafle są mniamuśnie szaare... 8) 8) 8)

A listwa być musi i świadczy tylko o fachowości glazurników, bo od podłogi nie złapiesz tak idealnie poziomu, jak od listwy i wszelkie nierówności wylewek można zatuszować docinając ten dolny pas glazury i dochodząc do tego tym, co będzie na podłodze...

hej Maja

no łazienka widze piękna bedzie kafelki macie takie jakie mnie sie podobaja hihhi :wink: :p ,no i gratulacje !!! pozdrawiam

Jessi,

dzieki za gratulacje :lol:

Kafle to Polcolorit/Marconi Ardesia. Te na zdjeciu to Di Moro.

Pod oknem widac 3 kalfe Beige.

http://www.polcolorit.pl/produkty.php?id=59

Kuzyn mowi, ze jak to z polskimi wyrobami bywa...sa troszku nierowne...ale co On tam!! Polskie sa fajne :wink:

Pozdrowienia,

Maja

Maju, łazienka piękna się robi przeokrutnie! 8) :D :D

Kafle są mniamuśnie szaare... 8) 8) 8)

A listwa być musi i świadczy tylko o fachowości glazurników, bo od podłogi nie złapiesz tak idealnie poziomu, jak od listwy i wszelkie nierówności wylewek można zatuszować docinając ten dolny pas glazury i dochodząc do tego tym, co będzie na podłodze...

Hej Rasiu, niestety nie bedzie cala szara, gdyz Pan Maz zavetowal szarosci na calosci :wink:

Pod oknem bedzie beige i naprzeciwko do wejscia bedzie beige. Podloga w czesi kapielowej bedzie beige, ale w czesci codzienno-natryskowo-kibelkowej bedzie moja...szara :lol: :lol:

jako ze to lazienka malzenska to trzeba bylo isc na kompromis :lol: :lol:

A o listwach to nie wiedzialam :wink: Czyli ekipa Kuzyna dobrze dziala :lol:

Uff!! Czyli Kuzyn nie slucha i nie robi jak ja chce, ale chociaz jak robi to dobrze robi :lol: :lol: